Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και ένας άλλος προχθές που είδα σε ένα ξένο φορουμ με έναν sandisk (που είναι κομπλέ μετά από 3 μήνες) που έχει 3 μήνες στο pc των γονιών του και προσπαθούσε να βγάλει κάποια άκρη για το πού μπορεί να οφείλεται το bug του evo ρώταγε το εξής:

(για να μην κάνω copy paste, δες/δείτε εδώ το ποστ του DPete27 που ξέκινάει ως εξής: ''I've been pretty excited to do this test since the 840 Evo bug....'' και δείτε και τις απαντήσεις πιο κάτω).

ΥΓ: Και εμένα ο 830 evo ευθεία γραμμή.

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναρωτιέμαι αν είναι φυσιολογικό να κάνει αυτό το καρδιογράφημα ο δίσκος μετά από πολύμηνη χρήση αλλά μάλλον όχι γιατί ο δικός μου ο sandisk 4,5 μήνες μετά το φορματ είναι κομπλέ.

J5WvB8o.jpg

Επεξ/σία από 8elwADSL
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν πας σε κανα άλλο thread να βάλεις την εικονίτσα σου?

Μας το χαλάς, δεν το καταλαβαίνεις?  :P

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 7
Δημοσ.

Απλά θέλω να δείξω ότι ΔΕΝ είναι φυσιολογικό και μετά από πολύμηνη χρήση να είναι σαν καρδιογράφημα η γραμμή.

Οποιοσδήποτε δίσκος που είναι έτσι έχει πρόβλημα άσχετα που αν αυτό δεν φαίνεται στην πραγματική χρήση.

Δημοσ.

Μα λογικό είναι να μην πρέπει να είναι έτσι.

Και τέλος δεν υπάρχει πραγματική/καθημερινή/απλή ή ότι άλλο σε χρήση...(άσε που εγώ υποστηρίζω ότι φαίνεται η διαφορά).

Δημοσ.

Απλά θέλω να δείξω ότι ΔΕΝ είναι φυσιολογικό και μετά από πολύμηνη χρήση να είναι σαν καρδιογράφημα η γραμμή.

Οποιοσδήποτε δίσκος που είναι έτσι έχει πρόβλημα άσχετα που αν αυτό δεν φαίνεται στην πραγματική χρήση.

καλά δεν είναι απόλυτο, πχ αν τον δίσκο τον έχεις σχεδόν γεμάτο και τρέξεις διαφορα 4κ benchmark (as-ssd ,crystaldiskmark κλπ) μεγάλου μεγέθους (1gb+) και τρέξεις μετα το hd tach προφανώς και δεν θα ναι ευθεια γραμμή. Οποτε αναλογα με το δίσκο και πόσο επιθετικα  καθαρίζει τα κελια το firmware και με μια βαρια χρήση μπορεις να χεις σκαμπανεβάσματα στην γραμμή.

το hdtach ουτε προτείνεται (καθώς δεν βγάζεις σχετικά συγκριτικά συμπερασματα για την αποδοση των ssd), ούτε σχεδιαστηκε για τους ssd. To καταλαβαινεις και βλέποντας ότι σαν μέτρο σύγκρισης έχει scsi και ultra dma δίσκους.

πάντως το τι λεφτά πρέπει να χει βγάλει ο δημιουργός του απο τις διαφημήσεις και τα downloads απο τότε που ανακαλύφθηκε το θέμα με τους 840 evo δεν λέγεται. Ειδικά για πρόγραμμα που το χει παρατήσει εδώ και χρόνια.

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι αν είναι φυσιολογικό να κάνει αυτό το καρδιογράφημα ο δίσκος μετά από πολύμηνη χρήση αλλά μάλλον όχι γιατί ο δικός μου ο sandisk 4,5 μήνες μετά το φορματ είναι κομπλέ.

η εικόνα που βλέπουμε στο γράφημά σου δεν είναι πρόβλημα 

Δημοσ.

Μάλλον μιλάει για τα αποτελέσματα των άλλων σκληρών και λέει μήπως δεν είναι πρόβλημα αυτά τα σκαμπανευάσματα, αλλά μάλλον είναι αφού ο δικός του μετά απο 5 μήνες είναι μια ευθεία.

Δημοσ.

η εικόνα που βλέπουμε στο γράφημά σου δεν είναι πρόβλημα 

Το πρόβλημα είναι να ανεβοκαταβαίνει δηλαδή; Όχι γενικότερα η χαμηλή απόδοση;

Δημοσ.

αυτός είναι σε sata 2 (core 2 duo βλέπω στη υπογραφή του) μια χαρά αποδίδει κι εγώ στο desktop μου τόσο έχω ότι σχεδόν ssd και να βάλω (άντε εγώ φτάνω και μέχρι 280MB/s που είναι το ταβάνι του sata 2) 

το πρόβλημα είναι οι βουτιές σε νούμερα χαμηλότερα από hdd

o 8elwADSL έχει κάτι σκαμπανευάσματα μιλιχιολιοστού :lol: ε δεν είναι αυτό πρόβλημα :lol: σε γενικές γραμμές η γραμμή του είναι ολόισια 

εδιτ, τώρα πρόσεξα ότι μιλάει για sandisk και δεν λέει ότι έχει θέμα my bad

Δημοσ.

Πλήρης απογοήτευση και απο εμένα... Απορώ γιατί μερικοί συζητάτε ακόμα την αγορά Samsung SSD. Εγώ ποτέ ξανά, η μάρκα διαγράφηκε δια παντός για μένα, όπως παλιότερα η OCZ.

Πριν την εφαρμογή του Restoration με την εφαρμογή της Samsung, Σεπτέμβρης 2014:

HDTachEVO250GB2.png

Μετά την εφαρμογή, Οκτώβρης 2014:

EVO%20250GB%20HDTach%20After%20Restorati

Φεβρουάριος 2014:

EVO%20250GB%20AfterRefresh03.png

Και σήμερα, Απρίλιος 2014:

EVO%20250GB%20AfterRefresh04.png

EVO%20250GB%20HDTach%20After%20Restorati

Οι βουτιές που φαίνονται στις μετρήσεις παραπάνω είναι αισθητές στην πράξη. Και μετά περιμένουμε ακόμα την Samsung να το φτιάξει...

Θα του βαρέσω ένα DiskRefresh και σκασίλα μου για τις εγγραφές που θα φάει στα μούτρα. Έτσι κι αλλιώς για πέταμα θα είναι μετά από λίγο καιρό, έτσι που συνεχίζει να έχει το πρόβλημα. :mad: :mad:

Και να σκεφτείς ότι έχω και άλλον 840 EVO, 120άρη, στο Netbook μου. Καταστροφή!! :mad: :mad:

###########################################################################

(Δεύτερο ποστ ακολουθεί, που συγχωνεύθηκε αυτόματα με το πρώτο)

Και πράγματι μετά από αυτό το σοκ 220GB εγγραφών:

EVO%20250GB%20DiskFreshing%202015April09

Έχουμε αυτό το αποτέλεσμα:

EVO%20250GB%20After%20DiskFreshing%20201

Χειροπιαστές αποδείξεις λοιπόν για το ότι το bug συνεχίζει να υπάρχει στον δίσκο και η "λύση" της Samsung ήταν μούφα.

Η Samsugn πρωτοτύπησε παγκοσμίως στο ότι έφτιαξε τον πρώτο SSD που θέλει ένα είδος defragmenting!! :X :devil: :mad:

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά υπάρχει κάποιος, έστω ένας, που να του έχει διορθωθεί το πρόβλημα μετά το restoration εως και τώρα που μιλάμε;

Γιατί εμένα μετά το restoration, μέχρι και πριν λίγο που έτρεξα μετά από καιρό για άλλη μια φορά HDTach, τα γραφήματα παραμένουν φυσιολογικότατα. Ο δίσκος βαράει τελικές... :wacko:

Δημοσ.

Παιδιά οκ τα γραφήματα και όλα αλλά το θέμα είναι ο δίσκος έχει κανένα πρόβλημα απο ταχύτητες γενικά απο λειτουργία ?

Ενοω ας μην δίνουμε τοσο μεγάλη σημασία στην κάθε γραμμή κτλπ αλλά στην γενικότερη συμπεριφορα του δίσκου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...