Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για βοηθήστε με ξανά..

μόλις έστησα το πύργο, με fx 8320 και τη zalman CNPS10X Performa και για πάστα την arctic silver 5 και ενώ πίστευα ότι θα'χα ησυχία, ο ανεμιστήρας ανεβοκατεβάζει στροφές πέρνοντας μου τα αυτιά.

Έκλεισα και τα πλαϊνά καπάκια για καλύτερο airflow και ηχομόνωση..μπα!

ο πύργος φοράει απο 1 εμπρός και 1 πίσω φανάκι 120mm. cable management έχω καλό οπότε πιστεύω πως όλα τα'χω όπως θα έπρεπε!

Με ποιο πρόγραμμα να δω θερμοκρασίες cpu μιας κι αυτό το συνεχές ανεβοκατέβασμα δεν παλεύεται άλλο?

να ένα prtscr απο το hwmonitor. https://imagizer.imageshack.us/v2/555x791q50/661/iVOln9.png

Αλλά όχι ότι ξέρω τι ξάχνω.. Δηλ. ποιές θα΄ταν οι ιδανικές θερμοκρασίες για τον 8320??

Δημοσ.

είναι λογικό να "γκαζώνει" ο ανεμιστήρας γιατί ανεβάζει θερμοκρασίες ανάλογα την δουλειά που κάνεις.

βάλε ενα prime95 να τρέξει και δες τις max θεμοκρασίες σου.

Δημοσ.

Μια χαρά είναι οι θερμοκρασίες. Μπορείς να μπεις στο bios και να ρυθμίσεις το speed fan σε "silence mode"

δεν βρήκα κάπου στο bios τη ρύθμιση αυτή. Το μόνο σχετικό που βρήκα είναι το cpu fan mode με επιλογές για auto/ voltage/ pwm

Η μητρική μου είναι η gigabyte 970a-ud3p. Απο auto επέλεξα το pwm για δοκιμή. Δεν βλέπω αποτέλεσμα όμως.

είναι λογικό να "γκαζώνει" ο ανεμιστήρας γιατί ανεβάζει θερμοκρασίες ανάλογα την δουλειά που κάνεις.

βάλε ενα prime95 να τρέξει και δες τις max θεμοκρασίες σου.

Μα αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν κάνω και καμιά δουλειά!

άλλωστε μόλις στήθηκε το pc. Ακόμη δεν έχω εγκαταστήσει τίποτες βαρύ!! στον chrome είμαι μόνο με 3 tabs. Ίδια συμπεριφορά και με πρίν. τρέχω το prime σχεδόν 20' https://imagizer.imageshack.us/v2/867x821q90/905/FuZFvD.png

Δημοσ.

38 βαθμούς.

ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ

δεν χαμπαριάζεις απο θερμοκρασίες αν και στους FX μετά τους 40κάτι μετράνε σωστά οι αισθητήρες.

απο και και πέρα,3 tabs έχεις αλλα με κάποια ανανέωση σελίδας πχ τραβάει 1 core Και το στέλνει σε turbo όποτε και στιγμιαία απο εκει που έισαι 30κάτι πχ πας 33 μιας και η ψυκτρα έχιε πεσει κ αυτή σε idle. Επίσης μπορεί να μην κάνεις τίποτα αλλά απο πίσω τρέχουνε ένα σωρό διεργασίες για να είναι λειτουργικός ο υπολογιστής.

μιας και τώρα το είδα για έναν παράξενο λόγο το prime95 δεν τα πάει καλά με τους FX,δεν ξέρω γιατί

όπως βλέπεις ο 8320 σου έχει ονομαστική συχνότητα 3,5 αλλά το core temp δείχνει 3GHz.

μην σε απασχολει είναι λόγο του turbo core που ρίχνει συχνότητα σε κάποιον πυρήνα και ανεβάζει άλλον.

αν θες να δείς μέγιστες θερμοκρασίες θα σου έλεγα να μπεις στο bios να κλείσεις το turbo και να ξανατρέξεις prime.

Είτε κατεβάζεις το amd overdrive και κλεινεις το turbo απο εκει πέρα(αντι να κανεις την παραπάνω διαδικασία)

είτε τρέξε ενα cinebench που σίγουρα δεν throttlάρουν οι FX.

Δημοσ.

με κλειστό το turbo mode, μετα απο 25' σto prime έχω https://imagizer.imageshack.us/v2/1003x803q90/673/cd0JlI.png

Άρα πιστεύω ότι είμαι καλά και τα γκαζώματα του ανεμιστήρα φυσιολογικά.

Η χρήση του αντάπτορα που δίνει με το cooler η zalman για να ρίξω τα volt άρα και το θόρυβο της, κρύβει κινδύνους? 

Δημοσ.

όχι κανένα κίνδυνο δεν έχει ρίχνει τα 12 βόλτ στα 7,5 αν θυμάμαι καλά.

Είδες πάντως ανέβηκαν οι θερμοκρασίες με το παράξενο turbo που έχουν οι FX.

Το παράξενα κακό για μένα είναι οτι έχω τις ίδιες θερμοκρασίες με την freezer 13 pro στον FX-6300 συνεπώς μάλλον έκανα κακή επιλογή ψύκτρας :-(

• Like 1
Δημοσ.

Αν άλλαζα το fan της zalman, ποια θα μου συνιστουσατε για αθόρυβη λειτουργία και φυσικά σωστή ροή στη ψύκτρα? Κάνουν και τα φανάκια για τους πύργους?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...