Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νοίκιασα διαμέρισμα με δωρεάν ίντερνετ,συνδέω το καλώδιο στην πρίζα και έχω ίντερνετ Μόνο μέσω Ethernet.για να φτιάξω ασύρματο δίκτυο τι θα χρειαστεί. Modem-router,access point ,η κάτι άλλο ; και πως θα το συνδέσω ;

Δημοσ.

Ενοείς συνδέεις το καλώδιο στο router και εχεις internet ; , για να συνδεθείς μεσω wifi πρέπει πρώτον ο router να εχει και wireless καθώς και ο υπολογιστής σου αν ειναι σταθερός ασύρματη κάρτα δικτύου αλλιως το laptop με wifi

Δημοσ.

Όχι εννοώ ότι δεν έχω μόντεμ τίποτα, συνδεω το pc με την πρίζα με καλώδιο Ethernet και έχω ίντερνετ.Άλλα τις άλλες συσκευές δεν μπορώ να τις συνδέσω.κινητά ,λαπτοπ,και λοιπά .θέλω να δημιουργήσω ασύρματο δίκτυο να συνδέω όλες τις συσκευές ασύρματα.Η πολυκατοικία μας παρέχει δωρεάν ίντερνετ.

Αποστολή από το XT1032 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Θα χρειαστείς ένα ασύρματου router π.χ. TP-Link TL-WR841N.

Αν έχεις κάποιο εφεδρικό modem/router που σου ξέμεινε από κάποιον πάροχο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου κάνει την δουλειά.

Δημοσ.

Άλλα στις επιλογές του παρόχου τι βάζω, μέσα στο ρουτερ ,η τα αφήνω Όλα κενά Μόνο φτιάχνω τις ρυθμίσεις του WiFi ?

Δημοσ.

Ρωτάς για το modem/router; Αν ναι ποιο μοντέλο είναι ώστε να δούμε αν μπορεί να παίξει.

Αν ρωτάς γενικά, εξαρτάται την συσκευή, αλλά σίγουρα δεν χρειάζονται στοιχεία παρόχου, αλλά μόνο ρυθμίσεις τοπικού δικτύου.

Δημοσ.

Ρυθμίσεις τοπικού δικτύου δεν ξέρω τίποτα, το μόντεμ είναι το ZTE h108n αυτό που δίνει η hol. Με access point γίνετε τίποτα η άσχετο ;

Δημοσ.

Λοιπόν έστω ότι ο υπολογιστής σου όταν είναι συνδεδεμένος στην πρίζα που δίνει δίκτυο, έχει πάρει μια διεύθυνση π.χ. 192.168.1.25.

Ρυθμίζεις το ΖΤΕ να έχει σταθερή LAN διεύθυνση 192.168.1.25, του κλείνει ΝΑΤ, DHCP server και firewall και κάνεις τις επιθυμητές ρυθμίσεις για την ασύρματη εκπομπή.

Κατόπιν συνδέεις την 1η θύρα δικτύου του ΖΤΕ με την πρίζα στον τοίχο.

Τώρα το ΖΤΕ θα δουλεύει ως απλό switch και ΑΡ, οπότε όσες συσκευές συνδέονται πάνω του, είτε ενσύρματα είτε ασύρματα θα έχουν κανονικά πρόσβαση.

Με τον παραπάνω τρόπο όλες οι συσκευές σου θα φαίνονται στο κοινό δίκτυο της οικοδομής. Αν θέλεις να μην εμφανίζονται και να μην γνωρίζουν πόσες συσκευές χρησιμοποιείς, τότε μόνο με ένα ασύρματο router (όχι modem/router) θα μπορείς να το κάνεις. Επίσης σου κάνει και οποιοδήποτε ΑΡ αρκεί να έχει δυνατότητες routing (π.χ. να έχει DHCP server).

Δημοσ.

μετά το θυμήθηκα ότι εχω και ένα σκέτο ρουτερ level one wbr 6022.συνδέω με ένα Ethernet καλώδιο την μπριζα με την θύρα wan στο ρουτερ.Και από κει μπαίνω στην default access και κάνω τις ρυθμίσεις στο WiFi.<br><br>

Δημοσ.

απλα μια διευκρινηση.

σε πολλες πολυκατοικιες εστιες ισχυουν διαφοροι κανονες στο switch που δινει ιντρνετ που μπορει να μην αφησουν ενα adsl router/acccess point να παιξει.

πολλοι οριζουν  πχ οτι μονο μια mac address θα συνδεθει και κλειδωνουν αυτην την mac address οτι θα μπαινει μονο ιντερνετ.αν θες αλλη εκει τους το λες.πιο πολυ σε εστιες αυτο.

αλλοι οριζουν οτι ανα port θα δινεται μονο μια ip οποτε εκει δεν μπορεις να βαλεις access point/adsl router σαν access point.εκει θες υποχρεωτικα  router ωστε να υπαρχει nat και να σου δινει αλλες ip σε αλλο δικτυο.

και μετα μπορει να υπαρχει  η περιπτωση που δεν υπαρχει κανεις περιορισμος οπου εκει ναι βαζεις ενα access point ή ενα adsl router να παιξει σαν access point(κλειστo dhcp,ip στο ιδιο δικτυο  με τις ip που παιρνουν ολοι εκειμεσα) καιι παιζεις μια χαρα.

το nat ,firewall συνηθως στα adsl router δεν χρειαζεται να τα κλεισεις διοτι οταν δεν παιζεις με adsl γραμμη  σαν wan ειναι σαν να μην υπαρχουν.γινονται ενα dummy,transparert device που απλα μεταφερει data χωρις να ξερει καν τι ειναι αυτα.εξαιρεση οσα adsl router εχουν Wan και παιζουν σαν router.

Δημοσ.

μια πληροφορια,στη ρυθμιση wan type εχει πεντε επιλογες ,dynamic ip,static ip ,ppp over ethernet,pptp ,l2tp,πιο απο ολα βαζω?.το nat disable η enable ? to dhcp enable η disable ?

Δημοσ.

Θα βάλεις Static IP και διεύθυνση αυτή που είχε ο υπολογιστής.

Ενεργοποιημένο NAT, DHCP, Firewall.

LAN διεύθυνση (και DHCP) θα βάλεις σε άλλο εύρος από την WAN. Π.χ. αν η WAN είναι 192.168.1.25, στη LAN θα βάλεις κάποια από 192.168.10.Χ.

Δημοσ.

μια πληροφορια,στη ρυθμιση wan type εχει πεντε επιλογες ,dynamic ip,static ip ,ppp over ethernet,pptp ,l2tp,πιο απο ολα βαζω?.το nat disable η enable ? to dhcp enable η disable ?

τον dhcp τον θες υποχρεωτικα διοτι επειδη παιζεις με wan και nat δεν θα σου δωσει Ip ο αλλος dhcp>επισης ειτε παιζεις με static ip ειτε παιζεις με dynamic δεν θα εχεις θεμα.απλα σε dynamic θα πρεπει να ξερεις τι σου εχει δωσει ο αλλος dhcp για να μπεις στο ρουτερ οποτε ισως να μην βολευει.το firewall ειναι αναλογως αν το θελεις η οχι.εγω πχ τα κλεινω γενικοτερα τα Firewall παντου.ειδικα οταν μιλαμε για Home use.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...