Προς το περιεχόμενο

απορια με fan κουτιου...

amdforever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημερα εχω βγαλει απο ενα παλιο κουτι ενα led fan,τον εχω συνδεσει σε αλλο κουτι,το fanι εχει 2 καλωδια ενα για να γυρναει κ ενα για το φωτακι αποτι καταλαβενω..η απορια μου,δεν βρηκα που να συνδεσω το καλωδιο για το led,υπαρχη καποιος ανταπτορας κατι???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα βοηθούσε να μας πεις ποιο fan είναι συγκεκριμένα, ή έστω μια φωτογραφία με τον κοννέκτορα στο καλώδιο που πρόκειται για το LED.

Ένα καλώδιο για κάθε λειτουργία δε παίζει αφού κάθε κύκλωμα χρειάζεται 2, +/- δηλαδή. Εφόσον λοιπόν είμαι έτσι δε μπορεί να απενργοποιησεις εύκολα τα lad γιατί ροτορας και Led παίρνουν από κοινή πηγή ρεύμα.

Και ομως φιλε μ εχω 2 οπως βλεπεις κ στην φοτο το ενα ειναι το κλασικο το οποιο το εχω βαλει κ δουλευει κανονικα το φαν κ το αλλο τις φωτο ειναι για να αναψει το λεντ,ξεχασα να αναφερω οτι ηταν μαμα φαν απο το cm stryker αν βοηθαει αυτο..

Το κατάλαβα. Είναι από κουτί όπως το stryker που αναφέρεις, που αυτά τα δυο τα συνδέεις με το Onboard fan controller για να ανοιγοκλείνεις τα LEDS (με το 2πινο) και το άλλο καλώδιο για να ελέγχεις ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Δεν έχω δει από κοντά τέτοιο κουτί, και δε ξέρω πως ακριβώς δουλεύει το σύστημα του, αλλά αν αυτά τα 2pin είναι απλά σα διακόπτης, αν τα βραχυκυκλώσεις θα κλείσει το κύκλωμα, και θα ανάψουν τα LEDS.

Ενώνεις το 1 πιν με το άλλο με κάτι μεταλλικό. Για αρχή δοκίμασε να το ακουμπήσεις με τη μύτη ενός κατσαβιδιού. Αν ανάψει, βρες κάτι πιο "μόνιμο", πχ ένα συνδετήρα.

Ναι. Όχι. 
Έκανα μια έρευνα, και σε ξένο φόρουμ με τον ίδιο ανεμιστήρα, το βραχυκύκλωμα δε πιάνει. Φαίνεται ότι δεν είναι απλώς "διακόπτης", αλλά παίρνει ξεχωριστή τροφοδοσία μέσω αυτών των δυο πιν. Άρα θα χρειαστεί mod το καλώδιο για να μπορέσει να πάρει ρεύμα μέσω molex.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...