konefsta Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Γεια σας, έχω κάποιες απορίες σχετικά με τα wireless powerlines. 1) Τα netgear έχουν διαφορά ποιότητας απο την TP-Link. Ρωτώ γιατί βλέπω μια διάφορα στην τιμη 20-30 ευρώ ενώ προσφέρουν τα ίδια. 2) Για να δουλέψει το όλο πράμα χρειαζόμαστε ένα adapter που θα ενωθεί με το ρούτερ/μόντεμ μέσω ethernet και σε μια μπρίζα , και ακολούθως ένα δεύτερο adapter που θα το βάλουμε σε μια άλλη μπριζα σε άλλο μέρος του σπιτιού σωστά? έχω προσέξει όμως ότι πουλάνε και ανταπτοτερς μόνους τους. Δλδ χωρίς αυτό που μπαίνει στο ρουτερ/μοντεμ. Αυτό γιατί το κάνουν , είναι για να αγοράσω και δεύτερο ανταπτερ να βάλω σε δεύτερο σημείο του σπιτιού ? Αν αγοράσω TP-Link και το συνδέσω με το ρουτερ και αγοράσω ανταπτορα DLink δεν θα είναι συμβατά φαντάζομαι σωστά ? 3) Μεγάλη απορία έχω για την μπριζα. Στην Ελλάδα έχετε διπολικές. Εμείς στην Κύπρο έχουμε τριπολικές. Θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα ? 4) Τα ρουτερ της Ελλαδας χρησιμοποιούν Annex B , ενώ της Κύπρου νομίζω χρησιμοποιούν Annex A. Αυτό σημαίνει πως αν πάρω τώρα powerline από εδώ στην Ελλάδα οτι δεν θα είναι συμβατό με το thomson router/modem μου που έχω στην Κύπρο ? Ευχαριστώ
poulinos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Γεια σας, έχω κάποιες απορίες σχετικά με τα wireless powerlines. 1) Τα netgear έχουν διαφορά ποιότητας απο την TP-Link. Ρωτώ γιατί βλέπω μια διάφορα στην τιμη 20-30 ευρώ ενώ προσφέρουν τα ίδια. 2) Για να δουλέψει το όλο πράμα χρειαζόμαστε ένα adapter που θα ενωθεί με το ρούτερ/μόντεμ μέσω ethernet και σε μια μπρίζα , και ακολούθως ένα δεύτερο adapter που θα το βάλουμε σε μια άλλη μπριζα σε άλλο μέρος του σπιτιού σωστά? έχω προσέξει όμως ότι πουλάνε και ανταπτοτερς μόνους τους. Δλδ χωρίς αυτό που μπαίνει στο ρουτερ/μοντεμ. Αυτό γιατί το κάνουν , είναι για να αγοράσω και δεύτερο ανταπτερ να βάλω σε δεύτερο σημείο του σπιτιού ? Αν αγοράσω TP-Link και το συνδέσω με το ρουτερ και αγοράσω ανταπτορα DLink δεν θα είναι συμβατά φαντάζομαι σωστά ? 3) Μεγάλη απορία έχω για την μπριζα. Στην Ελλάδα έχετε διπολικές. Εμείς στην Κύπρο έχουμε τριπολικές. Θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα ? 4) Τα ρουτερ της Ελλαδας χρησιμοποιούν Annex B , ενώ της Κύπρου νομίζω χρησιμοποιούν Annex A. Αυτό σημαίνει πως αν πάρω τώρα powerline από εδώ στην Ελλάδα οτι δεν θα είναι συμβατό με το thomson router/modem μου που έχω στην Κύπρο ? Ευχαριστώ 1.τα Netgear θεωρητικα θεωρουνται καλυτερα απο τα tp link.τα tp link ειναι value for money.δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα δεν ειναι και κινεζια. αλλα εγω θα προτεινα devolo. 2.ναι ενα στο ρουτερ και μετα ενα αλλο εκει που θες.καποιοι εχουν βαλει νομιζω και παραπανω απο ενα σε αλλες πριζες σαν μικρο δικτυο. http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/22165/~/how-to-add-a-new-powerline-device-to-an-existing-powerline-network αν εχεις μονο ενα οχι δεν κανεις δουλεια.απλα ξεκινησαν να τα πουλανε ετσι και τωρα τα βλεπεις σετακια πιο πολυ.βεβαια ακομα πουλανε και ξεχωριστα διοτι μπορει εσυ να εχεις ηδη ενα και να θες και αλλο οποτε το πακετο δεν σου κανει.ή να θες να βαλεις 3 οποτε παιρνεις ενα πακετο των δυο και ενα μονο του.ή να θες ενα απλο και ενα πχ που να ειναι και wireless.και παει λεγοντας.σε ιδια μαρκα συνηθως παιζουν.σε διαφορετικη μαρκα Λενε με βαση οτι διαβασα οτι παιζουν αν ειναι ιδια πρωτοκολλα. They generally work together. Look at the specification they generally say they are IEEE 1901 or 1905 compatible. Aν το googlareis θα βρεις παραπανω πραγματα σιγουρα.στην ελλαδα εχουμε και διπολικες εχουμεκαι schuko. 3.Μερικα Powerline ειναι διπολικα αλλα μερικα που λενε οτι παιζουν και καλυτερα ειναι schuko.το τριτο Pin ειτε πριζα ελλαδας ειτε αγγλιας ειναι γειωση. γενικα καλο ειναι τα Powerlines να ειναι Schuko και να εχουν και πριζα μπροστα οποτε να μπει το Powerline στην πριζα και πισω απο αυτο να κουμπωσεις ολες τις αλλες συσκευες που θες.Αυτο γινεται για καλυτερη αποδοση και λιγοτερες παρεμβολες.Αντι δηλαδη να ειναι ολα παραλληλα σε ενα πολυπριζο μπαινει πρωτα το Powerline οποτε ολα τα αλλα μπαινουν πανω σε αυτα και τα ψιλοφιλτραρει. 4.στην ελλαδα παιζουμε και annex a και annex b.δεν εχει σημασια το τι annex ειναι το adsl router>δεν επηρεαζει κατι.το Powerline διαβαζει ethernet δεν τον νοιαζει αν ειναι απλα δικτυο αν ειναι adsl αν ειναι vdsl αν ειναι ινα.απλα ethernet μεταφερει.οποτε δεν θα εχεις κανενα θεμα.επισης αν το θυμαμαι καλα καποια που ειναι schuko παιζουν και σε τριφασικο ρευμα διοτι κατι λενε οτι χρησιμοποιουν και την γειωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα