Προς το περιεχόμενο

The Order: 1886 [PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

7-8 κακή βαθμολογία ? Μμμμμ...

2453286-5829209556-19981.png

:P :D

YΓ : Έχω πάιξει παιχνίδια του "μοντέρνου" 6-7/10 τα οποία τα βρήκα 10 φορές καλύτερα απο αυτά που τσιμπάνε 9ράκια, στην τελική, αμα είναι να εμπιστευόμαστε τυφλά τον "είδiκό τύπο", τα μόνα παιχνίδια που θα έπρεπε να παίζουμε είναι GTA/FIFA/Call of Duty/Uncharted/Halo...

Πρόσφατο παράδειγμα ? το 5.9 που έδωσε το IGN στο Alien Isolation, αμα το παιχνίδι δεν έχει μπουμ-μπουμ SET PIECES® ανα 2 λεπτά και δεν σε κρατάει απο το χεράκι καθ όλη την διάρκεια του τίτλου..."Shit sucks 5/10" :D

Έτσι ακριβώς.

Πολλές φορές κοιτάω να παίζω παιχνίδια του 7, επειδή ξέρω ότι θα μου αρέσουν.

• Like 1
  • Απαντ. 974
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το μονο προβλημα που εχω σε παιχνιδια του 7 και 8 εγω προσωπικα ειναι στο ποτε να αγορασω το παιχνιδι.Αν πχ ενα παιχνιδι ειναι διαμαντι τυπου Bayonetta,The last of us,Dark Souls,Witcher κλπ τοτε εκει να πεις ναι να τα σκασω τα φταγκα απο τις αρχες κιολας να το κανω και Pre order αν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι θα πετυχει.Σε παιχνιδια ομως που πεφτουν κατω απο αυτο εκει δεν σκεφτομαι αν θα το παιξω το παιχνιδι αλλα ποτε θα το παιξω το παιχνιδι,κοινως σε τι τιμη να το αγορασω.Ουτε εγω ειμαι τυπος που αγοραζει μονο παιχνιδια που παιρνουν 10ρια παντου.Χαρακτηριστικο παραδειγμα παιχνιδιων που θα εκανα Day One αγορα ειναι τα Child Of Light και Ni No Kuni,που ειναι απο τα καλυτερα Rpg που εχω παιξει απο εποχες Ps2.Για το The Order πχ αν ειχα Ps4(ή αν παω σε κανενα φιλο που εχει να το δω)εγω προσωπικα θα περιμενα πρωτα να πεσει η τιμη του και μετα θα το τιμουσα δεν αξιζει για μενα προσωπικα το 60ρι και 70ρι αλλα παρολα αυτα σιγουρα αξιζει να το παιξεις.

Οσο για το παραπανω γραφημα,κλασσικο γραφημα Ign και πολλες φορες του ακρου του Gamespot.

• Like 3
Δημοσ.

7-8 κακή βαθμολογία ? Μμμμμ...

2453286-5829209556-19981.png

:P :D

YΓ : Έχω πάιξει παιχνίδια του "μοντέρνου" 6-7/10 τα οποία τα βρήκα 10 φορές καλύτερα απο αυτά που τσιμπάνε 9ράκια, στην τελική, αμα είναι να εμπιστευόμαστε τυφλά τον "είδiκό τύπο", τα μόνα παιχνίδια που θα έπρεπε να παίζουμε είναι GTA/FIFA/Call of Duty/Uncharted/Halo...

Πρόσφατο παράδειγμα ? το 5.9 που έδωσε το IGN στο Alien Isolation, αμα το παιχνίδι δεν έχει μπουμ-μπουμ SET PIECES® ανα 2 λεπτά και δεν σε κρατάει απο το χεράκι καθ όλη την διάρκεια του τίτλου..."Shit sucks 5/10" :D

Alien Isolation  = ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑ για τη φετινη χρονια.

Νομιζω θα συμφωνησουν και Vole και Naruto σε αυτο ;)

• Like 2
Δημοσ.

Ναι, απλώς ένα review δεν είναι ενδεικτικό της αξιολόγησης ενός παιχνιδιού από τον τύπο (press, not guy :P ). Καμιά φορά δίνουν και σε λάθος άτομο, είτε τυχαία είτε λόγω άγνοιας, να κάνει review ένα παιχνίδι, κάτι που πιθανώς έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Επειδή δε γίνεται να σου αρέσει το genre και να μη σου αρέσει το Isolation, πολύ απλά :P

Δημοσ.

Ναι, απλώς ένα review δεν είναι ενδεικτικό της αξιολόγησης ενός παιχνιδιού από τον τύπο (press, not guy :P ). Καμιά φορά δίνουν και σε λάθος άτομο, είτε τυχαία είτε λόγω άγνοιας, να κάνει review ένα παιχνίδι, κάτι που πιθανώς έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Επειδή δε γίνεται να σου αρέσει το genre και να μη σου αρέσει το Isolation, πολύ απλά :P

...το οποίο ΔΕΝ θα έπρεπε να ισχύει/επιτρέπεται, τι διάολο, υποτίθεται πως μιλάμε για επαγγελματίες, για άτομα που πληρώνονται γι'αυτο που κάνουν.

Είναι σαν να βάλεις άτομο που δεν ασχολείται με μπάλα π.χ να κάτσει να περιγράψει αγώνα ρε πστ, ΔΕΝ γίνεται...

Περι "ειδικού τύπου πάλι", μάγκες, όπως είπε σωστά είπε και ο HeatSpreader πιο πάνω είναι απλά μπίζνα και τίποτα παραπάνω...Η συντριπτική πλειοψηφία των "reviewers" απαρτίζεται απο - κυριολεκτικά - ΄-α-σ-χ-ε-τ-ο-υ-ς, το κοινό με "εμάς" είναι οτι παίζουν games, η διαφορά είναι οτι μπορούν και γράφουν καλύτερα (ίσως) απο πολλούς απο εμάς - that's it, end of...

Πόσες φορές έχετε δει quick look/review του Giantbomb και...τραβάτε τα @ρχίδια σας με αυτά που βλέπετε ? Υπόψιν, μιλάμε για υποτιθέμενους "επαγγελματίες" κύριοι και "hardcore"(lol) site...

Aυτος ο Brad Shoemaker...απορώ αν του αρέσουν καν τα games μάγκες, ο τύπος δεν μπορεί να παίξει game αξιοπρεπώς, τα ίδια και με το άλλο το καχεκτικό (εκείνα τα μούτρα θα ήθελα να τα μοιράσω πολλές μπούφλες) τον Vinnie-πως στον μπέο-τον-λένε...

Αυτοί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μοιράζουν βαθμολογίες έτσι ? Αμ ο χοντρός (Jeff) ? Mια απο τα γίδια, τέτοια κυνικότητα ρε πστ απο άνθρωπο που πληρώνεται για να κάνει αυτό που κάνει...

Το IGN είναι ενα ανέκδοτο γενικά και δεν θα αναφερθώ καν ("citizen Kane of gaming" αναφορά για το GTA4)...πάμε παρακάτω : Gamespot...ναι, μια απο τα ίδια...

Ti άλλο μας έμεινε ? Ο επιληπτικός κοκάκιας Sessler ? αστεία πράματα, ΑΑΑ προώθηση ΑΑΑ τίτλων...Αυταρέσκεια (λόγου και οχι μόνο), απο 'κει και πέρα, άμα παίζεις παιχνιδάκια, το να λάβεις τις απόψεις του/κριτικές του στα σοβαρά...ναι...δεν...

Eurogamer ? To μόνο καλό των review τους είναι (και το τονίζω αυτό) το πολύ ωραίο γράψιμο, απο 'κει και πέρα...

Για τα υπόλοιπα site βαριέμαι να γράφω - αν και, για "mainstream" site το gametrailers έχει καλούτσικες κριτικές οι οποίες συνήθως είναι on-point (αξιοσέβαστο για τέτοιου είδους site).

Όλα τα παραπάνω αφορούν τα πιο γνωστά mainstream site στο ιντερνέτι που - δυστυχώς - οι πλεοψηφία των αγοραστών προτιμάει να εμπιστεύεται/ακολουθεί...

Οι παραγοντες είναι αρκετοι βέβαια για παράδοση "κακών" review όπως έλλειψη χρόνου για να σπρώξεις το review στην ώρα του, κοινώς, αλλο το να προσπαθείς να γράψεις κριτική για το - λέω τώρα - Bioshock, SP τιτλος 9-10 ωρών και άλλο ενα RPG με 10 layer συστημάτων και διάρκεια που μπορεί να φτάσει το 100ωρο, βέβαια, ας είναι καλά (πλέον) τα φακελάκια και τα embargo που πρόβλεψαν και γι'αυτό.

Εν κατακλείδι, η μαγική λέξη είναι "μπίζνα", πολλοί απο αυτούς δεν είναι καν του "χώρου" (το να έχεις ενα English major δεν σε κάνει και αυθεντία σ'αυτο το αντικείμενο), οι μισοί απλά "βολεύονται" εκει που είναι, ο τζίρος είναι τεράστιος και οι οποιεσδήποτε πληγές ή ζημιές που μπορούν να προκληθούν απο "κακα" review (βλέπε: μη χρηματιζομενα) στο "προϊόν" είναι επίσης τεράστιος οπότε... ή "δωράκια"/έξτρα σε εκδότες/κριτικούς ή...με το αζημίωτο πάντα φυσικά...

Game of the Year για πολλούς κύριοι, ΑΑΑ τίτλος...κλειστό monitor, κανεις mash κουμπί και...δεν χάνεις με τίποτα...AAA autopilot gaming, εύγε...

Demo, ενοικίαση, επίσκεψη σε φιλαράκι, έτσι μόνο μπορείς να κρίνεις καλά πλέον την ποιότητα ενός τίτλου - η τουλάχιστον, για να κρίνεις απο μόνος σου για το αν πρόκειται για την 2α παρουσία του gaming όπως ο τύπος θα ήθελε να σε κάνει να πιστέψεις...

Σχετικα με το the order, ακομα και τα Walking Dead/Heavy Rain φαίνονται να έχουν περισσότερο gameplay απο αυτό...Αμα φυσικά βγω λάθος, είμαι διατεθειμένος να φάω το καπέλο μου ωσάν τον Τζων Ρόμπαξ ;)

• Like 2
Δημοσ.

Το Alien Isolation είναι ο μόνος τίτλος πλέον που με καίει τόσο πολύ από το 2014 και δεν έχω αγοράσει ακόμη. Μαζί με το Inquisition. Γενικά πολύ χλιαρή χρονιά το 2014, ειδικότερα αν δει κανείς ότι τα υψηλότερα παιχνίδια σε βαθμολογία στο metacritic είναι Remasters και επανεκδόσεις σε άλλες πλατφόρμες.

http://www.metacritic.com/browse/games/score/metascore/year/all?sort=desc&year_selected=2014

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ειναι τυχαιο red οτι demo βλεπουμε με κυαλια πλεον.

Για το Shadow of Mordor που ηταν ενα απο τα μοναδικα που ξεχωρισαν μαζι με το Wofenstein στο 2014, και τα ευχαριστηθηκα οσο δεν παει. Εκει ησουν αρκετα σκληρος σε αυτα που εγραψες για το Middle Earth.

Που ακριβως δεν μπορεις να αποτυχεις στο Shadow of Mordor? Μπες λιγο στο section του game να διαβασεις τι γραφουμε τοσα ατομα εδω και καιρο.

Δεν εχει button smashing στο game αυτο ρε συ. Σε εχουν ριξει σε sec τα ορκς.

Σεβαστη η αποψη σου εννοειται, αλλα ησουν ισοπεδωτικος και για ενα game που ηταν πολυ διασκεδαστικο και ειδικα για ατομα που διψαγαν για ενα LotR game και ηταν οτι καλυτερο μπορουσε να τους προσφερει η Monolith και WB.

Και εδω στο voting που εγινε δεν βγηκαν τυχαια Shadow και Wolfenstein. Εμεις τα ψηφισαμε.

• Like 1
Δημοσ.

Σχετικα με το the order, ακομα και τα Wlaking Dead/Heavy Rain φαίνονται να έχουν περισσότερο gameplay απο αυτό...Αμα φυσικά βγω λάθος, είμαι διατεθειμένος να φάω το καπέλο μου ωσάν τον Τζων Ρόμπαξ ;)

αν οχι να εχουν περισσοτερο gameplay απο το order, αν μη  τι αλλο καλο ειναι να συνειδητοποιουμε σιγα-σιγα οτι αυτοι που περσι εβγαλαν τις φημες περι <<order = gears of war ...KILLER>>,

δεν ειναι τιποτα αλλο απο πληρωμενοι κλακαδοροι-παπαγαλακια, σαν αυτα που στελεχωνουν το λεγομενο...ειδικο τυπο.

Δημοσ.

αν οχι να εχουν περισσοτερο gameplay απο το order, αν μη  τι αλλο καλο ειναι να συνειδητοποιουμε σιγα-σιγα οτι αυτοι που περσι εβγαλαν τις φημες περι <<order = gears of war ...KILLER>>,

δεν ειναι τιποτα αλλο απο πληρωμενοι κλακαδοροι-παπαγαλακια, σαν αυτα που στελεχωνουν το λεγομενο...ειδικο τυπο.

Πέτρο, ρε φίλε...μη το γυρνάμε πάλι σε Χ Vs Ψ...πλίζ αδερφέ...

Τα Gears τα αγορασα ολα, τα -αχεμμμ- ευχαριστήθηκα για αυτό που είναι αλλά μέχρι εκεί...είνια τιτλοι που πουλάνε γιατί...ξέρεις...τα έχουμε ξαναπει - η βία, το φρενηρό ADHD gameplay και η "bro" κουλτούρα πουλάει αδερφέ, μη κρυβόμεθα πίσω πο το δάχτυλό μας, έτσι ? Τουλάχιστον ηταν "videogames", κάτι το οποίο το Order φαίνεται να μην είναι (μέχρι στιγμής) - άμα, και το τονίζω, ΑΜΑ βγεί καλό όμως ελπίζω να βγείς να το διατυμπανίσεις/παραδεχτείς...Εγώ αμα το πάιξω και το βρώ καλό δεν θα έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να παραδεχτώ οτι το έκρινα βιαστηκα...

Δημοσ.

αν οχι να εχουν περισσοτερο gameplay απο το order, αν μη τι αλλο καλο ειναι να συνειδητοποιουμε σιγα-σιγα οτι αυτοι που περσι εβγαλαν τις φημες περι <<order = gears of war ...KILLER>>,

Για αυτο εχω πει πολλες φορες εδω στο section(γινομαι και κουραστικος) οτι το game εχει παρεξηγηθει απο αρκετους.

Οντως λογω της εσκεμμενα λανθασμενης εντυπωσης απο τους διαφορους "επαγγελματιες" των γνωστων σαιτ το Τhe Order περασε στο ευρυ κοινο, για δικους τους λογους, ως "αντιζηλος" του Gears.

• Like 2
Δημοσ.

@red1

δεν τιθεται θεμα "VS" εκ μερους μου, και αυτο το ελεγα απο περσι αλλωστε.

το λεκτικο "gears of war killer" ειναι κατι που το επαιξαν και το αναμασησαν αρκετοι μαϊντανοι (ειδκος τυπος) μεχρι που το τριτο demo (αυτο που παιζει τωρα δηλαδη) εγινε διαθεσιμο και σε κοινο περαν του ..ειδικου αυτου τυπου.

και σαν συνεπεια, αρκετοι παιχτες το υιοθετησαν. λεω λοιπον καλα ειναι να φερουμε τις προσδοκιες μας κοντα στην πραγματικοτητα, και στη λογικη αυτη και το δικο σου σχολιο ακομα ειναι λιγο ..υπερβολικο.

edit

να και ο alex ακριβως απο πανω φαινεται θυμαται ακριβως για τι πραγμα γραφω κι εγω.. ;)

• Like 1
Δημοσ.

red, συμφωνούμε σε πολλά πράγματα, αλλά στο Giantbomb διαφωνώ σε όλα!

Αλλά θα ξεφύγουμε τέρμα off topic και θα μας μαλώσουν μετά και θα έχουν και δίκιο :D

Γενικά, ένα πράγμα. Τα reviews είναι opinion pieces όλα. Το ότι κάποιοι τα παίρνουν ως βίβλο ή ως άποψη ειδικών είναι πρόβλημα του κοινού και της κουλτούρας σε αυτό το μέσο. Τo imdb, επίσης, είναι άκυρη σύγκριση, επειδή εκεί απλώς πάει ο καθένας που έχει δει μια ταινία και τη βαθμολογεί. Προφανώς θα είναι ό,τι να 'ναι. Οπως ό,τι να 'ναι ενδέχεται να είναι οποιαδήποτε γνώμη για οποιοδήποτε art piece για τον καθένα. Το έχω πει χίλιες φορές και θα το ξαναπώ. Το μόνο που έχει νόημα είναι να ξέρεις 5 πράγματα παραπάνω για αυτόν που γράφει το review και τη λογική με την οποία ο ίδιος βαθμολογεί και να το ζυγίσεις με τα δικά σου σταθμά, ώστε να δεις αν θα σου αρέσει ένα παιχνίδι ή όχι, ή για να πάρεις και μια διαφορετική γνώμη αφού έχεις σχηματίσει τη δική σου (επειδή, θεωρώ, είναι χρήσιμο να είμαστε ανοιχτοί σε άλλες γνώμες, έστω και για να διατηρούμε μια πλαστικότητα στον εγκέφαλό μας, και για να γίνεται υγιής διάλογος, ακόμα κι όταν είμαστε σίγουροι για τη δική μας). 

Το GB και ο Τζεφ που το άνοιξε, το είχε πάρει χαμπάρι αυτό από πολύ νωρίς, γι' αυτό και το σάιτ λειτουργεί με τόσο παρεϊστικό τρόπο, είναι αυτό που λέμε personality oriented, επειδή μόνο έτσι έχει νόημα σε τέτοια πράγματα να παίρνεις γνώμες. Και κάνουν review μόνο ό,τι θέλουν αυτοί και όποτε θέλουν. Τα Quick Looks δεν είναι reviews ούτε "επαγγελματικές γνώμες". Είναι απλώς Quick Looks για να δεις τι ρόλο βαράει ένα παιχνίδι. Δε βλέπω τον Βίνι επειδή είναι "pro gamer" (whatever that means), τον βλέπω επειδή είναι συμπαθής άνθρωπος, αστείος και μπορώ να καταλάβω αν ένα παιχνίδι θα μου αρέσει κι εμένα όταν τον δω να το παίζει, είτε αυτόν είτε τον Τζεφ είτε τον Μπραντ. Με τον μόνο από εκεί που συμπίπτουν τα γούστα μας στο μεγαλύτερο βαθμό είναι ο Αλεξ, ο οποίος είναι ίσως ο μόνος - μαζί με τον Πάτρικ, που έφυγε τώρα - που κάνει σοβαρή κριτική ανάλυση που υπερβαίνει προσωπικά γούστα. 

Και κάτι τελευταίο, οι gamers είναι κακιά φάρα. Φίλος μου πόσταρε review σε ένα ελληνικό σάιτ κάποτε για το Bioshock Infinite και όλοι μα όλοι στα σχόλια τον στόλιζαν με επίθετα από "αυτιστικό" μέχρι πράγματα που δεν έχει νόημα να αναπαράγω. Επειδή δεν εξύμνησε το "Σπουδαίο Αμερικανικό Παιχνίδι". Τα ίδια είχαν γίνει και στο Eurogamer review του Uncharted 3, για πολύ legitimate κριτικές του παιχνιδιού, στο οποίο είχε βάλει, παρακαλώ, 8 ο τύπος. Και ζητούσαν απόλυσή του στα σχόλια. Για να σας δω εσάς τους forum posters όταν εξαρτάται το livelihood σας από το αν θα αποφασίσει ένα internet hate mob να ζητήσει από την απόλυσή σας μέχρι να σας doxxάρει ό,τι έχετε επειδή δεν του άρεσε το review τι θα γράφατε μετά και με τι προσοχή.

Δεν εχει button smashing στο game αυτο ρε συ. Σε εχουν ριξει σε sec τα ορκς.

Funny story, έβλεπα μια μέρα έναν να το στριμάρει στο PS Live (ή όπως λέγεται) και τον άκουγα να μασάρει ασταμάτητα στη μάχη και κάθε λίγο πέθαινε και αναρωτιόταν γιατί πέθαινε.

Σίγουρα δεν μπορεί να είναι χάλια το παιχνίδι, απλώς ούτε εμένα με τραβάει να ασχοληθώ. Αν το δώσουν ποτέ ή το πάρει κάνας φίλος θα του δώσω, εννοείται, μια γνήσια ευκαιρία, αλλά μέχρι τότε colour me a bit confused για την αγάπη που έχει λάβει :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...