michalis1984 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Φυσικά και ξέρω γι'αυτό και δεν ανεβάζω κάθε μέρα πράγματα και γι'αυτό και είναι blog και όχι κάποιο main super ουάου κάτσε καλά site με 1002 εφέ. Και στα λόγια μου έρχεσαι σιγά τα λεφτά που θέλει ένα site περί τα 20 ευρώ ανά 2 χρόνια για .gr (μιλάμε πρέπει να αρχίσω να χρεώνω να κάνω απόσβεση κεφαλαίου!) και 65 το χρόνο σε super duper server στην Γερμανία με raid 0 ssd's! Μιλάμε για ΤΟ κόστος! Και πέραν της πλάκας σε όποιον host και να πάρεις hosting σου δίνει και κουπόνι των 100 ευρώ για την google, φυσικά δίνεις και άλλα 25, αν δεν κάνω λάθος, αλλά έχεις διαφήμιση στην google! Για για να μην λέμε άλλα ΑΝ γιατί ΑΝ η γιαγιά μου είχε ρόδες θα ήταν πατίνι, το insomnia είναι όπως είναι χωρίς να ζητάει λεφτά από το απλό κοινό ή κάποιος από εσάς τους υπέρμαχους των ads σας ζήτησαν λεφτά; Γιατί εγώ είμαι μέλος από το 2003 και απλός επισκέπτης από πιο πριν και δεν θυμάμαι να μου ζήτησαν ούτε να κάνω κλικ σε ads ούτε να δώσω συνδρομή. ΑΝ (έλεος με αυτά τα ΑΝ) ζήταγαν λεφτά όχι μόνο εγώ αλλά και οι πιο πολλοί, άποψη μου, από εμάς εδώ δεν θα ήμασταν εδώ τώρα και δεν θα μιλάγαμε γι'αυτό το θέμα ή δεν θα υπήρχε καν το insomnia. Και εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν πάρα πολλές και αν δεν υπάρχουν στην Ελληνική γλώσσα υπάρχουν στην Αγγλική και πόσες άλλες γλώσσες Γι' αυτό σου λέω. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας δεν είναι απλά "αγοράζουμε 1 domain και 1 πακέτο hosting σε shared περιβάλλον με ελάχιστο κόστος, ρίχνουμε πάνω μια εγκατάσταση wordpress που είναι δωρεάν και στη συνέχεια το παίζουμε και μεγάλος webmaster" που αναλαμβάνει το οικονομικό κόστος της ιστοσελίδας Αυτά είναι παιχνιδάκια, εσύ όμως έφερες ως παράδειγμα την "ιστοσελίδα" σου, πως ως μάγκας την συντηρείς χωρίς να σου αποφέρει εισόδημα, και σου απαντώ "σιγά τα αυγά" για την συγκεκριμένη "ιστοσελίδα". Όταν μιλάμε για ιστοσελίδες μιλάμε για σοβαρές δουλειές. Blogger μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, ακόμη και χωρίς κόστος, φτάνει να του αρέσει να προσφέρει στο χαλαρό και στον ελεύθερο του χρόνο. Μαγκιά του. Το ινσομνια (και κάθε ινσόμνια) με τόσους επισκέπτες που έχει φαντάζομαι θα κοστίζει πάνω απο 200€ το μήνα για φιλοξενία + οποιαδήποτε άλλα έξοδα για παραγωγή περιεχομένου και συντήρησης, πες μου εσύ τώρα τι θα γινόταν χωρίς διαφημίσεις (και δεν μιλώ αποκλειστικά για google αλλά όλες που κάνετε block επειδή έτσι σας γουστάρει).Ή θα το έκλειναν το μαγαζί ή θα υπήρχε συνδρομή. Εκτός αν υπάρχει κανένας φιλεύσπλαχνος που του αρέσει να βάζει μόνιμα χρήμα χωρίς αντίκρισμα και να ξοδεύει τον χρόνο του για να γράφει ειδήσεις αφιλοκερδώς. Ας επικοινωνήσει με τον φίλο πιο πάνω. Και δεν μιλώ μόνο για το Insomnia αλλά για όλες τις σοβαρές δουλειές - όπως επίσης το να "γράφει ειδήσεις" δεν πάει μόνο στους συγγραφείς του ινσόμνια αφού κάποιες απο τις ειδήσεις έχουν πηγή απο αλλού, αλλα μιλάω για αυτόν που πρωτο γράφει την κάθε είδηση. Προτείνω να καταργήσετε τα adblock και να χρησιμοποιείτε blocklist μόνο σε όσες ιστοσελίδες δεν σας σέβονται, και όχι απλά επειδή "δεν γουστάρετε να βλέπετε διαφημίσεις", αλλιώς είναι θέμα χρόνου όλα αυτά τα ΑΝ να γίνουν πραγματικότητα. Και αυτό αφορά κυρίως το ελληνικό κομμάτι του διαδικτύου όπου μεγάλη μερίδα των χρηστών χρησιμοποιούν τέτοιου είδους πρακτικές για να μην κουράζουν τοn επεξεργαστή τους ή τα ματάκια τους.
comfuzio Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Γι' αυτό σου λέω. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας δεν είναι απλά "αγοράζουμε 1 domain και 1 πακέτο hosting σε shared περιβάλλον με ελάχιστο κόστος, ρίχνουμε πάνω μια εγκατάσταση wordpress που είναι δωρεάν και στη συνέχεια το παίζουμε και μεγάλος webmaster" που αναλαμβάνει το οικονομικό κόστος της ιστοσελίδας Αυτά είναι παιχνιδάκια, εσύ όμως έφερες ως παράδειγμα την "ιστοσελίδα" σου, πως ως μάγκας την συντηρείς χωρίς να σου αποφέρει εισόδημα, και σου απαντώ "σιγά τα αυγά" για την συγκεκριμένη "ιστοσελίδα". Όταν μιλάμε για ιστοσελίδες μιλάμε για σοβαρές δουλειές. Blogger μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, ακόμη και χωρίς κόστος, φτάνει να του αρέσει να προσφέρει στο χαλαρό και στον ελεύθερο του χρόνο. Μαγκιά του. Το ινσομνια (και κάθε ινσόμνια) με τόσους επισκέπτες που έχει φαντάζομαι θα κοστίζει πάνω απο 200€ το μήνα για φιλοξενία + οποιαδήποτε άλλα έξοδα για παραγωγή περιεχομένου και συντήρησης, πες μου εσύ τώρα τι θα γινόταν χωρίς διαφημίσεις (και δεν μιλώ αποκλειστικά για google αλλά όλες που κάνετε block επειδή έτσι σας γουστάρει).Ή θα το έκλειναν το μαγαζί ή θα υπήρχε συνδρομή. Εκτός αν υπάρχει κανένας φιλεύσπλαχνος που του αρέσει να βάζει μόνιμα χρήμα χωρίς αντίκρισμα και να ξοδεύει τον χρόνο του για να γράφει ειδήσεις αφιλοκερδώς. Ας επικοινωνήσει με τον φίλο πιο πάνω. Και δεν μιλώ μόνο για το Insomnia αλλά για όλες τις σοβαρές δουλειές - όπως επίσης το να "γράφει ειδήσεις" δεν πάει μόνο στους συγγραφείς του ινσόμνια αφού κάποιες απο τις ειδήσεις έχουν πηγή απο αλλού, αλλα μιλάω για αυτόν που πρωτο γράφει την κάθε είδηση. Προτείνω να καταργήσετε τα adblock και να χρησιμοποιείτε blocklist μόνο σε όσες ιστοσελίδες δεν σας σέβονται, και όχι απλά επειδή "δεν γουστάρετε να βλέπετε διαφημίσεις", αλλιώς είναι θέμα χρόνου όλα αυτά τα ΑΝ να γίνουν πραγματικότητα. Και αυτό αφορά κυρίως το ελληνικό κομμάτι του διαδικτύου όπου μεγάλη μερίδα των χρηστών χρησιμοποιούν τέτοιου είδους πρακτικές για να μην κουράζουν τοn επεξεργαστή τους ή τα ματάκια τους. Δεν διαφωνώ με όσα λες σε πολλά είμαι σύμφωνος και για παράδειγμα το είπα και στην αρχή ότι το Insomnia το έχω σε whitelist και βλέπω τα ads γιατί πολύ απλά το "γουστάρω" ως σελίδα αλλά έχει μεγάλη διαφορά στο ότι υποστηρίζω, έστω με αυτόν τον απλό τρόπο, μια σελίδα με δικιά μου επιλογή από το να λούζομαι ads αγνώστου προελεύσεως σε σελίδες που θα μπω μια φορά το πολύ. Για να ξεκαθαρίσω κάτι ποτέ μου είπα το παράδειγμα της δικιάς μου σελίδας ως μαγκιά όπως λες. Έφερα ένα παράδειγμα, ο άλλος έλεγε για κουλούρια που πιο άκυρο παράδειγμα δεν υπάρχει! Δεν είναι το ίδιο το δικό μου site των 1000-2000 views/μήνα με το insomnia που βαράει ίσως και εκατομμύρια views, ούτε καν το shared που λες (αλλά δεν είναι, τουλάχιστον όχι με την κλασική έννοια) πακέτο μου vs τα πόσα τον μήνα μπορεί να δίνει το insomnia και το κάθε μεγάλο site. Ποτέ μου δεν έθεσα θέμα vs σελίδων. Αν διάβασες ή έστω κατάλαβες τι είπα πιο πάνω είναι ότι και μικρές σελίδες (και πάλι παράδειγμα θα πω την σελίδα μου αλλά υπάρχουν άπειρες αν δεν σου αρέσει η δικιά μου ως παράδειγμα) που κάνουν δουλειά στο internet δωρεάν! Μετά τα μεγάλα sites μπορούν να πάρουν την δουλειά τους ή οι ιδιοκτήτες να την βάλουν σε μεγάλα site και να πουν την πηγή. Δεν περιμένουν όλοι να εισπράξουν λεφτά. Άλλοι το κάνουν για την τρέλα τους, άλλοι γιατί είναι μέρος της δουλειάς τους, άλλοι γιατί μπορούν. Που είναι το δύσκολο στο να καταλάβετε ότι σελίδες ζουν και χωρίς να περιμένουν να εισπράξουν;
michalis1984 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 "Που είναι το δύσκολο στο να καταλάβετε ότι σελίδες ζουν και χωρίς να περιμένουν να εισπράξουν;" - Σε αυτό συμφωνούμε, και δικαίωμα στον κάθε webmaster να είναι αλτρουιστής και να προσφέρει την δουλειά του και τον χρόνο του χωρίς κανένα αντίτιμο. Απ' την στιγμή όμως που μια ιστοσελίδα επιλέξει να βάλει διαφημίσεις για να υποστηρίξει τη δουλειά της, είτε το σέβεσαι και τις ανέχεσαι, είτε αλλάζεις μαγαζί και πας εκεί που έχουν αποφασίσει να δουλεύουν εθελοντικά - εκεί βέβαια θα πάρεις και το ανάλογο περιεχόμενο, που στο 99% των περιπτώσεων θα είναι ελλιπές ή πιο χαμηλού επιπέδου (βλέπε πχ wikipedia που ο κάθε ένας γράφει ότι να'ναι, και σύγκρινε το επίπεδο με μια επι πληρωμή εγκυκλοπαίδεια). Αυτό θα ήταν το ηθικό σε έναν ιδεατό κόσμο. Όμως στην εποχή της ανηθικότητας που ζούμε, ακμάζουν λύσεις τύπου adblock.
