LLLEFTERIS Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δυστυχώς η πραγματικότητα στην οποία λες να προσγειωθούμε είναι πως ο βασικός μισθός είναι πλέον κάτω απο 500 ευρώ και ο καθένας προσπαθεί να κόβει έξοδα απο παντού. Οι επαγγελματίες τεχνικοί ποτέ δεν κάνουν πάνω απο μιάμιση ώρα για πλήρη αποκατάσταση υπολογιστή. Τώρα αν σε κάποιους παίρνει 3 και 4 ώρες αυτό είναι άλλο θέμα. Επίσης φυσικά μπορεί κάποιος να βρει φθηνά πληκτρολόγια στο ίντερνετ. Αρκεί να ξέρει απο που να ψωνίσει. Εχεις κανει ποτε καθαρη εγκατασταση των 7 μαζι με τους drivers και να κανεις και ολα τα update? Μιαμιση ωρα σου πηρε μονο; μηπως ειχε σταματησει το ρολοϊ; Αποκατασταση=recovery και σε ενα φορητο 3 ετων παραδειγμα δεν κανεις ποτε recovery γιατι βαζεις οτι αρχαιο εξτρα ειχε και μετα τρως αλλη τοση ωρα για να τα βγαλεις τα σαβουροεξτρα. 1
zx1234r Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Ναι μου παίρνει μόνο μιάμιση ώρα......είμαι τόσο καλός.
plpapadopoulos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Ναι μου παίρνει μόνο μιάμιση ώρα γιατί απλά είμαι τόσο καλός. Sure... Ε και τα 20-25 που ζητάς λοιπόν, αισχροκέρδια τα θεωρώ με τόσο ταλέντο και μετριοφτροσύνη που σε διακατέχει.
LLLEFTERIS Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Και εγω κανω το Αθηνα Αλεξανδρουπολη σε 1 ωρα γιατι ειμαι........................................ ................................... Ο Σουπερμαν !!!
_chris_ Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 από πότε τα λεφτά που θα πάρει κάποιος για κάποια εργασία έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το χρόνο που θα αφιερώσει; το λέω αυτό διότι ακούς από πολλούς: -μου πήρε τόσα € για μισή ώρα δουλειά ενώ εγώ αυτά τα λεφτά τα βγάζω σε μια μέρα. ή -σιγά τι έκανε μωρέ; πάτησε 2 κουμπιά. γιατί να πάρει τόσα; (υποθέτω το ξέρετε το γνωστό ανέκδοτο με το στρίψιμο της βίδας) αφού ρε μάγκα είναι τόσο εύκολο γιατί δε το κάνεις εσύ; γιατί δε πατάς εσύ τα 2 κουμπιά; πολύ απλά γιατί δε ξέρεις ποια είναι τα 2 κουμπιά. ε η γνώση λοιπόν πληρώνεται. ο άλλος μπορεί να έχει αφιερώσει ώρες και ώρες για να είναι σε θέση να γνωρίζει ποια κουμπιά πρέπει να πατήσει. τώρα πολλοί εδώ πέρα έχουν τις κατάλληλες γνώσεις και τους φαίνεται πανεύκολο. μη κρίνετε με βάση του τι γνωρίζετε εσείς. διότι με αυτή τη λογική εκμηδενίζουμε τα πάντα. κι εγώ ας πούμε έχω άριστες γνώσεις πάνω στις μηχανές των αυτοκινήτων. δεν είμαι μηχανικός όμως. με την ίδια λογική μπορώ να πω σιγά μωρέ που θέλει ο άλλος τόσα € για να ρυθμίσει τις βαλβίδες (τυχαίο παράδειγμα). 5€ και πολλά είναι. καταλαβαίνετε τη λογική μου. το σπαστικό επίσης είναι ότι αυτοί που λένε έλα μωρέ τόσα € για μισή ώρα τη δική τους δουλειά δε την αξιολογούν το ίδιο. δεν είμαι μηχανικός ούτε τεχνικός H/Y 2
plpapadopoulos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Και εγω κανω το Αθηνα Αλεξανδρουπολη σε 1 ωρα γιατι ειμαι........................................ ................................... Ο Σουπερμαν !!! Έλα πες μου το μυστικό γιατί ο άλλος θα σου πεί ότι κάνεις πολύ ώρα πάλι... Χαχαχαχα 1
TRILOBYTER Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Συγνωμη αλλα απο ποτε χρειαζεται να ειναι κανεις εμπειρος για να κανει ενα απλο φορματ και να βαλει drivers? Τι αλλο θα ακουσουμε εδω μεσα, εμεις αυτα τα καναμε απο τα 12 μας.
zx1234r Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Αν όλα τα παραπάνω σου παίρνουν 1,5 ώρα, τότε μην απορείς γιατί δεν έχεις δουλειά ή γιατί σου δίνουν 500 ευρώ. Προφανώς ούτε κι αυτά τα 500 θα αξίζεις. Κατ'αρχάς δεν επιτέθηκα ούτε προσέβαλλα κάποιον αλλά απαντάω στα σχόλια σας περι "προσγείωσης". Το πόσο χρεώνει ο καθένας για μία υπηρεσία θα το κρίνει ο ίδιος πρώτα και έπειτα ο πελάτης του. Αν ζείτε σε άλλον κόσμο απο αυτόν που ζω εγώ τότε καλά κάνετε και χρεώνετε όσο θέλετε. Στον δικό μου κόσμο όμως υπάρχουν φοιτητές, χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι και άνεργοι άνθρωποι που χρειάζονται να φτιάξουν το λάπτοπ τους και δεν έχουν να δώσουν 50 και 60 ευρώ για ένα φορμάτ. Εμένα επιτρέψτε μου να παίρνω 25 ευρώ μέγιστο. Και προς γνώσην σας, εγώ κάνω μιάμιση με 2 ώρες γιατί πολύ απλά έχω 4 usb 3.0 φλασάκια με φορτωμένη εγκατάσταση win7 και win8.1 (x64 και x86) με slipstreamed όλους τους οδηγούς και όλα τα τελευταία updates της Microsoft μέχρι και τέλος Οκτωβρίου. Πάω, βάζω φλασάκι και σε 45 λεπτά έχει τελειώσει η εγκατάσταση, οι drivers και τα updates. Αν το pc είναι τελευταίας 2ετίας παίρνει ακόμα λιγότερο. Backup αρχείων, εγκατάσταση προγραμμάτων κτλ άλλο ένα μισάωρο με 45 λεπτά. Τώρα αν εσείς πηγαίνετε και ψάχνετε δισκάκια, ίντερνετ για να κατεβάσετε drivers, καλώδια, δίσκους (και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο) ή απλά θέλετε να δικαιολογήσετε τα χρήματα που ζητάτε κάνοντας περισσότερη ώρα απο όση χρειάζεται, είναι δικό σας θέμα. Σας κερνάνε και καφεδάκι και περνάει η ώρα ευχάριστα κουβεντιάζοντας. Όπως λέτε δεν ήρθα να σας μάθω την δουλειά σας ούτε ήρθα να συγκριθώ. Αλλά μιας και επιμένετε, διαβάστε μήπως μάθετε κάτι. Το offtopic μου τελειώνει εδώ. Χαίρομαι που ο συμφορουμίτης έφτιαξε τελικά το netbook του και αυτό έχει σημασία εξαρχής. 1
TRILOBYTER Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Παντως δεν θελω να ειμαι ο κακος εδω μεσα, αλλα εν ετει 2014 οι περισσοτεροι εχουνε εναν γνωστο/φιλο/κουμπαρο που θα τους κανει το φορματ και θα τους φτιαξει το πισι δωρεαν. Για αυτο και κλεινουν τον τελευταιο καιρο τα περισσοτερα μαγαζακια "της γειτονιας".
