chris19081966 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Αυτό που εννοεί είναι οτι, γεμίζοντας τα 4gb μνήμης συμαίνει πως έχεις φορτώσει high res textures κτλπ. Με την προκειμένη κάρτα συκώνοντας υψηλά textures και εφέ, θα έχεις πολύ χαμηλό FPS, οπότε ποιός ο λόγος να φορτώσεις high end γραφικά ούτως ή αλλώς. ναι ρε παιδί μου κατάλαβα τι εννοεί όμως το black ops 3 που παίζω αυτή τη στιγμή στο gameplay είμαι up από 60 fps με όλα τέρμα,στα videakia μόνο κάνει κάτι drops αλλά εκεί δεν σε νοιάζει και τόσο. Αρα τελικά κατά την γνώμη μου μια χαρά αξία έχουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dennisbest Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Τα textures από όσο έχω δει τόσα χρόνια , μόνο τη vram επηρεάζουν όμως , τα fps δεν αλλάζουν. Τώρα το αν έχουνε διαφορά τα low με τα high είναι άλλο θέμα. Και btw αν τα -2 fps μέσο όρο αντικατοπτρίζουν αρκετές στιγμές microstutter λόγω γεμάτης vram , τότε είναι όντως σημαντική η διαφορά τους.Βέβαια με τα παραπάνω λεφτά μπορείς να πας και σε γρηγορότερη gpu μετά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Αν διαβάσεις προσεκτικά αναφέρομαι σε αυτούς που λέγανε ότι λόγο memory bus στα 128 προκύπτει τέτοιο θέμα. Δεν ανέφερα το αν αξίζει 'η όχι αυτό είναι άλλο θέμα. Η τωρινή διαφορά που μπορείς να βρεις την 2gb kai 4 gb δεν είναι και τόσο μεγάλη όσο παλιότερα... Ορίστε λοιπόν τα ίδια σου τα λεγόμενα και σε αυτό το κομμάτι που απάντησε με τονισμένους χαρακτήρες: Στην 960 λέγανε οοοοο 128bit memory bus. Μην πάρετε την 4gb δεν αξίζει δεν μπορεί να την γεμίσει...Τελικά την γεμίζει όλη μια χαρά. Τελικά το "δεν αξίζει" μάλλον τυχαία βρέθηκε εκεί μιας και δεν ανέφερες όπως ισχυρίζεσαι για το αν αξίζει ή όχι... Σε επιδόσεις στα 1080p η διαφορά στο παρελθόν ήταν μικρότερη για 960/380 4 vs. 2GB. Σήμερα είναι το ανώτερο στα 4%. Αυτό που εννοεί είναι οτι, γεμίζοντας τα 4gb μνήμης συμαίνει πως έχεις φορτώσει high res textures κτλπ. Με την προκειμένη κάρτα συκώνοντας υψηλά textures και εφέ, θα έχεις πολύ χαμηλό FPS, οπότε ποιός ο λόγος να φορτώσεις high end γραφικά ούτως ή αλλώς. ΄Οταν έχεις μεγαλύτερο κουβά τρέχεις λιγότερο συχνά να τον αδειάσεις. Αυτό εννοούσε και το προηγούμενο παράδειγμά μου και ισχύει και εδώ για την χρήση μνήμης, πράγμα που λέω εδώ και αρκετά χρόνια αλλά κανείς δεν λέει να το καταλάβει. Τα textures από όσο έχω δει τόσα χρόνια , μόνο τη vram επηρεάζουν όμως , τα fps δεν αλλάζουν. Τώρα το αν έχουνε διαφορά τα low με τα high είναι άλλο θέμα. Και btw αν τα -2 fps μέσο όρο αντικατοπτρίζουν αρκετές στιγμές microstutter λόγω γεμάτης vram , τότε είναι όντως σημαντική η διαφορά τους.Βέβαια με τα παραπάνω λεφτά μπορείς να πας και σε γρηγορότερη gpu μετά... Εάν ένα παιχνίδι είναι τόσο απαιτητικό σε μνήμη GPU που καταντάει σε μια κάρτα γραφικών να γίνει memory bound οι επιδόσεις θα κατακερματιστούν κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Επειδή ακριβώς όμως δεν συμβαίνει τόσο συχνά δεν βλέπουμε και συχνά διαφορές επιδόσεων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Με τα πειράματα που έκανα στο Skyrim με τα mods για υψηλής ανάλυσης textures κλπ με την τότε GTX670 2GB κατάλαβα ότι μόλις ζητήσει το παιχνίδι περισσότερη μνήμη από αυτή που διαθέτει η GPU σου, θα έχεις στιγμιαία πτώση στα καρέ με stuttering, πράγμα λογικό. Κατά τα άλλα, εάν έχεις αρκετή VRAM, δεν θα χάσεις καθόλου σε επιδόσεις με υψηλότερης ανάλυσης textures. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsokparatsok Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Ποια ειναι η γνωμη σας για τις καινουργιες GTX Extreme της Gigabyte? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Ποια ειναι η γνωμη σας για τις καινουργιες GTX Extreme της Gigabyte? Πολυ φοβαμαι οτι ειναι μια απο τις γνωστες αρπαχτες που σκεφτονται οι εταιριες. Για να εχεις τα ωραια φωτακια που βλεπεις θα στα χρεωνουν τιποτα 50+ευρω παραπανω απο την κλασσικη εκδοση. Αν το παραπανω ειναι για ολες τις εκδοσεις τοτε καλοδεχουμενο ειδικα για αυτους που τους αρεσει να βλεπουν το εσωτερικο του κουτιου/κοιτανε τα χρωματα. Αν το χρεωνουν αρκετα ευρω παραπανω,απλα αδιαφορο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
life is music Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Εγώ που στα 165 ευρώ πηρα την r7 370 ekana lathos επιλογή? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Εγώ που στα 165 ευρώ πηρα την r7 370 ekana lathos επιλογή? Αν κρινω απο τα benchmarks που βλεπω για την 950 να ειναι μπροστα απο την 370 και μιας και η 950 ξεκιναει απο τα 170ευρω δεν εκανες και την καλυτερη δυνατη αγορα ναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
life is music Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Γτ στα 170 τι επερνα καλύτερο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Γτ στα 170 τι επερνα καλύτερο; Gtx 950 σου γραφω και παραπανω.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ababapanos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Παιδιά σορρυ αν έχει απαντηθεί... Μια gtx 980 μπορεί να σηκώσει σε 4Κ τα νέα games άνετα? Τώρα έχω μια gtx 970 g1 η οποία δεν κανει για αυτήν την δουλειά και μάλλον θα καταλήξει στις αγγελίες όπου νάνε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
scifo77 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Παιδιά σορρυ αν έχει απαντηθεί... Μια gtx 980 μπορεί να σηκώσει σε 4Κ τα νέα games άνετα? Τώρα έχω μια gtx 970 g1 η οποία δεν κανει για αυτήν την δουλειά και μάλλον θα καταλήξει στις αγγελίες όπου νάνε... Για 4κ χρειαζεται απο 1 gtx 980 ti εως sli-tri sli gtx 980 ti αναλογα με τα παιχνιδια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ababapanos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Με σκοτώσες τώρα.... Δεν την γλιτώνω την 700αρα δηλαδή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Με σκοτώσες τώρα.... Δεν την γλιτώνω την 700αρα δηλαδή. Μεγαλα καραβια, μεγαλες φουρτουνες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ababapanos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 sorry για το off topic αλλα μηπως στην περιπτωση μου η R9 390X με τα 8GB ειναι καλυτερη επιλογη στα 4Κ? και θα μου μεινουν και 200 ευρω για καραμελες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα