Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν τα αντικείμενα είναι :

Mobo : Gigabyte 990XA-UD3 rev 1.1

CPU : AMD Phenom II x4 960T

RAM : 2 x Kingston DDR3 1600MHz Grey Edition

Εδώ και κάμποσο καιρό όταν βάζω τις μνήμες στα κανάλια 1 και 3 ( δηλαδή σε Dual Channel ) δεν ανοίγει το PC και " μπιπάρει " ασταμάτητα( τις έχω στα 1 & 2 για να δουλέψει )

Πήρα καινούριες μνήμες με RMA αλλά τίποτα. Έστειλα Mobo & CPU για έλεγχο αλλά στάλθηκαν πίσω με χαρτί οτι δεν βρέθηκε πρόβλημα.

Έχω δοκιμάσει : Reset CMOS, Factory Default, Να μπούν σε Channel 2 & 4, άλλες μνήμες και να βάλω χειροκίνητα τις ρυθμίσεις στο BIOS ( γιατί μου βάζει η mobo κάτι άκυρες )...αλλά τίποτα.

Σκέφτομαι μήπως φταίει η CPU ή μήπως θέλει σουτάρισμα η Mobo ;

Δημοσ.

Ε νομίζω ότι φταίει το ότι έχεις overclockaρει /unlockarei την CPU. O memory controller είναι μέσα στην CPU. Δοκίμασε σε χαμηλότερη συχνότητα ή στις default συχνότητες και multiplier την CPU. Αν το έχεις ήδη δοκιμάσει (μια και λες δοκίμασες factory default αλλά δεν διευκρινίζεις αν είναι μόνο για τις μνήμες η γενικά για το σύστημα), δοκίμασε να τα βάλεις όλα χειροκίνητα σε default τιμές, και συχνότητα επεξεργαστή και μνημών και HT και memory timings.

Δημοσ.

Factory Default εννοούσα την επιλογή που έχει η μητρική να γυρνάει όλες τις ρυθμίσεις σε εργοστασιακές τιμές ! Επίσης, δοκίμασα όλα να τα κάνω χειροκίνητα αλλά δεν κάνει καμία διαφορά.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...