Gia Chrysa Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Ναι, αλλά εν έτει 2014 έχει μειωθεί ο μισθός του κόσμου και πιο συγκεκριμένα οι φοιτητές είναι σε χειρότερη κατάσταση. Και γι' αυτό το λόγο βοηθάει ο ένας τον άλλο. Και κλείνουν όλων των ειδών τα μαγαζιά, όχι μόνο μαγαζιά επισκευής υπολογιστών,
plpapadopoulos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Κατ'αρχάς δεν επιτέθηκα ούτε προσέβαλλα κάποιον αλλά απαντάω στα σχόλια σας περι "προσγείωσης". Το πόσο χρεώνει ο καθένας για μία υπηρεσία θα το κρίνει ο ίδιος πρώτα και έπειτα ο πελάτης του. Αν ζείτε σε άλλον κόσμο απο αυτόν που ζω εγώ τότε καλά κάνετε και χρεώνετε όσο θέλετε. Στον δικό μου κόσμο όμως υπάρχουν φοιτητές, χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι και άνεργοι άνθρωποι που χρειάζονται να φτιάξουν το λάπτοπ τους και δεν έχουν να δώσουν 50 και 60 ευρώ για ένα φορμάτ. Εμένα επιτρέψτε μου να παίρνω 25 ευρώ μέγιστο. Και προς γνώσην σας, εγώ κάνω μιάμιση με 2 ώρες γιατί πολύ απλά έχω 4 usb 3.0 φλασάκια με φορτωμένη εγκατάσταση win7 και win8.1 (x64 και x86) με slipstreamed όλους τους οδηγούς και όλα τα τελευταία updates της Microsoft μέχρι και τέλος Οκτωβρίου. Πάω, βάζω φλασάκι και σε 45 λεπτά έχει τελειώσει η εγκατάσταση, οι drivers και τα updates. Αν το pc είναι τελευταίας 2ετίας παίρνει ακόμα λιγότερο. Backup αρχείων, εγκατάσταση προγραμμάτων κτλ άλλο ένα μισάωρο με 45 λεπτά. Τώρα αν εσείς πηγαίνετε και ψάχνετε δισκάκια, ίντερνετ για να κατεβάσετε drivers, καλώδια, δίσκους (και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο) ή απλά θέλετε να δικαιολογήσετε τα χρήματα που ζητάτε κάνοντας περισσότερη ώρα απο όση χρειάζεται, είναι δικό σας θέμα. Σας κερνάνε και καφεδάκι και περνάει η ώρα ευχάριστα κουβεντιάζοντας. Όπως λέτε δεν ήρθα να σας μάθω την δουλειά σας ούτε ήρθα να συγκριθώ. Αλλά μιας και επιμένετε, διαβάστε μήπως μάθετε κάτι. Το offtopic μου τελειώνει εδώ. Χαίρομαι που ο συμφορουμίτης έφτιαξε τελικά το netbook του και αυτό έχει σημασία εξαρχής. Το θέμα που στάθηκα είναι οι υπηρεσίες που προσφέρονται στο χρόνο αυτό. Φλασάκι με slipstreamed drivers και updates για όλα, είναι απλά έγκλημα γιατί πολύ απλά η εγκατάσταση σε κάθε μηχάνημα κάθεται διαφορετικά. Ένα παράδειγμα να σου δώσω, κάποιοι drivers για controllers και κάρτες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα αν δεν υπάρχει και το σωστό BIOS ή firmware για να αξιοποιούν σωστά το hardware και χωρ΄ςι προβλήματα. Σεβόμενος τον πελάτη δε θα το έκανα αυτό, γιατί το θεωρώ δουλειά άρπα-κόλλα. Το να παρέχω υπηρεσίες για 25 ευρώ, πετσοκόβοντας το χρόνο και την ποιότητα αυτών, δε με κάνει και υπερτεχνικό. Προτιμώ να εξηγήσω στον πελατη την πλήρη