Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας μπουμε κατευθειαν στο ψητο...

Και πες οτι εχει τελειωσε καποιος απο μια σχολη προγραμματιστης η web designer

1)Πως γινεται γνωστος ωστε να τον ζητησουν σε καποια δουλεια??(εκτος απο το αυτονοητο βιογραφικο :) )

2)Μεσω δικης του ιστοσελιδας??

3)Που ειναι ο χωρος εργασιας ενος web designer-development η προγραμματιστη???Στο σπιτι??Σε ''εργαστηριο''-''μαγαζι''

4)Εστω οτι πρεπει να κατασκευασει μια ιστοσελιδα ο web designer για μια εταιρια..η ιδια εταιρια θα ξαναχρειαστει στο μελλον τον web designer??Τον κραταει στην εταιρια??Και ποια η δουλεια του αν οντος τον κραταει στην εταιρια??   οπως επησης και τι θα γινοταν στην θεση του προγραμματιστη εαν εκανε την αντιστοιχη δουλεια στην οποια εχει σπουδασει

5)Εχω κατασκευασει μια ιστοσελιδα για μια εταιρια..μετα?? περιμμενω-ψαχνω για την επομμενη δουλεια μου??

Εχω μπεδευτει γιατι ποτε δεν εχει δει σε καποιο σχολιο οπυδηποτε γθα το τι ειναι προγματικα αυτες οι δουλεις!πως δουλευουν τελος παντον αυτοι οι ανθρωποι  :fear:  :wacko: 

Καποιος ας μπορεσει να μου ξεκαθαρισει μερικες τουλαχιστον απο τις ερωτησεις μου! :-)  :-) 

Δημοσ.

1. Όπως όλα, διαφήμιση, προώθηση, αναζήτηση πελατών κτλ..

2. Συνηθίζεται να υπάρχει κάπου μια προβολή των άλλως δουλειών - προϋπηρεσίας

3. Στους ελεύθερους σπίτι-γραφείο, σε εταιρίες συνηθέστερα γραφείο.

4. Συνήθως παρέχεται ένα χρονικό διάστημα για υποστήριξη-προβλήματα, * μετά αυτά είναι με χρέωση. Σπάνια χρειάζεται καθημερινή εργασία από κάποιον (εκτός από εταιρίες που ο τομέας τους είναι αυτός είτε συνεχώς παράγουν  κάτι τέτοιο) 

5. Στην ιδανική περίπτωση μπορείς στο ίδιο χρονικό διάστημα όσο περιμένεις υλικό από έναν πελάτη να ασχολείσαι με τον άλλον και να κάνεις ένα πιο πολύπλοκο χρονοπρογραμματισμό. Γενικά είναι στο χέρι σου αν εξαρτάται από εσένα, μπορείς να κάνεις και διακοπές!

* Στην πράξη τα χρονικά περιθώρια αυτά είναι μη υπολογίσιμα  και ξεφεύγουν. 

Δημοσ.

Αφού λοιπόν με το καλό τελειώσεις την σχολή σου ξεκινάς να στέλνεις βιογραφικά για να σε πάρει κάποια εταιρεία.
Εάν έχεις κάποιον γνωστό να σε βοηθήσει στην αρχή ακόμα καλύτερα.

Παράλληλα, μπορείς να φτιάχνεις sites για δεξιά και αριστερά (φίλους, γνωστούς, θείους, θείες) με σκοπό να μάθεις καλύτερα αυτό που έχεις διαλέξει σαν επάγγελμα, να βγάλεις ένα χαρτζηλίκι και να εμπλουτίσεις και το βιογραφικό σου.

Όταν με το καλό βρεις μια δουλειά, -μπορείς παράλληλα να κάνεις και τα extra σου - εάν έχεις - τότε μην αγχώνεσαι θα βρουν να σου δίνουν δουλειά.

Τώρα οι freelancers προφανώς και δουλεύουν από το σπίτι τους ενώ αντίσοιχα σαν υπάλληλος μιας εταιρείας, στα γραφεία της.

Δημοσ.

Δηλαδη οταν λεμε να σε διαλεξει μια εταιρια εννοουμε πως θα σε εχει στα γραφεια της ως web designer ετσι??

Δεν φτιαχνεις απλα την ιστοσελιδα και τελος..πρεπει να σε εχει κοντα η επηχηρηση για να παρακολουθεις την δουλεια που τους εκανες ετσι??

Μπορουν να σε κρατησουν απο μηνες εως χρονια??

Δημοσ.

Αν είσαι της PHP λογικά θα μπορεις να δουλέψεις στην επαρχία καθώ και στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε μαγαζάκια αλλά θα είσαι το παιδί για όλες τις δουλειές. Μέχρι και Server Administrator θα είσαι.

Μάθε AngularJS και Python (και γιατί όχι και nodeJS και η Ruby μέλλον έχει), φτιάξε 5 - 10 μικροεφαρμογές με αυτές τις τεχνολογίες και στείλε βιογραφικά, σε εταιρίες με α....α να σε προσλάβουν σταν Junior Developer, και να γράφεις κώδικα με Team και να γουστάρετε.. 

Συνοψίζοντας...
Στα μαγαζάκια θα δουλεύεις από το πρωί μεχρι το βράδυ και θα πέρνεις βασικό (και αν τον παίρνεις και αυτόν).
Ενω σε μεγαλύτερες εταιρίες, ή σε τίποτα Startups θα ξεκινήσεις με βασικό και ίσως κάποια στιγμή να μεγαλώσει. Αλλά εκεί θα γράφεις με παρέα και δεν θα είσαι το παιδί για όλες τις δουλειές.

Δημοσ.

Σε όλες τις δουλειές γίνετε αυτό φίλε μου.

Σε προσλαμβάνει μια εταιρεία είτε αυτό λέγεται super market ως αποθηκάριο είτε λέγεται εστιατόριο ως σερβιτόρος είτε λέγεται νοσοκομείο ως νοσοκόμο είτε λέγεται εταιρεία πληροφορικής ως designer.

Από εκεί και πέρα η οποαιδήποτε εταιρεία μπορεί να σε διώξει σε 1 μήνα, σε 1 χρόνο, ποτέ.

Τώρα για ποιο λόγο θα σε διώξει είναι άλλο κομμάτι αυτό.

Μπορεί να μην κάνεις σωστά την δουλειά σου ή μπορεί να μην έχει δουλειά και να χρειάζεται να μειώσει το προσωπικό της.

Δημοσ.

Καλα αυτο για την ''περιοδο'' δουλειας ειναι σιγουρο...οτι δινεις παιρνεις!!

ASP, Javascript, XML  σε τι επιπεδο ειναι??αξιζει να δωσω βαση σε αυτα?? η ειναι σαν την  PHP ??

Δημοσ.

Καλα αυτο για την ''περιοδο'' δουλειας ειναι σιγουρο...οτι δινεις παιρνεις!!

ASP, Javascript, XML  σε τι επιπεδο ειναι??αξιζει να δωσω βαση σε αυτα?? η ειναι σαν την  PHP ??

Χμμ και ήθελα να το ρωτήσω κάποια στιγμή χωρίς να θέλω να κάνω takeover το thread αλλά έδωσες πάτημα.

Αξίζει κάποιος που δεν έχει μάθει ούτε php ούτε asp να ασχοληθεί τώρα με asp αντί για php? και αν ναι γιατί.

Javascript προφανώς αξίζει και xml θες δε θες θα τη μάθεις τη λογική της :D
Δημοσ.

Αν είσαι της PHP λογικά θα μπορεις να δουλέψεις στην επαρχία καθώ και στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε μαγαζάκια αλλά θα είσαι το παιδί για όλες τις δουλειές. Μέχρι και Server Administrator θα είσαι.

Δεν ισχύει πάντα αυτό. Ξέρω αρκετά μεγάλη εταιρία με δεκάδες προγραμματιστές που δουλεύουν με PHP.

Δημοσ.

AA και μια αλλη ερωτησουλα..

Τι ειναι ποιο ''δυσκολο'' ποιο ''εξηδηκευμενο'' με περισσοτερη αφιερωση χρονου??Το web designing η ο προγραμματισμος??

Δημοσ.

Και τα 2 δεν εξαντλούνται σε 1 ζωή. Βρες κάτι που θα σου αρέσει και θα το αγαπήσεις και χώσου με τα μούτρα στο διάβασμα και στην εξάσκηση.

Δημοσ.

Ο,τι και να διαλεξω εκτος απο την πληροφορικη δεν νομιζω να βρω δουλεια...και ποσο μαλλον με καλα λευτα..

Η εποχη μας ειναι πολυ δυσκολη..

Δημοσ.

Δεν ισχύει πάντα αυτό. Ξέρω αρκετά μεγάλη εταιρία με δεκάδες προγραμματιστές που δουλεύουν με PHP.

Φίλε CyberCr33p Φαντάζομαι ό,τι θα ξέρεις καλύτερα από εμένα τι παίζει στον χώρο, οπότε θα συμφωνήσω με τα λόγια σου :)

Βέβαια η PHP ας μην κρυβόμαστε, ολοένα και πεθαίνει.. Αυτό που με έκανε να συνεχίσω με τα δολάρια είναι το Laravel. Όποιος δεν το ξέρει μάλλον θα πρέπει να ασχοληθεί με το Laravel.

A και για να μην ξεχαστώ: Keep up the good work.

Δημοσ.

Αν το βρίσκεις δύσκολο να δουλεύεις δικά σου εικονικά ή πραγματικά project έτσι ώστε να φτιάξεις ένα portfolio, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζητήσεις κάπου να κάνεις την πρακτική σου... έστω και αφιλοκερδός (αν μπορείς να συντηρηθείς κάπως, πχ αν μένεις με τους δικούς σου...)
Σε όσο μεγαλύτερη εταιρεία πας, τόσο καλύτερα για σένα...

Επίσης μπορείς να συμμετέχεις σε διάφορα open projects και να συνεισφέρεις γενικά στην κοινότητα αποκτώντας εμπειρία παράλληλα.
Θα μάθεις πολλά, και το να γράψεις στο βιογραφικό σου ότι έκανες στην τάδε πρακτική και πήρες μέρος σε 1-2 projects θα μετρήσει πολύ.

Αυτά για αρχή, αλλά αν κάνεις την αρχή θα βρεις τον δρόμο σου... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...