Προς το περιεχόμενο

NVIDIA GeForce Series 900

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

δοκίμασε να βάλεις ταβάνι 80%. Ενδεχομένως να διατηρήσεις τις ίδιες θερμοκρασίες αλλά με χαμηλότερο θόρυβο.

Kαι στο 100% οι ανεμιστηρες της MSI δεν μπορούν να ακουστούν. Μόνο οι ανεμιστήρες του κουτιού ακούγονται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Και εγώ σε sli (580,680)που ήμουν, με καλό case, cable management, προβλήματα με θερμοκρασίες δεν θα δεις.

Το έχω γράψει και πολλάκις, όσοι είστε και με δύο ή παραπάνω monitors, τα ρολόγια της κάρτας σε idle είναι ανεβασμένα. Nvidia inspector και multi power saver είναι η λύση, και πόσο μάλλον αν είστε σε sli setup όπου η πρώτη (πάνω) κάρτα τραβάει το μεγαλύτερο κουπί.

Παίζει και η λυση του pcie extension. Ghetto-style αλλά μπορεί να δώσει λύση σε πηγμενο sli.

Πηγμενο εννοεις tri sli; Κοιτα πας σε καλο mobo εκει, αν και ποτε δεν θα το εκανα.. SLi ειναι το ταβανι μου, μετα δεν δικαιολογει ουτως ή αλλως για εμενα τις επιδοσεις του και την καταναλωση του το ολο κολπο.

Σε SLi εχω πολυ χωρο με το x99 board μου παρα τα μεγαλα hsf κανενα προβλημα..

Πάντως από θέμα ψύξης, η MSI 980Ti δεν ενθουσιάζει.

Αν και στα benchmarks η κάρτα δεν ξεπερνάει τους 77 βαθμούς, με το Witcher 3 χτυπάει 82 βαθμούς με aggressive fan profile.

Μόλις φτάσει τους 80, η κάρτα ρίχνει τη συχνότητα από τα 1342MHz στα 1332

συνήθως στα τεστ οι κάρτες, και γενικά όλο το σύστημα είναι on the desck

λογικό είναι.

Κοιτάξτε, όπως είπα, οι υψηλές θερμοκρασίες παρατηρήθηκαν μόνο στο Witcher 3 και μόνο σε πάρα πολύ συγκεκριμένες συνθήκες ( Ultra Shadows, μέσα σε δάσος, κατα την ανατολή του ήλιου, μεταξύ 3:30 - 4:30 ώρα παιχνιδιού).

Εχθές για παράδειγμα έπαιξα 6 ώρες το παιχνίδι και η μέγιστη θερμοκρασία ήταν 74.

Έκανα την καμπύλη του ανεμιστήρα ένα κλίκ πιό aggressive (100% στους 79 βαθμούς) και είμαστε μιά χαρά.

Κοιτάξτε, όπως είπα, οι υψηλές θερμοκρασίες παρατηρήθηκαν μόνο στο Witcher 3 και μόνο σε πάρα πολύ συγκεκριμένες συνθήκες ( Ultra Shadows, μέσα σε δάσος, κατα την ανατολή του ήλιου, μεταξύ 3:30 - 4:30 ώρα παιχνιδιού).

Εχθές για παράδειγμα έπαιξα 6 ώρες το παιχνίδι και η μέγιστη θερμοκρασία ήταν 74.

Έκανα την καμπύλη του ανεμιστήρα ένα κλίκ πιό aggressive (100% στους 79 βαθμούς) και είμαστε μιά χαρά.

Σαν λίγο θερμή μου φαίνεται η κάρτα σου.Έχεις καθόλου OC??

Εγώ την έχω Core: 1480ΜHz (1500ΜΗz κρασάρει), VRAM: 8000MHz Voltage: +20mV και σε Full Load δεν μου πάει ποτέ πάνω από 68°C - 70°C...

Παρακάτω και η καμπύλη που έχω ορίσει...

post-127874-0-59771000-1445772941_thumb.jpg

Ναι ρε guys, όπου και να ψάξεις στα γνωστά σαιτ, θα δεις ότι το Witcher 3 αλλάζει τα φώτα σε όλες τις gpu με υψηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες που έχει ο κάθε ένας από εμάς.

Για αυτό και δεν μπορείς να έχεις και πολύ ψηλά τα ρολόγια σε αυτό το game με oc. Αυτό και το Unity είναι πολύ unstable σε oc, τουλάχιστον σε μένα και είναι τα μόνα games που βλέπω 68αρι. Όλα τα υπόλοιπα είμαι κάτω από 63 και ούτε τα fans της gpu δεν λειτουργούν.

Ναι ρε guys, όπου και να ψάξεις στα γνωστά σαιτ, θα δεις ότι το Witcher 3 αλλάζει τα φώτα σε όλες τις gpu με υψηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες που έχει ο κάθε ένας από εμάς.

Για αυτό και δεν μπορείς να έχεις και πολύ ψηλά τα ρολόγια σε αυτό το game με oc. Αυτό και το Unity είναι πολύ unstable σε oc, τουλάχιστον σε μένα και είναι τα μόνα games που βλέπω 68αρι. Όλα τα υπόλοιπα είμαι κάτω από 63 και ούτε τα fans της gpu δεν λειτουργούν.

Ναι, μόνο που δεν υπάρχει στο O.C. "είναι σταθερό στο Α και δεν είναι σταθερό στο Β". Ή είναι σταθερό ή δεν είναι.

• Like 1

Σαν λίγο θερμή μου φαίνεται η κάρτα σου.Έχεις καθόλου OC??

Εγώ την έχω Core: 1480ΜHz (1500ΜΗz κρασάρει), VRAM: 8000MHz Voltage: +20mV και σε Full Load δεν μου πάει ποτέ πάνω από 68°C - 70°C...

Παρακάτω και η καμπύλη που έχω ορίσει...

Εσύ είσαι πιό κρύος και από τα review sites που τις έχουν στον πάγκο....

Όταν παίξεις Witcher 3 και φτάσεις σε εκείνα τα συγκεκριμένα σημεία που αναφέρομαι μας λές πώς τα πήγες.

Φυσικά παίξει ρόλο και η θερμοκρασία δωματίου. Ελλάδα έχει αρχίσει να κρυώνει...

Ναι, μόνο που δεν υπάρχει στο O.C. "είναι σταθερό στο Α και δεν είναι σταθερό στο Β". Ή είναι σταθερό ή δεν είναι.

Σε games όπως το Unity, που και +1ΜΗΖ να βάλω, τρώω random crash ανεξαρτήτως χρόνου, τι πρέπει να κατηγορήσω το oc μου ή το game;  Πως γίνεται να είμαι παντού stable, σε πάνω από 8 διαφορετικά benchmarks, και άλλα 25 games και μόνο σε αυτό υπάρχει το θέμα. Δεν το λες και υπόδειγμα παιχνιδιού και ναι, υπάρχουν παιχνίδια που δεν συμπεριφέρονται καλά με το oc. Yπάρχει και ο random παράγοντας βέβαια. Διάβαζα πολύ καιρό για το gta v και πολλά άτομα να έχουν θέματα με το oc κτλ, και εγώ στο συγκεκριμένο game, δεν έχω συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα. 

• Like 1

Δυστυχως ομως ετσι ειναι ή κατι ειναι σταθερο 24/7 για ολα ή δεν ειναι.. Δεν υπαρχει partial rock stable o/c ή κατι ειναι rock stable ή δεν ειναι.. Δεν φταιει το Unity επειδη εσενα κανει την καρτα σου ασταθεστατη απο μια συχνοτητα και επανω.. Σε εμενα ας πουμε δεν ισχυει αυτο παιζω απροβληματιστα σε ψηλα ρολογια.

Οπως π.χ ενα PC μπορει να τρεχει τα παντα σε μια o/ced συχνοτητα, και με small FFTs π.χ στο Prime να τρωει φετα, ενω τρεχει ολα τα torture tests χωρις θεμα. Αρα δεν ειναι stable με τον ορισμο, παροτι εσυ μπορει να κανεις την συντριπτικη πλειοψηφια των εργασιων σου ανετα και χωρις να αντιμετωπισεις θεμα ποτε.

Ετσι ειναι και με τις gpu. Kαι το Unity δεν εχει τοσο μεγαλο θεμα και στο λεω με τεσταρισμενες 4 GPU διαφορετικες σε αυτο, οσο εχει το W3 και ολως περιεργως το Project Cars!