αλήθεια και να τον αφήσω να επιλέξει τί θέλει, παρά να τον υποχρεώσω έναντι μιας χαμηλότερης αμοιβής, να υποστεί ένα μηχάνημα να σέρνει και με μια "φρέσκια" εγκατάσταση που είναι βαριά λόγω του slipstreaming και των άχρηστων drivers που φορτώνει ή που κάνει expand. Αν ο πελάτης αποδεδειγμένα δεν έχει τα λεφτά, εγώ δεν έχω και πρόβλημα να βοηθήσω αφιλοκερδώς, όχι όμως να ρίξω την ποιότητα και να παίξω κορώνα-γράμματα το όνομά μου και την αξιοπιστία μου. Τουλάχιστον ας υπάρχει μια ειλικρίνια κι ένας σεβασμός γι αυτόν που πληρώνει (όσα και να πληρώνει). Και θα σου απαντήσω με ένα σοφό ρητό και τροφή για σκέψη (το οποίο αργά ή γρήγορα θα καταλάβεις και στην πράξη): Μπορείς να είσαι γρήγορος, σωστός και οικονομικός, αλλά μόνο 2 από αυτά ταυτοχρονα... Και εσύ και ο πελατης σου θα κληθείτε να επιλέξετε ποιά από αυτά τα 2 θα γίνουν ταυτόχρονα. 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Παντως δεν θελω να ειμαι ο κακος εδω μεσα, αλλα εν ετει 2014 οι περισσοτεροι εχουνε εναν γνωστο/φιλο/κουμπαρο που θα τους κανει το φορματ και θα τους φτιαξει το πισι δωρεαν. Για αυτο και κλεινουν τον τελευταιο καιρο τα περισσοτερα μαγαζακια "της γειτονιας". Σιγουρα οπως εχουν και εναν λογιστη εναν ψυκτικο εναν μηχανικο αυτοκινητων κλπ κλπ. Γιατι δεν βαζουν λουκετο ολοι; Τοτε δεν θα υπηρχαν τα λεφτα θα καναμε ανταλλαγη υπηρεσιων και προϊοντων, εγω θα σου εφτιαχνα δωρεαν το πισι εσυ θα μου εφτιαχνες δωρεαν το αυτοκινητο κλπ. Το οτι εσυ εμαθες απο τα 12 να μιλας Αγγλικα δεν παει να πει πως ολος ο κοσμος εμαθε να μιλαει Αγγλικα και αυτος που δεν ξερει να μιλαει θα παρει διερμηνεα. Το ειπα και ποιο πανω αυτος που ξερει θα το φτιαξει μονος του αυτος που εχει φιλο να του το κανει τζαμπα θα παει στον φιλο αυτος που δεν εχει τιποτα απο τα δυο θα πληρωσει εναν τεχνικο. Τωρα αν περνει πολλα ο τεχνικος για την δουλεια που κανει για 1.5 ωρα οπως ειπε και ο φιλος ποιο πανω (που αν ηταν μονο 1.5 ωρα θα καναμε κολωτουμπες) ειναι αλλη ιστορια. Σιγουρα πολυ λιγοτερα απο τα 50 ευρω που μου πηρε ο λογιστης για 15 λεπτα δουλεια για την δηλωση και το Α21 που μου εκανε. 1
conkal Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δηλαδή εσύ κοστολογείς την εργασία με τον χρόνο που παίρνει? Αν δηλαδή το φορμάτ έπαιρνε 5 ώρες επειδή ο τεχνικός είναι άχρηστος, 30 ευρώ θα ήταν καλά? Αλλά να δίνεις 60 ευρώ στον γιατρό για 5 λεπτά εξέτασης είναι καλύτερα. Τουλάχιστον ο τεχνικός παράγει έργο που αναγνωρίζεται άμεσα. Αν δεν θέλεις να δίνεις λεφτά για φορμάτ ψάξε στο ίντερνετ πως να το κάνεις μόνος σου. Παιδια μην τρελενεστε,, αναλογως το πισι :: το ΦΟΡΜΑΤ = πας στον πελατη να παρεις τον υπολογιστη + backup αρχειων+εγκαστασταση λειτουργικου + drivers+windows updates + βασικα προγραμματα (πχ nero -office και οτι καλο εχει to ninite.com )+ επαναφορα του backup + πας πισω το πισι + δειχνεις οτι ολα ειναι καλα : δεν θελει μονο μιση ωρα... κανα 3 ωρο+ σε καλο πισι και με καλη διαθεση , και βαλε αλλο ενα διωρο +++ για netbook θα ελεγα. Το εκανα ως φοιτητης αυτο το πραγμα μαζι με αλλων ειδων επισκευες . και τα 20-25 ευρω που παιρνουμε για αυτην την δουλεια ειναι πολυ λιγα. για αυτο και την σταματησα κιολας μετα το φοιτητιλικι. ΑΚΟΜΗ και slipstreamed να τα εχεις : ΜΟΝΟ ΤΟ πηγαινελα του backup θελει μια-δυο ωρες σε παλιοτερα pc και δεν σχολιαζω την περιπτωση να παιχτει προβλημα κατα την εγκατασταση. οποιοδηποτε και το πηγαινελα το δικο σου και το μπλα-μπλα να του δειξεις τι παιζει αλλη μια ωρα επιεικως
LLLEFTERIS Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Σοβαρα γιατι εχουμε κολλησει με το ποσο χρονο θα παρει ενα format? Η 2 ωρες κανεις η σου φαει μια μερα ολοκληρη γιατι σου εκατσε ενα vaio και δεν δουλευουν σωστα τα πληκτρα αφης στα Windows 8 (μου ετυχε) παλι τα ιδια λεφτα θα παρεις. Παντως σε μεγαλη αλυσιδα ειδα 40 ευρω την ωρα η επισκεψη στο σπιτι, και το γνωστο στα απ΄αυτα μας αν χαθουν τα δεδομενα σας εμας να!!! Το ακουσα και αυτο.... Πελατης: Ποσα θελετε να μου αλαξετε την οθονη στο laptop (σπασμενη) Τεχνικος μεγαλου καταστηματος: Ειναι 60 ευρω η εργασια συν το ανταλλακτικο 60 ευρω για 10-15 λεπτα δουλεια! Αλλα εκει πατε και τα σκατε για να σας χαμογελασει η κοπελα στο ταμειο.
TRILOBYTER Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Τωρα αν περνει πολλα ο τεχνικος για την δουλεια που κανει για 1.5 ωρα οπως ειπε και ο φιλος ποιο πανω (που αν ηταν μονο 1.5 ωρα θα καναμε κολωτουμπες) ειναι αλλη ιστορια. Σιγουρα πολυ λιγοτερα απο τα 50 ευρω που μου πηρε ο λογιστης για 15 λεπτα δουλεια για την δηλωση και το Α21 που μου εκανε. Εγω και την δηλωση μονος μου την κανω, και για ολους τους γνωστους μου που θελουν την κανω δωρεαν. Γενικα οτιδηποτε εχει σχεση με υπολογιστες, υπαρχουν πλεον τοοοοοοσα ατομα που μπορουν να κανουν αυτα τα απλα πραγματακια που δεν υπαρχει κανενας λογος να δωσει κανεις λεφτα. Σιγα τωρα την δηλωση που κανει 5-10-20-50 ευρω, μια μαλακια και μιση ειναι αρκει να κατσεις και να διαβασεις τι πρεπει να κανεις. Μη μου πεις πως και αυτο ζηταει να ξες Αγγλικα. Ακομα και για αλλαγη λαδιων δινει λεφτα ο κοσμος ? Οτι μπορεις να κανεις μονος η μπορει να στο κανει καποιος δωρεαν, τοτε γιατι να πας και να πληρωσεις χωρις λογο? Λιγο μυαλο θελει. Τωρα δεν σου λεω να κατσεις να λυσεις το μοτερ σου (που και αυτο γινεται), αλλα για απλα πραγματακια που τα οικονομανε οι τεχνικοι υπολογιστων η οι μηχανικοι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα