Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.Έχω μια samsung 32f5000, η αίσθησή μου όμως είναι ότι κάτι δεν πάει καλά με την εικόνα.  Π.χ. τα κανάλια Ν1, Ν sports, ANT1 μου φαίνονται κάπως θαμπά, ενώ σε high definition κανάλι του OTETV σήμερα (σύνδεση με καλώδιο hdmi) σε ποδοσφαιρικό αγώνα παρατηρούσα τον αγωνιστικό χώρο να έρχεται τη μια στιγμή με λεπτομέρειες (έβλεπες καθαρά το χορταράκι !!) και την άλλη στιγμή θαμπός στην ίδια κάμερα, ενώ καθώς κινούνταν η κάμερα γρήγορα υπήρχε τρεμόπαιγμα στην εικόνα.

Σημειώνω ότι έχω συνδεδεμένο όπως προείπα ΟΤΕTV με hdmi και βλέπω όλα τα κανάλια μέσω αυτού.Υπάρχει περίπτωση να φταίει ο αποκωδικοποιητής ή οι ρυθμίσεις του ή το hdmi ; Ξέρω ότι πολλοί λένε ότι οι καλύτερες ρυθμίσεις είναι αυτές που ταιριάζουν στο μάτι σου, άν έχει κάποιος πάντως να μου προτείνει κάποιες είναι καλοδεχούμενος...

Δημοσ.

Πάντως μην κρίνεις με βάση τι προβάλει ο Αντ1.

Είναι μακράν το χειρότερο κανάλι στην ποιότητα της εικόνας.

Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την f5000. Η αλήθεια είναι φίλε μου ότι για τον Αντ1 το έχω ακούσει, πιο πολύ όμως μου έκανε εντύπωση το παράδειγμα με τον οτεtv που ανέφερα παραπάνω. Ίσως φταίει και το γεγονός ότι συγκρίνω την εικόνα με αυτήν της 40Η6400 που έχω στο σαλόνι, για την οποία άκουσα τη γνώμη σου (και του graphist83) και δεν το μετάνιωσα, η tv είναι εξαιρετική.

Οι ερωτήσεις παραμένουν όμως ...

1) Μπορεί να φταίει κάτι εκτός της tv ; (Π.χ. αποκωδικοποιητής ή hdmi καλώδιο οτεtv)

2) Προτεινόμενες ρυθμίσεις ;

Σ΄ευχαριστώ για το ενδιαφέρον

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ το hdmi που είχε η συσκευασία του οτεtv (έχει ηλικία 2 ετών). Δεν έχω άλλο, θα κοιτάξω να βρω όμως. Μην φανταστείς πάντως πως έχω σοβαρό πρόβλημα με την εικόνα, η tv είναι μια χαρά, έγραψα όμως αυτά που μου έκαναν εντύπωση σε περίπτωση που η tv είχε κάποιο πρόβλημα οπότε λογικά θα μου το επισημαίνατε.

Πρέπει να σου πω επίσης ότι το μάτι μου δεν είχε ΄΄εμπειρία΄΄ από lcd tv΄s μέχρι τώρα, είχα πάντα crt tv΄s. Ίσως να φταίει κι αυτό...

Δημοσ.

λοιπόν δοκίμασε μερικά πράματάκια(αν τα έχει η τηλεοράση σου)

1)μέσα απο τις ρυθμίσεις εικόνας(κάπου θα έχει δεν έχω samsung τηλεόραση)θα δείς για μείωση θορύβου MPEG.Παίξε με την ρύθμιση και δες τι σου ταιριάζει καλύετερα.

2)πάλι μέσα απο τις ρυθμίσεις θα έχει κάπου για ανανέωση οθόνης η κίνηση(στις sony το λέει motionflow πχ)και βάλτο όσο πιο χαμηλά έχει.

επειδή τα πάνελ των τηλεοράσεων ειναι στα 50ΗΖ και αν ο ρυθμός ανανέωσης είναι ρυθμισμένος για παραπάνω στην τηλεόραση τότε "προβλέπει" που θα κινηθούν τα πίξελς κ γίνεται κάτι σαν tearing.

ελπιζω να βοήθησα.

Δημοσ.

λοιπόν δοκίμασε μερικά πράματάκια(αν τα έχει η τηλεοράση σου)

1)μέσα απο τις ρυθμίσεις εικόνας(κάπου θα έχει δεν έχω samsung τηλεόραση)θα δείς για μείωση θορύβου MPEG.Παίξε με την ρύθμιση και δες τι σου ταιριάζει καλύετερα.

2)πάλι μέσα απο τις ρυθμίσεις θα έχει κάπου για ανανέωση οθόνης η κίνηση(στις sony το λέει motionflow πχ)και βάλτο όσο πιο χαμηλά έχει.

επειδή τα πάνελ των τηλεοράσεων ειναι στα 50ΗΖ και αν ο ρυθμός ανανέωσης είναι ρυθμισμένος για παραπάνω στην τηλεόραση τότε "προβλέπει" που θα κινηθούν τα πίξελς κ γίνεται κάτι σαν tearing.

ελπιζω να βοήθησα.

Ευχαριστώ, θα δοκιμάσω ό,τι μου είπες φίλε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...