Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χωρίς διαφημίσεις το ίντερνετ θα είναι πολύ πιο φτωχό. πχ. χωρίς έσοδα απ' τις διαφημίσεις το insomia δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα. Θα μπορούσε πχ να ήταν συνδρομητικό. Το ίδιο ισχύει και για πολλές άλλες ιστοσελίδες που χρησιμοποιείς καθημερινά. Χωρίς έσοδα, κανείς επαγγελματίας δεν θα ασχολείτο να σου προσφέρει περιεχόμενο ή υπηρεσίες ή forum. Ή θα πλήρωνες ή θα ήσουν ικανοποιημένος με ερασιτεχνικές λύσεις.

Χίλιες φορές καλύτερα.

Θα είχαμε πραγματικά υγιή ανταγωνισμό.

Ενώ τώρα εξαρτώμαστε αποκλειστικά από το Google, ποιον θα ανεβάσει, ποιον θα κατεβάσεις και ποιος θα τα σπρώξει χοντρά στη διαφήμιση.

Το Internet είναι ένας χώρος που δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός με σωστό τρόπο. Π.χ. δοκιμάστε να πουλήσετε κάτι σε φυσικό κατάστημα δωρεάν και θα σας το κλείσει η επιτροπή ανταγωνισμού την επόμενη μέρα.

Ενώ στο Internet όλα δωρέαν (ψεύτικα) και άντε να βρεις ποιες οι πραγματικά καλές ιδέες & υλοποιήσεις. Μόνο τα λεφτά για διαφήμιση και το Google μετράνε σε πολύ μεγάλο βαθμό.

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η ανοησία του τσάμπα. Μια γενιά που έχει εθιστεί στο τσάμπα. Τίποτα δεν έχει αξία. Όλα πρέπει να είναι τσάμπα.

Γιαυτό και η δική σας εργασία πρέπει έτσι να κοστολογείτε . Τσάμπα.

Κανονικά θα έπρεπε να γίνετε έλεγχος για adblock και να μην φορτώνει η σελίδα. Η παροχή υπηρεσίας είναι ανταποδοτική. Σου προσφέρει κάτι και ζητάει κάτι σε αντάλλαγμα για επιβίωση. Αν δεν σου αρέσει η συμφωνία, πάνε αλλού.

Είναι τόσο τραγικό το να μην εκτιμάς την δουλειά του άλλου που πρέπει να πάθεις για να μάθεις.

• Like 5
Δημοσ.

Ναι μόνο που ξεχνάς ότι σε ένα φόρουμ για παράδειγμα δε σου προσφέρει μόνο η σελίδα, προσφέρεις κι εσύ

Και η διαφήμιση μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους όχι μόνο με ενοχλητικά pop ups και μπανεράκια

Επίσης αν εκτιμάς τόσο το πληρωτέο, θα ήθελα να μου πεις αν ενημερώνεσαι ακόμα από περιοδικά/εφημερίδες ή έχεις στραφεί αποκλειστικά στο internet;

Δημοσ.

Η ανοησία του τσάμπα. Μια γενιά που έχει εθιστεί στο τσάμπα. Τίποτα δεν έχει αξία. Όλα πρέπει να είναι τσάμπα.

Γιαυτό και η δική σας εργασία πρέπει έτσι να κοστολογείτε . Τσάμπα.

Κανονικά θα έπρεπε να γίνετε έλεγχος για adblock και να μην φορτώνει η σελίδα. Η παροχή υπηρεσίας είναι ανταποδοτική. Σου προσφέρει κάτι και ζητάει κάτι σε αντάλλαγμα για επιβίωση. Αν δεν σου αρέσει η συμφωνία, πάνε αλλού.

Είναι τόσο τραγικό το να μην εκτιμάς την δουλειά του άλλου που πρέπει να πάθεις για να μάθεις.

Τι θα παθουμε δηλαδη θα κλεισει η google? Και δεν υπαρχει κανεις να γεμισει το κενο σχεδον ακαριαια νομιζεις?

Υπαρχει η διαφημιση και υπαρχει και η παρενοχληση. Διαφημισεις στο Internet βλεπω απο τοτε που πρωτομπηκα σε ιστοσελιδα. Το πρωτο πραγμα που θυμαμαι ειναι. Μου εκανε εντυπωση γιατι δεν ειχα ξαναδει διαφημιση με αυτον τον τροπο, ομως δεν ηταν κατι το ενοχλητικο και γι αυτο δεν με πειραζε.

