Προς το περιεχόμενο

Ubuntu 14.04 x32 vps server setup


fun3s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

ο τελικός στόχος είναι να στήσω ένα drupal website. Τώρα όσον αφορά το hosting, και το server management, είμαι τελείως noob, όπως επίσης και στα linux environments.

Έχω δημιουργήσει account στο digitalocean, και έχω πάρει το φτηνό πακέτο. Εκεί έχει λεπτομερή tutorials, δεν έχω παράπονο.

Έχω δημιουργήσει ένα droplet Ubuntu 14.04 x32, χωρίς IPv6. Διάλεξα το Ubuntu, γιατί ξέρω ότι ταιριάζει στα noobs σαν κ εμένα, αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο, αυτό αλλάζει εύκολα. Στα πρώτα βήματα δεν χρειάζομαι κάτι. Τώρα όμως είναι τα σημεία που πρέπει να πάρω αποφάσεις.

 

Ποιό firewall λέτε να προτιμήσω? Μπορεί να είναι χαζή η ερώτηση, αλλά υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται περισσότερα από ένα; γιατί στο site προτείνει αρκετά.

Έπειτα, στα windows δουλεύω με xampp, λέω να συνεχίσω έτσι και να εγκαταστήσω το LAMP stack.

Επίσης, πρέπει να εγκαταστήσω ένα control panel, άλλοι μου πρότειναν το vesta, άλλοι zpanelcp.

Φαντάζομαι ότι χρειάζομαι και remote desktop, σκέφτομαι για το tightvnc.

 

Γενικά αυτό που θα ήθελα, είναι αν γίνεται να μου επιβεβαιώσει κάποιος τις επιλογές μου, ή να προτείνει κάτι άλλο. Να μου επισημάνει αν μου διαφεύγει κάποιο βήμα, ώστε να μη βρεθώ με κενό ασφαλείας αργότερα. Επίσης, αν μπορεί να προτείνει κάποιο reference, βιβλίο ή οτιδήποτε άλλο πάνω σε server setup, θα ήμουν ευγνώμων. 

Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγώ στο δικό μου vps για firewall έχω το ufw. Το κάνεις εγκατάσταση και μετά ανοίγεις τις πόρτες που θέλεις. Για site πάντως εκτός από το joomla, drupal δες και το wordpress. Το digital ocean έχει αναλυτικό οδηγό εγκατάστασης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ φίλε, γενικά τα έχω δει τα tutorials, είναι όλα αναλυτικά, το θέμα της επιλογής είναι που μπαίνει τώρα. Για control panel/remote desktop έχεις κάποια πρόταση? Μου διαφεύγει κάποιο step?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από αυτό δεν γνωρίζω καθόλου καθώς τα δικά μου vps τα διαχειρίζομαι μέσω ssh και απλά έχω εγκαταστήσει το vnstat για να βλέπω μόνο την κίνηση του server δεν ξέρω αν μπορεί να σου δώσει αυτό το πρόγραμμα περισσότερες πληροφορίες. Δες εδώ πως είναι.  Μπορείς να βλέπεις τα ίδια μέσω του ssh.

 

 

http://192.3.52.176/vnstat/

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...