Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση-αναπαλαίωση για ελαφριά καθημερινή χρήση

Speculoos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

OK, message received.

Τι λέτε για κάτι τέτοιο λοιπόν:

Συνολικά βγαίνει στα 350-400€.

Αν είναι να κάνεις κάτι με 300-350 πήγαινε στη σύνθεση του Σαινομπι με Α8 7600 ή Α10 7700Κ με SSD σε πιο σύγχρονη πλατφόρμα και κράτα χρήματα για οθόνη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Γιατί τόσο πρεμούρα (με την καλή έννοια) για την οθόνη; Σίγουρα δεν είναι τοπ αυτή που έχω, αλλά όλο και κάποιο παιχνίδι θα παίζω, το σερφάρισμα γίνεται μια χαρά, σειρές στα πεταχτά βλέπω και αν είναι για πιο grand ταινίες έχω κ το XBMC στην τηλεόραση.

Η ΑPU πρόταση του σαινόμπι είναι καλύτερη από αυτή που πρότεινα ή από αυτή που έγραψε ο adtakhs;

Γιατί τόσο πρεμούρα (με την καλή έννοια) για την οθόνη; Σίγουρα δεν είναι τοπ αυτή που έχω, αλλά όλο και κάποιο παιχνίδι θα παίζω, το σερφάρισμα γίνεται μια χαρά, σειρές στα πεταχτά βλέπω και αν είναι για πιο grand ταινίες έχω κ το XBMC στην τηλεόραση.

Η ΑPU πρόταση του σαινόμπι είναι καλύτερη από αυτή που πρότεινα ή από αυτή που έγραψε ο adtakhs;

Παιχνίδια θες να παίζεις ?

Είσαι  διατεθημένος να αγοράσεις αργότερα έναν SSD ή θες από τώρα να τα πάρεις όλα μέσα στο budget?

Θες ένα σύστημα για μέγιστη αντοχή στο χρόνο , όπως ο ΤΕΛΕΙΟΣ για την εποχή του ATHLON 64 ? ή ψάχνεις κάτι που δεν θα καταναλώνει πολύ ενέργεια, με μικρομεσαίες επιδόσεις για μια ήπια καθημερινή χρήση ?

Απάντησε στα παραπάνω και θα σου πούμε πιο είναι καλύτερο !

Τα συστήματα που σου έδωσα εγώ έχουν βάλει πάνω απ`όλα την απόδοση και την ισχύ !!!

Το ένα έχει δόσει και λίγη έμφαση στην πληρότητα = έχει και SSD

Ενώ το άλλο έχει όσο καλύτερη γίνεται κάρτα γραφικών + cpu !

Από την άλλη του Σαινόμπι η σύνθεση είναι λιγότερο ενεργοβόρα, φτιαγμένη να μπαίνει σε μικρά κουτιά, για απλή χρήση λίγο απ`όλα.

Εγώ είπα για οθονίτσα, να πας στα full HD για καλύτερη εμπειρία, αυτό δεν αναιρεί ότι η οθόνη που έχεις μπορεί να σε καλύπτει και τότε μπορείς φυσικά να μείνεις σε αυτή.

Από άποψη επιδόσεων σε gaming πρώτο πάει του Adtakh με την R9 280, σε πιο ολοκληρομένο για balance gaming-browsing κλπ είναι του Adtakh με την R7-260X αλλά βγαίνουν στα 410 ευρώ.

Του Σαινόμπι είναι ότι οικονομικότερο μπορείς να βρεις για ένα νέο σύστημα, μη ξεχνάς ότι στη τιμή ο Σαι έχει βάλει και κουτί, τροφοδοτικό και δίσκο που εσύ ήδη διαθέτεις.

συμφωνω.. το πιο δυνατο πακετο ειναι αυτο με την 280..!  

ομως επειδη θα σου βγει πανω απο 400, χωρις SSD, μπορεις εναλλακτικα να βαλεις FM2+ μητρικη επεξεργαστη, που θα σου βγουν φθηνοτερα. 

πχ ΜΟΒΟ   http://www.skroutz.gr/s/3945531/Asrock-FM2A88X-Extreme4.html

CPU  http://www.skroutz.gr/s/2645720/AMD-Athlon-II-X4-750K-Box.html

με VGA   μια  265 -270 και πιστευω θα εισαι υπερκαλλυμενος.

