triptico Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Γεια σας, είμαι σε αναζήτηση ενός wireless router/modem το οποίο θέλω να έχει usb ports για να βάλω πάνω εξωτερικό σκληρό usb 3.0 και να βλέπω ταινίες στο λάπτοπ μου με streaming. Υπάρχει router με usb 3.0 θήρα/ες; Αν υπάρχει πόσο αξιόπιστο είναι; Διάβασα κάπου ότι το usb 3 προκαλεί θόρυβο και χαλάει το σήμα του router (βλ. εδώ). Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία; με usb 2 θα κάνω τη δουλεια μου ή θα κολαέι; Επίσης αν βάλω τον σκληρό πάνω στο ρουτερ θα πρέπει να προσέξω κάτι από θέμα ασφάλειας; Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2014 από triptico
poulinos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Γεια σας, είμαι σε αναζήτηση ενός wireless router/modem το οποίο θέλω να έχει usb ports για να βάλω πάνω εξωτερικό σκληρό usb 3.0 και να βλέπω ταινίες στο λάπτοπ μου με streaming. Υπάρχει router με usb 3.0 θήρα/ες; Αν υπάρχει πόσο αξιόπιστο είναι; Διάβασα κάπου ότι το usb 3 προκαλεί θόρυβο και χαλάει το σήμα του router (βλ. εδώ). Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία; με usb 2 θα κάνω τη δουλεια μου ή θα κολαέι; Επίσης αν βάλω τον σκληρό πάνω στο ρουτερ θα πρέπει να προσέξω κάτι από θέμα ασφάλειας; http://www.asus.com/Networking/DSLAC68U/ πχ αυτο ειναι adsl εχει και Usb 3.0 και γενικα θα βρεις και σε αλλες εταιρειες ειτε modem router ειτε σκετο router. τωρα το θεμα αξιοπιστιας εγω θα το ελεγα θεμα ταχυτητας για αρχη.αν ειναι για streaming πιστευω οτι θα εισαι οκ ειτε με usb 3 ειτε με usb 2(αναλογως βεβαια και τι θες να streamareis.Γιατι αν ειναι 4k εκει θες μετα και κανα gigabit ethernet ή ac wireless.αν ειναι για νορμαλ πραγματα και η usb 2.0 θα παιξει και το 802.11n θα ειναι ενταξει αμα δεν υπαρχει θεμα χαμηλου σηματος).επισης οτι εχει Usb 3.0 ή Usb 2.0 δεν σημαινει οτι ο δισκος θα παιζει στο max.γιατι αν το ρουτερ δεν ειναι κατι δυνατο με αρκετη μνημη και cpu δεν θα παιξει γρηγορα.ειναι το ιδιο ακριβως οπως με τα Nas.σου γραφουν gigabit interface αλλα στην πραξη ουτε 100mbit δεν παιζουν λογω περιορισμου του Hardware.Και βλεπεις στο τελος κατι transfer rates των 10-15 mbyte.Για αυτο και τα καλα Nas που εχουν καλo transfer rate εχουν και καλο Hardware αρα και ακριβη τιμη.Πιο πολυ στο λεω αυτο αν σκοπευεις να χρησιμοποιησεις το usb 3.0 για να μεταφερεις μεγαλα αρχεια περα απο streaming να ξερεις τι θα περιμενεις ,να μην βρεθεις προ εκπληξεως και μην πεις μα γιατι το ενα ρουτερ κανει 100 και το αλλο 300 αφου και τα δυο εχουν Usb 3.0 πανω.επισης αν στο wireless θες να παιξεις καλα θα πρεπει να εχεις και αντιστοιχα Usb stick.αν πχ θες να παιξεις ac θες και ac sticks.αν τωρα η tv σου εχει απλα N εκει δεν μπορεις να κανεις κατι παραπανω και επισης εκει και το usb 2 θα ειναι μια χαρα.To usb 3.0 θα ηταν υπερβολη. Aυτο που λεει για το θορυβο για να το λεει μαλλον θα ισχυει απλα δεν σημαινει οτι θα σου κανει προβλημα υποχρεωτικα.Θα το ελεγα πιο πολυ για λιγο μειωμενη αποδοση στα 2,4 ghz που λεει.βεβαια αν εχεις πληρωσει τοσα λεφτα για ρουτερ ε θα παρεις και καρτα dual band ac να παιζεις στα μεγιστα.Αν ειναι να παιξεις N ετσι και αλλιως δεν εκμεταλλευεσαι το ρουτερ στο max. http://www.netgear.com/home/products/networking/wifi-routers/R6200.aspx#tab-techspecs http://www.netgear.com/R6300#tab-techspecs ειναι σκετο ρουτερ αλλα θα μπορουσες να βαλεις το adsl router σε bridge mode και να κανει τα παντα το netgear.συν οτι αμα αργοτερα εβαζες vdsl δεν θα χρειαζοταν να παρεις αλλο θα αλλαζες το adsl με ενα vdsl router που θα σου δινε το πιο πιθανο ο παροχος και μετα θα αφηνες απο πισω το netgear.γενικα θα βρεις απο διαφορες εταιρειες router/adsl/vdsl router με Usb3.0.το βασικο ειναι και το κοστος μετα.αν ειναι να παρεις modem router κοιτα να ειναι και vdsl για μελλοντκη χρηση αν σκοπευεις να πας εκει καποια στιγμη. τωρα για το θεμα ασφαλειας απεξω απο το δικτυο αν δεν γινουν port forward κτλ δεν θα βλεπει καποιος τον δισκο.κοινως πρεπει να γινουν ρυθμισεις για να το δεις απεξω.απο μεσα απο το δικτυο ναι θα μπορουν να τον δουν αλλα λογικα παντα θα υπαρχουν καποιες επιλογες για να οριζεις δικαιωματα και χρηστες.δεν το εχω ψαξει παραπανω για να σου πω αλλα στο manual του καθε ρουτερ θα λεει αναλυτικα. καθε ρουτερ μπορει να υποστηριζει διαφορετικα πραγματα.πχ ftp server στον δισκο,dlna για streaming κτλ.ακομα και το Technicolor που εχω εχει καμποσες επιλογες που μπορεις να ενεργοποιησεις για το τι θες να κανεις με τον δισκο network file server, upnp av media server,ftp server. επισης δεν βρισκω λογο να μην ειναι αξιοπιστο.πχ για την asus που ηταν να παρει καποιος αλλος insomniak εδωμεσα και το εψαξε ακουσε καλα λογια.και εχουν καλες τιμες οπως και δυνατο hardware. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα