Προς το περιεχόμενο

NVIDIA GeForce Series 900

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από ότι κατάλαβα η δικιά τους η τράπεζα πρέπει να αποδεσμεύσει τα χρήματα, γιατί μου είπε ότι τώρα είναι Σ/Κ και δεν γίνεται, την Δευτέρα θα γίνει η αποδέσμευση και θα βάλεις πάλι την παραγγελία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πολύς κόσμος μιλάει για δυνατό σφύριγμα από τα πηνία της 970, ανεξαρτήτως κατασκευάστριας εταιρίας.

Το είχα σε μία ASUS 5850 και είναι τόσο ανυπόφορο που αποτελεί κριτήριο αγοράς για μένα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχουμε πηγη? Αυτο δεν ειναι το coil whine? Αν ναι, ειναι πιθανο να συμβει σε οποιαδήποτε καρτα.

Επεξ/σία από Prospector8
  • Like 1

Πολύς κόσμος μιλάει για δυνατό σφύριγμα από τα πηνία της 970, ανεξαρτήτως κατασκευάστριας εταιρίας.

Το είχα σε μία ASUS 5850 και είναι τόσο ανυπόφορο που αποτελεί κριτήριο αγοράς για μένα....

μην μου λες τετοια...

Λολ, ποτέ δεν το 'χα ακούσει αυτό με καμία κάρτα μου και όχι δεν έχουν τέτοιο θέμα οι 970, τώρα αν τύχει και σε κανέναν..

Ναι είναι υπαρκτό το πρόβλημα, γιατί το έχω πετύχει τις τελευταίες μέρες από αρκετούς χρήστες στο γερμανικό 3DC.

Δεν ξερω τι λεει ο κοσμος αλλα εγω με 2x970 δεν εχω το παραμικρο σφυριγμα (coil whine). Στην φωτο παντως ακουγεται ξεκαθαρα,μπορει να ειναι καποια παρτιδα συγκεκριμενη δεν ξερω.

Παιδιά, έχει μπόλικο κόσμο που μιλάει για coil whining στις 970.

Ναί, είναι φαινόμενο που μπορείς να το συναντήσεις σε όλες τις κάρτες, αλλά η συχνότητα και σοβαρότητά του διαφέρει από κάρτα σε κάρτα (μοντέλο, εταιρία).

Με τις 970 υπάρχουν αρκετά παράπονα/video ήδη, οπότε το φαινόμενο φαίνεται να είναι αρκετά πιό συχνό/έντονο.

Μοντέλα που το εμφανίζουν πιό συχνά από τα δεδομένα μέχρι στιγμής είναι οι εκδόσεις MSI, Gigabyte και Zotac, με το κόσμο να στρέφεται προς Asus μεριά.

Όπως προανέφερα, επειδή το coil whining το βρίσκω ανυπόφορο, πάντα πρίν κάνω μία αγορά κάρτας διερευνώ τη συχνότητα του φαινομένου στο μοντέλο που με ενδιαφέρει, ώστε να ελαχιστοποιήσω τις πιθανότητες να μου κάτσει το πρόβλημα.

**Tα bold προς αποφυγή ατελείωτων debates**

• Like 3

Μα δεν ειπε κανεις να μην αναφερονται τα προβληματα, αυτο ελειπε, για αυτο υπαρχουν τα fora για να ανταλλασουμε πληροφοριες και να βοηθαμε με feedback ο ενας τον αλλο.

Απλα το φαινομενο ειναι κατι συνηθισμενο ουτως ή αλλως και μπορει να εμφανιστει απο πολλους λογους και σε ανυποπτη στιγμη ακομη και σε καρτες που δεν το εκαναν ποτε. Και εμενα μου εχει τυχει να εχω αρκετες καρτες με coil whine στο παρελθον αλλα ποτε δεν ειχα το παραμικρο προβλημα.

Πολλα μπορει να δημιουργησουν το προβλημα αυτο και εχω την εντυπωσουλα, οτι καποιοι απο αυτους τους χρηστες πρεπει να επαιξαν και με τα ρευματακια τους και να πουσαραν τις καρτες.

Μπορει επισης αν δεν κανω λαθος να συμβει απο τροφοδοσια, αν δεν υπαρχει αρκετη για τις καρτες π.χ.

• Like 1

Το coil whining στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων εμφανίζεται εξ αρχής και διατηρείται στα ίδια επίπεδα και μορφή για όλη τη περίοδο που χρησιμοποιείς την κάρτα γραφικών. Οι παράγοντες που το προκαλούν είναι το τροφοδοτικό και/ή μητρική, αλλά το αίτιο είναι η ίδια η κάρτα και η τροφοδοτική της βαθμίδα.

Δεν χειροτερεύει και δεν καλυτερεύει, παρα μόνον αν κάνεις αλλαγή τροφοδοτικού ή μητρικής και τύχει να ηρεμήσει η κάρτα.

Όταν το είχα αυτό με μιά 5850, αναγκαζόμουν μέχρι να την πουλήσω να παίζω αποκλειστικά με ακουστικά, για να μήν ακούω το διαολεμένο τσιτσίρισμα. Από τότε πάντα τσεκάρω για coil whining στις κάρτες που με ενδιαφέρουν.

Εγώ ανέφερα ότι στην διερεύνηση που έκανα για την 970 είδα αρκετό κόσμο να παραπονιέται. Τόσο ώστε να με κάνει να περιμένω λίγο να δώ τί παίζει ακριβώς. Για όποιον τον ενδιαφέρει και τον ενοχλεί το coil whining, ας τσεκάρει και ο ίδιος τί γίνεται πρωτού κάνει την αγορά του. Η συχνότητα του φαινομένου φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη στις 970.

Debate δεν είμαι διατεθημένος να κάνω, ιδιαίτερα με κόσμο που έκανε ήδη αγορά.

• Like 1

΄Εψαξα λίγο πέρα στο γερμανικό και συγκεκριμένα για την MSI gaming 4G έχει βγάλει η εταιρεία μια ανακοίνωση να βγάζουν με πολύ προσοχή το αυτοκόλλητο. ΄Ενας χρήστης έγραψε ότι ο ανεμιστήρας φαίνεται όντως πολύ ευαισθητούλης και το αυτοκόλλητο κολλάει ασυνήθιστα δυνατά. Αυτό είναι ένα παράδειγμα συγκεκριμένα για την MSI αλλά αυτό δεν απαλάσσει την εταιρεία από την ευθήνη της για πιθανή αστοχία υλικού. Πόσο δηλαδή ευαίσθητος είναι πια ο ανεμιστήρας που μόλις τραβήξεις ένα αυτοκόλλητο με λίγο παραπάνω δύναμη ο ανεμιστήρας σφυρίζει σαν γρύλλος που τον πότισες crack;

Aν λοιπόν κανείς σας έχει παραγγείλει την εν λόγω υλοποίηση της MSI αφαιρέστε το αυτοκόλλητο με χειρουργική ευλάβεια. Για τις περιπτώσεις άλλων κατασκευαστών θα το δούμε μεμονομένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...