Aν θες φτιαχνεις ενα profile με ποιο χαμηλα ρολογια για το Unity αφου εκει εχεις θεμα μονο (δοκιμασε να κατεβασεις μνημες τις ζεσταινει πολυ γιατι οτι του δωσεις το χρησιμοποει και τις γεμιζει, και ουτως ή αλλως δεν βοηθανε και σχεδον καθολου) και βαλε το αλλο profile σε ολα τα αλλα που σου δουλευει σε ολα καλα..

p.s Τωρα που το σκεφτομαι να ξερεις οτι το Unity εχει αλλο ενα κακο.. Τραβανε πολυ ρευμα με o/c οι καρτες στο συγκεκριμενο, τσεκαρε πως εισαι απο power requirements(εννοώ ανεβασε λιγο ταση κ power limit)..

• Like 2

Δυστυχως ομως ετσι ειναι ή κατι ειναι σταθερο 24/7 για ολα ή δεν ειναι.. Δεν υπαρχει partial rock stable o/c ή κατι ειναι rock stable ή δεν ειναι.. Δεν φταιει το Unity επειδη εσενα κανει την καρτα σου ασταθεστατη απο μια συχνοτητα και επανω.. Σε εμενα ας πουμε δεν ισχυει αυτο παιζω απροβληματιστα σε ψηλα ρολογια.

Οπως π.χ ενα PC μπορει να τρεχει τα παντα σε μια o/ced συχνοτητα, και με small FFTs π.χ στο Prime να τρωει φετα, ενω τρεχει ολα τα torture tests χωρις θεμα. Αρα δεν ειναι stable με τον ορισμο, παροτι εσυ μπορει να κανεις την συντριπτικη πλειοψηφια των εργασιων σου ανετα και χωρις να αντιμετωπισεις θεμα ποτε.

Ετσι ειναι και με τις gpu. Kαι το Unity δεν εχει τοσο μεγαλο θεμα και στο λεω με τεσταρισμενες 4 GPU διαφορετικες σε αυτο, οσο εχει το W3 και ολως περιεργως το Project Cars!

Aν θες φτιαχνεις ενα profile με ποιο χαμηλα ρολογια για το Unity αφου εκει εχεις θεμα μονο (δοκιμασε να κατεβασεις μνημες τις ζεσταινει πολυ γιατι οτι του δωσεις το χρησιμοποει και τις γεμιζει, και ουτως ή αλλως δεν βοηθανε και σχεδον καθολου) και βαλε το αλλο profile σε ολα τα αλλα που σου δουλευει σε ολα καλα..

p.s Τωρα που το σκεφτομαι να ξερεις οτι το Unity εχει αλλο ενα κακο.. Τραβανε πολυ ρευμα με o/c οι καρτες στο συγκεκριμενο, τσεκαρε πως εισαι απο power requirements(εννοώ ανεβασε λιγο ταση κ power limit)..

+1 Ότι είπε ο τύπος. Ή είναι σταθερή μια κλόκα ή δεν είναι. Και αυτό, δεν πάει με όλη την πλέμπα των χλιαρών τίτλων που δεν τη ζορίζουν ιδιαίτερα και αντέχει. Πάει με το πιο βαρύ που μπορείς να της πετάξεις 24/7. Εσένα, προφανώς, είναι μπανάνα το κομμάτι και δε σηκώνει φτερό παραπάνω - ίσως είναι και όλη η σειρά αυτή έτσι, αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν κλοκάρουν καθόλου, τότε. Όχι ότι κλοκάρουν, αλλά δεν κλοκάρουν στο Witcher και σε 3-4 ακόμα που θα ανακαλύψεις στους επόμενους μήνες.

Με τη δικιά σου "λογική" έχουν κυκλοφορήσει και οι φόλες για μαγικούς FX που πάνε 5ghz με τις χούφτες - εκτός από Battlefield, εκτός από Witcher, εκτός από prime κλπ. Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία... :P

Όχι ότι κλοκάρουν, αλλά δεν κλοκάρουν στο Witcher και σε 3-4 ακόμα που θα εντοπίσεις στους επόμενους μήνες.

Με αυτή τη λογική, κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει σταθερό O/C, ποτέ.

Cool.

Σιγα το θεμα για 40 και 50 και 100 ακομη MHz παραπανω τις περισσότερες φορές αν μια gpu περνει και 10-20% o/c συνολικα.. Πιο πολυ για bragging rights και benchmarks είναι παρα για πραγματικη διαφορα σε αποδοση στο παιχνιδι.

Τωρα αν η απόκλιση ειναι στα μισα επίπεδα απο ενα μεσο o/c ή πολυ λιγότερο τοτε ναι μπορείς να θεωρεις εαυτον ατυχο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...