Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ότι πιο αθόρυβο είναι κάτι σχετικό, στο Guru3d στις μετρήσεις τους οι 970 από MSI,Gigabyte,Asus είχαν 39db noise σε full load.

Να πω ότι υπήρχε καμια σημαντική διαφορα να το αιτιολογήσω.

DuypEoA.png

Αυτο εγραψα απο πανω, αλλα μαλλον ελαχιστοι διαβαζουν τα ποστ.

Εαν καποιον τον ενδιαφερει το idle τοτε ναι οι ανεμιστηρες σταματανε πληρως μεχρι να παει 67 βαθμους και μετα ξεκινανε. Σε load ομως ειναι ακριβως το ιδιο.. Which defeats the purpose of claiming a silent hsf in the first place, που λενε και στο χωριο μου.. Τι νοημα εχει να μου λες οτι εισαι η πιο ησυχη οταν εκει που με νοιαζει κατω απο φορτιο δηλαδη ειναι ακριβως το ιδιο;

Και αν ηθελα ενα απολυτα ηρεμο συστημα στην τελικη θα ειχα υδροψυξη παντου και τελος. ;)

Δημοσ.

Αυτο εγραψα απο πανω, αλλα μαλλον ελαχιστοι διαβαζουν τα ποστ.

Εαν καποιον τον ενδιαφερει το idle τοτε ναι οι ανεμιστηρες σταματανε πληρως μεχρι να παει 67 βαθμους και μετα ξεκινανε. Σε load ομως ειναι ακριβως το ιδιο.. Which defeats the purpose of claiming a silent hsf in the first place, που λενε και στο χωριο μου.. Τι νοημα εχει να μου λες οτι εισαι η πιο ησυχη οταν εκει που με νοιαζει κατω απο φορτιο δηλαδη ειναι ακριβως το ιδιο;

Και αν ηθελα ενα απολυτα ηρεμο συστημα στην τελικη θα ειχα υδροψυξη παντου και τελος. ;)

Σωστά τα λες και συμφωνώ σε πολλά μαζί σου το ξέρεις,απλά στην στάθμη θορύβου όσο αφορά τις μετρήσεις στα τεστς έχουμε τις μεγαλύτερες αποκλείσεις με την πραγματικότητα,οπότε αν λάβουμε υπ'οψην τη μέχρι σήμερα πραγματική εμπειρία μας η Gbyte "αναμένεται" λίγο πιο φασαριοζα από τις άλλες δυο,χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι ντε και καλά έτσι θα είναι..

Δημοσ.

Μου φαίνεται περίεργο η Strix να έχει τον ίδιο θόρυβο με την Gigabyte που έχει περισσότερους και μικρότερους σε διάμετρο ανεμιστήρες που στο ίδιο ποσοστό γυρνάνε σε αρκετά περισσότερες στροφές. Σε άλλο τεστ (techpowerup) η Strix σε full load έχει μετρηθεί στα 29db.

Αλλά και τα ίδια db να βγάζουν σε full load, τον περισσότερο χρόνο στο δικό μου σύστημα η κάρτα είναι σε idle και εκεί η Strix δεν γυρνάει τους ανεμιστήρες της με αποτέλεσμα 0db. Η Gigabyte και οι υπόλοιπες δεν είναι τελείως αθόρυβες. Εκεί έχει νόημα η Strix. Στο παιχνίδι ούτως ή άλλως είτε ακουστικά θα φοράς είτε θα ακούς τους ήχους του παιχνιδιού και λίγη σημασία θα έχουν τα 2-3 db πάνω κάτω από κάρτα σε κάρτα.

• Like 2
Δημοσ.

Α ρε FX5800 που σας χρειαζεται να δειτε τι θα πει θορυβος.. λολ

Αυτες ηταν εποχες, επαιζες με ωτοασπιδες εκεινη την γενια.. :D

Ενταξει ο θορυβος περα απο την πλακα ειναι υποκειμενικος ως προς την αντιληψη του και το τι θεωρει ο καθεις "δυνατο" ή ενοχλητικο, για εμενα δεν ειναι προφανως ο νο1 παραγοντας. Για εμενα κυριως ρολο παιζουν οι θερμοκρασιες θελω τις καλυτερες δυνατες στα ψηλα ρολογια και οχι την πιο ησυχη λυση. Εαν συνδυαζονται και τα δυο ακομη καλυτερα, κατι που νομιζω οτι συμβαινει με αυτη την γενια.

Εχει τοσο headroom και ειναι τοσο αποτελεσματικο και μη ενεργοβορο το chipset που ακομη και σε SLi σε κουτι σε φουλ φορτο, τα πραγματα ειναι μια χαρα.

Για εμενα αυτο αρκει και περισσευει οπως ειπα αν ηθελα αθορυβη λυση ή σε aftermarket HSF θα πηγαινα ή φυσικα σε νερακι. Και εισαι κομπλε και σε idle και σε load αν σε καιει τοσο πολυ και εισαι τοσο ευερεθιστος στον ηχο.

Δημοσ.

Άλλο πρόβλημα και αυτό με το σφύριγμα. Ευτυχώς βγαίνουν ακόμη πριν υπάρξει πλήρη διαθεσιμότητα και αγοράσει ο περισσότερος κόσμος. Παρόλα αυτά και όσοι από εδώ μέσα τσίμπησα δεν ανέφεραν κανένα τέτοιο πρόβλημα ακόμη. Βέβαια εγώ τόσο γκαντέμης που είμαι σίγουρα θα συναντήσω αυτό το πρόβλημα :P

Δημοσ.

http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1878741&postcount=2402

165W is some cool magic power number icon_cool.gif The actual TDP is 180W.

Then it's a bit tricky. The power % reported by Afterburner or similar tools is the biggest of those 4 values :

- total 12V power / TDP
- 12Vbus power / 12Vbus power limit (maybe with a bias to take into account 3.3Vbus power)
- 12V1 power / 12V1 power limit
- 12V2 power / 12V2 power limit

With Afterburner you cannot know what the power number means. However GPU-Z always reports the first value while nvidiainspector reports both the first value (called GPU power level) and the biggest of those 4 values (called total power level). Usually with a high load the first value is always the biggest one. At idle or lower GPU load the second value might be the biggest one.

Ο Tridam είναι ο Damien Triolet του hardware.fr. Eίναι εξαιρετικά σπάνιο να πέσει έξω και τουλάχιστον για εμένα από τούδε και στο εξής το TDP στις 980 διορθώνεται στα 180W. Προτεινόμενο τροφοδοτικό με ελάχιστη ισχύ στα 550W για μένα πλέον και 600-άρι για τις υπερχρονισμένες εκδόσεις (αρκετά γενναιόδωρα πάντα για λόγους ασφάλειας).

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια θελω τα φωτα σας. Παραγγειλα την 980 gaming και την περιμενω. Αλλα ρε σεις εχω κολλησει με το μηκος διοτι το κουτι μου σε αλλα site λενε οτι παιρνει εως 310mm καρτα γραφικων και αλλα λενε εως 330mm. Την Gaming σε αλλα site την μετρανε περιπου 300mm και σε αλλα οπως και το official στα 312mm. Ανησυχω μηπως δεν την παρει. Πριν που ειχα την asus gtx770 ειχα πολυ χωρο ακομα και εκεινη ηταν περιπου 280mm. Ξερει κανεις τιποτα για να μην την πατησω? Μηπως μετρανε σε συνολικο μηκος και τα βυσματα της καρτας που βγαινουν απο πισω?

Please help. Το κουτι μου ειναι αυτο.

http://www.aerocool.com.tw/index.php/chassis/pgs/pgs-b/36-case/pgs-b/133-xpredator-x3white-information

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...