την FM2+ την προτεινω, κυριως επειδη εχει μελλον και επισης, μπορεις να χωσεις και εναν SSD..! 

αλλιως, επισης στην FM2+, μπορεις να πας απευθειας στον 7850Κ  (δεν αξιζει ο 7800..!) και να αφαιρεσεις την εξωτερικη καρτα γραφικων..!   η ενσωματωμενη του 7850Κ ειναι ιση περιπου με μια 7750 (= R7 250X  περιπου)...., που σε αναλυσεις οπως η δικη σου (1600χ900.. ειναι?)   παιζει σχετικα ανετα τα παντα..!! 

Παιχνίδια θες να παίζεις ?

Είσαι  διατεθημένος να αγοράσεις αργότερα έναν SSD ή θες από τώρα να τα πάρεις όλα μέσα στο budget?

Θες ένα σύστημα για μέγιστη αντοχή στο χρόνο , όπως ο ΤΕΛΕΙΟΣ για την εποχή του ATHLON 64 ? ή ψάχνεις κάτι που δεν θα καταναλώνει πολύ ενέργεια, με μικρομεσαίες επιδόσεις για μια ήπια καθημερινή χρήση ?

Απάντησε στα παραπάνω και θα σου πούμε πιο είναι καλύτερο !

Τα συστήματα που σου έδωσα εγώ έχουν βάλει πάνω απ`όλα την απόδοση και την ισχύ !!!

Το ένα έχει δόσει και λίγη έμφαση στην πληρότητα = έχει και SSD

Ενώ το άλλο έχει όσο καλύτερη γίνεται κάρτα γραφικών + cpu !

Από την άλλη του Σαινόμπι η σύνθεση είναι λιγότερο ενεργοβόρα, φτιαγμένη να μπαίνει σε μικρά κουτιά, για απλή χρήση λίγο απ`όλα.

Ο τίμιος Athlon τα έβγαλε τα λεφτά του και με το παράπανω. Βέβαια τότε είχα δώσει περισσότερα συγκριτικά με αυτά που διαθέτω σήμερα (λόγω κυρίως της 6800 που μου κάηκε στην τριετία και έκλαιγα τα λεφτά μου).

Για αυτό βάζω ως πρώτη προτεραιότητα το μπάτζετ (έλεγα αρχικά 300 αλλά έστω και 400€) και θα δω αν στους επόμενους μήνες (μέχρι καλοκαίρι ίσως;) βάλω κάτι παραπάνω.

Οπότε από τις απαντήσεις σας και από τη χρήση που κάνω στον υπολογιστή μου πιστεύω ότι καλύτερα είναι να χτίσω ένα σύστημα πάνω σε FM2+ (πιστεύω είναι συμβατό με τους FM2 επεξεργαστές) μια κάρτα γραφικών R7 και 8 GB μνήμης. Για την μνήμη πιστεύετε ότι το μέγεθος (8 αντί για 4) και η ταχύτητα θα δώσουν κάποιο πλεονέκτημα όπως συνήθως συμβουλεύετε σε APU συνθέσεις;

Τσέκαρα και είδα ότι τα 500W του τροφοδοτικού φτάνουν (αρκεί να μην υπάρχει θέμα συμβατότητας με την προτεινόμενη λύση...) και αρχικά θα χρησιμοποιήσω τον έναν από τους δύο SATA για system partition.

Για αυτό βάζω ως πρώτη προτεραιότητα το μπάτζετ (έλεγα αρχικά 300 αλλά έστω και 400€) και θα δω αν στους επόμενους μήνες (μέχρι καλοκαίρι ίσως;) βάλω κάτι παραπάνω.

φιλε Speculoos, μεχρι το καλοκαιρι θα εχουμε αλλα δεδομενα. 

οτι λεμε τωρα, ισχυει για αμεση χρηση..!!

αν δεν εχεις υποψη σου να φτιαξεις ΑΜΕΣΑ το συστημα σου (κι οταν λεω αμεσα, εννοω εντος 1-2 μηνων), τοτε... αδικως συζηταμε και κανουμε προτασεις..!!   

αστο και το βλεπουμε οταν θα εισαι ετοιμος, και με πιο συγκεκριμενο μπατζετ...!!! 

• Like 2

Συγγνώμη αλλά μάλλον έγινε παρεξήγηση στο τι εννοώ. Δε ζήτησα να με βοηθήσετε για σύστημα που θα αγοράσω τον... Ιούλιο του 15. Αλλά ναι, έναν SSD μπορώ να τον αναβάλλω μέχρι τότε αν έχω ήδη την καρδιά του συστήματος που θα πάρω τώρα (μητρική, επεξεργαστή, μνήμη, gpu). Το ίδιο και για οθόνη αφού δεν είναι προτεραιότητα μου να παίζω σε full hd.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός...

• Like 1

Συγγνώμη αλλά μάλλον έγινε παρεξήγηση στο τι εννοώ. Δε ζήτησα να με βοηθήσετε για σύστημα που θα αγοράσω τον... Ιούλιο του 15. Αλλά ναι, έναν SSD μπορώ να τον αναβάλλω μέχρι τότε αν έχω ήδη την καρδιά του συστήματος που θα πάρω τώρα (μητρική, επεξεργαστή, μνήμη, gpu). Το ίδιο και για οθόνη αφού δεν είναι προτεραιότητα μου να παίζω σε full hd.

(Dragon Age, Skyrim, Batman Arkham City, AC series, Bioschock series)

Βάση των παιχνιδιών που αναφέρεις  (batman, A. creed) και γενικά του τύπου, γιατί αν παίζεις αυτά θα παίξεις και νεότερα, προσωπικά θα πήγαινα σε εξωτερική κάρτα  ανώτερη ιση μιας R9 270X.

πχ.

AC4-FR.png

Batman-Arkham-City-Benchmark.jpg

Από εκεί και πέρα προσωπικά αγοράζω ανά γενιά προσπαθώντας να πάρω την max απόδοση σε συνάρτηση με το κόστος. Αυτό για να έχω αντοχή στον χρόνο.

Λογικά λοιπόν δεν θα πήγαινα σε APU .

Τα συγκεκριμένα παιχνίδια τα σηκώνει και apu btw αν και οι επιλογές θα κριθούν όταν είναι να γίνει η αγορά.

Κακώς που δεν είναι προτεραιότητα η οθόνη και όχι μόνο λόγω ανάλυσης..Θα το διαπιστώσεις ο ίδιος εάν και εφόσον πας σε κάτι καλό.

σορρυ, αλλα ετσι οπως το διαβασα........, πηγε εκει το μυαλο μου!!!  

ΟΚ τοτε. παρε την καρδια του συστηματος, MOBO-RAM-CPU και καρτα γραφικων (αν χωραει και αν δεν βαλεις APU), και στην πορεια, χωνεις SSD και...... κααααποια στιγμη,  αλλαζεις και οθονη...!!

@Mill, νταξ..., αν δεν μπορει ο ανθρωπος να τα παρει ολα μαζι, λογω μπατζετ, ας παρει αυτα που "καινε" τωρα, και σιγα-σιγα ολοκληρωνει την μεταμορφωση...!!  

η οθονη και o SSD δεν ειναι και τα πιο βασικα κομματια για την καρδια..!!  

μα.. (θα μου το πεις, ειμαι σιγουρος..!) ο SSD σε νεο συστημα, ειναι ........απαραιτητος..!  θα σου απαντησω απλα, οτι αφου μπορει να λειτουργησει και με εναν SATA δισκο, εστω και προσωρινα, τοτε ΔΕΝ ειναι απαραιτητος... !!  απαραιτητο εγω θεωρω, ΜΟΝΟ, οτι χρειαζεται για να αναψει και να λειτουργησει ενα πισι..!

και εφοσον το μπατζετ δεν επαρκει για ολαειπαμε να βαλει  MOBO-CPU- RAM και μετα εμπλουτιζει τα υπολοιπα....!!  

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις σκέψεις και τις ιδέες σας!

Έχω πλέον πολύ καθαρή εικόνα για το σύστημα που θέλω να φτιάξω. Αφού λίγο-πολύ κάνω μια μικρή αναβάθμιση κάθε 5-6 χρόνια, πιστεύω ότι είναι καλύτερα να πάω σε συνδυασμό CPU+Mobo+RAM+GPU.

Οπότε μια τελευταία ερώτηση/δίλημμα έχει να κάνει με το εξής για ένα σύνολο επένδυσης στα 350-400€:

CPU: AMD FM2 socket (πχ Αthlon II X4 750/760k). Η αλήθεια είναι ότι όσο πιο πολύ διαβάζω τριγύρω τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι για το αν είναι σωστή επιλογή για μπάτζετ σύστημα (αν και παραδοσιακά στηρίζω AMD) αφού όχι ένας i3 αλλά ακόμα και για έναν g3258 διαβάζω ότι έχει καλύτερες επιδόσεις...

Mobo: Asrock ή MSI A88 or similar (FM2+ socket). Eκτός αν τελευταία στιγμή με πείσετε ότι η λύση/επένδυση της Intel είναι καλύτερη.

GPU: Είμαι μεταξύ μιας R7 260x και μιας R9 270. Προσπαθώ να δω (για τις άναλύσεις που παίζω) ποια κάρτα είναι καλύτερη σε σχέση απόδοσης/τιμής.

RAM: 8 (2x4) GB στα 2133 MHz ή 4 και να δώσω 20 € παραπάνω από το μπάτζετ μου και να πάρω έναν μικρό SSD;

ΥΓ: Millenium, το θέμα της οθόνης είναι σημαντικότατο και συμφωνώ. Όταν είχα χτίσει από το μηδέν το σύστημά μου, τα περισσότερα λεφτά πήγανε στην οθόνη (ήταν πιο ακριβή από την κάρτα γραφικών) μια 17 ιντσών Εizo (τότε ήταν κάτι σαν τις Mercedes των οθονών, τώρα δεν ξέρω που και αν ακόμα υπάρχουν). Όμως πριν 2,5 χρόνια ένας φίλος μου χάρισε την οθόνη που έχω. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά ξέρεις τι λένε για το όταν σου χαρίζουν γαϊδούρι :)

ΜΟΒΟ- CPU  επειδη το ΑΜ3, οπως φαινεται, εχει τελειωσει την "καριερα" του, και μαλλον (απο οτι φαινεται) θα παμε σε εντελως νεα πραγματα -νεα αρχιτεκτονικη με DDR4 RAM, και δεν ξερω ακομα τι αλλο...-, γι αυτο προτεινα FM2+ πλατφορμα, ωστε σε 1-2-3... χρονια, αν καποια στιγμη, νοιωσεις οτι θελεις το κατι παραπανω, να μπορεις να βαλεις εναν νεοτερο επεξεργαστη, και να συνεχισεις να κανεις δουλεια σου..!!

GPU.., στις αναλυσεις που εισαι, οποιαδηποτε, απο 260 και πανω σε καλυπτει ανετα..!!  αν/οταν παρεις καινουρια οθονη, με μεγαλυτερη αναλυση, 1080Ρ, 1440Ρ, 1600Ρ......., τοτε θα μπει στα ζορια η καρτα....!!!   οποτε, αναλογα το μπατζετ σου, παρε οσο πιο δυνατη μπορεις...! 

εγω... και να σου πω πχ. παρε την 290Χ...., εσυ μπορεις να την αγορασεις?

ΡΑΜ, αναλογα το λειτουργικο σου, και ειδικα αν εχεις 64μπιτο, τραβα κατευθειαν σε 8GB..!! μην τα λυπηθεις. αν βαλεις καινουρια παιχνιδια, τα 4 θα τα τρως σχετικα ευκολα..!! 

το θεμα της οθονης, σαφως και ειναι σημαντικο, γιατι αφ' ενος ειναι η "βιτρινα" και αφ' ετερου πρεπει να ευχαριστηθουν και τα ματακια σου..!  ομως.... επειδη ειναι περιφερειακο- εξωτερικο κομματι, καλυτερα να το δεις ξεχωριστα απο το κουτι...!!  οταν με το καλο παρεις μια νεα οθονη υψηλης αναλυσης, θα αναρωτιεσαι τι εβλεπες τοσο καιρο στην παλια.......!!!!!!!  :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...