lebron15 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Χαιρετώ, η κοπέλα μου φεύγει για ΗΠΑ στα μέσα Οκτώβρη και σκέφτομαι να της δώσω χρήματα για αγορά μιας εκ των δύο κονσολών γιατί το κέρδος μου θα είναι περί τα 100ε. Από αυτά που έψαξα, κατέληξα στο ότι δεν υπάρχει το πρόβλημα που υπήρχε παλιά με region locked τίτλους αλλά δεν θα έχω εγγύηση. Σε αυτό που δεν έχω βρει απάντηση ακόμα είναι τι παίζει με τους φόρους και τα τελωνεία, αν μεταφέρει την κονσόλα κλειστή θα την φορολογήσουν; Ο φόρος θα την κάνει να κοστίζει όσο εδώ και περισσότερο; Αν βγάλει την κονσόλα από το κουτί και απλά το παίξει ότι την είχε φέρει από Ελλάδα, γλιτώνουμε αυτό το πρόβλημα; Γενικά, οποιαδήποτε άλλη πληροφορία διαθέτετε φυσικά ευπρόσδεκτη.
johnbond Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Για το θέμα του τελωνείου δεν είμαι βέβαιος οτι θα τη γλιτώσεις είτε με κουτί είτε χωρίς.Νομίζω είναι και θέμα τύχης. Επίσης λογικά θα έχεις πρόβλημα με την εγγύηση και πιθανώς και με την τάση του ρεύματος,χωρίς να είμαι βέβαιος... Οπότε ψάξτο παραπάνω γιατί ίσως δεν αξίζει.
Darthvader Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Φιλε μου δεν ξέρω πόσο αξίζει να μπείς σε όλη αυτή τη διαδικασία για 100 ευρώ έχοντας μια συσκευή δίχως εγγύηση. Εξάλλου στο gaming το μεγάλο κόστος είναι στα παιχνίδια και όχι στις κονσόλες. Μήπως να της έλεγες καλύτερα να σου φέρει τα παιχνίδια που θες;
marios_geo Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν ξέρω τί γίνεται από θέμα εγγύησης (φαντάζομαι όμως ότι έχει παγκόσμια εγγύηση). Σε προϊον της apple, δεν είχα θέμα. Τελωνείο και ρεύμα μην σε απαοσχολούν καθόλου, όλοι οι μετασχηματιστές δουλέυον στα 120-240V. Τελωνείο, για τέτοια αντικείμενα δεν πειράζει. Άσε που έχω δει να παίρνουν τα macbook 2-2 σε πτήσεις επιστροφής.
fakiris31 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 αν είναι κλειστό δεν ξέρω τι θα σε πούνε αλλά αν φαίνεται οτι είναι εξω απο το κουτι αποκλείεται να πληρώσεις. με αυτή τη λογική θα πληρώνεις και για τα κιν laptop κλπ που κουβαλάς
hollow_83 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Ρωτα αν απο το Amazon αμερικης θα εισαι καλλυμενος με εγγυηση στην περιπτωση που εισαι εκτος Αμερικης μπας και εχει αλλαξει κατι. Αν δεν εχει αλλαξει κατι ειναι η πιο σιγουρη λυση για να εισαι καλλυμενος, μιας και το Amazon θα σου καλυψει τα παντα σε περιπτωση προβληματος. Με τα ρευματα θα εισαι οκ μιας και το PSU ειναι 110-230, απλα θα χρειαστεις αλλο καλωδιο εδω στην Ελλαδα (σιγουρα εχεις περισσευομενο). Θεωρητικα αν το φερεις ανοιγμενο, δε θα σου πουν τπτ, αλλα και παλι υπαρχει το ρισκο να σου ριξουν καπελο.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Κοίτα το τελωνείο δεν το ενδιαφέρει τι κουβαλάς (εκτός και αν βέβαια είναι παράνομο), αλλά τι αξίας προϊόντα κουβαλάς. Μέχρι λοιπόν τα 422€ δεν περνάς από το goods to declare, αλλά από το nothing to declare. Επίσης, μπορείς να περάσεις και από το nothing to declare αν πιστεύεις ότι δεν θα σε πιάσουν ακόμα και αν φέρνεις ένα mac, iphone , ps4, ipad κτλ. Αν όμως σε πιάσουν εκτός από φόρους, δασμούς κτλ σου κόβουν και πρόστιμο. Παίζεις με τις πιθανότητες λοιπόν. Δηλαδή εσύ μπορεί να έρχεσαι με 3 βαλίτσες και να μη σου κάνουν έλεγχο, αλλά να κάνουν σε αυτόν με την μίνι βαλίτσα π.χ
lebron15 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Το xbox ή το ps4 θα είναι αξίας μικρότερης των 422ε, εκτός αν εννοείς σε δολλάρια που και πάλι οριακά θα είναι κάτω αυτού του ποσού. Αυτό όμως ισχύει αν το προϊόν είναι κλειστό και σφραγισμένο στο κουτί του ή και για την περίπτωση που είναι χύμα ανοικτό; Δηλαδή, αν τους πει πως το έφερε από Ελλάδα επειδή είναι gamer (troll) γίνεται να την φορολογήσουν; Υπάρχει περίπτωση να ξέρουν λεπτομερειακά με τι αποσκευές έφυγε για ΗΠΑ και με τι αποσκευές θα γυρίσει Ελλάδα;
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Το xbox ή το ps4 θα είναι αξίας μικρότερης των 422ε, εκτός αν εννοείς σε δολλάρια που και πάλι οριακά θα είναι κάτω αυτού του ποσού. Αυτό όμως ισχύει αν το προϊόν είναι κλειστό και σφραγισμένο στο κουτί του ή και για την περίπτωση που είναι χύμα ανοικτό; Δηλαδή, αν τους πει πως το έφερε από Ελλάδα επειδή είναι gamer (troll) γίνεται να την φορολογήσουν; Υπάρχει περίπτωση να ξέρουν λεπτομερειακά με τι αποσκευές έφυγε για ΗΠΑ και με τι αποσκευές θα γυρίσει Ελλάδα; Σε ευρώ εννοώ. Ισχύει ανεξαρτήτως αν είναι σε κουτί ή όχι. Αν και θα σε συμβούλευα να είναι σε κουτί σε handbag ωστέ να μην υπάρξει πρόβλημα κατά τη μεταφορά. Κοίτα για να είσαι απόλυτα καλυμμένος πρέπει να τα έχεις κάνει register τις ηλεκτρονικές συσκευές σου από εδώ, αλλά συνήθως για λάπτοπ, tablets κτλ δεν λένε τίποτα, τώρα για ένα playstation δεν νομίζω να το χάψουν. Νομίζω ότι μπορούν να ψάξουν και το serial number, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρη. Όχι, δεν ξέρουν λεπτομερειακά τι κουβαλάς.
evo481 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 εννοειται οτι μπορεις να το βρεις μτχ με αποδειξη απο εδω και να μη μπεις σε τετοιες περιπετειες, ειδικα τωρα που βγηκε το ασπρο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα