adam321 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Καλημερα κοινοτητα του insomnia! Αγορασα εναν SSD 2,5'' και θελω να τον βαλω μονος μου στο κουτι του υπολογιστη. Αυτη τη στιγμη εχω εναν δισκο (οχι SSD) στον οποιο μεσα εχω το OS και ολα μου τα αρχεια. Θελω αν μπορειται να με βοηθησετε στο πως να συνδεσω και να βολεψω τον δισκο στο κουτι και στην motherboard και αν ξερετε πως μπορω να μεταφερω το λειτουργικο μου συστημα μαζι με καποια προγραμματα στον SSD. Εαν η μεταφορα του OS δεν ειναι δυνατη χωρις να υπαρχουνε corrupted αρχεια, πειτε μου πως να απεγκαταστησω τα windows και στη συνεχεια πως με την εγκατασταση μεσω CD/USB θα δειξω οτι θελω να μπουνε στον καινουργιο δισκο. Τελος, χρειαζεται να κανω configure τον καινουργιο δισκο μεσα απο τα bios; Ευχαριστω εκ των προτερων Adam EDIT! Το κουτι μου (CORSAIR CARBIDE 200R) εχει ειδικο χωρο για 2,5'' SSD
selianx Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Η συνδεσμολογία είναι ίδια με αυτή του HDD, 1 SATA DATA κ 1 SATA POWER. Δες στο manual της motherboard ποιές θύρες SATA είναι SATA3 (αν έχει) και να είναι από το native chipset, για optimal αποδόσεις.Στο BIOS βεβαιώσου ότι το SATA MODE είναι AHCI.Ψάξε στο google "Clone OS to SSD from HDD" για να βρεις οδηγούς για τη διαδικασία που χρειάζεται γι'αυτό που θες να κάνεις. Θα προτιμούσα βέβαια να γίνει καθαρή-νέα εγκατάσταση windows - αν δε βαριέσαι -. Κατά τη διαδικασία της εγκατάστασης των Windows σου ζητάει να επιλέξεις τον δίσκο που θες να γίνει η εγκατάσταση, εκεί θα διαλέξεις τον SSD.Όταν τελειώσεις με τη διαδικασία εγκατάστασης ή clone (ότι διαλέξεις), πήγαινε στο BIOS, ψάξε για Boot sequence ή κάτι τέτοιο, και βάλε πρώτο τον SSD.Μιας και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μου clone μέθοδο, δε μπορώ να βοηθήσω παραπάνω από όσο ένας οδηγός που θα βρεις στο διαδίκτυο, αν διαλέξεις να κάνεις νέα εγκατάσταση, μπορώ να σου αναλύσω μερικά εύκολα βηματάκια. (ανέφερε το hardware σου όμως).
adam321 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Θα προτιμησω νεα εγκατασταση των windows. Εχω τον installer σε CD. Θα ηθελα να μαθω πως μπορω να απεγκαταστησω τα windows απο τον τωρινο δισκο χωρις ομως αν γινεται να χασω τα αρχεια μου. Οποιαδηποτε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη, οποτε οριστε τα specs μου: motherboard: Gigabyte ultra durable H87- D3H graphics card: Nvidia GTX 760 GeForce processor: intel core i5-4570 CPU @ 3,20GHz 4 cores Δεν ξερω τι αλλο μπορει να σε ενδιαφερει, ρωτα με. Ευχαριστω για τον χρονο σου
selianx Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Καταρχήν, τον SSD κατάφερες να τον συνδέσεις;Όταν λες αρχεία, μπορείς να μου πεις περίπου το μέγεθος τους καθώς και το μέγεθος του SSD;
adam321 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Ακομα δεν δοκιμασα να τον συνδεσω γιατι δεν ειχα καλωδιο SATA. Αγορασα ομως οποτε ειμαι σχεδον ετοιμος να τον συνδεσω. Εχω digital εκδοση των windows και θελω να την γραψω σε CD πριν κανω οτιδηποτε. Ο SSD ειναι 128GB, τα αρχεια ειναι σιγουρα παραπανω. Θελω το καινουργιο λειτουργικο συστημα να διαβαζει και τους 2 δισκους απλα να bootarei απο τον SSD και να εχω εγκατεστημενα λιγα προγραμματα σε αυτον. Τα υπολοιπα αρχεια (ταινιες/μουσικη/εικονες) θελω να ειναι στον παλιο μου δισκο. Ειναι περιπου 200GB.
selianx Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 USB δεν έχεις; Είναι καλύτερο από CD, αλλά όπως θες!Έχω καταλάβει πως θες να γίνει η δουλειά, και εγώ έτσι τη σκέφτομαι, είναι ότι καλύτερο. Να μπουν κάπου αλλού τα αρχεία υπάρχει; (σε usb sticks,άλλο PC ή σε κάποιο cloud; )Εγώ η διαδικασία που ακολουθώ συνήθως είναι:Εγκατάσταση φρέσκου λογισμικού στον SSD. Σου αφήνει χώρο κάπου στα 90/128GB.Γεμίζεις τα 90 με σημαντικά αρχεία, μεταφέροντας τα από τον παλιό δίσκο. Κάνεις φορμάτ τον παλιό να καθαρίσει, και έπειτα γυρνάς πίσω τα αρχεία από τον SSD στον πλέον καθαρό αποθηκευτικό σου χώρο.Δηλαδή εσένα σου λείπουν στα 110-120 GB προσωρινά σε χώρο για backup.Όπως και να έχει περιμένουμε το SATA πρώτα και βλέπουμε. Πάντως όταν τον βάλεις, βάλε τον SSD στο SATA0,HDD στο SATA1.
adam321 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Χρειαζεται να εχω βγαλει τον υπολογιστη απο την πριζα την ωρα που θα τον ανοιξω για να βαλω τον δισκο; Επισης, η απεγκατασταση του παλιου λειτουργικου συστηματος θα γινει μεσω απλα του φορματ; Δηλαδη στην πρωτη εκκινηση μετα την εγκατασταση των windows θα ειμαι ουσιαστικα σε dual boot. Θα μεινουν αρχεια τα οποια πρεπει να σβησω με αλλο τροπο περα του φορματ; Βρηκα τελικα εναν εξωτερικο σκληρο δισκο οποτε λυθηκε το προβλημα των αρχειων.
selianx Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Καλό θα ήταν να είναι εκτός πρίζας, ή τουλάχιστον να έχεις κλείσει το κουμπί του τροφοδοτικού. Αν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα, δεν θα έχεις κανένα θέμα. ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ: Backup στον external τα αρχεία σου. Βεβαιώσου ότι το SATA MODE είναι AHCI. 1)Βγάλε όλους τους δίσκους, και άσε μόνον τον SSD πάνω (Προαιρετικό, για να μην γίνει κανά λαθάκι). 2)Boot από CD (Νομίζω στη μητρική σου, όταν πατήσεις το power-on πατάς συνέχεια F12 και σου βγάζει να επιλέξεις με τι να bootάρεις, διαλέγεις το DVD-Drive σου) 3)Κάνεις Εγκατάσταση, επιλέγεις τον SSD όταν σε ρωτήσει που να γίνει η εγκατάσταση. 4)Μετά από κάποια restarts που κάνει η εγκατάσταση, bootάρεις στο OS. Αφου βεβαιωθείς ότι μπορείς να μπεις στο OS και όλα βαίνουν καλώς, κλείνεις το PC. Βάζεις HDD, μπαίνεις BIOS. Εκεί ψάχνεις κάπου το boot sequence, και βάζεις πρώτο-πρώτο τον SSD. Save and exit. 5)Μπαίνεις κανονικά (χωρίς F12 και κόλπα...). 6)Από τη διαχείρηση δίσκων στον πίνακα ελέγχου, κάνεις Διαμόρφωση (NTFS) τον HDD. 7)Περνάς τα αρχεία από το backup σου πίσω στον πλέον καθαρό HDD. 8)Εγκαθιστάς drivers. (καλό θα ήταν να τους έχεις κατεβάσει από πριν αρχίσεις τη διαδικασία, να ξεμπερδεύεις, τουλάχιστον αυτόν για το LAN controller). 9)Εγκαθιστάς τα προγράμματα που χρειάζεσαι, και είσαι έτοιμος.
adam321 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Πολυ ωραια, ακουγεται αρκετα απλο. Θα δοκιμασω τα βηματα που μου ειπες και θα σε ενημερωσω. Μπορει να μου παρει καποια ωρα ομως.
selianx Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Ξέχασα. Για να κάψεις το .iso σε CD δες οδηγούς όπως πχ αυτόν http://pcsupport.about.com/od/toolsofthetrade/ht/burnisofile.htmΠροτείνω πάντως σε USB stickάκι αν έχεις κανένα πρόχειρο, είναι πιο γρήγορο και μπορώ να προτείνω οδηγούς που έχω δοκιμάσει και δουλεύουν.τι windows λες να περάσεις;!
adam321 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Windows 7 proffesional N. Εχω δωρεαν εκδοση μεσω του πανεπιστημιου μου οποτε γιατι οχι; Μαλλον για CD ειμαι αλλα ξερω να γραφω iso οποτε δεν θα χρειαστω εκει βοηθεια 1
adam321 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Καταφερα να συνδεσω τον δισκο και εχω αποσυνδεσει προσωρινα τον παλιο. Εβαλα τον υπολογιστη σε λειτουργεια αλλα οταν φτανω στο σημειο να διαλεξω δισκο προς εγκατασταση μου βρισκει μονο τον καινουργιο (λογικο) αλλα δεν μπορει να εγκαταστησει σε αυτον τα windows. Το προβλημα ειναι το εξης: Windows cannot be installed to this disk. This computer's hardware may not support booting to this disk. Ensure that disk's controller is enabled in the computer's BIOS menu. Ελεγξα εννοειτε και ειδα οτι ειναι ενεργοποιημενο και ειναι σε λειτουργεια AHCI
selianx Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Γίνεται να βγάλεις μια φωτογραφία εκεί που σε βάζει να διαλέξεις δίσκο, με ανοιγμένο το Για προχωρημένους ή όπως το λένε από κάτω;
selianx Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 για πάτα να κάνει ένα φορμάτ, αν δεν αλλάξει τίποτα, delete και new μετά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα