dust7 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Καλημέρα σας. Μετακόμισα πρόσφατα και δυστυχώς το σπίτι έχει μόνο 1 μπρίζα τηλεφώνου με αποτέλεσμα το router να είναι στο σαλόνι. Μέχρι τώρα παίρνω ασύρματα στο pc αλλά έχω θέματα και γενικά θα ήθελα να κλείσω το wi-fi. Λύσεις 2 καλώδιο γύρω γύρω ή powerline. Θέλω να ξέρω αν αξίζει απο πλευράς απόδοσης είναι το ίδιο με το καλώδιο? ethernet απευθείας στο router? Σε gaming θα έχω θέμα? Έχω δεί αυτό το έχει κανείς http://www.you.gr/proionta/telephony-networking/ensyrmata-diktyaka-proionta/powerline/powerline-bundle-tp-link-tl-pa4020pkit Ευχαριστώ
Spitzenklasse Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Φίλε μου, δεν ξέρω αν θα σε πείσω αλλά η προσωπική μου εμπειρία με τα HomePlug είναι το λιγότερο θετική. Αν και κατέληξα στη λύση αυτή για πρακτικούς λόγους, σαν αυτούς που εσύ αναφέρεις, το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι συνδυάζει τη σταθερότητα, την ταχύτητα και την απίστευτη απλότητα εγκατάστασης. Και σου το λέω ως χρήστης ενός ζεύγους TP-LINK, εταιρείας, η οποία δεν είναι και στην κορυφή των προτιμήσεων των εδώ χρηστών και πολύ -κατά τα λεγόμενα- υποδεέστερη από τα "θηρία" του χώρου (πχ. Devolo). Εδώ και δύο περίπου χρόνια, από τη στιγμή που απλά και μόνο τα έβαλα στην πρίζα, δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα. Δούλεψαν αμέσως, δε χρειάστηκε καμία απολύτως εγκατάσταση ή οδηγοί (σε Windows 8.1 64 bit) και δεν είχα ποτέ θέμα αποσύνδεσης ή καθυστέρησης στο "κατέβασμα" ή στο σερφάρισμα. Αν πας, μάλιστα, και στη μεγάλη κατηγορία τιμής, πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι πιο καλά -αλλά πόσο καλύτερα πια;! Ελπίζω να βοήθησα. ΥΓ. Το συγκεκριμένο σετ που αναφέρεις το δουλεύω εδώ και ένα περίπου μήνα. ΑΨΟΓΟ!
arc Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Αν ο υπολογιστής ειναι σε σταθερή θέση, καλύτερα ρίξε καλώδιο. Είναι πολύ πιο αξιόπιστη λύση (σε βάθος χρόνου) και αποφεύγεις πολλά πιθανά προβλήματα. Επισης αν ρίξεις μόνος του το καλώδιο, το κόστος ειναι πολύ χαμηλό. Εννοείται δεν απαξιώ τα powerlines, αλλωστε κατά καιρους χρησιμοποιώ και είμαι και πολύ ικανοποιημένος, αλλά το καλώδιο ... ειναι καλώδιο. Εν ολίγοις, αν το καλώδιο πέφτει εύκολα (χρόνος, τρύπες, φασαρία, πρίζες,κλπ) ρίξε καλώδιο, αλλιώς powerlines.
dust7 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Απλά δεν ξέρω αν η ποιότητα είναι ίδια όσο αφορά gaming ping πχ. Από για κάρτα wi-fi πχ. Δηλαδή αν είναι ίδια η ποιότητα από το να βάλω ένα καλώδιο ethernet.
arc Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Το καλώδιο ethernet ειναι η πιο ποιοτικά αποτελεσματική χρήση συγκριτικά με wifi και powerlines (ειδικά για το wifi του ρίχνει πολύ στα αυτιά). Τα powerline ειναι αποτελεσματικά αλλά κατά περιπτωση μπορεί να εχεις προβλήματα (πχ ηλεκτρολογικά σπιτιού) και ειναι και πιο ευαίσθητα σε παρεμβολές (π.χ. ξέρω περίπτωση που οταν δούλευε το στιψιμο του πλυντηρίου, το internet σέρνονταν). Τα μεγιστα πλεονεκτήματα των powerlines ειναι η ευκολία εγκατάστασης και η άμεση φορητότητα. Το λέω πάλι οτι χρησιμοποιώ powerlines αλλά οταν θέλω την βέλτιστη λύση, το καλώδιο ειναι μονόδρομος.
dust7 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Τα powerline ειναι αποτελεσματικά αλλά κατά περιπτωση μπορεί να εχεις προβλήματα (πχ ηλεκτρολογικά σπιτιού) και ειναι και πιο ευαίσθητα σε παρεμβολές (π.χ. ξέρω περίπτωση που οταν δούλευε το στιψιμο του πλυντηρίου, το internet σέρνονταν). Οπότε για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο καλύτερα καλώδιο μην έχουμε τίποτα απρόοπτα επάνω σε game!!! Σε ευχαριστώ πολύ!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα