Προς το περιεχόμενο

NVIDIA GeForce Series 900

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν εχει το θεό της η Ngreedia...

http://wccftech.com/nvidia-preparing-launch-geforce-gtx-960-ti/

http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-960-oem/specifications

Kαι πάλι, η 380Χ φαίνεται να αξίζει περισσότερο

Oταν μιλούσα για το ότι η "380Χ φαίνεται να αξίζει περισσότερο", εννοώ, ότι καθαρά από τα specs της κάθε κάρτας, η 380Χ φαίνεται να κερδίζει την 960Τι.. Τώρα αν η υποστήριξη μέσω drivers, από developers ευνοήσει την 960Τι, αλλουνού παπά καπέλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Είμαι σταθερά υπέρμαχός της μεγαλύτερης ανάλυσης, ακόμα και εάν η κάρτα δεν μου επιτρέπει ΑΑ στην υψηλότερη ανάλυση, θα προτιμήσω την υψηλή ανάλυση χωρίς ΑΑ. Εννοείται ότι ανάλογα με το παιχνίδι προτιμώ και τα υψηλά fps , θυσιάζοντας το ΑΑ.

Αλλά πρόσφατα, παρατήρησα aliasing σε 6 inch 2560χ1440 κινητό.

Κλασική ατάκα «Τι τη θες τόσο υψηλή ανάλυση σε κινητό», «ποσά ppi είναι αρκετά» κ.ο.κ. κλασικά flames σήμερα πια.

Η αλήθεια είναι ότι το aliasing είναι το Νο1 ενοχλητικό artefact του rasterization , όπως σήμερα εφαρμόζεται  και υλοποιείται σε όλες τις κλασικές μηχανές γραφικών.

Τελικά έστω και λίγο ΑΑ, είναι απαραίτητο ακόμα και σε υψηλές αναλύσεις

Για να πεις ότι εξαφανίζεται το aliasing δυστυχώς δεν είναι αρκετό να κάνεις «λίγο πιο πίσω την καρέκλα» «λίγο πιο μακριά τα ματιά σου»,

Θέλει πολύ μεγαλύτερη απόσταση για να εξαφανιστεί

Ούτε και εγώ δεν το περίμενα

Αλλά η πραγματικότητα ήρθε για να με διαψεύσει…

Τα λέμε εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο επειδή ακριβώς δεν μπορείς να τα έχεις όλα κάνουμε θυσίες. Προσωπικά το ανισοτροπικό είναι το τελευταίο που θα έκλεινα σε ένα παιχνίδι και την εξομάλυνση το πρώτο. Πάντα ήμουν προσωπικά υπέρμαχος του μεγαλύτερου dpi αλλά γνωρίζοντας και ταυτόχρονα ότι όσο υψηλό και να είναι το τελευταίο η ανάγκη για εξομάλυνση δεν εξαλείφεται δυστυχώς.

Σε ένα σχετικά ιδανικό περιβάλλον όπως σε αυτό που εργάζεται η Pixar για παράδειγμα επεξεργάζονται το υλικό σε τρελά υψηλές αναλύσεις περνώντας του και 64x δείγματα adaptive supersampling από πάνω. Στατικό περιεχόμενο ωστόσο και κάνεις ότι γουστάρεις. Θα' ταν χαράς ευαγγέλια αν ήταν τεχνικά δυνατόν να έχουμε adaptive antialiasing αλγόριθμους με τον τρόπο που είναι και το anisotropic filtering. 

Oταν μιλούσα για το ότι η "380Χ φαίνεται να αξίζει περισσότερο", εννοώ, ότι καθαρά από τα specs της κάθε κάρτας, η 380Χ φαίνεται να κερδίζει την 960Τι.. Τώρα αν η υποστήριξη μέσω drivers, από developers ευνοήσει την 960Τι, αλλουνού παπά καπέλο.

1. Στείροι αριθμοί μονάδων δεν λένε τίποτα απολύτως και δεν είναι κανένα κριτήριο για τίποτα.

2. Δεν υπάρχει 960Ti μέχρι στιγμής τουλάχιστον και η πραγματικές προδιαγραφές της GTX960 είναι οι εξής: http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-960/specificationsόπου οι κατασκευαστές έχουν αρκετά υψηλότερους χρονισμούς από ότι προτείνει η πράσινη.

3. Αυτή στην οποία αναφέρεσαι είναι ΟΕΜ έκδοση και φοράει πετσοκομμένο GM204 πυρήνα με αρκετά χαμηλότερους χρονισμούς: http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-960/specifications

4. Οι 380X σε σχέση με τις GTX960 (τις πραγματικές στο (2)) είναι περίπου κατά μέσο όρο στα 10% επαρκέστερες.

• Like 2

Kσι εγώ που νόμιζα ότι το project 960Ti το είχαν ακυρώσει: http://www.fudzilla.com/news/graphics/39343-nvidia-working-on-geforce-gtx-960-ti

Αν καταφέρει να είναι πάνω από 15% γρηγορότερη από την απλή 960 θα μου κάνει τρομερή εντύπωση. Αρκεί να κερδίσει την 380Χ με διαφορά στήθους (έτσω και χιλιοστό...).

Πανεύκολα τα παρατάς. ΄Οπως είπα τον Φεβρουάριο του 2013 και τώρα το κάπνισμα τέρμα μετά από 30 χρόνια. έτσι πολύ πριν έκοψα και το gaming. Η φαγούρα θα υπάρχει πάντα αλλά είναι στιγμιαία και την πολεμάς πανεύκολα αρκεί να το θέλεις. Το επόμενο βήμα είναι να κόψω τα fora. ΄Οταν έχεις μικρά παιδιά και έρχονται και σου λένε "μπαμπά είσαι όλη μέρα στον υπολογιστή..." κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσεις τι είναι σημαντικότερο και τι πρέπει να ιεραρχήσεις. Βγήκε καινούργιο AAA παιχνίδι; Τι μου λες και εμένα το μωρό έκανε χθες τα πρώτα του βήματα και με αυτό "κέρδισα" όλες τις πίστες μαζί ;)

Μπορεις να τα συνδυασεις.Αρκει να θες.Με μετρο παντα.Σε ολη την διαρκεια τις παιδικης ηλικιας των 2 τεκνων, παντα υπηρχε υπολογιστης στο μεγαλωμα τους.Μα με παιδικα στα γονατα μου, οταν εκανα κατι σε αυτον,μα με επεξεργασια φωτο και home video και τωρα  που ειναι στα 12 ο γιος  παιζουμε μαζι.Εξ αλλου, ο υπολογιστης ειναι εξαρτημα οπως η φωτογραφικη, η καμερα, η τηλεοραση, το πλυντηριο κ.α.Δεν αντικαθιστα κανενα μελος τις οικογενειας.Εμεις σαν οικογενεια, περασαμε αρκετες ευχαριστες στιγμεςμπροστα σε τεχνολογικα κουτια, οπως home cinema, υπολογιστες, tablet κ.α.Οι εποχες αλλαξαν, τα παραμυθια τις γιαγιας στο χωριο γυρω απο το τζακι,με την πιτα να ψηνεται επανω  δεν υπαρχουν πια.

΄Οχι δεν μπορώ να τα συνδυάσω γιατί δεν ξέρεις καμία λεπτομέρεια για το πως είναι οργανωμένος ο χρόνος μου και κρίνεις εξ΄ιδίων τα αλλότρια. Οι υπολογιστές υπάρχουν ακόμα στην ζωή μου για οτιδήποτε multimedia. Για ευλαβικό gaming των 2 ή έστω και μιας ώρας ημερησίως δεν υπάρχει χρόνος & χρήμα πια, ειδικά τον περισσότερο χρόνο είμαι μόνος στο σπίτι με 2 πολύ μικρά παιδιά. 

Είμαι σταθερά υπέρμαχός της μεγαλύτερης ανάλυσης, ακόμα και εάν η κάρτα δεν μου επιτρέπει ΑΑ στην υψηλότερη ανάλυση, θα προτιμήσω την υψηλή ανάλυση χωρίς ΑΑ. Εννοείται ότι ανάλογα με το παιχνίδι προτιμώ και τα υψηλά fps , θυσιάζοντας το ΑΑ.

Αλλά πρόσφατα, παρατήρησα aliasing σε 6 inch 2560χ1440 κινητό.

Κλασική ατάκα «Τι τη θες τόσο υψηλή ανάλυση σε κινητό», «ποσά ppi είναι αρκετά» κ.ο.κ. κλασικά flames σήμερα πια.

Η αλήθεια είναι ότι το aliasing είναι το Νο1 ενοχλητικό artefact του rasterization , όπως σήμερα εφαρμόζεται  και υλοποιείται σε όλες τις κλασικές μηχανές γραφικών.

Τελικά έστω και λίγο ΑΑ, είναι απαραίτητο ακόμα και σε υψηλές αναλύσεις

Για να πεις ότι εξαφανίζεται το aliasing δυστυχώς δεν είναι αρκετό να κάνεις «λίγο πιο πίσω την καρέκλα» «λίγο πιο μακριά τα ματιά σου»,

Θέλει πολύ μεγαλύτερη απόσταση για να εξαφανιστεί

Ούτε και εγώ δεν το περίμενα

Αλλά η πραγματικότητα ήρθε για να με διαψεύσει…

Καλά με την καμία δεν τρέχει το smartphone εφαρμογή με 3D γραφικά σε native ανάλυση 1440p, οπότε για αυτό είδες aliasing   :P

Καλά με την καμία δεν τρέχει το smartphone εφαρμογή με 3D γραφικά σε native ανάλυση 1440p, οπότε για αυτό είδες aliasing   :P

Υπάρχει σαφώς η πιθανότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι με υψηλό dpi εξαφανίζεται το aliasing. Κατέβασε σε ένα κινητό (και 5-άρα οθόνη με 1080p αρκεί) το Gfxbench και τρέξε T-Rex onscreen.

Έχω την 750Ti της Asus, αλλά νομίζω ότι ισχύει για όλες τις κάρτες της εταιρείας οπότε ρωτάω εδώ.

Το Asus Gpu Tweak τι κάνει ακριβώς? Να το κατεβάσω χρησιμεύει σε κάτι?

Έχω την 750Ti της Asus, αλλά νομίζω ότι ισχύει για όλες τις κάρτες της εταιρείας οπότε ρωτάω εδώ.

Το Asus Gpu Tweak τι κάνει ακριβώς? Να το κατεβάσω χρησιμεύει σε κάτι?

Κατέβασε το mis afterburner που είναι και καλύτερο!

Βλέπεις θερμοκρασίες Ρολόγια φπς κτλπ

• Like 2

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Εγώ παιδιά μόλις παρέλαβα την 960 gaming 4G της MSI και την εγκατέστησα και κατεβάζω drivers. Μέχρι στιγμής η αλλαγή από 650ti boost ήταν πολύ ομαλή. Απευθείας το control panel της Nvidia πέρασε όλες μου τις ρυθμίσεις και κατεβάζω τον τελευταίο driver. Καμιά ιδέα για πρώτες δοκιμές λειτουργίας; 

Από games ή benchmarks; Πέρα από τα κλασσικά τεστ με τα Heaven, 3DMark, Furmark κτλ, με ένα πρόχειρο research θα βρεις μια λίστα, ένα top 5 οπότε πέρα από αυτά που σου ανέφερα google is your friend.

Για μένα βέβαια τα benchmarks δεν λένε πάντα όλη την αλήθεια όσο ένα game. Εκεί θα δεις περισσότερες αλήθειες.

Καλά games για τεστ. Shadow of Mordor, GTA V, Witcher 3, Unity, Syndicate και γενικά ότι καινούριο game υπάρχει. Επίσης Crysis 3, και γιατί όχι δοκίμασε και το Arkham Knight.

• Like 1

Από games ή benchmarks; Πέρα από τα κλασσικά τεστ με τα Heaven, 3DMark, Furmark κτλ, με ένα πρόχειρο research θα βρεις μια λίστα, ένα top 5 οπότε πέρα από αυτά που σου ανέφερα google is your friend.

Για μένα βέβαια τα benchmarks δεν λένε πάντα όλη την αλήθεια όσο ένα game. Εκεί θα δεις περισσότερες αλήθειες.

Καλά games για τεστ. Shadow of Mordor, GTA V, Witcher 3, Unity, Syndicate και γενικά ότι καινούριο game υπάρχει. Επίσης Crysis 3, και γιατί όχι δοκίμασε και το Arkham Knight.

Μπα δεν μου λένε τίποτα τα benchmarks, τα θεωρώ άχρηστα και άσκοπα. Με ενδιαφέρει απλά η γενικότερη λειτουργία της κάρτας. Από παιχνίδια δυστυχώς κανένα από αυτά δεν με ενδιαφέρει (εκτός Witcher 3). Σκεφτόμουν ίσως κανένα άλλο και λιγότερο γνωστό παιχνίδι αλλά να είναι σχετικά απαιτητικό (Metro last light, Hard Reset παράδειγμα) και να μπορέσω να τσεκάρω συμπεριφορά της κάρτας με MSI afterburner. 

Μπα δεν μου λένε τίποτα τα benchmarks, τα θεωρώ άχρηστα και άσκοπα. Με ενδιαφέρει απλά η γενικότερη λειτουργία της κάρτας. Από παιχνίδια δυστυχώς κανένα από αυτά δεν με ενδιαφέρει (εκτός Witcher 3). Σκεφτόμουν ίσως κανένα άλλο και λιγότερο γνωστό παιχνίδι αλλά να είναι σχετικά απαιτητικό (Metro last light, Hard Reset παράδειγμα) και να μπορέσω να τσεκάρω συμπεριφορά της κάρτας με MSI afterburner. 

Το metro δεν μπορεί να αποτελέσει καλό κριτήριο καθότι είναι παλιό game άσχετα αν έχουν βγει τα redux, και η gpu σου το έχει άνετα, δεν παίζει να πέσεις ποτέ κάτω από 60fps ακόμα και με τα physx. Εγώ σου πρότεινα games να τεστάρεις όχι απαραίτητα να σου αρέσουν και να παίξεις.

Αυτά είναι τα πιο απαιτητικά σε γενικές γραμμές, δεν ξέρω και τι σου αρέσει από games για να σου προτείνω.

+1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...