Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα, μου εδωσαν ενα acer terminator με προβλημα στη μητρικη θα μπορουσατε να μου προτεινετε μια μητρικη για τον εν λογω επεξεργαστη INTEL Q9450; ευχαριστω πολυ 

post-72776-0-28607100-1411412495_thumb.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο ειναι το  SERVICE MANUAL   http://acersupport.com/acerpanam/manuals/acer/0000/servicemanuals/SG_ASG7700_Book_1014.pdf

και αυτη ειναι η μητρικη...

για τις μνημες αν βρω μια σχετικα πιο καινουργια απο αυτη που εχω δεν μπορω να διαλεξω μια με μνημες ddr3 αντι για τις ddr2 που εχω τωρα; (τωρα εχω 4χ2 gb ddr2)

post-72776-0-34011000-1411477455_thumb.jpg

Επεξ/σία από kavatzoulas
Δημοσ.

Δεν θα δεις κάποια διαφορά στο μάτι. Πάρε την πιο φθηνή μητρική με ddr 2 από αυτές που σου έστειλα. Είναι παλιό το socket και δεν αξίζει να δώσεις πολλά λεφτά.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να βρεις σε  κατάστημα μητρική Socket775 που να δέχεται 4 μνήμες RAM DDR2. εκτός και αν πας σε μεταχειρισμένα.

Εγώ θα σου πρότεινα να τις πουλήσεις ή να τις ανταλλάξεις με μνήμες DDR3, και να πάρεις την πιο φτηνή μητρική όπως σου είπε και ο veteranos123.

Δημοσ.

Και οι τρεις έχουν το ίδιο τσιπάκι: g41 και είναι combo, δηλαδή παίρνουν 2x2=4g ddr2 ή 2x2=4g ddr3.

Μπορείς να βρεις και συμβατές μνήμες 2x4=8g ddr3, απλά θέλει λίγο ψάξιμο γιατί όλες οι μητρικές αυτού του τύπου είναι λίγο δύστροπες με τις μνήμες.

Θα σου πρότεινα την gigabyte.

Έχω μια τέτοια με έναν Ε8600 και 2x4=8g kingston ddr3 στα 1,5 volt και μια asus 7770 και ανταπεξέρχεται αξιοπρεπέστατα, ακόμα και σε αρκετά παιχνίδια.

Με τον επεξεργαστή που έχεις και 4/8g μνήμη μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου, εκτός και αν ψάχνεσαι για πολύ απαιτητικά παιχνίδια με υψηλές αναλύσεις και ρυθμίσεις.

Δημοσ.

το εν λογω pc προοριζεται μονο για κανα facebook - internet και καμια ταινεια στη τηλεοραση συνδεδεμενη με hdmi.

το θεμα με τις μνημες δεν πολυκαταλαβα, αυτη τη στιγμη μου εχουν μεινει 4 stick απο 2gb το καθενα δηλαδη 8gb δεν θα μου τα διαβασουν αυτες οι μητρικες που βρηκα;

Δημοσ.

Οι μητρικές που αναφέρεις είναι combo.

Αυτό σημαίνει ότι έχουν τέσσερις θέσεις για μνήμες αλλά οι δύο θέσεις είναι για ddr2 και οι άλλες δύο για ddr3.

Αυτό έχει το καλό ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά είδη μνημών, αλλά, από την άλλη, έχει το κακό, ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τις τέσσερις θέσεις συγχρόνως γιατί δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν ddr2/ddr3 ταυτόχρονα.

Άρα, αν έχεις 4x2=8g ddr2 ή ddr3, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο το ένα ζευγάρι, αφού έχεις μόνο δύο θέσεις για κάθε είδος μνήμης.

Ο μόνος τρόπος να έχεις 8g είναι να βρεις κάποιο συμβατό σετάκι 2x4=8g ddr3.

Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να ψάξεις για μνήμες doule sided, στα 1,5 volt και να μπορούν να παίζουν στα 1066 Mhz.

Δημοσ.

όπως σου είπα, δεν υπάρχουν στα καταστήματα μητρικές που να δέχονται 4 μνήμες DDR2.

Μόνο αν ψάξεις στα μεταχειρισμένα θα βρεις.

αλλιώς πάρε μία από αυτές που υπάρχουν τώρα (με DDR3) και πούλα αυτές που έχεις (DDR2).

Βέβαια, και με 4GB μια χαρά κάνεις την δουλειά σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...