18 χρονια χρηστης του internet μονο τα τελευταια 5 το πολυ να εκανα καποια προσπαθεια να κοψω τις διαφημισεις και αυτο γιατι η κατασταση απλα δεν πηγαινε αλλο.

Πριν βρω το adblock (το οποιο πλεον εχω αντικαταστησει με το Ghostery) εκοβα τα ad domains μεσω του hosts file με το χερι.

Μη νομιζεις οτι κατι θα καταφερουν αμα κοψουν το adblock. Απλα θα εξαγριωσουν καποιους χρηστες που απο πεισμα θα πανε σε ανταγωνιστες τους

• Like 1
Δημοσ.

Στο android πάντως η Google κατέβασε όλες τις σχετικές εφαρμογές από το market

Βέβαια αυτός που θέλει να τις βρει τις βρίσκει

Στον chrome δε θα τολμούσε ποτέ να το αποτρέψει από τη στιγμή που οι ανταγωνιστές καραδοκούν

Δημοσ.

Τι θα παθουμε δηλαδη θα κλεισει η google? Και δεν υπαρχει κανεις να γεμισει το κενο σχεδον ακαριαια νομιζεις?

Υπαρχει η διαφημιση και υπαρχει και η παρενοχληση. Διαφημισεις στο Internet βλεπω απο τοτε που πρωτομπηκα σε ιστοσελιδα. Το πρωτο πραγμα που θυμαμαι ειναι. Μου εκανε εντυπωση γιατι δεν ειχα ξαναδει διαφημιση με αυτον τον τροπο, ομως δεν ηταν κατι το ενοχλητικο και γι αυτο δεν με πειραζε.

18 χρονια χρηστης του internet μονο τα τελευταια 5 το πολυ να εκανα καποια προσπαθεια να κοψω τις διαφημισεις και αυτο γιατι η κατασταση απλα δεν πηγαινε αλλο.

Πριν βρω το adblock (το οποιο πλεον εχω αντικαταστησει με το Ghostery) εκοβα τα ad domains μεσω του hosts file με το χερι.

Μη νομιζεις οτι κατι θα καταφερουν αμα κοψουν το adblock. Απλα θα εξαγριωσουν καποιους χρηστες που απο πεισμα θα πανε σε ανταγωνιστες τους

Πόσο χρονών είσαι? Έχεις δουλέψει ποτέ στην ζωή σου? Θα δούλευες ποτέ τσάμπα?

Αν ποτέ η google έκλεινε γιατί το μοντέλο με την διαφήμιση δεν προχωρούσε να ξέρεις οτι δεν θα προχωρούσε σε κανένα και όλοι θα χρέωναν. Εκτός αν πιστεύεις οτι υπάρχουν ηλίθιοι (όλοι εκτός από εσένα) που θα δουλεύουν να παράγουν υλικό τσάμπα....

Τα ενοχλητικά popups έτσι κι αλλιώς τα μπλοκάρει το chrome by default. Όποιος έχει της προκοπής antivirus όλες οι εικόνες από τις διαφημίσεις ελέγχονται και αν είναι malware μπλοκάρονται.

Το να απαγορεύεις να εμφανίζονται οι εικόνες από τα banner αλλά να διαβάζεις το υλικό που παράγει ο άλλος είναι απλά κλοπή.

Είναι σαν να έχω εγώ ενα πάγκο και πουλάω κουλούρια και λέω 50 λεπτά το κουλούρι, αλλά δεν είμαι εκει παρον, απλά περιμένω να πάρεις ένα και να αφήσεις 50 λεπτά.

Εσυ μου λες θα πάρω το κουλούρι αλλά επειδή δεν είσαι εκεί και μπορώ δεν αφήνω τίποτα. Ας πρόσεχα.

Ε και εγώ λέω οτι αυτή η γενιά που νομίζει οτι μπορούν να τις τα προσφέρουν όλα οι άλλοι τσάμπα, είναι μια γενιά που την κακόμαθαν οι γονείς της.

Φτιάχνει ο άλλος μια εφαρμογή στο android και είτε θα την έχει δωρεάν με διαφήμιση είτε με κάποια τιμή. ΟΧΙ. Εσυ την θες ΚΑΙ τσάμπα ΚΑΙ χωρίς διαφήμιση. 

Αν λοιπόν εσύ προσφέρεις δωρεάν εργασία, παρακαλώ άφησε το όνομα σου να σε προσλάβω.

Δημοσ.

Τι μου θυμίζουν αυτά...παλιές "ένδοξες ιστορίες" του in.gr που για χρόνια γέμιζε με adware και μερικά malware αυτούς που το εμπιστεύονταν τυφλά χαχα.

Ή κάτι τρελοί αετονύχηδες με ελληναράδικα site που σου πάσαραν τις "μπάρες" τους και μάλιστα σου λέγανε ότι είναι 100% ασφαλής (με testimonies όχι αστεία :D) και μεταξύ άλλων κάθε φορά που άνοιγες τον browser το pc έκανε τον spammer και και τον attacker αλλά εσύ ήσουν ευχαριστημένος επειδή έβλεπες τσάμπα νόβα,τσόντες κλπ και άκουγες ραδιόφωνο.

Το doubleclick από την άλλη έχει και αυτό ουκ ολίγα  περιστατικά με malware στο παρελθόν.

Δημοσ.

Αφού είσαι τόσο παλιός τότε θα θυμάσαι την sportline.gr, την πρώτη ελληνική αθλητική ιστοσελίδα ειδήσεων, που εκείνη την περίοδο δούλευε με συνδρομητικό μοντέλο, αφού τότε δεν υπήρχαν διαφημίσεις. Και για χρόνια πολλοί (οι ελάχιστοι βασικά χρήστες του διαδικτύου τότε) πλήρωναν για να διαβάζουν αθλητικές ειδήσεις, κάτι που σήμερα πολλοί θεωρούν ως "δωρεάν " αυτονόητο κεκτημένο - παραβλέποντας όμως το γεγονός ότι πολλές ιστοσελίδες (για να μην πω όλες), υπάρχουν και είναι δωρεάν είναι λόγο της υποστήριξης από την διαφήμιση.   Ο όρος "δωρεάν" στο διαδίκτυο είναι
κάπως παρεξηγημένος, και συνήθως χρησιμοποιείτε λόγο ημιμάθειας ή άγνοιας. Είναι όπως η τηλεόραση. Μπορείς να δεις μια ταινία δωρεάν σε ανοικτό κανάλι, θα δεις όμως και τις διαφημίσεις. Μπορείς να την δεις σε DVD χωρίς διαφημίσεις, όμως θα έχεις πληρώσει για το dvd. Απαγόρευσε τις διαφημίσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς (και γενικά στα Μέσα) για μια βδομάδα. Την 7η ημέρα θα κλείσουν όλα.   Έτσι και εδω. Αν όλοι κάνουν block στις διαφημίσεις (δύσκολο να γίνει στην πραγματικότητα) στο ιντερνετ, σιγά σιγά οι διαφημιζόμενοι θα διαπιστώσουν πως δεν
υπάρχει ανταπόδοση του κόστους της διαφήμισης τους και θα αποσυρθούν. Και τότε ή θα βρεθεί άλλος τρόπος διαφήμισης που να είναι πιο αποδοτικός, ή πολλές ιστοσελίδες θα κλείσουν, ενώ άλλες θα γίνουν συνδρομητικές. Το ίντερνετ θα συρρικνωθεί σε μεγάλο ποσοστό, ενώ ίσως καταλήξει να είναι ένας χώρος μόνο για tech τύπους και προγραμματιστές. Απλά και αυτονόητα πράγματα.

Δημοσ.

Αφού είσαι τόσο παλιός τότε θα θυμάσαι την sportline.gr, την πρώτη ελληνική αθλητική ιστοσελίδα ειδήσεων, που εκείνη την περίοδο δούλευε με συνδρομητικό μοντέλο, αφού τότε δεν υπήρχαν διαφημίσεις. Και για χρόνια πολλοί (οι ελάχιστοι βασικά χρήστες του διαδικτύου τότε) πλήρωναν για να διαβάζουν αθλητικές ειδήσεις, κάτι που σήμερα πολλοί θεωρούν ως "δωρεάν " αυτονόητο κεκτημένο - παραβλέποντας όμως το γεγονός ότι πολλές ιστοσελίδες (για να μην πω όλες), υπάρχουν και είναι δωρεάν είναι λόγο της υποστήριξης από την διαφήμιση.   Ο όρος "δωρεάν" στο διαδίκτυο είναι

κάπως παρεξηγημένος, και συνήθως χρησιμοποιείτε λόγο ημιμάθειας ή άγνοιας. Είναι όπως η τηλεόραση. Μπορείς να δεις μια ταινία δωρεάν σε ανοικτό κανάλι, θα δεις όμως και τις διαφημίσεις. Μπορείς να την δεις σε DVD χωρίς διαφημίσεις, όμως θα έχεις πληρώσει για το dvd. Απαγόρευσε τις διαφημίσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς (και γενικά στα Μέσα) για μια βδομάδα. Την 7η ημέρα θα κλείσουν όλα.   Έτσι και εδω. Αν όλοι κάνουν block στις διαφημίσεις (δύσκολο να γίνει στην πραγματικότητα) στο ιντερνετ, σιγά σιγά οι διαφημιζόμενοι θα διαπιστώσουν πως δεν

υπάρχει ανταπόδοση του κόστους της διαφήμισης τους και θα αποσυρθούν. Και τότε ή θα βρεθεί άλλος τρόπος διαφήμισης που να είναι πιο αποδοτικός, ή πολλές ιστοσελίδες θα κλείσουν, ενώ άλλες θα γίνουν συνδρομητικές. Το ίντερνετ θα συρρικνωθεί σε μεγάλο ποσοστό, ενώ ίσως καταλήξει να είναι ένας χώρος μόνο για tech τύπους και προγραμματιστές. Απλά και αυτονόητα πράγματα.

Διαγράψετε το μήνυμα μου, δεν ξέρω τι έγινε αλλά δεν έχω κουράγιο να τα γράψω πάλι :-)

Σου το έφτιαξα :P

• Like 1
Δημοσ.

το ABP παραμενει το παλιο καλο ABP που ξεραμε.

To Adblock έχει white pages δηλαδή διαφημίσεις που αφήνει να περνάνε επί πληρωμή και πρέπει να του πεις ότι δεν τις θέλεις. Το edge (που χρησιμοποιώ) δεν έχει τίποτε από αυτά.

Δημοσ.

Αν ποτέ η google έκλεινε γιατί το μοντέλο με την διαφήμιση δεν προχωρούσε να ξέρεις οτι δεν θα προχωρούσε σε κανένα και όλοι θα χρέωναν. Εκτός αν πιστεύεις οτι υπάρχουν ηλίθιοι (όλοι εκτός από εσένα) που θα δουλεύουν να παράγουν υλικό τσάμπα....

Τα ενοχλητικά popups έτσι κι αλλιώς τα μπλοκάρει το chrome by default. Όποιος έχει της προκοπής antivirus όλες οι εικόνες από τις διαφημίσεις ελέγχονται και αν είναι malware μπλοκάρονται.

Το να απαγορεύεις να εμφανίζονται οι εικόνες από τα banner αλλά να διαβάζεις το υλικό που παράγει ο άλλος είναι απλά κλοπή.

Είναι σαν να έχω εγώ ενα πάγκο και πουλάω κουλούρια και λέω 50 λεπτά το κουλούρι, αλλά δεν είμαι εκει παρον, απλά περιμένω να πάρεις ένα και να αφήσεις 50 λεπτά.

Εσυ μου λες θα πάρω το κουλούρι αλλά επειδή δεν είσαι εκεί και μπορώ δεν αφήνω τίποτα. Ας πρόσεχα.

Ε και εγώ λέω οτι αυτή η γενιά που νομίζει οτι μπορούν να τις τα προσφέρουν όλα οι άλλοι τσάμπα, είναι μια γενιά που την κακόμαθαν οι γονείς της.

Φτιάχνει ο άλλος μια εφαρμογή στο android και είτε θα την έχει δωρεάν με διαφήμιση είτε με κάποια τιμή. ΟΧΙ. Εσυ την θες ΚΑΙ τσάμπα ΚΑΙ χωρίς διαφήμιση. 

Αν λοιπόν εσύ προσφέρεις δωρεάν εργασία, παρακαλώ άφησε το όνομα σου να σε προσλάβω.

Δε μπορει, πρεπει να δουλευεις στον τομεα αυτο η με καποιο τροπο να βγαζεις λεφτα απο τη διαφημιση.

Νομιζω οτι ο διαχωρισμος της παρενοχλησης απο την απλη διαφημιση ειναι προφανης σε ολους εκτος απο σενα.

Και οχι δυστυχως δεν τρεχω το εγκεκριμενο απο σενα AV που θα ξερει 100% να με προστατεψει απο τις "κακες" διαφημισεις οπως δεν χρησιμοποιω και chrome.

Χρησιμοποιω firefox που ειναι ενα υψηλης ποιοτητας λογισμικο και μαλιστα οχι απλα δωρεαν με κρυφες διαφημισεις αλλα ελευθερο (κατι αδυνατο συμφωνα με τη δικη σου κοσμοθεωρια)

Δεν ψαχνω για δικαιολογιες αλλα ειμαι ανενδοτος οτι εγω θα εχω τον τελικο λογο για το τι θα τρεχει στον υπολογιστη μου. Αν κατεβαινουν streams δεδομενων τα οποια θεωρω σκουπιδια και ανεπιθυμητα, εφοσον μπορω, θα τα εξουδετερωσω χωρις δευτερη σκεψη. Το αντιθετο, δηλαδη να μην ηταν επιτρεπτο θα ηταν παρανομο για μενα.

Ειλικρινα αν ολοι το κανουν αυτο και καποιες εταιριες δεν επιβιωσουν γιατι εχουν βασισει το μοντελο τους στην παρενοχληση του κοσμου μου ειναι αδιαφορο αν κλεισουν. Να βρουν καλυτερο μοντελο να προωθησουν τα προιοντα τους.

Μηπως και ολες οι εταιριες που παραδοσιακα πουλουσαν λογισμικο επι πληρωμη πρεπει να κανουν μηνυση σε οσους προσφερουν ελευθερο λογισμικο γιατι θα τους αναγκασουν να κλεισουν? Η μηπως θα εξελιχθουν/εχουν εξελιχθει και ανταγωνιζονται μια χαρα?

• Like 2
Δημοσ.

Αν και δεν το είπες σε μένα και δεν το πάω στο προσωπικό προς θεού.

Η ηλικία τι ρόλο παίζει; Η Εθελοντική εργασία είναι άγνωστη έννοια ή είμαι κορόιδο που κάνω εθελοντική εργασία όπου μπορώ; Στο παράδειγμα με το κουλούρι μάλλον θα πρέπει να ζητήσω τα λεφτά για όσα έχω κάνει μιας που η εθελοντική εργασία για σένα δεν υπάρχει ε; :)

Για FSF/GNU να μην πω κουβέντα μιας που έχεις chrome googlαρετο και αν θες πες σε όλους αυτούς που δίνουν ανοιχτό λογισμικό χωρίς ads να βάλουν ads ή να το πουλάνε γιατί αισθάνομαι ότι τους κλέβω το κουλούρι...

Στα του A/V και browser με κάλυψε ο Bspus.

Και πάλι χωρίς να θέλω να σου την "πω" ή να ανοίξω κόντρες δικαίωμα σου να πληρώνεις συνδρομή internet και να βλέπεις διαφημίσεις με τα όποια ρίσκα υπάρχουν από αυτές. Δικαίωμα μας είναι να μην θέλουμε να βλέπουμε και να μπαίνει υλικό στον Η/Υ μας χωρίς να διαλέξουμε εμείς. Τώρα ότι το insomnia μας αρέσει και θα βάλουμε μια εξαίρεση στον κανόνα είναι άλλο πράγμα.

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον τα μπέρδεψες τελείως. Εθελοντική εργασία μπορεί να κάνω εγώ που έχω ένα blog. Να κάνω ένα πρόγραμμα και να το δώσω free Γιατί έτσι θέλω.

Όταν εγώ αποφασίσω ότι για κάνω αυτή την δουλειά θέλω αμοιβή, ποιος είσαι εσύ που θα πάρεις το προϊόν της δουλειάς μου τσάμπα με το έτσι θέλω.

Αν δεν δέχεσαι τους όρους προσφοράς της εργασίας μου, καλώς μην διαβάζεις η χρησιμοποιείς την υπηρεσία. Αλλά να θέλεις την υπηρεσία και να την απαιτείς με δικούς σου όρους αυτό είναι εξωφρενικό.

Εσύ όταν θες να προσφέρεις εθελοντικά το κάνεις.

Όταν όμως κανείς μια δουλειά για να πληρωθείς πως θα σου φαίνονταν αυτός που παρέχεις την υπηρεσία μα σου πει Δεν σε πληρώνω.

Έχεις μπερδέψει τα πράγματα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...