Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια! Τις προάλλες είχα παραγγείλει fe3cl (http://www.markidis.gr/product_info.php?cPath=31_878_600&products_id=50099).Όταν μου έφτασε ήταν σε υγρή μορφή μάλλον από την ζέστη και τώρα έχει γίνει πιο σκληρό.Το ερώτημά μου είναι πως τωρα ποσο νερό πρέπει να ζεστάνω και μετά πόσο fe3cl θα προσθέσω για να μπορώ να κάνω μια σωστή αποχάλκωση ? Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Που το βρήκες αυτό σε στερεά μορφή? Αυτο ειναι υγρο.

Παρε τηλεφωνο και ρωτα τους, πάντως μην το ζεστάνεις γιατι προκειται για χημικό και δεν ξερω τι κάνει οταν ζεσταίνεται

Δημοσ.

Οχι δεν θα το ζεστάνω το fe3cl αλλά το νερό και μετά σε πλαστικό κουτι θα βάλω το ζεστό νερό και μετά το fe3cl. Σε υγρό μάλλον ήταν αλλά τωρα έχει γινει σκληρό!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χωρίς να γνωρίζω τι παίζει με το θέμα σου για Fe3Cl
θα ενισχύσω λίγο την απορία σου περί αποχάλκωσης με τα εξής:

εγώ κάνω με υπεροξείδιο του υδρογόνου H2O2 (35% περιεκτικότητα) το είχα πάρει από φαρμακείο (ενδέχεται να χρειαστεί να ρωτήσεις μερικά επειδή κάποιοι μπορεί να μη το δώσουν σε ιδιώτη), δε ξέρω για μικρότερες συσκευασίες αλλά είχα πάρει 1lt για 10€. Αυτό σε συνδυασμό με υδροχλώριο (HCl, γκεζάπ) από σουπερμαρκετ και νερό (H2O).

Η αναλογία είναι 1 H2O2, 4 HCl, 4  H2O

Η αποχάλκωση χρειάζεται περί τα 5 λεπτά.

Εάν προτιμήσεις αυτή τη μέθοδο να προσέξεις να μην εισπνεύσεις τα άοσμα αέρια (χρήση μάσκας), προσοχή να μη πιτσιλίσεις τα ρούχα σου, να φοράς γάντια πλαστικά (μίας χρήσης, δε χρειάζεται κάτι συγκεκριμένο) και μία προστασία για τα μάτια (γυαλιά, μάσκα). 

Μπορείς να διατηρήσεις το μίγμα για χρήση αργότερα, ενώ θα μπορείς να το ενισχύσεις λίγο με τις δραστικές ουσίες.

Επεξ/σία από KiriosD
  • Like 1
Δημοσ.

Εγω δεν έχω ξανακάνει αποχάλκωση και έτσι θα προτιμήσω το fe3cl μιας και τα αγόρασα αλλά ποσο νερό πρέπει να ζεστάνω και μετά να το προσθέσω στο fe3cl για να γίνει αυτό το σκληρό υγρό?

Δημοσ.

Μα καλά, πας να παίξεις με επικίνδυνα χημικά και παίρνεις κάτι τυχαία;
και όχι δε πωλείται αναγκαστικά σε υγρή μορφή αλλά σε στέρεα, μπιλάκια ή σκόνη

Κανονικά το νερό που θα βάλεις πρέπει να είναι σε θερμοκρασία ΜΕΧΡΙ 40 βαθμών κελσίου..
Αν είναι ΚΙΤΡΙΝΟ Τριχλωριούχο Σιδηρο θέλει 1 προς 2 νερό αναλογία
Αν ειναι ΜΑΥΡΟ                     - / / -              θέλει ½ προς 2 νερό
Αυτές είναι οι αναλογίες για τη στερεά μορφή του, μιας και όπως ανέφερα δε ξέρω τι είναι αυτό που έχεις πάρει!

Όλα αυτά σε πλαστικό σκεύος

Δημοσ.

Ναι, ναι εντάξει... πες οτι σε σε έθιξα κιόλας!

Θέλω να σε βοηθήσω και πας να μου το βγείς και παντογνώστης μάστορας τώρα

καλή σου τύχη

Δημοσ.

Ρε παιδια δεν ειπα κατι τετοιο και σε ευχαριστω που θελεις να με βοηθήσεις απλός δεν αγορασα κατι τυχαια αυτο θελω μονο να πω

Δημοσ.

Τελικά ολα μια χαρά. Πήρα το fecl3 (ήταν κίτρινο τελικά)  125γρ και μεσα προσθεσα νερο 40 C 250γρ και εβαλα λιγο διαλυμα σε ενα πλαστικό σκευος εβαλα και τις πλακέτες και ολα πηγαν μια χαρά.Η αποχάκωση έγινε γρηγορα και αποτελεσματικά. Σας ευχαριστώ ολους!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...