stratigos24 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Το bug ειναι σιγουρα. Με μηχανικο παλαιοτερα εκανε σιγουρα λιγοτερο αν και δεν μπορω να το δοκιμασω πλεον για να πω. Και με τον vertex 2 που ειχα παλαιτερα, γρηγορα το ανοιγε. Το αν το ανοιγω συχνα ή οχι, δεν εχει σημασια.
STORM1978 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Το bug ειναι σιγουρα. Με μηχανικο παλαιοτερα εκανε σιγουρα λιγοτερο αν και δεν μπορω να το δοκιμασω πλεον για να πω. Και με τον vertex 2 που ειχα παλαιτερα, γρηγορα το ανοιγε. Το αν το ανοιγω συχνα ή οχι, δεν εχει σημασια. Αν το βιντεάκι είναι στον Evo και έχει περάσει πάνω από 1-2 μήνες που το άνοιξες τελευταία φορά, τότε έχει και παραέχει σημασία γιατί αυτό είναι και το bug. Σε δεδομένα που δεν έχουν ''φρεσκαριστεί/ανοίξει'' παραπάνω από 1-2 μήνες ή και παλιότερα, χάνει ταχύτητα ο EVO.
selianx Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Αν το βιντεάκι είναι στον Evo και έχει περάσει πάνω από 1-2 μήνες που το άνοιξες τελευταία φορά, τότε έχει και παραέχει σημασία γιατί αυτό είναι και το bug. Σε δεδομένα που δεν έχουν ''φρεσκαριστεί/ανοίξει'' παραπάνω από 1-2 μήνες ή και παλιότερα, χάνει ταχύτητα ο EVO. Νομίζω ότι δεν έχει σημασία το διάβασμα, αλλά το γράψιμο. Φαίνεται από το ότι αν κάνεις read-only diskfresh δε φτιάχνει. Πρέπει να ξαναγραφθούν τα blocks. γι'αυτό άλλωστε παραπονιούντε ότι αυτό το bug είναι "πολύ σημαντικό, γιατί τα πιο παλιά αρχεία είναι φυσικά αυτά των windows", αν ήταν έτσι, κάθε boot θα "φρεσκαριζόταν" και το Os και δε θα είχε κανείς καταλάβει ούτε στο τσακ την αργοπορία. 2
STORM1978 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Τότε μπορεί να παίζει βλάβη του EVO. Για δες το Hard Disk Sentinel. Τρέξτο και δώσε μια εικόνα.
stratigos24 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Παιδια το bug ειναι. Τι να λεμε τωρα... Δεν εχει σημασια απο οτι εχω καταλαβει, ποτε ανοιχτηκε τελευταια φορα, αλλα ποτε περαστηκε το αρχειο/προγραμμα και οτι αλλο στο δισκο. Εδω και ενα hd sentinel: 1
selianx Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Υπομονή, λιγότερο από βδομάδα για το firmware (σύμφωνα με τα ETA πάντα)
aekoupoli Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 παιδια το bug ειναι ποτε περαστηκαν τα αρχεια στον σκληρο οχι ποτε ανοιξε τελευταια φορα,αν το συγκεκριμενο πιανο του στρατηγου υπαρχει στον evo πανω απο 2-3 μηνες τοτε η ταχυτητα του θα εχει μειωθει παρα πολυ και ας το ανοιγει και καθε μερα.αμα ηταν ετσι δεν θα εβλεπαν διαφορες στο boot time 2
yanc Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Eτρεξα κι εγω το τεστ και εδειξε τη γνωστη αθλια εικονα που ποσταραν πολλοι εδω με "κατεβασματα" εως και 40mb... Mετα ενα περασμα με Disk fresh (Just refresh και Unchecked το Read only mode) η κατασταση βελτιωθηκε και στο γραφημα (οχι κατω απο 250 πλεον) αλλα και πρακτικα το βλεπω στον υπολογιστη, εχει διαφορα. H διαδικασια που κανει το Disk Fresh ειναι "κακη" για τον SSD; Αν το firmware που περiμενουμε δεν βγει ή δεν κανει τιποτα, ειναι ασφαλες να επαναλαμβανουμε το περασμα με Disk Fresh?
