partizanos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα θέλω τις γνώμες σας σχετικά με τα παρακάτω θέματαπου σχετίζονται με την αγορά των laptop. -Αγορά απο Alibaba έχω δει σχετικά λήμματα αλλά ήταν προ διετίας και το site έχει γίνει αρκετα γνωστό. Πρόκειται για site που εταιρείες πουλάνε σε χονδρική αν κατάλαβα καλά. Οι περισσότερες εταιρίες είναι εδρεύουν στη Κίνα. Που πιστεύετε ότιοφείλονται χαμηλές τιμές και μιλαώ για πωλητές με καλο rating. Ενδεικτικά είχα δει alienware laptop 700$ την ώρα που αντίστοιχα Ελλάδα είναι πάνω απο 1700 ευρώ. -Αγορά μεταχειρισμένου laptop τι πρέπει να προσέξει κάποιος όταν το ελέξγει από κοντά τι προτείνετε να τρέξει για να δει αν δεν υπερθερμένται η CPU η δεν βγάζει προβλήματα. -Σχετικά με το hardware ενός laptop γνωρίζετε κάποιο site που να μπορείς να συναρμολογήσεις εικονικά έναn υπολογιστή με συγκεκρυμμένες προδιαγραφές CPU, GPU, RAM κλπ ώστε να τρέξεις benchmarks; - Πιστεύετε ότι η cpu παίζει μεγάλο ρόλο στη ταχύτητα; Μου χει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι σε 2 ίδια pc με 8Gb ram μία αξιοπρεπή gpu, ssd η cpu πέρα απο προγράμματα τύπου 7zip και συγκεκρυμμένου σκοπού, δεν παίζει μεγάλο ρόλο αν έχεις i3 ή πιο πρόσφατη. Αυτά... Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2014 από partizanos
Jason 93 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Ο καλυτερος τροπος για να ελενξεις ενα λαπτοπ πριν το αγορασεις ειναι ενα στικακι με hd sentinel για να δεις την υγεια του δισκου και μερικα stress programs για να δεις τις θερμοκρασιες που θα φτασει. 1
Euclides Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Αγορά μεταχειρισμένου laptop τι πρέπει να προσέξει κάποιος όταν το ελέξγει από κοντά τι προτείνετε να τρέξει για να δει αν δεν υπερθερμένται η CPU η δεν βγάζει προβλήματα. Τρέχεις το OCCT για μια ώρα και βλέπεις θερμοκρασίες. http://www.ocbase.com/index.php/download Για την κατάσταση του σκληρού τρέχεις το hd sentinel, αλλά παίρνει ώρα και δεν ξέρω αν ο πωλητής διατίθεται να ξοδέψει 5-6 ώρες για τον έλεγχο αυτό. Εναλλακτικά, μπορείς να πάρεις μια ιδέα για την κατάσταση του δίσκου με το CrystalDiskInfo. Σχετικά με το hardware ενός laptop γνωρίζετε κάποιο site που να μπορείς να συναρμολογήσεις εικονικά έναn υπολογιστή με συγκεκρυμμένες προδιαγραφές CPU, GPU, RAM κλπ ώστε να τρέξεις benchmarks; Όχι. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο. Πιστεύετε ότι η cpu παίζει μεγάλο ρόλο στη ταχύτητα; Μου χει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι σε 2 ίδια pc με 8Gb ram μία αξιοπρεπή gpu, ssd η cpu πέρα απο προγράμματα τύπου 7zip και συγκεκρυμμένου σκοπού, δεν παίζει μεγάλο ρόλο αν έχεις i3 ή πιο πρόσφατη. Η CPU είναι η καρδιά του υπολογιστή και φυσικά παίζει μεγάλο ρόλο. Για σύγκριση CPU ανατρέχεις στο http://cpuboss.com/ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα