Προς το περιεχόμενο

Ubuntu 14.4


Stelis90

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν παιδιά, έκανα εγκατάσταση το συγκεκριμένο λειτουργικό έχοντας επάνω τον εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Πάτησα "εγκατάσταση του Ubuntu 14.4 μαζί με τα Windows 7" και έβαλε μόνο του το Ubuntu στον εξωτερικό σληρό δίσκο.

 

Το πρόβλημα είναι ότι όταν βγάζω το σκληρό δίσκο από το pc, δεν μπορώ να μπω ούτε στα windows...

 

Ερώτηση 1: αν σβήσω την εγκατάσταση που έγινε με το gparted και ξανακάνω εγκατάσταση αλλά αυτή τη φορά στον δίσκο που θέλω θα λυθεί το πρόβλημα;

 

Ερώτηση 2: Αν σταματήσω αυτό: Screenshot_from_2014_09_23_02_38_16.png τι γίνεται; Ο δίσκος είναι σχεδόν γεμάτος, παίζει να χάσω τα δεδομένα;

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην διακοψεις την διαδικασια που μικραινει το δισκο. Δεν ειναι σιγουρο οτι θα χασεις δεδομενα, απλα ειναι το πιο πιθανο. Πως σου ηρθε να κανεις ενα τοσο μικρο resize?

 

Ξανακανε εγκατασταση με τον εξωτερικο σκληρο αποσυνδεδεμενο εντελως, εχοντας φροντισει να αφησεις χωρο σαν unallocated space στον κανονικο σκληρομ ωστε να πεις στον installer του ubuntu να τον εγκαταστησει εκει.

 

Για να ξαναμπεις στα windows, με τον εξωτερικο σκληρο αποσυδεδεμενο παντα, ξεκινα το pc σου με ενα δισκακι των windows 7, πηγαινε σε recovery mode, επελεξε startup repair και ασε το να κανει τα υπολοιπα μονο του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα προκυψει το ιδιο αν βαλω ubuntu σε εξωτερικο? αρχικα να βαλω να κανει boot απο τον εξωτερικο και αφου δεν βρει λογισμικο να βαλω ubuntu?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι, δεν διασφαλίζεις ότι δε θα αλλάξει τίποτα στον εσωτερικό σκληρό, makiss8.

Πώς θα βάλεις ubuntu αφού δε θα βρει λογισμικό; Δε θα κάνεις reboot; Αφού θα κάνεις επανεκκίνηση, ποια η διαφορά με το να μην το είχες βάλει να ψάξει για λειτουργικό στον εξωτερικό δίσκο;

 

Αν θέλει κάποιος να εξασφαλίσει ότι δε θα αλλάξει τίποτα στον εσωτερικό σκληρό δίσκο, θα πρέπει να φροντίσει να μην αλλάξει ο bootloader του εσωτερικού δίσκου, παρά ο bootloader για τα ubuntu να εγκατασταθεί στον εξωτερικό. (Έτσι, θα μπορεί να τρέξει το λειτουργικό και σε άλλο hardware, αν δεν υπάρχει καμμία τεράστια ασυμβατότητα και πέσει ο ουρανός στο κεφάλι του.)

 

Αν δεν είναι κάποιος σίγουρος για το πώς να κάνει κάτι τέτοιο, μπορεί κάλλιστα να αποσυνδέσει τον εσωτερικό δίσκο και να κάνει την εγκατάσταση στον εξωτερικό έτσι.

 

Φυσικά, έτσι, θα χρειάζεται να επιλέξει από το boot list του BIOS το να κάνει εκκίνηση από τον εξωτερικό, γιατί δε θα δίνεται η εντολή από τον εσωτερικό να φορτώνει το grub menu από τον εξωτερικό (πράγμα που είχε ρυθμιστεί στην περίπτωση του Stelis90 και δε μπορούσε να κάνει εκκίνηση).

Ενώ, με την πρώτη ενημέρωση του grub των ubuntu (με το πρώτο update του πυρήνα, π.χ.), η επιλογή για εκκίνηση των windows, λογικά, θα εμφανίζεται και στην εκκίνηση από τον εξωτερικό σκληρό.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...