achilles_g_ Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Μη τρελαθούμε με το ψάχνεις να βρεις driver να κατεβάσεις...Σχεδόν όλοι κουμπώνουν το στικάκι με το driver pack solution και σε 10 λετπά είναι έτοιμοι όλοι οι drivres. Όσο για τα windows update δεν απασχολεί εργατικά, το αφήνεις στην άκρη και τα κάνει μόνο του. Από τη στιγμή όμως που το πας σε τεχνικό, αυτός πρέπει να πληρωθεί. Δουλειά είναι.
plpapadopoulos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Ακομα και για αλλαγη λαδιων δινει λεφτα ο κοσμος ? Οτι μπορεις να κανεις μονος η μπορει να στο κανει καποιος δωρεαν, τοτε γιατι να πας και να πληρωσεις χωρις λογο? Λιγο μυαλο θελει. Τωρα δεν σου λεω να κατσεις να λυσεις το μοτερ σου (που και αυτο γινεται), αλλα για απλα πραγματακια που τα οικονομανε οι τεχνικοι υπολογιστων η οι μηχανικοι.. Οπότε την επόμενη φορά που θα αναρρωτηθείς γιατί είσαι άνεργος ή δε πληρώνεσαι όσα θα έπρεπε, έχεις δώσει ήδη την απάντηση. Δε θέλω παράπονα και στεναχώριες έτσι? Μη τρελαθούμε με το ψάχνεις να βρεις driver να κατεβάσεις...Σχεδόν όλοι κουμπώνουν το στικάκι με το driver pack solution και σε 10 λετπά είναι έτοιμοι όλοι οι drivres. Όσο για τα windows update δεν απασχολεί εργατικά, το αφήνεις στην άκρη και τα κάνει μόνο του. Από τη στιγμή όμως που το πας σε τεχνικό, αυτός πρέπει να πληρωθεί. Δουλειά είναι. Με τη διαφορά όμως ότι το στικάκι με generic drivers, είναι μια λύση που δεν χαρακτηριζεται από επαγγελματισμό (τουλάχιστον για κάποιον ο οποίος πληρώνεται). Σε desktops τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Όμωε σε λάπτοπς τα πράγματα διαφέρουν αρκετά. 2 παραδείγματα: 1) Έχεις λάπτοτ με unknown κάρτα WLAN. Αυτή μπορεί να είναι Intel, Realtek, Atheros, Ralink, Broadcom κλπ... Έχεις όλους τπυς τελευταίους drivers για όλα τα λειτουργικά και x86 και x64? 2) Το συγκεκριμένο λάπτοπ έχει unknown devices. Αυτά μπορεί να είναι TPM chip, Fingerprint Reader, Card Reader, DriveGuard Sensor, Intel SOL / MEI κλπ. Για διαφορετικές μάρκες κι εκδόσεις Windows. Κι εκεί τα έχεις όλα μέσα στο στικάκι? Για 10 κατασκευαστές λάπτοπ και άπειρους συνδιασμούς devices? Ειδικά για το 2 δε μπορείς να με πείσεις. Αν προσπαθήσεις να το καταφέρεις δυστυχώς θα φας τα μούτρα σου σε αυτό και δεν αξίζει. Για το πρώτο να το δεχτώ ότι έχεις μεγάλο κι αξιόπιστο στικάκι κι έχεις κάνει τρελή δουλειά από το σπίτι "εν μέρει" γιατί πάλι θα χρειαστείς κάποιες φορές να κατεβάσεις σωστή έκδοση γιατί ο driver π.χ. δε σου κάθεται ή κολλάει λόγω διαφορετικού firmware. Όπως βλέπεις, δεν είναι όλα υπόθεση 10 λεπτών πάντα. 10 λεπτά πάντα είναι για αυτόν που είναι απόλυτος, που δε ξέρει και απλά εικάζει (και που στο τέλος θα αφήσει και το λάπτοπ με 3-4 unknown devices, γιατί δε τα βρήκε το άτιμο το Windows update κλπ κλπ κλπ). Σεβαστείτε το χρόνο σας και τον πελάτη προσφέροντας σωστές υπηρεσίες λοιπόν, για να σας σεβαστεί κι αυτός αντίστοιχα. Τα υπόλοιπα είναι αερολογίες...
.:Cabal:. Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Κάθισα και διάβασα πολύ προσεκτικά όλο το νήμα και έχω ξαφνιαστεί πραγματικά από τις απόψεις πολλών εδώ μέσα. Επειδή λοιπόν υπάρχει μία διένεξη απόψεων όσον αφορά τον ορισμό του καλού τεχνικού και ας είναι και εκτός θέματος θα παραθέσω και την δική μου άποψη με όλη την εμπειρία που με διακατέχει. Δεν θα μπω στον κόπο να αναφέρω εάν ένα συγκεκριμένο ποσό ή όχι αντικατοπτρίζει την παροχή υπηρεσιών ή εργασιών που προσφέρει ο εκάστοτε τεχνικός γιατί αυτό είναι επιλογή του καθενός. Αλλά, να ορίσουμε αντικειμενικά τι σημαίνει καλός τεχνικός (είτε είναι υπολογιστών όπως εμείς ή οποιουδήποτε άλλου κλάδου). Καλός τεχνικός είναι αυτός ο οποίος είναι αποδοτικός γρήγορος και σωστός απέναντι στον παλάτι του. Τώρα τι εννοώ με αυτό; Καλός τεχνικός δεν είναι αυτός ο οποίος θα τελειώσει την δουλειά του σε μια δυο ώρες (γρήγορος) και θα πάρει τα χρήματα του από τον πελάτη. Επίσης καλός τεχνικός δεν ειναι και εκείνος που θα κάνει άψογα την δουλειά του μετα από δέκα ώρες (σωστός) και θα πάρει τα χρήματα του από τον πελάτη. Ο καλός ο τεχνικός θα πρέπει να κάνει ότι περνάει από το χέρι του ώστε δουλειά η οποία θα του έπερνε x χρόνο να ολοκληρωθεί να την κάνει σε x/2 χωρίς όμως να θυσιάσει την ποιότητα της εργασίας του. (αποτελεσματικός, γρήγορος και σωστός). Και όποιος πει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει τότε απλά βρίσκει δικαιολογίες και ίσως θα έπρεπε να κοιτάξει κάποιο άλλο επάγγελμα. Αυτά είχα να πω διότι ακούστηκαν πολλά και νομίζω πως κάπου έχουμε χάσει την μπάλα. Sent from my iPhone using Insomnia
TRILOBYTER Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Οπότε την επόμενη φορά που θα αναρρωτηθείς γιατί είσαι άνεργος ή δε πληρώνεσαι όσα θα έπρεπε, έχεις δώσει ήδη την απάντηση. Δε θέλω παράπονα και στεναχώριες έτσι? Γιατι ποτε με ειδες να λεω κατι τετοιο? Ουτε ανεργος ειμαι, και μια χαρα πληρωνομαι. Γιατι να μην πληρωνονται οι εταιριες που actually παρεχουν μια υπηρεσια? Αλλα οταν ο αλλος βγαζει λεφτα απο την αγνοια του κοσμου τοτε οχι ρε φιλε δεν θα παρω.
LLLEFTERIS Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Μην ξεχναμε καλος τεχνικος (σε ολες τις δουλειες) ειναι αυτος που θα του πεις εχω προβλημα και θα ερθει οσο ποιο γρηγορα μπορει. Τι να το κανω αν ειναι καλος και μου πει "ναι Λευτερη θα ερθω σε 10 μερες για το προβλημα σου" και μου φτιαξει την ζημια σε μια ωρα; Προτιμω εναν που θα μου ερθει τις επομενες ωρες την ιδια μερα και ας κανει και 3 ωρες να μου φτιαξει την ζημια. Ειδικα σε μια εργασια που θα μου πει η 1 ωρα κανω η 5 ωρες εγω Λευτερη θελω πχ 30 ευρω. Ποτε δεν πληρωσα καποιον με την ωρα η με την μερα, πληρωνα με την δουλεια. Ειδικα στην δουλεια του τεχνικου επειδη πολλα μπορουν να συμβουν δεν μπορεις να πεις θα παω εκει θα κανω αυτο σε μιση ωρα εφυγα. Εγω πηγα σε φιλο να του βαλω Antivirus γιατι ετσι μου ειπε αυτο μου ζητησε γιατι νομιζε οτι ο υπολογστης κλεινει απο ιους και τελικα ειχαν σπασει δυο ποδαρακια απο την ψυκτρα της cpu. Για μιση ωρα πηγα και Κυριακατικα μεχρι να βρω αλλη ψυκτρα 775 εφαγα 4 ωρες συν το τρεξιμο. Γιατι ποτε με ειδες να λεω κατι τετοιο? Ουτε ανεργος ειμαι, και μια χαρα πληρωνομαι. Γιατι να μην πληρωνονται οι εταιριες που actually παρεχουν μια υπηρεσια? Αλλα οταν ο αλλος βγαζει λεφτα απο την αγνοια του κοσμου τοτε οχι ρε φιλε δεν θα παρω. Δεν σου ειπε οτι εισαι ανεργος δεν εννοουσε αυτο. Αλλα ΑΝ μεινεις ανεργος γιατι θα σου πει το αφεντικο "ξερεις οι πελατες πανε σε φιλους κουμπαρους κλπ και κανουν τζαμπα την δουλεια τους οποτε εσενα δεν σε θελω πλεον απολυεσαι" μην σου φανει παραξενο αν θα μεινες απο δουλεια. Λεφτα απο την αγνοια του κοσμου βγαζουν οι εταιριες που λενε αλλαγη οθονης εργασια 60 ευρω, επισκεψη στο σπιτι 40 ευρω η ωρα κλπ κλπ. Δειτε εδω και την ταχυτητα ενος μεγαλου καταστηματος (αλυσιδα καταστηματων) Εδω και 17 μερες εχω παει την τηλεοραση και ακομα δεν...... Γιατι την πηγα εγω; γιατι μια ωρα τους επαιρνα τηλεφωνο εφαγα μια 10αρα καρτα και μονο μουσικη ακουγα λογω οτι δεν εχω σταθερο τηλεφωνο στο σπιτι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα