Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο την στιγμη που οι περισσοτερες διαφημισεις, καταναλωνουν σημαντικους πορους του υπολογιστη μου και θετουν σε κινδυνο την ασφαλεια μου, τοτε θα συνεχισω να χρησιμοποιω adblock .

Στο ινσομνια και σε όλες τις σοβαρές ιστοσελίδες δεν νομίζω να είναι ενοχλήτικές. Όσον αφορά τους πόρους συστήματος που σου καταναλώνουν, δεν νομιζω πως χρειάζεται να σχολιάσω κάτι.

Αν μπαίνεις σε ιστοσελίδες που οι ιδιοκτήτες τους τις γεμίζουν με Popup και βλάκείες απλά και μόνο για να βγάλουν χρήματα χωρίς να σε σέβονται σαν επισκέπτη, τότε απλά μην ξαναμπείς εκεί. Συνήθως αυτό το πράγμα το κάνουν underground ιστοσελίδες ή ιστοσελίδες με σαβουροπεριεχόμενο.

• Like 1
  • Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εννοειτε οτι αγαπημενες σελιδες που δεν εχουν ενοχλητικες διαφημισεις, μπαινουν στην whitelist,ειδικα το insomnia που με φιλοξενει.

• Like 2
Δημοσ.
Βρες μου μια ποιοτική ιστοσελίδα που δεν στηρίζεται σε κάποιας μορφής διαφήμιση για να βγάζει κέρδος ή έστω για να επιζήσει.

wikipedia

• Like 1
Δημοσ.

Η wikipedia χρηματοδοτείτε από δωρεές. Γι' αυτό υπάρχει, και μπορείς να την διαβάζεις δωρεάν. Κάποιος πληρώνει για να υπάρχει. Όταν σταματήσουν οι δωρεές μην είσαι σίγουρος πως θα συνεχίσει να υπάρχει, ακόμη κι αν συνεχίσουν οι εθελοντές να συμπληρώνουν τα κείμενα.

Δημοσ.

το πρόβλημα εντοπιζόταν στους ad servers DoubleClick της Google και στη δημοφιλή υπηρεσία διαφημίσεων Zedo

Καλα θεωρητικα η Google δεν κανει ελεγχο στις διαφημισεις;

Ετσι απλα, εδω και ενα μηνα δλδ δεν ειχαν παρει χαμπαρι τις κακοβουλες διαφημισεις; 

Η ειχε πχ σε whitelist ολες τις διαφημισεις της Zedo, και οποτε δεν τις ελεγχε;

• Like 1
Δημοσ.

Η wikipedia χρηματοδοτείτε από δωρεές. Γι' αυτό υπάρχει, και μπορείς να την διαβάζεις δωρεάν. Κάποιος πληρώνει για να υπάρχει. Όταν σταματήσουν οι δωρεές μην είσαι σίγουρος πως θα συνεχίσει να υπάρχει, ακόμη κι αν συνεχίσουν οι εθελοντές να συμπληρώνουν τα κείμενα.

so? ζητησες να σου υποδειξουμε μια ποιοτικη σελιδα που εχει επιβιωσει για χρονια χωρις την βοηθεια διαφημισεων.

η wikipedia ειναι το καλυτερο παραδειγμα για την ερωτηση σου. δεν μπορεις να το αρνηθεις αυτο.

• Like 3
Δημοσ.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι η Google ξεκίνησε λιτή, χωρίς διαφημίσεις. Άρχισε να βάζει διαφημίσεις αφού γιγαντώθηκε και μετά, όταν οι δημιουργοί της ήδη δισεκατομμυριούχοι.

Δημοσ.

so? ζητησες να σου υποδειξουμε μια ποιοτικη σελιδα που εχει επιβιωσει για χρονια χωρις την βοηθεια διαφημισεων.

η wikipedia ειναι το καλυτερο παραδειγμα για την ερωτηση σου. δεν μπορεις να το αρνηθεις αυτο.

Διάβασε όλη την συνομιλία και μετά μπορείς να απαντήσεις.

Όταν πιο πάνω αρνήθηκαν να "πληρώσουν συνδρομή" για να επιζήσει μια αξιόλογη ιστοσελίδα χωρίς διαφημίσεις, και είπαν χαρακτηριστικά ότι "μπορούν να πάνε σε άλλη παραλία που θα είναι δωρεάν και adfree", τι σε κάνει να πιστεύεις πως τα ίδια άτομα θα έδιναν δωρεά; Ή μήπως περιμένουμε μόνο οι άλλοι να πληρώνουν και να κάνουν δωρεές για να τα έχουμε εμείς free;

Όταν λέμε χωρίς διαφήμιση και χωρίς συνδρομές (που τις αρνήθηκαν), πάει πακέτο και η δωρεά, και οι συνδρομές VIP. Αν περιμένουμε να τα έχουμε όλα free χωρίς να δώσουμε το παραμικρό (χρήματα, συνδρομή, δωρεά, ένα μικρό κομματάκι του cpu μας για διαφήμιση, ή ένα μικρό κομμάτι της ιδιωτικότητας μας ή των προσωπικών μας δεδομένων), έ τότε δεν γίνεται δουλειά, είμαστε σαν ένα καρκίνωμα στο οικοσύστημα. Και αν τα καρκινώματα γίνουν πολλά το οικοσύστημα θα καταρρεύσει.

Για να μην παρεξηγηθώ βέβαια, adblock σε σαβουροιστοσελίδες που γεμίζουν με ads και popup, να το δεκτώ. Όχι όμως και σε ιστοσελίδες που σέβονται τον επισκέπτη όπως πχ το ινσομνια. Κάπως πρέπει να επιβιώσουν, ας τους δώσουμε ένα μικρό κομματάκι του cpu μας, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. 

Δημοσ.

Πολλές σοβαρές ιστοσελίδες εν γνώσει ή εν αγνοία τους δίνουν κάποια κομάτια της ιδιωτικότητας μου στο google απλά και μόνο χρησιμοποιώντας analytics & ad sense...

Για παράδειγμα βλέπω το x σοβαρό site , μετά κοιτάω το email μου στο google και μετά βλέπω και μια σαβουροσελίδα... όλη αυτή τη φυσική ροή την ξέρει λοιπόν τα Google αφού με έχει "δέσει" με 45 cookies, IP... και ότι άλλο...

Οπότε για να μην τα πολυλογώ, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με google, κομμένα όλα μαχαίρι (από router ακόμα...) είτε είναι σοβαρή σελίδα είτε όχι.... όπως λοιπόν το σοβαρό site πουλάει την ιδιωτικότητα μου για να έχει ένα ...analytics... έτσι και γω την προστατεύω, όσο εκτίμηση και να έχω στo συγκεκριμένο site...

• Like 1
Δημοσ.

Το να έχεις external links εμπεριέχει ρίσκο.

Μπορείς να βάλεις και διαφημίσεις που τις ελέγχεις εσύ.

ή έστω κάποιο media shop.

Το doubleclick για μένα είναι χαμηλής ποιότητας διαφημιστική επιλογή, και το έχω πάντα κομμένο στο noscript.

Δημοσ.
Διάβασε όλη την συνομιλία και μετά μπορείς να απαντήσεις.

δεν την παρακολουθω την συζητηση, απλως απαντηση στην ερωτηση σου εδωσα.

Δημοσ.

Firewall, antivirus, ad blocker, οτι μπορεί κάνει ο καθένας. Καλύτερα βέβαια όλα μαζί για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Όπως και να έχει πάντως, αν και δεν είναι η πρώτη φορά, η google θα έπρεπε να ελέγχει καλύτερα το doubleclick.

• Like 1
Δημοσ.

Τι διαφημισεις ρε? Που με τα 2 μεγα μπιτ της συνδεσης μου θελω 2 λεπτα να φορτωσω την καθε σελιδα και αλλα 2 λεπτα να φορτωσει τις διαφημισεις. Καποιες εχουν ηχο και gif. Φτανω στα ορια της υπομονης μου ωρες-ωρες.

Σα να μου χαριζουν παπακι μηχανακι και να μου φορτωνουν τη χοντρη πισω, για να μπορω να απολαμβανω "δωρεαν" τις βολτες μου.

Επηρεαζουν την "παραγωγικοτητα" μου σα χρηστη. Αν ειχα 12 μεγα μπιτ, εννοειται πως η ανεκτικοτητα μου θα ηταν μεγαλυτερη.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...