selianx Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Eτρεξα κι εγω το τεστ και εδειξε τη γνωστη αθλια εικονα που ποσταραν πολλοι εδω με "κατεβασματα" εως και 40mb... Mετα ενα περασμα με Disk fresh (Just refresh και Unchecked το Read only mode) η κατασταση βελτιωθηκε και στο γραφημα (οχι κατω απο 250 πλεον) αλλα και πρακτικα το βλεπω στον υπολογιστη, εχει διαφορα. H διαδικασια που κανει το Disk Fresh ειναι "κακη" για τον SSD; Αν το firmware που περiμενουμε δεν βγει ή δεν κανει τιποτα, ειναι ασφαλες να επαναλαμβανουμε το περασμα με Disk Fresh? Ασφαλές ναι, δε θα χάσεις αρχεία ή θα σου καταστραφεί ο δίσκος, αλλά επιβλαβές, καθώς γράφει σε όλα τα sectors, άρα χάνεις λίγο από την υπόλοιπη ζωή του (ως γνωστόν οι SSD έχουν περιορισμένο αριθμό εγγραφών, μετά χάνουν απόδοση ή και γίνονται άχρηστοι). Κάτι θα γίνει με το firmware, δε θα το αφήσουν έτσι. αλλά ας περιμένουμε πριν καταδικάσουμε ή θεοποιήσουμε. Εγώ πάντως αν δε γίνει κάτι με firmware, θα κάνω diskfresh κάθε 6-12 μήνες, στο μήνα πάνω δε θα καταλάβουμε τόσες διαφορές, όπως δε καταλαβαίναμε οι περισσότεροι τόσο καιρό. 2
MoviemakerGr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Ασφαλές ναι, δε θα χάσεις αρχεία ή θα σου καταστραφεί ο δίσκος, αλλά επιβλαβές, καθώς γράφει σε όλα τα sectors, άρα χάνεις λίγο από την υπόλοιπη ζωή του (ως γνωστόν οι SSD έχουν περιορισμένο αριθμό εγγραφών, μετά χάνουν απόδοση ή και γίνονται άχρηστοι). Κάτι θα γίνει με το firmware, δε θα το αφήσουν έτσι. αλλά ας περιμένουμε πριν καταδικάσουμε ή θεοποιήσουμε. Εγώ πάντως αν δε γίνει κάτι με firmware, θα κάνω diskfresh κάθε 6-12 μήνες, στο μήνα πάνω δε θα καταλάβουμε τόσες διαφορές, όπως δε καταλαβαίναμε οι περισσότεροι τόσο καιρό. Περιμένω τις μέρες,μετά θα έχουμε... πόλεμο. 3
benign Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Κανονικα επρεπε ηδη να ειχε βγει το firmware. Εχει περασει αρκετος καιρος.
selianx Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 κάνουν validate, θα φοβούνται μη βγάλουν κανά firmware πατάτα και γίνει ο χαμός κυρίου 2
ParhsG Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Εγώ έχω τον Intel 520 120gb και εχω παραγγείλει crucial.. Ειναι φυσιολογικό αυτο ;
selianx Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Είσαι χαμηλά, αλλά δεν είναι ο ίδιος λόγος με αυτόν του θέματος.Το HDTach είναι πολύ outdated, και δεν ενδύκνειται για τέτοια test (στους 840 EVO το βάλαμε για άλλο λόγο). Για δες με Atto/CrystalDiskMark.Επίσης είσαι σε SATA III; AHCI; Είναι Intel/AMD (Chipset) SATA ή είναι κανά 3d party (Marvel κλπ; ) Μπας και τον έχεις παραγεμίσει το δίσκο;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 o Intel 520 είναι με Sandforce controller, ο οποίος αποδίδει τα νούμερα του κατασκευαστή μόνο σε compressible data και για αυτό φαίνονται μόνο σε ΑΤΤΟ κι όχι σε CrystalDiskMark/HDTach/etc 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα