Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το coil whining στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων εμφανίζεται εξ αρχής και διατηρείται στα ίδια επίπεδα και μορφή για όλη τη περίοδο που χρησιμοποιείς την κάρτα γραφικών. Οι παράγοντες που το προκαλούν είναι το τροφοδοτικό και/ή μητρική, αλλά το αίτιο είναι η ίδια η κάρτα και η τροφοδοτική της βαθμίδα.

Δεν χειροτερεύει και δεν καλυτερεύει, παρα μόνον αν κάνεις αλλαγή τροφοδοτικού ή μητρικής και τύχει να ηρεμήσει η κάρτα.

Όταν το είχα αυτό με μιά 5850, αναγκαζόμουν μέχρι να την πουλήσω να παίζω αποκλειστικά με ακουστικά, για να μήν ακούω το διαολεμένο τσιτσίρισμα. Από τότε πάντα τσεκάρω για coil whining στις κάρτες που με ενδιαφέρουν.

Εγώ ανέφερα ότι στην διερεύνηση που έκανα για την 970 είδα αρκετό κόσμο να παραπονιέται. Τόσο ώστε να με κάνει να περιμένω λίγο να δώ τί παίζει ακριβώς. Για όποιον τον ενδιαφέρει και τον ενοχλεί το coil whining, ας τσεκάρει και ο ίδιος τί γίνεται πρωτού κάνει την αγορά του. Η συχνότητα του φαινομένου φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη στις 970.

Debate δεν είμαι διατεθημένος να κάνω, ιδιαίτερα με κόσμο που έκανε ήδη αγορά.

Τι μπορείς να κάνεις δηλαδή ,δεν υπάρχει άλλη κάρτα αυτήν την στιγμή που να αντιστέκεται σε αυτά που προσφέρει η 970.Πέρα απο αυτό δεν είσαι ο μόνος που το γράφει,σε όλα τα φόρουμ διαβάζω τους μισούς να έχουν coil whine και να τις επιστρέφουν πίσω για αντικατάσταση.

btw καλό θα ήτανε κιόλας όποιος πήρε κάποια 970 να μάς γράφει τις εντυπώσεις του.

Επεξ/σία από kamasoutra
  • Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τι μπορείς να κάνεις δηλαδή ,δεν υπάρχει άλλη κάρτα που να αξίζει τα λεφτά και την απόδοση αυτήν.Ναί σε όλα τα φόρουμ και εγώ διαβάζω τους μισούς να έχουν coil whine και να τις επιστρέφουν πίσω.

btw καλό θα ήτανε όποιος πήρε κάποια 970 να μάς γράφει τις εντυπώσεις του.

Αν σε ενδιαφέρει η κάρτα, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να περιμένεις για τις επόμενες παρτίδες. Κάνα τρίμηνο, να καταλαγιάσει η σκόνη και να έχεις καλύτερη άποψη.

Αλλιώς την αγοράζεις τώρα, κάνοντας συνειδητοποιημένη αγορά και έτσι δεν εκπλήσεσαι αν σου κάτσει κάρτα με coil whining.

• Like 1
Δημοσ.

Debate δεν είμαι διατεθημένος να κάνω, ιδιαίτερα με κόσμο που έκανε ήδη αγορά.

Βρε κανε την ερευνα σου και περιμενε και μεχρι του χρονου μην τυχον παρουσιαστει και τιποτα αλλο, αλλα αυτο το τελευταιο γιατι το ανεφερες;

Αντιθετως θα επρεπε να σε ενδιαφερει η αποψη μου σαν στατιστικο δειγμα γιατι ειμαι χρηστης και μαλιστα 2 καρτων και αναφερω οτι δεν εχω το παραμικρο θεμα.

Εν παση περιπτωσει κατι παραπανω θα ξερεις εσυ.. ;)

• Like 1
Δημοσ.

Με ενα απλο googlaρισμα για ολες βρήκα εγω,οποτε?? Καταληξαμε οτι σε ολες υπάρχει πιθανότητα coil whine :o Τι καινούργιο μαθαμε σήμερα?? Σε reddit και σε αλλα 3-4 μεγαλα φορουμ που παρακολουθώ, προσωπικα βρισκω πανω απο το 80% ευχαριστημενοι και δίχως προβλημα με την καρτα τους..

Δημοσ.

Δεν έχει θέμα, μήν αγχώνεστε. Για αυτόν που τον ενδιαφέρει θα το ψάξει περισσότερο.

Για τους υπόλοιπους απλά αγνοήστε τα μηνύματά μου.

Όπως προανέφερα, επειδή το coil whining το βρίσκω ανυπόφορο, πάντα πρίν κάνω μία αγορά κάρτας διερευνώ τη συχνότητα του φαινομένου στο μοντέλο που με ενδιαφέρει, ώστε να ελαχιστοποιήσω τις πιθανότητες να μου κάτσει το πρόβλημα.

**Tα bold προς αποφυγή ατελείωτων debates**

Δημοσ.

....ακριβος τι ιδιο πρόβλημα εχει/ειχε οι παρτίδες Xbox one χωρίς το Kinect(όχι όλες...αλλλα ένα μεγάλο ποσοστό) ....αλλα μετα το τελευταίο update του Οκτωβρίου το πρόβλημα διορθώθηκε ή απλά καλυπτηκε

Δημοσ.

Ωρε man πως θα βρεις καρτα ή μαλλον θα ξέρεις ότι η καρτα που θα παρεις δεν θα έχει coil whine οταν σε ΟΛΕΣ υπάρχει πιθανότητα να εχουν?? Πως θα ξερεις δλδ οτι Τωρα ειναι η κατάλληλη περιοδος για να αγορασεις μια 970??

Το μονο σωστο που μπορεί να κανει κάποιος ειναι να περιμένει απο μέσα Νοέμβρη που θα υπάρχει μεγαλύτερη διαθεσιμοτητα στα μαγαζιά, στην περίπτωση να τυχει σε καποιον το coil whine στην καρτα του, να έχει το κατάστημα άμεσα αλλη διαθεσιμη.

Δημοσ.

Με ενα απλο googlaρισμα για ολες βρήκα εγω,οποτε?? Καταληξαμε οτι σε ολες υπάρχει πιθανότητα coil whine :o Τι καινούργιο μαθαμε σήμερα?? Σε reddit και σε αλλα 3-4 μεγαλα φορουμ που παρακολουθώ, προσωπικα βρισκω πανω απο το 80% ευχαριστημενοι και δίχως προβλημα με την καρτα τους..

Για όλες τις κάρτες του Κόσμου εννοείς.. :P :lol:

είθισται στα τροφοδοτικά και στις κάρτες γραφικών,γι'αυτο αγοράζουμε αξιόπιστες εταιρίες με καλό after sales servis.

Δημοσ.

Εγώ ψήθηκα για 2Χ 970s αλλά από το αρχικό ψήσιμο μέχρι την τελική αγορά συνήθως μου παίρνει κάνα 2-μηνο για να κατασταλλάξω σε μοντέλο και κατασκευαστή.

Επειδή έχω την 7970GHz edition, δεν υπάρχει άμεση ανάγκη, οπότε αναμένουμε.

Ίσως δούμε και καμιά έκδοση με 6GB vram ή καμιά κίνηση έκπληξη από AMD μεριά...

• Like 2
Δημοσ.

Η ftw ξέρουμε αν έχει τα θέματα της απλής evga 970 και πόσο αθόρυβη είναι?

Γαμώτο με έχει κουράσει η ιστορία με τις 970 κάρτες.. δεν υπάρχει η τέλεια επιλογή.

Με βλέπω για asus λόγω ποιότητας αλλα με ενδιέφερε στην αρχή η evga μέχρι που την φάγανε λόγω του cooler της.Μετά μου άρεσε η msi αλλά γράφουν για άλλα προβλήματα εκεί και διάβασα για τα πλαστικά της και την έλλειψη baclplate.Τέλος ψάχτηκα για την g1 αλλά με χαλάει το design και το μπλέ led,κάνει και λίγο περισσότερο θόρυβο απο τις άλλες έχω δεί να γράφουνε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...