djnoizeteck Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα στα παιδιά ..... Για να μπώ κατεθείαν στο ψητό .... Εχουμε και λέμε! Το pc δουλευε κανονικά μέχρι χθες, οσο κοιμωμουν η μητερα μου μου ειχε πει οτι εγινε μια διακοπή ρεύματος (το pc ηταν κλειστό την ωρα που εγινε) και με το που ξυπνησα και πηγα να τον ανοιξω δεν ανοιγε.... Αναβοσβήνει το λαμπάκι του τροφοδοτικου αντι να ειναι μονιμα αναμενο (stand by mode) ακομα και το καλωδιο τελειως να εβγαζα το λαμπακι για μισο λεπτο περιπου αναβοσβηνε ακομα ... Λεω οκ τροφοδοτικο θα ειναι (πριν 3 χρονια ειχε καει αλλο ενα απο διακοπη ρευματος) Σημερα δοκιμαζω το τροφοδοτικο μου σε αλλο υπολογιστη και λειτουργει κανονικα. Με το που το συνδεω στην μητρικη μου παλι τα ιδια. Δοκιμασα και αλλο καλωδιο, παλι τα ιδια. Δοκιμασα επισης να βγαλω τα παντα απο πανω μηπως βραχυκυκλωνει τιποτα απο δισκο η καρτα γραφικων η ραμ αλλα παλι τα ιδια. Επισης, το λαμπακι της μητρικης δεν αναβει καν μετα απο αυτο το συμβαν ενω ηταν μονιμος αναμενο ακομα και σε stand by mode .... Το μονο που δεν εβγαλα ηταν ο επεξεργαστης - γιατι μου τελειωσε η θερμοαγωγιμη παστα - αλλα δεν νομιζω να ειναι ο cpu ... Τι λετε? Μητρική? Και αν ειναι μητρικη υπαρχει τροπος - συμφερει να επισκευαστεί η όχι? Η μητρική μου είναι η asrock M3A770DE - την είχα πάρει γύρω στο 90άρι, οχι τιποτα πανάκριβο! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Xristaras12 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 όπως τα περιγράφεις,μάλλον μητρική είναι εφόσον δοκίμασες αλλού το τροφοδοτικό και λειτουργεί. αν θες να την αντικαταστήσεις η φτηνότερη που θα σου έλεγα να πας είναι η 970Α-DS3P σε AM3+ socket.Αν διαθέτεις παραπάνω ανεβαίνουμε κατηγορία και πας σε ποιοτικότερη.
zio10 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Πολλές φορές οι μητρικές έχουν μεγάλη εγγύηση (3 χρόνια) και επίσης πολλές φορές μπορεί να περάσει στην εγγύηση και ας είναι από διακοπή ρεύματος. Αν τυχόν έχεις εγγύηση δες το
djnoizeteck Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 99% ειναι εκτος εγγυησης .... Ο cpu μου ειναι ο AMD Athlon II X3 450 ειναι socket AM3. Το θεμα ειναι τωρα οτι αμα αναβαθμισω μητρικη δεν λεει να παω σε socket AM3 γιατι οταν θελω να αλλαξω cpu θα πρεπει και παλι να αλλαξω και μητρικη ... Υπαρχει socket am3+ που υποστηριζει και am3 επεξεργαστες? Για να αλλαξω αργοτερα επεξεργαστη εφοσον δεν εχω παραπονο απο αυτον που εχω ακομα. Και εφοσον υπαρχει, αξιζει να βαλω am3+ η ειναι και αυτο παλιο πλεον και να παω κατεθειαν σε FM2+?
Xristaras12 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 η amd δεν είναι intel σε ότι αφορά τα sockets. επεξεργαστής AM3 κουμπώνει κανονικά σε AM3+ μητρική.
STORM1978 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Όχι όλοι σε όλες τις μητρικές και για να το εξηγήσω μπορεί να μπαίνουν αλλά να έχουμε πρόβλημα με τα ρεύματα που δεν έχει νόημα να το εξηγήσουμε αυτή την στιγμή. Από την πλευρά μου, μια ελεγμένη από εμένα μιας και ήταν η προηγούμενη μητρική μου και που υποστηρίζει μια χαρά τον επεξεργαστή του και όλους τους υπόλοιπους ΑΜ3+ επεξεργαστές εκτός των 9χχχ είναι αυτή : http://www.skroutz.gr/s/344340/Gigabyte-990XA-UD3.html. Λίγο ακριβή μεν αλλά έχει 8+2 φάσεις τροφοδοσίας για τον επεξεργαστή και είναι υπερπλήρης θα έλεγα σε features για τον TS. Heck, αν δεν μου την έκαιγε η ΔΕΗ, ακόμη με αυτήν θα ήμουν και τον 8320.
djnoizeteck Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Κι εσενα η ΔΕΗ? Τωρα που τα λεμε, το πολυπριζο το ειχα συνδεμενο σε πριζα ασφαλειας .... Και εκτος αυτού ηταν και κλειστος ο υπολογιστης την ωρα που εγινε το κακο.... Εχω ακουσει οτι περναει ρευμα απο την τηλεφωνικη γραμμη απο το router μεσω του ethernet και ετσι εχουν καει μητρικες. Ισχυει κατι τετοιο? Δεν ειναι πολυ ... τραβηγμενο? Οσο αφορα την αλλαγη αποφασησα απλα να παρω μια φθηνη μητρικη εφοσον η αναβαθμιση δεν ειναι στα αμεσα σχεδια μου γιατι με υπερ-καλυπτει το pc και πιστευω για 1μιση χρονο ακομα δεν θα σκεφτω καν την αναβαθμιση
STORM1978 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Μπορεί να στην έκανε το πολύμπριζο. Το ρεύμα που περνάει μέσα από το ethernet δεν είναι αρκετό να κάψει κάτι. Κάνε και ένα occt psu test στο τροφοδοτικό σου να το κοιτάξεις και αυτό να είσαι σίγουρος. Μια φθηνή για σένα είναι αυτή : http://www.skroutz.gr/s/3219402/Asrock-970-Pro3-R2-0.html
djnoizeteck Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν ειναι πολυπριζο ενα μονοπριζο ασφαλειας ειναι που εχω βαλει πανω πολυπριζο. Βασικα το led ενδειξης λειτουργιας που εχει αναβει ακομα οποτε δεν φαινεται να χαλασε αυτο....
djnoizeteck Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Το κάνω up ετσι απλά για ενημέρωση ... τελικα την δουλειά την έκανε ενας καμμένος πυκνοτής κοντά στην cpu ... αλλάχτηκε και ολα οκ! Ο τεχνικός είναι φιλαράκι και μου πήρε ενα 20άρικο! Ολα ωραία ολα καλά! Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει και η αγορά ups για να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο!
tsakmaopin Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 20αρικο για εναν πυκνωτη του 0.2ευρω; Ωραιος φιλος... Να δεις φιλε ολους τους πυκνωτες σταθεροποιησης γυρω απτα fet της μητρικης. Πιθανοτατα μα ετοιμαζεται κιαλλος. Παλια θυμαμαι ειχε γινει μεγαλος ντορος με ελατωματικους πυκνωτες σε μητρικες . Πολυ σαβουρα.. Και τοτε σιγα σιγα πηγαμε σε solid caps και γιαπωνεζικους κτλ κτλ και ολοι γραφανε στα κουτια Japan Capacitors , Solid Capacitors κτλ..
KiriosD Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Ε αν είναι έτσι κάτσε σκέψου τι θα πληρώνεις από εδώ και πέρα, να πληρώνεις μονάχα τα υλικά! γιατροι; τίποτα! αφού δε ξοδεύουν τίποτα και τα εργαλεία τους χρησιμοποιούνται χωρίς να χαλάνε! φαγητάδικα; 19 λεπτα το σαντουιτς, τόσο τους κοστίζει! έλα τώρα που θίχτηκες πως του πήρε 20αρικο, μπήκε στο κόπο να κάτσει να ψάξει τη μητρική και σε περίπτωση που φτιαχνόταν θα το έφτιαχνε, αλλιώς ξέρουμε τι θα έπαιρνε... Τον χρόνο του ανθρώπου της κάθε ειδικότητας πληρώνεις και όχι μονάχα τα υλικά! 1
tsakmaopin Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Θιχτηκε κανενας; Τι το κανεις θεμα; Μπας κ εισαι εσυ ο τεχνικος!.. Ειπε οτι ειναι φιλος τεχνικος οχι τυχαιος. Kαι ναι για ενα πυκνωτη που ειναι θεμα 1 λεπτο , ειναι πολλα 20ευρω. Σιγα την νευροχειρουργικη .. Το θεμα δε ειν αυτο. Ο καθενας ας πληρωνει οτι θελει. Το θεμα Ειναι να αλλαχτουν ολοι οι πυκνωτες τρυγυρω γιατι μεθαυριο παλι θα τρεχει..
djnoizeteck Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Παιδιά ο τεχνικός μου το έψαχνε 2 μερες τι εχει και δεν μπορουσε να το φτιαξει, και τελεφταια στιγμη του ηρθε ιδέα για εναν πυκνωτή και τον άλλαξε και δούλεψε. Στην αρχή μου είπε μονο τα υλικά 15ευρό αλλα τον ειπα οτι δεν θελω να πληρωσω μονο τα υλικα, μου ειπε δωσε οτι θες ειπα οχι εσυ θα μου πεις και μου ειπε ενα 20αρικο και ειμαστε ΟΚ ... Δεν ειναι προβλημα το 20αρικο, εξαλλου η καινουρια mobo 50 θα εβγαινε... Το θεμα ειναι οτι το γρουσούζεψα ... Και με το που την εφερα σπιτι για μια στιγμη εδινε κανονικα ρευμα το τροφοδοτικο, με το που το εκλεισα και το ανοιξα ξανα παλι τα ίδια .... Λογικά κάηκε ξανά, θα περάσει να το πάρει πάλι, ολο το κουτί αυτή τη φορά για να δεί αμα φταίει τίποτε άλλο....
tsakmaopin Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Γιαυτο στο πα φιλε μου, ενας και μονο πυκνωτης σπανια ειναι θεμα. Αν αςχοληθει πες του να αλλαξει ολους τους μεγαλους πυκνωτες γυρω απτο socket, και διπλα απτα fet σταθεροποιησης. Αν δεν παιξει παλι, δανειςου ενα αλλο τροφοδοτικο, δοκιμασε το, και αν παλι τζιφος, σουταρε την την μητρικη και παρε μια αλλη να σαι σιγουρος.. Και αααν σκεφτεις ποτε για προστασια, παρε ενα πριζακι apc κοιτα και για κανενα σταθεροποιητη (καλυτερα τυπου servo ) 500-1000va, (κανα 50αρι ολα μαζι) να σαι 99% καλυμενος απτα ρευματα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα