Προς το περιεχόμενο

NVIDIA GeForce Series 900

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγορινες τα 4gb με ultra textures για 4κ αναλυσεις ενδεχεται αποτι ακουγεται να μην ειναι καποια στιγμη αρκετα. Ωραια αλλα οπως λεμε και εμεις λιγοι ειναι αυτοι που θα παιξουν 4κ αφου τα μονιτορς ειναι πανακριβα. Απο την αλλη ομως υπαρχει και η εξωμοιωση και καλα των 4κ με το dsr. Εκεινο αραγε αν το ενεργοποιησεις θα τρωει την ραμ σαν κανονικα 4κ? Γιατι αν ναι τότε ειναι ενα θεμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πρωτα θα ξεμεινουμε απο ευρος μνημης και μετα απο "texture" memory.. Μαρκετινιστικες μπουρδες τυπου WD που τους κατεβασαν τα παντελονια οι modders για μια ακομη φορα ποσως με ενδιαφερουν.. Τα  παιχνιδια με σοβαρο optimization ακομη και σε 4k δυσκολα θα αγγιζουν 4Gb, εκτος και αν πλακωθεις σε δειγματα εξομαλυνσης ειδικα MSAA, αλλα ποιος το κανει αυτο σε τετοια αναλυση; Και ουτως ή αλλως δεν θα παιζω σε 4k συνεχεια δεν γινεται αυτο θελω δεν θελω..

Βλακειουλες τυπου dsr μονο γελιο προκαλουν, οταν κανεις την ιδια δουλεια με MSAA και με πολυ λιγοτερο hit σε performance.. Τιποτα δεν αντικαθιστα την πραγματικη αναλυση παντως, ουτε χιλια δειγματα ΑΑ,ουτε down/upsampling τιποτα..

Βασικα αυτο που με ενδιαφερει ειναι να δω τι γινεται με το psu μου φαινεται απιθανο οσο φορτωμενο και να ειναι το συστημα να μην το σηκωνει ποιοτικο server based 850αρι με 70+ Α στην 12αρα..

Πρωτα θα ξεμεινουμε απο ευρος μνημης και μετα απο "texture" memory.. Μαρκετινιστικες μπουρδες τυπου WD που τους κατεβασαν τα παντελονια οι modders για μια ακομη φορα ποσως με ενδιαφερουν.. Τα  παιχνιδια με σοβαρο optimization ακομη και σε 4k δυσκολα θα αγγιζουν 4Gb, εκτος και αν πλακωθεις σε δειγματα εξομαλυνσης ειδικα MSAA, αλλα ποιος το κανει αυτο σε τετοια αναλυση; Και ουτως ή αλλως δεν θα παιζω σε 4k συνεχεια δεν γινεται αυτο θελω δεν θελω..

Βλακειουλες τυπου dsr μονο γελιο προκαλουν, οταν κανεις την ιδια δουλεια με MSAA και με πολυ λιγοτερο hit σε performance.. Τιποτα δεν αντικαθιστα την πραγματικη αναλυση παντως, ουτε χιλια δειγματα ΑΑ,ουτε down/upsampling τιποτα..

Βασικα αυτο που με ενδιαφερει ειναι να δω τι γινεται με το psu μου φαινεται απιθανο οσο φορτωμενο και να ειναι το συστημα να μην το σηκωνει ποιοτικο server based 850αρι με 70+ Α στην 12αρα..

Μπορεί να ακούγεται χαζό αλλά σιγουρέψου ότι τα 6-πινα έχουν κουμπώσει σωστά ή κάποιο πιθανό πρόβλημα μπορεί να έχουν τα καλώδια τροφοδοσίας για την GPU. Είμαι σίγουρος ότι ήδη τα έχεις ελέγξει αλλά εκτός και έχει κάποιο πρόβλημα το τροφοδοτικό ή η κάρτα γραφικών, συνήθως είναι κάποια βλακειούλα που παραβλέπουμε και μετά κοπανιόμαστε.

Για το DSR τώρα είναι ότι θα σου έκανε και το supersampling (upsampling to a 2by2 higher resolution, downsampling to target resolution). ΄Οταν σου περισσεύουν τόνοι fillrate και έχεις ένα παιχνιδάκι που ξεπερνάει τα 120fps π.χ. μέσο όρο και είναι κανένα racing sim που δεν χρειάζεται τρελλές επιδόσεις αλλά οι δημιουργοί αποφάσισαν να το μαμήσουν στις alpha test υφές το DSR και οτιδήποτε σχετικό μπορεί να αποδειχτεί ευλογία. Θεωρώ ότι ήδη το έχεις παρατηρήσει αλλά δεν είναι απαραίτητο να κάνεις upsampling σε 4k αν είσαι σε 1080p οθόνη. Υπάρχουν και ενδιάμεσες ρυθμίσεις για το DSR το οποίο φυσικά τρώνε λιγότερους πόρους και έχουν και μικρότερη αποτελεσματικότητα.

Ποτέ δεν ήμουν υπέρμαχος του κάθε είδους upsampling, supersampling, brute force-whatever sampling γιατί όντως ή απώλεια επιδόσεων είναι τεράστια (για 2*2 μέχρι και 3/4), αλλά για εξαιρέσεις δεν είναι κακό να υπάρχει. Προσωπικά έχω σταματήσει το άθλημα εδώ και μερικά χρονάκια, αλλά όσο ασχολιόμουν με έπιανε μια στις τόσες η νοσταλγία και έπαιζα ξανά καμιά αρχαιολογία. Δεν θυμάμαι αν ήταν με την 7800 ή την 8800GTX αλλά ξανάπαιξα το original Unreal στο μέγιστο που μου έδινε (νομίζω 1280*960; ) με 16x SSAA και φυσικά σε συνδυασμό με 16xAF η ευκρίνεια υφών ήταν όνειρο.

• Like 1

Γενικα ολα ειναι επηρεασμενα απο τις κονσόλες που εχουνε περιπου διαθεσιμο 5gb vram σονυ και καλα να ναι και στο pc ετσι. Σκεφτείτε οτι για μια 980 δίνεις 700 ευρω και φοβασαι μην δεν ειναι future proof και οτι δεν θα παιζει τα μακακισμενα παιχνιδια στα ultra με textures κτλ. Ποσα πρεπει να δωσεις δηλαδη. Γιατι αν ερθει η 980 των 8gb και εχει κανα 1000αρι?

Και το ποιο χειρότερο απ όλα ειναι ότι καλομαθαινουν οι εταιριες και τους συμφερει να βγαζουν games με τετοιες απαιτησεις αφου γλιτωνουν χρονο στο optimize.

Εδώ και πολλά χρόνια, για κανέναν δεν υπήρχε σιγουριά ότι θα έπαιζε όλα τα μελλοντικά παιχνίδια (~2 χρόνια) maxed out.

Δεν έπεσες δηλαδή σε μεταβατική περίοδο.

Χαλάρωσε λίγο τις απαιτήσεις σου και θα ηρεμήσεις κι εσύ ο ίδιος.

Απ' τη στιγμή που κοιτάς το οικονομικό, δεν ανήκεις στην πολύ μικρή μερίδα χρηστών που δε συμβιβάζονται ούτε στον οικονομικό τομέα, και άρα δίνουν όσα γίνεται να δώσουν ώστε να έχουν τις μέγιστες επιδόσεις, κι αυτό για μια συγκεκριμένη περίοδο.

Οπότε μη μπαίνεις στο τρυπάκι των εταιρειών γιατί μόνο χαμένος θα βγεις (τουλάχιστον οικονομικά).

Δε θα πάθεις τίποτα αν δε βάλεις οκταπλό Anti Aliasing, και με διπλό (αν δε σε παίρνει για παραπάνω) γίνεται η δουλειά.

• Like 2

Γενικα ολα ειναι επηρεασμενα απο τις κονσόλες που εχουνε περιπου διαθεσιμο 5gb vram σονυ και καλα να ναι και στο pc ετσι. Σκεφτείτε οτι για μια 980 δίνεις 700 ευρω και φοβασαι μην δεν ειναι future proof και οτι δεν θα παιζει τα μακακισμενα παιχνιδια στα ultra με textures κτλ. Ποσα πρεπει να δωσεις δηλαδη. Γιατι αν ερθει η 980 των 8gb και εχει κανα 1000αρι?

Και το ποιο χειρότερο απ όλα ειναι ότι καλομαθαινουν οι εταιριες και τους συμφερει να βγαζουν games με τετοιες απαιτησεις αφου γλιτωνουν χρονο στο optimize.

Μα γι' αυτο δεν παίρνεις την 980 και παίρνεις την 970. Άμα δεν σου κάτσει σε ένα χρόνο τουλάχιστον δεν έσκασες εφτακοσαρι...

Άμα θες να ξοδέψεις τόσα λεφτά περίμενε την μεγάλη Maxwell τουλάχιστον.

Μα γι' αυτο δεν παίρνεις την 980 και παίρνεις την 970. Άμα δεν σου κάτσει σε ένα χρόνο τουλάχιστον δεν έσκασες εφτακοσαρι...

Ποσο θα εχει ομως εκεινη.

Τελος καλο ολα καλα απο οτι φαινεται μετα απο 2 ωρες stress test, ακυρος ο συναγερμος με το psu, user "fatal error" :P

Το genius ειχα παει και ειχα βαλει τα 8πινα να περνουν τροφοδοσια οχι απο τις dedicated pci-x lines του τροφοδοτικου αλλα απο molex connectors γιατι δεν ειχα 6pin->8pin cable. Αλλα οπως ειναι λογικο λογω του φορτου στις αλλες συσκευες οταν ανεβαζαν load οι καρτες τα εβρισκε σκουρα με τα αλλα περιφερειακα και εκανε restart.

Τωρα που εβαλα επανω τα 6pin->8pin ολα οκ, κανενα θεμα.. Λεω και εγω ειναι δυνατον..

Μου εφυγε ενα μεγαλο βαρος.. (και δεν θα μου ελαφρυνει και αλλο η τσεπη :P )

Λογικα η μεγαλη GM200 θα στοιχιζει 1000ρικο.. Και θα ειναι για niche market.. Εγω παντως θεωρησα οτι ηταν η στιγμη να κανω update το 680 SLI μου, με τετοιες επιδοσεις.. Και απο τα πρωτα δειγματα ειμαι πολυ ευχαριστημενος. :)

Ποσο θα εχει ομως εκεινη.

Πάνω κάτω όσο έχουν τώρα οι 980 στην Ελλάδα. 700 ευρώ που θες την G1 είναι waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay overpriced. Περίμενε. Η βρές 970 σε λογική τιμή και περίμενε να βγει η μεγάλη και απλά πουλα την.

Ενδεικτικά τιμή USA για 980. http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814125682

Μια υποθετική 980 πότε έχεις θεωρητικά σκοπό να την αλλάξεις; Σε 1.5-2 χρόνια το πολύ; Αν η απάντηση είναι θετική πείσε με γιατί να μην πάρεις μια 970 στα 3.5 κατοστάρικα και γιατί να μην την αλλάξεις στο ίδιο χρονικό διάστημα. Θα έχεις γλυτώσει τα μισά λεφτά χωρίς να έχεις χάσει 50% σε επιδόσεις.

Θέλεις να ξοδέψεις 700 ή και παραπάνω; Πάλι μαζί σου θα'μαι, απλά η υπενθύμιση για την άσκοπη επένδυση θα παραμείνει.

Την τελευταία φορά που έσκασα πάνω από 650 για κάρτα γραφικών ήταν με την 8800GTX. ΄Ηταν σπάνια εξαίρεση αύξησης επάρκειας και ποιότητας απεικόνισης για την εποχή της και είχα και οθόνη με μέγιστη ανάλυση στα 2048*1536@85Hz.

Αν από την άλλη έχεις σκοπό σύντομα να πάρεις 4k οθόνη ή έχεις ήδη τότε για μακροβιότητα δεν σε σώνει ούτε μια super-υπερχρονισμένη 980 ούτε επερχόμενες GPU με GM200. Πας για 2*GTX970@SLi και καταπίνεις τους εκάστοτε πονοκεφάλους του AFR.

• Like 3

Την τελευταία φορά που έσκασα πάνω από 650 για κάρτα γραφικών ήταν με την 8800GTX. ΄Ηταν σπάνια εξαίρεση αύξησης επάρκειας και ποιότητας απεικόνισης για την εποχή της και είχα και οθόνη με μέγιστη ανάλυση στα 2048*1536@85Hz.

Τι gpu θεε μου! Αν θυμαμαι καλα ειχε διπλασιασει τις επιδοσεις απο την προηγουμενη γενια, διαλυοντας ολα τα ρεκορ επιδοσεων!!

Τελος καλο ολα καλα απο οτι φαινεται μετα απο 2 ωρες stress test, ακυρος ο συναγερμος με το psu, user "fatal error" :P

Το genius ειχα παει και ειχα βαλει τα 8πινα να περνουν τροφοδοσια οχι απο τις dedicated pci-x lines του τροφοδοτικου αλλα απο molex connectors γιατι δεν ειχα 6pin->8pin cable. Αλλα οπως ειναι λογικο λογω του φορτου στις αλλες συσκευες οταν ανεβαζαν load οι καρτες τα εβρισκε σκουρα με τα αλλα περιφερειακα και εκανε restart.

Τωρα που εβαλα επανω τα 6pin->8pin ολα οκ, κανενα θεμα.. Λεω και εγω ειναι δυνατον..

Μου εφυγε ενα μεγαλο βαρος.. (και δεν θα μου ελαφρυνει και αλλο η τσεπη :P )

Λογικα η μεγαλη GM200 θα στοιχιζει 1000ρικο.. Και θα ειναι για niche market.. Εγω παντως θεωρησα οτι ηταν η στιγμη να κανω update το 680 SLI μου, με τετοιες επιδοσεις.. Και απο τα πρωτα δειγματα ειμαι πολυ ευχαριστημενος. :)

Nα΄ξερα και ποιά μέρα θα πεθάνω καλά θα ήταν....:P

Ο δεύτερος Τιτάνας με 12 γίγα θα κάνει χιλιάρικο. Για την απλή desktop έκδοση που μάλλον θα ακολουθήσει αργότερα στα 6-7 κατοστάρικα με 6 γίγα μνήμης. ΄Ασε που δεν το βλέπω να ξεπερνάει πάνω από ~40% μια 980.

Καλορίζικη η κάρτα γραφικών by the way. ΄Αντε και καλό λιώσιμο ;)

Τι gpu θεε μου! Αν θυμαμαι καλα ειχε διπλασιασει τις επιδοσεις απο την προηγουμενη γενια, διαλυοντας ολα τα ρεκορ επιδοσεων!!

Είχα την 7800GTX/256MB πριν και όταν γύριζα σε high quality AF ξεπερνούσε με άνεση τις τριπλάσιες επιδόσεις. 4 χρόνια με έβγαλε ασπροπρόσωπο η 8800 και μετά αποδήμησε στον Χάρο της σιλικόνης :P

• Like 1

Nα΄ξερα και ποιά μέρα θα πεθάνω καλά θα ήταν.... :P

Ασε γιατι εκανα υπερβαση ηδη με το SLI παρα την πολυ καλη τιμη του σαν price/perf ratio, και μονο που εβλεπα τιμες ποιοτικων psu ειχα παθει ιλιγγο.. λολ

Eυχαριστω για τις ευχες, θα το τιμησω δεοντως μην ανησυχεις :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...