Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα σας,

σε περίπου 1 μήνα θα πρέπει να γίνει τοποθέτηση μερικών ap σε ένα τριώροφο ξενοδοχείο φίλου.

επειδή η διαμόρφωση του χώρου των δωματίων είναι δύσκολη με παλιά ντουβάρια χοντρά αποφασίστηκε να μπούνε ανά όροφο 2 ap.

τα ap θα συνδεθούν με utp ανεξάρτητα το καθένα προς το κεντρικό ρουτερ στο ισόγειο και αυτό γιατί δεν μου αρέσει η λειτουργία του repeater.

συνολικά θα τοποθετηθούν 6 ap ubiquity nanostation m2 με poe λειτουργία.

αυτό που θα πρέπει να μείνει ίδιο σε όλα τα ap είναι το SSID και το κλείδωμα.

ο προβληματισμός μου είναι στα κανάλια εκπομπής όλων αυτών των ap σε έναν κοινό χώρο.

πως θα πρέπει να ρυθμιστούν; θα δουλέψει μια τέτοια εγκατάσταση;

Δημοσ.

μια χαρα θα παιξει.απεφυγε καναλι 12 και 13 .δεν το πιανουν αμερικανικες συσκευες μια που εκει παιζουν 1-11.η τα αφηνεις αυτοματα και το καθε ap διαλεγει αυτοματα το καναλι του αρκει να μπορεις να κανεις exclude το 12-13 ή αλλιως τα οριζεις εσυ.

πχ αν ειχα 3 οροφους θα επαιζα.πρωτος οροφος 1 και 6

δευτερος οροφος απο την μια πλευρα 5 απο την αλλη 11

τριτο οροφο απο τιν μια πλευρα 10 απο την αλλη 2.

δηλαδη το πανω απο το κατω και το διπλα απο το αλλο στον ιδιο οροφο να εχουν κοντα στα 6 καναλια διαφορα.

στα ubiquiti δεν ξερω αν μπορεις να βαλεις να κοιτανε αυτοματα για καναλι και να κανουν exclude το 12,13 αν το εχουν.σε Hp ξερω οτι γινεται.6 ap δεν ειναι τιποτα σε 3 οροφους.μου εχει τυχει και εγκατασταση με 3 ap σε καθε οροφο και εγκατασταση που ηταν πολλοι οροφοι και καμποσα κτιρια με 65 σχεδον ap/

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

το γνωρίζω για τα αμερικάνικα κανάλια οπότε δεν είχα σκόπο να τα χρησιμοποιήσω.

θα ακολουθήσω λοιπόν την πρόταση σου και θα επανέλθω.

βέβαια το ρουτέρ που θα εξυπηρετήσει είναι αυτή η σαβούρα zte του οτε.

ίσως μελλοντικά να μπεί κάποιο άλλο για να περιοριστούν torrents κλπ p2p.

γνωρίζει κάποιος μηπως τα ubiquity nano m2 εχουν τέτοιους περιορισμούς για τους clients ?

Δημοσ.

Γιατί χρησιμοποιείς Nanostation που είναι κατευθυντικά και όχι τα Unifi;

Πόσοι περίπου θα είναι οι ταυτόχρονοι χρήστες σε κάθε ΑΡ και πόσοι γενικά σε σύνολο;

Κάθε Nanostation αντέχει περίπου 30 χρήστες και τα Unifi τους διπλούς.

Πάντως αν έχετε γραμμή ADSL, θα χρειαστείτε σίγουρα ένα καλό router για να κάνει σωστή διαχείριση του δικτύου και ιδιαίτερα το bandwidth. Τα οικιακά router δεν είναι για πολλά πράγματα.

Δημοσ.

δοκιμάστηκε unifi και δεν είχε σωστά αποτελέσματα. πάλι χρειαζόντουσαν 2 ανα όροφο και το κόστος ξέφευγε αρκετά. (απο όσο θέλει ο ιδιοκτήτης να δώσει).

η γραμμή που υπάρχει είναι 2mbps απο οτε και δεν υπάρχει υποδομή για παράνω στην περιοχή.

τα δωμάτια ανα όροφο είναι 8 αρα οι clients ανα όροφο ζήτημα εάν θα φτάνουν τους 15.

σκευτόμαι ο κάθε οροφος να έχει δικό του dhcp range για να μην τα παίξει το ρούτερ

Δημοσ.

Μα δεν θα έβαζε 1 αλλά 2 Unifi ανά όροφο, όπως κάνει τώρα, διότι έγραψες για δύσκολη διαμόρφωση.

Το αναφέρω επειδή τα Nano έχουν κατευθυντική εκπομπή και όχι περιμετρική και πιθανόν να υπάρχουν σημεία ακάλυπτα.

Το κόστος είναι παραπλήσιο, εκτός αν εννοείς το Loco Μ2 και από λάθος έγραψες Nanostation M2.

Όσον αφορά τον DHCP, προφανώς εννοείς σε κάθε ΑΡ να δουλεύει ο server. Ναι, γίνεται και μάλιστα μπορούν να δίνουν διαφορετικές περιοχές στο ίδιο εύρος διευθύνσεων με το ΖΤΕ.

Δημοσ.

από βιασύνη μου έγραψα σκέτο nano m2. 

αναφέρομαι βεβαίως στο loco m2.

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις όλων. με έχουν καλύψει πλήρως σε αρχικό στάδιο.

η μόνη μου απορία είναι εάν τα ap αυτά έχουν τρόπο να κόβουν από τους clients torrents κλπ.

γιατί για να αλλαχτεί και το ρουτερ τους σε αυτή την φάση θα τους έρθει κόλπος !!!

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

το γνωρίζω για τα αμερικάνικα κανάλια οπότε δεν είχα σκόπο να τα χρησιμοποιήσω.

θα ακολουθήσω λοιπόν την πρόταση σου και θα επανέλθω.

βέβαια το ρουτέρ που θα εξυπηρετήσει είναι αυτή η σαβούρα zte του οτε.

ίσως μελλοντικά να μπεί κάποιο άλλο για να περιοριστούν torrents κλπ p2p.

γνωρίζει κάποιος μηπως τα ubiquity nano m2 εχουν τέτοιους περιορισμούς για τους clients ?

πετα το zte.παρε οτιδηποτε αν δεν εχεις λεφτα για κατι καλο.αλλα πετα το zte.

Δημοσ.

αφου εχεις την επιλογη να δοκιμαζεις τα προιοντα γιατι δεν ξεκινας με τον 1ο οροφο με 1 πιο καλο ubiquity ή οτι αλλο?

http://www.insomnia.gr/topic/344011-ubiquiti-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82/

θυμαμαι το ποστ με τον τυπο που λεει για το χωριο του  οτι καλυπτε κμ χωρις κεραια!οκ εχει τσιμεντο+σιδερα αλλα το παραπανω μου χει κατσει απο τοτε...

γιατι με 400mw που λεει οτι σηκωνει μου κανει εντυπωση πως γινεται να θες 2 σε καθε οροφο με 8 δωματιο μονο.

ρωτα σε καναν αντι/πο /reseller  ή σε κανα ανεξαρτητο ποστ γιατι απ οτι εχω καταλαβει αρκετοι δουλευουν ubiquity για ρυθμισεις ή επιλογες dns/torrent

http://www.insomnia.gr/topic/460228-howto-%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b4%ce%ad%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%b1%cf%83%cf%8d%cf%81%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-2-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%ba%cf%81%cf%85%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%af%ce%ba%cf%84/

Δημοσ.

Είναι δυνατόν να επιτευχθούν ζεύξεις σε μεγάλες αποστάσεις, αλλά υπό προϋποθέσεις.

Όταν αναφέρεται ότι ένα ΑΡ μπορεί να επικοινωνήσει σε απόσταση χιλιομέτρων, προϋποθέτει τουλάχιστον να υπάρχει αντίστοιχη συσκευή και στην άλλη πλευρά και καθαρή οπτική επαφή, πέραν των άλλων απαιτήσεων. Και φυσικά όχι στη μέγιστη ταχύτητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...