qsis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 "Που είναι το δύσκολο στο να καταλάβετε ότι σελίδες ζουν και χωρίς να περιμένουν να εισπράξουν;" - Σε αυτό συμφωνούμε, και δικαίωμα στον κάθε webmaster να είναι αλτρουιστής και να προσφέρει την δουλειά του και τον χρόνο του χωρίς κανένα αντίτιμο. Απ' την στιγμή όμως που μια ιστοσελίδα επιλέξει να βάλει διαφημίσεις για να υποστηρίξει τη δουλειά της, είτε το σέβεσαι και τις ανέχεσαι, είτε αλλάζεις μαγαζί και πας εκεί που έχουν αποφασίσει να δουλεύουν εθελοντικά - εκεί βέβαια θα πάρεις και το ανάλογο περιεχόμενο, που στο 99% των περιπτώσεων θα είναι ελλιπές ή πιο χαμηλού επιπέδου (βλέπε πχ wikipedia που ο κάθε ένας γράφει ότι να'ναι, και σύγκρινε το επίπεδο με μια επι πληρωμή εγκυκλοπαίδεια). Αυτό θα ήταν το ηθικό σε έναν ιδεατό κόσμο. Όμως στην εποχή της ανηθικότητας που ζούμε, ακμάζουν λύσεις τύπου adblock. Από την στιγμή που δεν απαγορεύεται τι ζόρι τραβάς; ειδικά για τα φόρουμ όπου ο χρήστης πολλές φορές προσφέρει. Να ζητήσουμε με τη λογική σου και αμοιβή με βάση τα ποστ ή τις φορές που συμβουλεύει κάποιος κάποιον;
Oxygene Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 "Που είναι το δύσκολο στο να καταλάβετε ότι σελίδες ζουν και χωρίς να περιμένουν να εισπράξουν;" - [/size]Σε αυτό συμφωνούμε, και δικαίωμα στον κάθε webmaster να είναι αλτρουιστής και να προσφέρει την δουλειά του και τον χρόνο του χωρίς κανένα αντίτιμο. Απ' την στιγμή όμως που μια ιστοσελίδα επιλέξει να βάλει διαφημίσεις για να υποστηρίξει τη δουλειά της, είτε το σέβεσαι και τις ανέχεσαι, είτε αλλάζεις μαγαζί και πας εκεί που έχουν αποφασίσει να δουλεύουν εθελοντικά - εκεί βέβαια θα πάρεις και το ανάλογο περιεχόμενο, που στο 99% των περιπτώσεων θα είναι ελλιπές ή πιο χαμηλού επιπέδου (βλέπε πχ wikipedia που ο κάθε ένας γράφει ότι να'ναι, και σύγκρινε το επίπεδο με μια επι πληρωμή εγκυκλοπαίδεια). Αυτό θα ήταν το ηθικό σε έναν ιδεατό κόσμο. Όμως στην εποχή της ανηθικότητας που ζούμε, ακμάζουν λύσεις τύπου adblock. Για πες μου μία επί πληρωμή εγκυκλοπαίδεια που θεωρείς ότι είναι καλύτερη από την wikipedia...
michalis1984 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Από την στιγμή που δεν απαγορεύεται τι ζόρι τραβάς; ειδικά για τα φόρουμ όπου ο χρήστης πολλές φορές προσφέρει. Να ζητήσουμε με τη λογική σου και αμοιβή με βάση τα ποστ ή τις φορές που συμβουλεύει κάποιος κάποιον; Άν οι "ιδιοκτήτες" δεν ήθελαν να βλέπεις διαφημίσεις, θα το ρύθμιζαν από μόνοι τους. πχ. όταν είσαι συνδεδεμένος ή όταν έχεις πάνω απο 7528 posts (τυχαίο νούμερο) να μην βλέπεις διαφημίσεις. Απ' την στιγμή που δεν ισχύει κάτι τέτοιο οφείλεις να το σεβαστείς. Στα forum γράφεις και βοηθάς εθελοντικά όταν είσαι απλός χρήστης, δεν σε αναγκάζει κανείς. Σύμφωνα με την λογική μου, άν θέλεις να σε πληρώσουν τότε ζητάς να σε προσλάβουν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα άσχετο με τις διαφημίσεις. Για πες μου μία επί πληρωμή εγκυκλοπαίδεια που θεωρείς ότι είναι καλύτερη από την wikipedia... Όλες. π.χ. σε πανεπιστημιακές εργασίες δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως πηγή την wikipedia γιατί θεωρείτε αναξιόπιστη. Δεν μπορείς να είσαι βέβαιος ότι αυτό που διαβάζεις μια δεδομένη στιγμή είναι 100% ορθό.
Oxygene Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτό το όλες εμένα δεν μου λέει κάτι. Η wikipedia έχει παραπομπές για να διαβάσεις τα πλήρη άρθρα.
michalis1984 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτή ήταν η απάντηση μου. Ας μην βγούμε όμως εκτός θέματος. Τελικά έκανα εγκατάσταση του συγκεκριμένου plugin. Τελικό συμπέρασμα: Είναι πιο ωραία χωρίς διαφημίσεις. Δεν κουράζω άσκοπα το cpu μου, ούτε τα ματάκια μου, ούτε κινδυνεύω από πιθανούς ιούς. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους!
Oxygene Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Τώρα εσύ ή ξαφνικά έγινες "δικός μας" ή μας δουλεύεις όλους ψιλό γαζί... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα