Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περίμενε, γιατί κάτι δε μου πάει καλά.

Κλοκάροντας την 7950 από 850 στα 1150 (~35% αύξηση), παίρνω ~35% αύξηση επιδόσεων, τόσο σε benchmarks, όσο και σε παιχνίδια.

Αν κλοκάρω 50% πάνω την 970, γιατί να πάρω 12-14% αύξηση στις επιδόσεις και όχι 30-50%; Και δεν αναφέρομαι σε throttling.

ήδη έχουμε δει ότι οι πρόσφατες nvidia "αυτοκλοκάρονται" μόνες τους στο θεό και σχεδόν μόνες τους τα δίνουν όλα, το να παλέψεις έσυ για ένα επιπλέον 10% εντάξει δεν είναι και πολύ φοβερό

αυτό που είχε γίνει με τις 79xx και το τι μπορούσε να πάρει επιπλέον ο χρήστης με δική του παρέμβαση ήταν πραγματικό σκάνδαλο και δε νομίζω να το ξαναδούμε πολλές φορές ξανά 

από την άλλη δεν είναι και άσχημο να κάνει boost η κάρτα από μόνη της στο θεό και να μη χρειαστεί να ασχολούμαστε ιδιαίτερα, δηλαδή αυτή τη στιγμή μια 970 όπως η g1 θα μου φαινόταν πολύ καλή περίπτωση και πάει αρκετός καιρός που έχει να μου φανεί έτσι μια πράσινη

• Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η 7950 ειδικά είχε πολύ χαμηλό χρονισμό από τη μάνα της, ουσιαστικά η AMD σε εκείνη τη σειρά έβαλε επίτηδες χαμηλούς εργοστασιακούς χρονισμούς για να δώσει την χαρά του μεγάλου υπερχρονισμού στο χρήστη, στις R9 290 από την άλλη τα πήγε στην τσίτα τα γκάζια από το εργοστάσιο.Για να δεις κάτι παρόμοιο, θα πρέπει να πάρεις μια 970 με χρονισμό στα 1050Mhz και να την συγκρίνεις με χρονισμό 1500Mhz ξέρω 'γω, είμαι σίγουρος ότι θα δεις παρόμοιες αυξήσεις στις επιδόσεις αλλά παίζει ρόλο και η αρχιτεκτονική.

Δημοσ.

Σκέφτομαι την Sapphire Vapor-X 290 OC μιας και οι 900 ουσιαστικά δεν υπάρχουν και είναι ακριβότερες "σήμερα ". Τι γνώμη έχετε; Η τιμή της είναι 340€

Δημοσ.

σκέφτομαι σοβαρά για την asus λόγω ποιότητας υλικών,εταιρείας και λιγότερα παράπονα για κάποιο πρόβλημα σε σχέση με τις υπόλοιπες 970.ακόμα δεν με ενδιαφέρει το oc,μιάς και γράφανε στα reviews πώς δεν είναι η καλύτερη επιλογή απο τους άλλους ανταγωνιστές της αν θές να την κάνεις.μου αρέσει κιόλας η τεχνολογία που σταματάνε τα ανεμηστηράκια σε μικρές απαιτήσεις τύπου league of legends.περιμένουμε εντυπώσεις και φωτογραφίες ,μην μας ξεχάσεις!!

Την αλλη εβδομαδα εκτος απροοπτου θα την εχω , ενοοειται πως 8α μπουν photo και θα πεσει τεσταρισμα με games 3d mark κ.τ.λ , δεν με ενδιαφερει το κλοκαρισμα , στα stock ρολογια θα την εχω συνεχεια  , ησυχια θελω για αυτο την προτιμησα :)

Δημοσ.

Παραθετω για οποιον ενδιαφερεται μετρησεις που εγιναν με FX8350 και 4930K σε 1440p και 4k με GTX 980 SLI.

Οπως φαινεται οσο ανεβαινει η αναλυση τοσο μειωνεται και το βαρος στον επεξεργαστη.

http://www.tweaktown.com/tweakipedia/55/amd-fx-8350-powering-gtx-780-sli-vs-gtx-980-sli-at-2560x1440/index.html (1440p)

http://www.tweaktown.com/tweakipedia/56/amd-fx-8350-powering-gtx-780-sli-vs-gtx-980-sli-at-4k/index.html (4k)

Δημοσ.

Η 7950 ειδικά είχε πολύ χαμηλό χρονισμό από τη μάνα της, ουσιαστικά η AMD σε εκείνη τη σειρά έβαλε επίτηδες χαμηλούς εργοστασιακούς χρονισμούς για να δώσει την χαρά του μεγάλου υπερχρονισμού στο χρήστη, στις R9 290 από την άλλη τα πήγε στην τσίτα τα γκάζια από το εργοστάσιο.Για να δεις κάτι παρόμοιο, θα πρέπει να πάρεις μια 970 με χρονισμό στα 1050Mhz και να την συγκρίνεις με χρονισμό 1500Mhz ξέρω 'γω, είμαι σίγουρος ότι θα δεις παρόμοιες αυξήσεις στις επιδόσεις αλλά παίζει ρόλο και η αρχιτεκτονική.

Το είχε κάνει και για τη κατανάλωση.

Σκέφτομαι την Sapphire Vapor-X 290 OC μιας και οι 900 ουσιαστικά δεν υπάρχουν και είναι ακριβότερες "σήμερα ". Τι γνώμη έχετε; Η τιμή της είναι 340€

Θα πέσει και άλλο η τιμή.

Δημοσ.

ήδη έχουμε δει ότι οι πρόσφατες nvidia "αυτοκλοκάρονται" μόνες τους στο θεό και σχεδόν μόνες τους τα δίνουν όλα, το να παλέψεις έσυ για ένα επιπλέον 10% εντάξει δεν είναι και πολύ φοβερό

αυτό που είχε γίνει με τις 79xx και το τι μπορούσε να πάρει επιπλέον ο χρήστης με δική του παρέμβαση ήταν πραγματικό σκάνδαλο και δε νομίζω να το ξαναδούμε πολλές φορές ξανά 

από την άλλη δεν είναι και άσχημο να κάνει boost η κάρτα από μόνη της στο θεό και να μη χρειαστεί να ασχολούμαστε ιδιαίτερα, δηλαδή αυτή τη στιγμή μια 970 όπως η g1 θα μου φαινόταν πολύ καλή περίπτωση και πάει αρκετός καιρός που έχει να μου φανεί έτσι μια πράσινη

Δεν κατάλαβες πώς το είπα βασικά.

Είπα ότι αν κλοκάρω 50% και πάρω 12-14% αύξηση στις επιδόσεις που λέει ο Prospector8, δεν έχει και πολύ νόημα.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβες πώς το είπα βασικά.

Είπα ότι αν κλοκάρω 50% και πάρω 12-14% αύξηση στις επιδόσεις που λέει ο Prospector8, δεν έχει και πολύ νόημα.

Ναι μόνο που στη πραγματικότητα δε κλοκάρεις τόσο, στο παράδειγμα που έδωσε ο prospector μιλάμε για 10% αύξηση στο πυρήνα από μέρους χρήστη, όχι 50, αφού το υπόλοιπο 40 στο δίνει τελικά η nvidia από μόνη της, κάτι που δεν γινόταν στις δικές μας κάρτες και έπρεπε να το δώσουμε όλο εμείς

Το ίδιο συνέβαινε και στην 700 series της Nvidia , και αυτό που γινόταν στις δικές μας ξαναλέω ήταν πολύ σπάνια εξαίρεση.

Δεν ξέρω και αν από τη κόκκινη θα δούμε ξανά κάτι τέτοιο

Δημοσ.

Ισχυει αυτο που λεει ο Qsis, ολο το oc το κανει πλέον η Nvidia με το gpu boost και αυτο θα πρεπει να κοιταμε δλδ το 1329mhz ειναι αυτο που πιανει η καρτα στα παιχνίδια (στην περιπτωση της G1) Μαλλον πριν δεν το ειπα καλα, δεν ειναι στα 1050 η καρτα αλλα στα 1329 απο αυτο φτανει τα 1500+ δλδ αυξηση +11-12%,αρα σωστα δειχνανε πριν τα 3D Marks.

Παλια ειχαμε την 7950boost με ρολοι στα παιχνίδια 925mhz,πιαναμε ανετα ομως εμεις τα 1150mhz, αύξηση 25% την οποια εβλεπες και στα benchmarks.

Τα υπόλοιπα τα ειπε και ο qsis, τωρα εχουμε ψηλοτερα ρολόγια αρα έχουμε μικρότερο gain sto OC. Και μην ξεχναμε οτι καθε παιχνίδι δεν παιρνει το ιδιο gain % Oc σε σχεση με ενα αλλο.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι μόνο που στη πραγματικότητα δε κλοκάρεις τόσο, στο παράδειγμα που έδωσε ο prospector μιλάμε για 10% αύξηση στο πυρήνα από μέρους χρήστη, όχι 50, αφού το υπόλοιπο 40 στο δίνει τελικά η nvidia από μόνη της, κάτι που δεν γινόταν στις δικές μας κάρτες και έπρεπε να το δώσουμε όλο εμείς

Το ίδιο συνέβαινε και στην 700 series της Nvidia , και αυτό που γινόταν στις δικές μας ξαναλέω ήταν πολύ σπάνια εξαίρεση.

Δεν ξέρω και αν από τη κόκκινη θα δούμε ξανά κάτι τέτοιο

Το έχω ξαναπεί και μην το πάρετε στραβά. ΄Οσοι υπερχρονίζουν σαν hobby μαγκιά τους, αλλά σε γενικές γραμμές αν υπολογίσεις το αποτέλεσμα και το κατά πόσο καταπονείς το hw μακροχρόνια δεν αξίζει ουστιαστικά τον κόπο. Ακόμα χειρότερα αν δεν μπορείς να υπερχρονίσεις την μνήμη όσο και τον πυρήνα η αύξηση των επιδόσεων απέχει πολύ περισσότερο από το αποτέλεσμα που θα περίμενε κανείς. ΄Ενα 10% διαφορά δύσκολα το καταλαβαίνεις (εώς καθόλου) σε πραγματικό χρόνο. 

Μια από τις πιο κραυγαλέες εξαιρέσεις που θυμάμαι ήταν πριν αρκετά χρόνια η "μικρή" 6800. Aν μπορούσες να ξεκλειδώσεις όλες τις κλειδωμένες μονάδες μέσω Rivatuner χωρίς artifacts και υπερχρόνιζες πυρήνα/μνήμη η διαφορά με default χτύπαγε και 30-40% ενίοτε. Μετά ξυπνήσανε οι εταιρείες και κλειδώνουν έκτοτε μονάδες σε επίπεδο hw :P

• Like 2
Δημοσ.

Το έχω ξαναπεί και μην το πάρετε στραβά. ΄Οσοι υπερχρονίζουν σαν hobby μαγκιά τους, αλλά σε γενικές γραμμές αν υπολογίσεις το αποτέλεσμα και το κατά πόσο καταπονείς το hw μακροχρόνια δεν αξίζει ουστιαστικά τον κόπο. Ακόμα χειρότερα αν δεν μπορείς να υπερχρονίσεις την μνήμη όσο και τον πυρήνα η αύξηση των επιδόσεων απέχει πολύ περισσότερο από το αποτέλεσμα που θα περίμενε κανείς. ΄Ενα 10% διαφορά δύσκολα το καταλαβαίνεις (εώς καθόλου) σε πραγματικό χρόνο. 

Μια από τις πιο κραυγαλέες εξαιρέσεις που θυμάμαι ήταν πριν αρκετά χρόνια η "μικρή" 6800. Aν μπορούσες να ξεκλειδώσεις όλες τις κλειδωμένες μονάδες μέσω Rivatuner χωρίς artifacts και υπερχρόνιζες πυρήνα/μνήμη η διαφορά με default χτύπαγε και 30-40% ενίοτε. Μετά ξυπνήσανε οι εταιρείες και κλειδώνουν έκτοτε μονάδες σε επίπεδο hw :P

Βρε μπαγάσα την αποψη σου επ'αυτου θα σε ρωτούσα τώρα ! u are in my mind  και συμφωνώ απόλυτα. (καλημέρα)

Δημοσ.

Παντως Ailure εγω με την 7950 1150/1500 που την ειχα για 2μιση χρονια, 24/7 χωρις παραπάνω ρεύμα, δουλευε όπως την πρώτη ημερα, μεχρι την πωληση της. Τωρα αν καποιοι τις κρατανε 5-7 χρόνια, ναι ισως να δουνε τις επιπτώσεις του oc :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...