Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια απορία. Θυμάμαι πολύ καθαρά ότι έχω συνδέσει τον evο σε rapid mode από το magician.

Τωρα παρατηρώ ότι μου λέει not supported. Είμαι Sata2.

Τι αλλάξε;

Λοιπόν το έψαξα και εχει γίνει το εξής.

Αφού τρέξαμε να βάλουμε το τελευταίο firmware BB6Q

κόπηκε η δυνατότητα Rapid mode που είχα enabled ως τότε.

Βρήκα διάφορες απαντήσεις μέχρι τώρα και η πιό ενδιαφέρουσα είναι αυτή:

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1921971/samsung-840-evo-firmware-ext0bb6q-rapid-mode.html#14266150

στο τέλος ένας τυπάς δίνει μια απάντηση ότι λείπει λέει ένας συγκεκριμένος υποφάκελος στον φάκελο Magician και με ένα απλό copy-paste από υπολογιστή που δεν περάστηκε το νέο firmware λύνεται το θέμα και έχουμε πάλι Rapid.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω κάποιον 2ο εύκαιρο υπολογιστή. Θέλω να ρωτήσω, μπορεί κανείς να μου στείλει τα εξής αρχεία:

The Folder is named RAPID, there are 2 sub folders inside, 1 is "Cachefilter" and the other is "Tools" and then there are 2 note pad or text documents under those 2 sub folders called "OpenSourceAnnouncement" and "RAPIDStatus".

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον που ανακάλυψα (και ακόμη πιο σχετικό με το θέμα μας εδώ)

είναι ότι αφού κατέβηκα έκδοση το Magician από την 4.4 (τρέχουσα) στο 4.2.1

βελτιώθηκε αισθητά η ταχύτητα (δεν ξαναμπήκε Rapid όμως).

Λίγο πρίν το επανεγκαταστήσω σε 4.2.1 με το 4.4 έδινε

Seq.Write εως 254

τώρα δίνει 528!!!

Ίσως να βοηθήσει κι άλλους.

Ενώ πριν

Δημοσ.

Ηταν στο προγγραμα να αγορασω αυτο το διαστημα και με φρεναρατε...

ισως κοιταξω κατι αλλο τωρα σε SSD...

Δημοσ.

Αυτό το firmware που λες δεν είναι το αρχικό; όλοι αυτό έχουν.

Το τελευταίο είναι. Στο προηγούμενο firmware είχα rapid mode κανονικά.

Όχι δεν ξεκινήσαμε από αυτό.

Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Μόλις 2 ημερών.

Με Win7 Ulti και μόλις εγκαταστάθηκαν όλα τα updates.

Θα τον επιστρέψω!

attachicon.gif2014-09-26_111314.jpg

Τι 400 μας πουλάνε;

200 είναι η ταχύτητά του, άσε που τον θεωρώ και ελατωματικό προιόν.

Αντικαταστάθηκε επιτυχώς από έναν ADATA.

Το παρακάτω γράφημα μετά από τις ίδιες περίπου συνθήκες.

ADATA:

15399200772_3a37d18855_o.jpg

Samsung:

15212932958_f3021cd34f_o.jpg

Ο μέσος όρος είναι υπέρ του Samsung.

Στα επιμέρους ο ADATA είναι γρηγορότερος κατά ~25MB/s

Μεγάλη υπόθεση το marketing…  ;)

Δημοσ.

Οπότε?

Στον «κενό» χώρο του δίσκου, η ταχύτητα ανάγνωσης του Samsung είναι ταχύτερη, κοντά στα 400 MB/s (τα «οριζόντια» τμήματα των γραφημάτων)

Έτσι ο μέσος όρος είναι υπέρ του Samsung.

Στα μέρη, όμως όπου έχουν γραφεί δεδομένα, εμφανίζονται τα "πηγάδια" (και αυτά μας ενδιαφέρουν) η ταχύτητα ανάγνωσης του ADATA είναι μεγαλύτερη!

Στην πράξη, ο ADATA είναι γρηγορότερος.

Και το bug εκεί χτυπά: Στην πράξη.

Τα «παλιά» δεδομένα διαβάζονται πολύ (μα πολύ) αργά.

• Like 1
Δημοσ.

Όσοι βλέπετε αποτελέσματα σαν ανάποδο καρδιογράφημα και δεν καταλαβαίνετε διαφορά στις επιδόσεις, μάλλον κακώς αγοράσατε SSD, θα σας βόλευε και ένας μηχανικός.

Επίσης, επειδή κάποιοι γκρινιάζουν, την ευθύνη της αγοράς του κάθε δίσκου την έχει αυτός που τον αγοράζει, όχι αυτός που τον προτείνει σε ένα φόρουμ, ακόμα και αν η πρόταση είναι λάθος.

(στην προκειμένη αποδείχθηκε λάθος σε βάθος χρόνου, κανένας δεν μπορούσε να το προβλέψει αυτό, εκτός από την ίδια την Samsung που όφειλε φυσικά).

Προσωπικά εμένα από πιθανό πελάτη με έχασε η Samsung, μιλάμε για ένα πρόβλημα που μάλλον θα μπορούσαν να παρατηρήσουν αν είχαν τεστάρει στοιχειωδώς τους δίσκους πριν τους βγάλουν στα ράφια.

Μπορεί τα άλλα μοντέλα να βγουν διαμάντια και φοβερά VFM, αλλά όχι, δεν, blacklist.

Δημοσ.

Παιδια κατεβασα το hd tach, αλλα μου λεει οτι τρεχει μονο σε xp-vista

Δεξί κλικ->Ιδιότητες->Συμβατότητα->Εκτέλεση Προγράμματος σε λειτουργία συμβατότητας για: και βάλε Windows XP (Service Pack 3)

Δημοσ.

χαλιας και εγω μαλλον
6jiogx.jpg

Παιζει να ευθύνεται για το πρόβλημα που έχω; (κυρίως για το αργο load των windows)
http://www.insomnia.gr/topic/542084-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%82-%CE%AF%CF%83%CF%89%CF%82-gpu/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...