Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ούτε στο γιατρό να πάτε ξέρω ένα καλό χασάπη που κάνει θαύματα με τις συκωταριές. :P

Τεχνικός υπολογιστών δεν είναι ο κάθε πικραμένος που πούλησε τα γίδια στο χωριό και άνοιξε μαγαζι στη γειτονιά. Θέλει κι αυτό -όπως όλα- ψάξιμο. Από την άλλη βλέπεις τον TS να ξεκινάει με το "εβγαλα-καποια-συρματα-και-τωρα-δεν-ξεκινα-το-pc" κι εσύ του λες φτιάξτο μόνος σου; Κοίτα τι θα γίνει: 

113-Computer+explosion.jpg

Καλά,μην το λες. Ανάλογα το μαγαζί είναι....

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

E, ναι εννοείται αυτό, απλά λέω να το ψάχνουμε λίγο με τους "τεχνικούς" και σίγουρα δεν μετράνε οι βιτρίνες και τα φαντεζί ψαρωτικά περιβάλλοντα :)

Δημοσ.

Τωρα δουλευει κανονικα μπορω να πω ανα διαστηματα το κανει αυτο που αναφερα παραπανω. Να βγαλω και να ξανα βαλω την μπαταρια; Να κανω προεπιλεγμενες ρυθμισεις ΒΙΟΣ;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

E, ναι εννοείται αυτό, απλά λέω να το ψάχνουμε λίγο με τους "τεχνικούς" και σίγουρα δεν μετράνε οι βιτρίνες και τα φαντεζί ψαρωτικά περιβάλλοντα :)

Φιλε αν διαβασεις τι του ειπα θα καταλαβεις οτι του προτεινα να ψαξει για βοηθεια απο τριτο ατομο, καποιον φιλο η εστω απο το φορουμ.

Το οτι δεν γνωριζει δεν σημαινει οτι δεν θα μαθει, ολοι καπως μαθαμε αυτα που  ξερουμε. Και με απλες συμβουλες εδω στο τοπικ ειμαι σιγουρος μπορουμε να δωσουμε λυση στο προβλημα. Οι τεχνικοι εν ετη 2014 ειναι περιττοι.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια το προβλημα ξανα εγινε αλλα αυτη την φορα ηταν ξεκινημενος ο υπολογιστης ηταν στα windows και εσβησε και ξανα αναψε και ξανα εσβησε μετα πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει ;;;;;;;

Δημοσ.

Μην αγοράζεις τροφοδοτικά των 30 ευρώ... Πάρε κάποιο επώνυμο 80+ που θα σου μείνει. Το PC θέλει λύσιμο/δέσιμο/σετάρισμα από την αρχή από κάποιον που ξέρει. Και όχι δεν ξέρεις ούτε θα μάθεις σε μια μέρα/ένα μήνα μέχρι να φτιάξεις το δικό σου PC. Κι αυτά που λέει ο TRELOBYTER είναι αστεία το λιγότερο.

Α και μην ξαναπάς στο ίδιο μαγαζί.

ΥΓ: Το 80+ είναι πιστοποίηση, δεν εννοώ 80 ευρώ και πάνω.

• Like 2
Δημοσ.

Μην αγοράζεις τροφοδοτικά των 30 ευρώ... Πάρε κάποιο επώνυμο 80+ που θα σου μείνει. Το PC θέλει λύσιμο/δέσιμο/σετάρισμα από την αρχή από κάποιον που ξέρει. Και όχι δεν ξέρεις ούτε θα μάθεις σε μια μέρα/ένα μήνα μέχρι να φτιάξεις το δικό σου PC. Κι αυτά που λέει ο TRELOBYTER είναι αστεία το λιγότερο.

Α και μην ξαναπάς στο ίδιο μαγαζί.

ΥΓ: Το 80+ είναι πιστοποίηση, δεν εννοώ 80 ευρώ και πάνω.

Την καλημερα μου φιλε μου πριν απο ενα μηνα του αλλαξα το τροφοδοτικο ο τυπος εγραψε πανω του 35Ευρω αλλα μου πειρε 75Ευρω για τον κοπο του ισως δεν πιστευω να ναι το τροφοδοτικο το προβλημα κατι αλλο ;

Δημοσ.

Το προβλημα λυθηκε (πιστευω) εκανα επαναφορα του συστηματος απο το κοκκινο κουμπι πανω στην μητρικη πλακετα.
Σας ευχαριστω ολους-ες για την βοηθεια και τις συμβουλευες σας.

Δημοσ.

Σου εύχομαι να πετύχεις τόσο εύκολα και το λόττο. Βέβαια, αν έφτιαχναν οι υπολογιστές με ένα reset, δεν θα είχε λόγο ύπαρξης το παρόν θέμα. Χμμ.. :wacko:

Kαταλαβαίνεις το οξύμωρο της κατάστασης, not?

Το προβλημα λυθηκε (πιστευω) εκανα επαναφορα του συστηματος απο το κοκκινο κουμπι πανω στην μητρικη πλακετα. Σας ευχαριστω ολους-ες για την βοηθεια και τις συμβουλευες σας.

Δημοσίευση από thelos257 στις 15 September 2014 - 12:29 PM στο Φορητοί Υπολογιστές

Εγω φιλε μου ψηφηζω να παρεις ενα Laptop Lenovo και εγω τεχνικος Η/Υ σπουδαζω δευτερο ετος και πειρα Lenovo επισης εχω και δυο HP Pavilion ενα 17άρη και ενα 15άρη με οθονη αφης 8GB RAM 1TB HDD και ειμαι μια χαρα. Πειρα και ενα Surface και ενα iPad για να τα εχω και να τα χρεισιμοποιηω εξω στην αυλη του σπιτιου εχω και iMac στο σπιτι μου.

Δηλαδή, σπουδάζεις τεχνικός υπολογιστών σε πανεπιστήμιο, ζητάς βοήθεια στο insomnia (!?) και ξεκινάς με τη φράση "δεν είναι καμιά φιλοσοφία" (αυτό που θα κάνει ο τεχνικός). Τελικά κάνεις like κάποιον που λέει οτι "οι τεχνικοι υπολογιστών εν ετη 2014 είναι άχρηστοι".

Αυτοπυροβολισμός στο δοξαπατρί. Ραντανπλάν και βάλε. :fear:

Just saying, έτσι; νο προμπλεμ ιν φακτ... B)

• Like 6
Δημοσ.

Ας τα ξαναγράψω κι από 'δω γιατί διαβάζει περισσότερος κόσμος...

Το κόκκινο κουμπί δίπλα στη μπαταρία κάνει reset το σύστημα. Δεν επαναφέρει τις αρχικές ρυθμίσεις του BIOS...

Το κουμπί που επαναφέρει το BIOS βρίσκεται στο I/O panel:

23i9cvs.jpg

Αυτό που πάτησες στην ουσία απλά αφαίρεσε το μήνυμα που έλεγε ότι οι ρυθμίσεις του BIOS χάθηκαν. Με το reset που έκανες είναι σα να αποδέχτηκες τα BIOS factory defaults, χωρίς να μπεις στο BIOS. Προτείνεται να μπεις και να επιλέξεις τα Optimized defaults πάντως.

Αν είμαι σωστός και τα έχει φτύσει η μπαταρία σου, θα ξαναχάσει τις ρυθμίσεις την επόμενη φορά που θα το κλείσεις για κάνα δίωρο. Τουλάχιστον τσέκαρε τα volt της με ένα πολύμετρο αν σου βρίσκεται...

Υπάρχει και η περίπτωση να πατάς καταλάθος το κουμπί Clear CMOS στο I/O panel και να κάνεις reset στο BIOS χωρίς να το ξέρεις...

• Like 1
Δημοσ.

Σου εύχομαι να πετύχεις τόσο εύκολα και το λόττο. Βέβαια, αν έφτιαχναν οι υπολογιστές με ένα reset, δεν θα είχε λόγο ύπαρξης το παρόν θέμα. Χμμ.. :wacko:

Kαταλαβαίνεις το οξύμωρο της κατάστασης, not?

Δηλαδή, σπουδάζεις τεχνικός υπολογιστών σε πανεπιστήμιο, ζητάς βοήθεια στο insomnia (!?) και ξεκινάς με τη φράση "δεν είναι καμιά φιλοσοφία" (αυτό που θα κάνει ο τεχνικός). Τελικά κάνεις like κάποιον που λέει οτι "οι τεχνικοι υπολογιστών εν ετη 2014 είναι άχρηστοι".

Αυτοπυροβολισμός στο δοξαπατρί. Ραντανπλάν και βάλε. :fear:

Just saying, έτσι; νο προμπλεμ ιν φακτ... B)

Καλημερα φιλε μ δεν τα μαθενουμε ολα στο πανεπιστιμειο σιγα σιγα ετσι ζητησα βοηθεια απο εσας εδω στο αγαπημενο ινσομνια.γρ

Παττησα λικε εκει νοουμενου οτι μιλαγες για καταστηματα τεχνικους η/υ.

Δημοσ.

Καλά κάνεις και ρωτάς αλλά αν ψάχνεις σοβαρές απαντήσεις, αυτές θα τις πάρεις είτε από επαγγελματία τεχνικό είτε πολύ ψαγμένο enthusiast. Κι από τους δυό αυτούς είναι εξαιρετικά απίθανο να πάρεις απάντηση όταν α) είσαι ασαφής β) τα προβλήματα διαδέχονται το ένα το άλλο με συχνότητα reset κι ύστερα πάλι από την αρχή και  γ) όταν ξεκινάς την αναζήτηση λύσης με τη φράση "σιγά τη φιλοσοφία" και σνομπάρεις την δουλεία ή το χόμπι που ο άλλος έχει φάει μήνες-χρόνια-δεκαετίες από τη ζωή του.

Οσο για τους τεχνικούς στα καταστήματα ...χμμ... εσύ σκέφτεσαι να ανοίξεις δικό σου εργοστάσιο; Ολοι υπάλληλοι είναι κάπου, δεν καθορίζει αυτό αν είναι καλοί ή κακοί στη δουλειά τους. Οταν φτάσεις στο επίπεδο να επιδιορθώνεις άνετα το δικό σου υπολογιστή και όποιον άλλο πιάσεις στα χέρια σου, τότε ισως να μπορείς να κατηγοριοποιήσεις τους τεχνικούς -έστω των καταστημάτων- ως "κλέφτες".

Επι του θέματος τώρα, βρες κάποιο συνάδελφο που να ξέρει (οχι απλώς να διαφημίζει πως ξέρει), πες του να σου λύσει εντελώς το μηχάνημα και να τσεκάρει κομμάτι-κομμάτι στο δικό του pc. To πρόβλημά σου μπορεί να είναι motherboard, τροφοδοτικό, επεξεργαστής, μνήμες, θερμοαγώγιμη πάστα, εγκατάσταση λειτουργικού ή software, ακόμα και κάτι κουλό που είναι δύσκολο να το σκεφτεί κάποιος από μακριά.

• Like 3
Δημοσ.

Παιδια θα ηθελα να αγορασω αυτη την μητρικη πλακετα εδω: http://bionic.com.cy/catalog/partdetail.aspx?PartNo=13400355 λεει οτι ειναι συμβατη με τον επεξεργαστη Ιντελ Core 2 Quad αλλα οι μνημες που εχω ειναι DDR3 και οχι DDR2 θα δουλευουν ;

Δημοσ.

Ποιος ο λογος που θες να παρεις μητρικη, εκανε καποιος ελεγχο; Επισης οχι δεν θα σου δουλεψουν οι μνημες που εχεις αν καταφερεις και την παρεις.

Γιατι δεν το πας εκει που στο εφταξαν να το ξαναδουν, αλλο προβλημα σου κανει τωρα αλλο εκανε πριν δεν φταιει το καταστημα.

Αν θα μου εβαζες το μαχαιρι στο λαιμο και επρεπε να κανω διαγνωση απο εδω θα σου ελεγα μπαταρια μητρικης παντως!

Μπορεις να αγορασεις μια και να δοκιμασεις 2-3 ευρω κανει max.

Επισης το να γραφεις τα παραπανω για τους τεχνικους η/υ δεν σε κολακευει, ποσο μαλλον οταν σπουδαζεις το ιδιο και περιμενεις απαντησεις απο ατομα που επαγγελλονται το επαγγελμα αυτο.

Παντως ο τιτλος του θεματος σου με εκανε και εκλαψα!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...