Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους.

Μένω 3-4 χιλιόμετρα έξω από τη πόλη της Κω,στη περιοχή Πλατανιάς (για όσους γνωρίζουν).Δυστυχώς κανένας πάροχος δεν είναι σε θέση να παρέχει adsl over 4mbps.

Ως εκ τούτου σκέφτηκα το δορυφορικό ίντερνετ της Forthnet.

Έχει κανείς κάποια σχετική εμπειρία? Οποιοδήποτε σχόλιο θα είναι χρήσιμο.

Ευχαριστώ

Περιοχή Πλατανι*

Δημοσ.

Γεια σε όλους.

Μένω 3-4 χιλιόμετρα έξω από τη πόλη της Κω,στη περιοχή Πλατανιάς (για όσους γνωρίζουν).Δυστυχώς κανένας πάροχος δεν είναι σε θέση να παρέχει adsl over 4mbps.

Ευχαριστώ

Περιοχή Πλατανι*

Απλά πέρα από την τιμή που είναι τσιμπημένη και λόγου του εξοπλισμού ξεχνάς το απεριόριστο internet γιατί η χωρητικότητα ενός δορυφόρου είναι περιορισμένη και έτσι το download περιορίζεται από 10 - 50 gb το μήνα ανάλογα το πακέτο που θα διαλέξεις και την επιβάρυνση που φυσικά θα υποστείς.Εκτός και τα ωράρια σου σε βολεύουν έτσι ώστε να γίνεις νυχτοπούλι και να κατεβάζεις ότι θέλεις από τις 00:00 έως και τις 08:00.Τότε μόνο είναι απεριόριστο και από τον δορυφόρο το internet.

Edit:Τώρα πρόσεξα την τοποθεσία που βρίσκεσαι.Χωρίς να έχω ενημερωθεί πρόσφατα όταν είχα πάρει εγώ nova το όριο όπου τα πιάτα 1.20  έπιαναν καλά hotbird και eutelsat ήταν στον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης με τις περιοχές στα νότιο ανατολικά της χώρας όπως εσύ να απαιτούνται τεράστια πιάτα.Αν τώρα έχει αλλάξει κάτι δεν γνωρίζω να σου πω καθώς έχω να ασχοληθώ με τα δορυφορικά τουλάχιστον μία πενταετία.

Δημοσ.

Eχεις οπτικη επαφη με την πολη της Κω ή υπαρχουν εμποδια; Αν ναι, μπορεις να κανεις link απο καποιο δικο σου κτισμα μεσα στην πολη ή απο καποιον γνωστο σου που εχει ιντερνετ, προς το σπιτι σου.

Δεν μας λες και τι ειδους χρηση θα κανεις. Υπαρχει περιπτωση να βολευεσαι με 3g, αν υπαρχει καλυψη. Το δορυφορικο γενικα εχει καποια σοβαρα μειονεκτηματα και θα το αφηνα ως τελευταια λυση.

Δημοσ.

Οπτική επαφή με τη πόλη υπάρχει.Αν με τη λέξη εμπόδιο εννοούμε κάποιο λόφο Κτλ,αυτό δεν υπάρχει.Η χρήση επικεντρώνεται στο online gaming PS3,live streaming μέσω smart tv συν το απλό browsing.Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο με τη 4άρα..και όντως εχτές πρόσεξα πως η satellite χρήση φτάνει έως 10 GB.Τίποτα..

Δημοσ.

Οπτική επαφή με τη πόλη υπάρχει.Αν με τη λέξη εμπόδιο εννοούμε κάποιο λόφο Κτλ,αυτό δεν υπάρχει.Η χρήση επικεντρώνεται στο online gaming PS3,live streaming μέσω smart tv συν το απλό browsing.Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο με τη 4άρα..και όντως εχτές πρόσεξα πως η satellite χρήση φτάνει έως 10 GB.Τίποτα..

Δεν βλέπω πάντως να έχεις και πολλά περιθώρια.Αν δεν ήθελες το streaming στο download θα την πάλευες γιατί πιάνει όντως 20mbps downloadοπότε και 10 γίγα να ήθελες να κατεβάσεις μέσα σε 2 ώρες το βράδυ  θα είχαν κατέβει στο χαλαρό όπου δεν υπάρχει περιορισμός.Τώρα για on line game εκεί είναι που δεν ενδεικνύεται καθόλου καθώς το pingλόγω της απόστασης του δορυφόρου από το έδαφος είναι μεγάλη φτάνει πάνω από 600.Γενικά για δύο στους τρεις παράγοντες που το θέλεις δεν σου κάνει αλλά δεν το κόβω να έχεις πολλές επιλογές.Επειδή το ψάχνω και εγώ γιατί και εγώ σε ξερονήσι μένω είδα ότι για λίγες μέρες η forthnet δίνει τον εξοπλισμό δωρεάν αλλά έχει τέλος ενεργοποίησης 99 euro.Η εγκατάσταση από ότι είδα δεν απαιτεί τεχνικό καθώς παρέχεται και το "εργαλείο" όπου βρίσκεις το δορυφόρο το οποίο δουλεύει με ήχο δηλ. όσο πλησιάζεις στο να κεντράρεις τον δορυφόρο αυξάνεται το χαρακτηριστικό μπιπ.Μόλις τερματίσει είσαι ok.Εγώ για μένα το σκέφτομαι σοβαρά καθώς και εγώ παίζω παιχνίδια αλλά όχι online και όχι first person shooter εκεί ειδικά τo ping σου κάνει την ζωή ποδήλατο.Και εγώ με τεσσάρα σύνδεση είμαι και κάθε μέρα αγανακτώ η δε πραγματική ταχύτητα είναι 2,8mbps.Θα δω τι θα πράξω.

Δημοσ.

Γεια σε όλους.

Ευχαριστώ

Περιοχή Πλατανι*

Αν θες να βάλεις δορυφορικό ιντερνετ σε συμφέρει να βάλεις το nova 3play sat αφού έχει 5 ευρώ διαφορά από το forthnet 2play sat .

Δημοσ.

Αν θες να βάλεις δορυφορικό ιντερνετ σε συμφέρει να βάλεις το nova 3play sat αφού έχει 5 ευρώ διαφορά από το forthnet 2play sat .

Για δορυφορικό internet λέμε όχι για δορυφορικά κανάλια.Μιλάμε για πιάτο με άλλο lnb ειδικό για internet και όχι για τηλεοπτικό σήμα.Μην απαντάτε σε ότι δεν γνωρίζεται μπορεί να μπερδέψετε κάποιον και να προκαλέσετε οικονομική ζημιά.Αυτό δεν πάει μόνο σε εσένα αλλά το λέω γενικά.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σε όλους.

Ευχαριστώ

Περιοχή Πλατανι*

Επειδη θα ηθελα να ακουσω απο καποιον που το εβαλε εμπειρια χρησης,

τελικα εβαλες δορυφορικο νετ απο forthnet?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...