Προς το περιεχόμενο

NVIDIA GeForce Series 900

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με αυτή τη λογική, κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει σταθερό O/C, ποτέ.

Cool.

Ναι, άμα δεν ξέρεις να κάνεις σωστή δουλειά και να τεντώσεις το hardware εκεί που πονάει από την αρχή, για να βγάλεις συμπέρασμα, έτσι είναι : το 1 game θα γίνει 3, τα 3 - 10 κλπ. και θα κλείνεις τα μάτια επειδή υπάρχουν και άλλα 10 που αντέχει, κοροϊδεύοντας πρώτα τον εαυτό σου και μετά τους υπόλοιπους σε τέτοια forum, επειδή είσαι ένας ακόμα άσχετος που πήρε χαμπάρι ένα slider.

Πιο cool, έτσι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το θέμα είναι ρε συ, τι γίνεται λάθος στην δική μου περίπτωση γιατί έχω κάνει αρκετές δοκιμές με αρκετά profiles και games.

Δηλαδή το συμπέρασμα είναι ότι η gpu μου απλά δεν την παλεύει σε oc και απλά τα άλλα games/benches δεν την στρεσάρουν τόσο οπότε δεν έχω και πρόβλημα. 

• Like 1

Δεν γίνεται τιποτα λαθος αφου στο ειπα..

Μην περιμενεις αν δεν εχεις εξαιρετικό κομματι για o/c να παιξεις boost πανω απο 1500 σε αυτο και γενικα σε παιχνιδια τυπου Unity! !

Διαμαρτυρεσαι γιατι δεν παιζει στα 1530-1540 boost σε παιχνιδι με 90-95+ gpu utilization και τιγκα στα calculations;:D

Εγω νομιζα οτι δεν παει βημα πανω απο 1110MHz base clock που εχει η MSI σου μην ανησυχεις απλα έχεις υπερβολικές απαιτήσεις απο την καρτα σου..

• Like 1

Για τα χρήματα που την πήρα έχω απαιτήσεις. Αν ήταν έτσι θα έπαιρνα και πιο φτηνή υλοποίηση από της msi.  Οκ, δεν είναι 980(και σε τιμή) αλλά όταν άλλοι με την ίδια ακριβώς κάρτα με την δική μου είναι πολύ καλύτεροι στα ρολόγια τους, είναι απλά ατυχία και random-ια στο τι θα σου τύχει.

Εγώ ούτως ή άλλως θα την αλλάξω κάπου στα μέσα του επόμενου χρόνου, θα δω και πως θα τα πάει με τα new games του 2016.

*thx και για την βοήθεια/συμβουλές, έχω χρόνια να ασχοληθώ με oc stuff κτλ, απλά είπα το τελευταίο διάστημα να κάνω αυτό που κάνουν όλοι με τις τωρινές gpu και με αρκετά εύκολο τρόπο. Με έχει βοηθήσει ήδη σε αρκετά games που  ήθελα κάποια frames πάνω. 

Οι απαιτησεις των παιχνιδιων που θα βλεπουμε και στα παιχνιδια του χρονου θα ειναι κλασσικα 

Recommended

i7

8gb ram(Ισως πεταχτει και κανενα παιχνιδι που να λενε 16Gb ram αλα Dying Light ή Battlefront)

30-40+GB HDD available

Gtx 780 ή R9 290x

και για να πουλησουν οι καινουργιες καρτες αυτα θα αλλαξουν σε Gtx 970 και R9 390.

Και στο Doom να το δειτε οτι καπως ετσι θα ειναι οι απαιτησεις,αντε να δουμε καμια Gtx 980 ή R9 390x σε Recommended και απο κατω απειρα σχολια με κραξιμο για Console port και απαιτησεις.

http://gamesystemrequirements.com/game/doom-2016

Ολως τυχαιως στην Alpha ιδιες απαιτησεις με τα αδιαφορα WRC 5,Dirt Rally,Fallout 4 και Dying Light.

Πολυ πιθανο λοιπον αν βγουν αρχες του χρονου οι νεες καρτες να δουμε τιποτα απαιτησεις Gtx 970/980 και R9 390/390x κλασσικα για να αγχωθει ο κοσμος(που κλασσικα δεν ξερει/ασχολειται)και να τρεξουν ολοι για να αγορασουν τις νεες καρτες γραφικων.....

• Like 1

H αλήθεια είναι πως πάντα προσπαθούν να μας βγάλουν outdated οι devs για να πουλήσουν νέες σειρές gpu, αλλά αυτό δεν μεταφράζεται σε τόσο καλά games για τις απαιτήσεις τους.  Πχ δεν νομίζω κάποιος να νοιώθει πολύ μειονεκτικά με μια 780 έναντι μιας 970 ή 980 πέρα του πόσα πλήρωσε τότε την κάρτα του.  Παρόλα αυτά, δυο-τρεις τίτλοι που λόγω drivers η 780(gpu του 2013) και γενικά οι Kepler είχαν μείνει εσκεμμένα πίσω για να πουλήσουν οι 9x series αλλά μετά από λίγο καιρό για όσους δεν το έχαψαν το παραμύθι η nvidia έδωσε drivers και τα θέματα λύθηκαν.

Ναι, κάπου εκεί θα παίξουν οι απαιτήσεις για το 2016 και εγώ πιστεύω με ένα ή δυο τίτλους να θέλουν το κάτι παραπάνω σε ram. Όχι πως τα 8 δεν είναι αρκετά αλλά βλέπετε τι γίνεται.

Υπόψιν, θα έχουμε και dx12 games σιγά σιγά, οπότε και εκεί θα παιχτεί όλη η φάση με τις νέες σειρές και πως θα συμπεριφέρονται συγκριτικά με τις τωρινές μας gpu.

• Like 1

Dx 12 games τα οποια ομως παραμενουν Console ports και αυτο δεν αλλαζει.

Για το Doom 2016 πχ αν εβγαινε αρχικα σε pc αξιοποιώντας ολο το τωρινο hardware και το βλεπαμε αυτο στην πραξη αντε να το δικαιολογησω να εχει τσιμπημενες απαιτησεις αλα Doom 3(το τοτε πολυ βαρυ παιχνιδι το οποιο ομως το εβγαλαν πετσοκομμενο σε Xbox).

Οταν ομως βλεπω Doom για ps4 και Xbox,κονσολες οι οποιες δεν μπορουν καν να πιασουν 1080p 60fps καταλαβαινεις τι χαμος παλι θα εχει να γινει και που πηγαινει το πραγμα.

Οσο για τους κατοχους 780 μια χαρα μειωνεκτικα πρεπει να νιωθουν οσοι τα ''εσκασα'' χοντρα για την καρτα στις αρχες,μονο και μονο για να δουμε μετα απο λιγο καιρο το μεγαλο price drop αλλα και την κυκλοφορια της τοτε δυνατης 780ti ή και ακομα και την κυκλοφορια της 970 η οποια κοστιζε λιγοτερο απο την 780 ειχε πανω κατω ιδιες επιδοσεις στις αρχες και παραπανω Vram.

Γιαυτο αλλωστε και πουλησαν οσο πουλησαν οι 970(εκτως του οτι η 980 δεν ηταν τοσο δυνατη οσο επρεπε)ακομα και μετα το σκανδαλο με την Vram.

• Like 2

Alex απο 1050 πυρηνα base clock η καρτα σου παει περιπου 1280 και σε καποια παιχνιδια 1300 base clock. Do the math και δες ποσο  παραπανω ρολογια περνεις απο το o/c ποσοστιαια, και αν αξιζει. Μια υλοποιηση καλη με factory o/c ρολογια, δεν σημαινει οτι θα σου δωσει και επιδοσεις απο αλλο πλανητη. 970 παραμενει το chipset δεν θα γινει μαγικα κατι αλλο οσο o/c και να κανεις.. Στην καλυτερη σε αρκετες περιπτωσεις να πιανεις μια 980 σε στοκ ρολογια.

Και οπως εν μερει το καταλαβαινεις και μονος σου μια factory o/ced υλοποιηση την περνεις οχι μονο για καλυτερο O/C που δεν στο εγγυαται κανεις πανω απο τα ρολογια που σου δινουν, αλλα για καλυτερο HSF και καλυτερη ψυξη και περισσοτερες δυνατοτητες σε μια ποιο ποιοτικη υλοποιηση.

Υπαρχει και περιπτωση και καποιος με reference καρτα ομως να εχει καλυτερο overall overclock απο την δικη σου! Μπορει να συμβει και αυτο ακομη και με subpar ψυξη. Τι παει να πει αυτο; Οτι θα πεταξεις την δικη σου στα σκουπιδια γιατι την πληρωσες παραπανω και μπορει να ειχε χαμηλοτερο o/c; Δεν σου εγγυαται κανεις τιποτα παραπανω απο οτι περνεις. Καταρχην στο ξαναλεω μια χαρα κλοκαρει η καρτα σου, ποσο δηλαδη νομιζεις οτι παει ο μεσος ορος το εχεις ψαξει ποτε;

Mε την λογικη αυτη π.χ, ΚΑΝΕΙΣ να μην παρει Fury X επειδη οταν κλοκαρεται η καρτα δεν πιανει μια μπροστα στο ποσο κλοκαρεται η 980Ti κατα μεσο ορο και μενει πισω σε επιδοσεις!! Και εχει σκασει και αρκετα λεφτα παραπανω απο οτι εσυ για μια 970... Eμ δεν παει ετσι ;)

Δεν καταλαβαινω γιατι θεωρεις τον εαυτο σου ατυχο γιατι δεν ετυχες σε cherry picked κομματι που θα τρεχει τα παντα στις μεγαλυτερες στατιστικα συχνοτητες/ρολογια που μπορει να παιξει !! Τοσο ευκολο το θεωρεις; Και εκει κρυβεται και η μαγεια του o/c στην τυχη κιολας..Θα μπορουσες να ησουν ο ατυχος της υποθεσης και να ειχες πραγματικη μπανανα εκει τι θα εκανες; :D

Τελος ο κυκλος ζωης μιας καρτας γραφικων ειναι σχετικος. Oπως επισης το πως επενδυει καποιος σε κατι.. 
Και οσο ανεβαινουμε προς το bleeding edge τοσο χανεται το vfm.. Κανεις που περνει μεγαλες καρτες δεν ψαχνεται για vfm, και ακομη και να υπαρχει κανεις δεν μπορει να του το εγγυηθει. 
To παιχνιδι της αναμονης μπορει ο καθεις να το παιζει παντα για κατι καλυτερο. Εξαρταται ομως και τιςαπαιτησεις του συστηματος του, το budget που ειναι διατεθειμενος να δωσει και κυριως την τρελλα του ;)

Κανεις δεν σε αναγκαζει να παρεις τιποτα (οχι εσενα προσωπικα γενικα μιλαω).. Χαζος δεν ειναι ο μεσος καταναλωτης ξερει συνηθως τι θα παρει με αυτα που διαθετει ή ειναι διατεθειμενος να διαθεσει. Ο ψυχισμος του καθενος λειτουργει διαφορετικα, αρκει να μην γινεται ψυχαναγκασμος και να παραμενει ευχαριστηση γιατι κυριως ειναι χομπυ το gaming   ;)
  • Like 1

Σωστός(και ωραίο κείμενο), αλλά όταν διάβαζα που είναι άλλοι με την ίδια κάρτα, είπα ρε συ δεν γίνεται αυτό σε μένα, εδώ παίζει αστοχία..  Anw όντως στα περισσότερα games με το o/c που έχω, πιάνω stock speeds 980 στο άνετο με καλή θερμοκρασία χωρίς voltage/custom bios/ power limits και τα άλλα μπλιμπλίκια. Απόρησα που μου τα έκανε αυτά μόνο σε αυτό το game. Σε άλλους κάνει άλλες μλκιες σε άλλα games. Αλλά οκ, κατανοώ ότι δεν έχω 980 και ούτε πλήρωσα μια 980 στην τελική. 

Επίσης, για  αυτό που λες για την υλοποίηση την οποία διάλεξα, εδώ ήμασταν από τις αρχές που ψάχναμε όλοι 970/980 στα ελλ. καταστήματα τον Σεπτέμβρη του 2014, όπου οι περισσότεροι είχατε καταλήξει στην Gigabyte Gaming(που όντως αποδείχτηκε η καλύτερη υλοποίηση για την 970) και εγώ είχα πει ότι για άλλη μια φορά θα επιλέξω msi γιατί τους έχω εμπιστοσύνη και ότι κάρτα είχε περάσει από τα χέρια μου/χρησιμοποιήθηκε/πωλήθηκε, πρόβλημα δεν έβγαλε σε κανέναν. Δεν την πήρα δηλαδή για το enthusiast o/c για να είμαι ξεκάθαρος πάνω σε αυτό αλλά για τους λόγους που έγραψες και εσύ. Και στην επόμενη μου gpu, πάλι σε msi θα πάω το πιο πιθανό.

Θα ήθελα να πάρω κάτι καλύτερο από την gpu, αυτό λέω, ναι, θα μπορούσε να μου κάτσει η μπανάνα/πατάτα όπως είπες. Ευτυχώς καλά είμαι με την συγκεκριμένη και δεν θα την αλλάξω εύκολα ακόμα και μέσα στο 2016 πέραν απροόπτου. 

• Like 1

Μια χαρα εισαι ρε και μια χαρα υλοποιηση ποιοτικοτατη ειναι η MSI gaming.. Eχεις και παραπονο :P

Θα σου δωσουμε 50% ο/c εσενα να εισαι ευχαριστημενος αιντε απο κει.. :D

• Like 1

Evga 980ti classified με ΕΚ waterblock , 85% asic. Δεν εχω προλαβει ακομα για oc λογο δουλειας , μονο μερικα  bench σε στοκ συχνοτητες

Και EK block.. Μμμμ.. Me likes..Μεγειες καλοδουλευτη..

• Like 1

Evga 980ti classified με ΕΚ waterblock , 85% asic. Δεν εχω προλαβει ακομα για oc λογο δουλειας , μονο μερικα  bench σε στοκ συχνοτητες

Πρέπει να είναι καταπληκτικής ποιότητας, πέρα από το κορυφαίο μοντέλο.

Ωραίος...

ΥΣ. Corsair τροφοδοτικό βλέπω ή μου φαίνεται; :P Παντού φόλες βλέπω από αυτήν την εταιρία τα τελευταία χρόνια - το νου σου...

Καλορίζικια η κάρτα (καλά κλόκια) και γενικά τούμπανιάστηκε  το σύστημά σου!!!

Πρέπει να είναι καταπληκτικής ποιότητας, πέρα από το κορυφαίο μοντέλο.

Ωραίος...

ΥΣ. Corsair τροφοδοτικό βλέπω ή μου φαίνεται; :P Παντού φόλες βλέπω από αυτήν την εταιρία τα τελευταία χρόνια - το νου σου...

Φόλα το ax 1200i?Τι να πω....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...