Προς το περιεχόμενο

NVIDIA GeForce Series 900

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θα έλεγα γεωμετρικά!

Οταν φτασετε θερμοκρασίες Ελλάδας, 25 κ κάτω, θα είσαι μια χαρά. Ηλπιζε για αναβάθμιση πριν το ερχόμενο καλοκαίρι όμως ή επένδυση σε κλιματισμό :D

Αυτο παλι που ακριβως κολλαει????Να αναβαθμισει την 980ti για 1080P αναλυση που ειναι επειδη φτανει τους 80 βαθμους και πεφτουν λιγο τα ρολογια???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω η συζήτηση ξεφεύγει. Το σχόλιό μου ήταν για την απόδοση του συστήματος ψύξης της MSI. Δεν είναι πρόβλημα αυτές οι θερμοκρασίες για να ψάξουμε να βρούμε λύση, ειδικά όταν λάβουμε υπόψη τη θερμοκρασία δωματίου. Και τα 10ΜΗz που ρίχνει τα ρολόγια μετά τους 80 είναι αστείο.

Από την άλλη, έχεις ένα σύστημα ψύξης με λογικές διαστάσεις, που ακόμα και στο 100% των ανεμιστήρων το κουτί μένει πρακτικά αθόρυβο. Οπότε το trade-off αξίζει.

Τώρα αν τα 80-άρια θα τα βλέπω πιό συχνά από ότι θέλω, το πολύ πολύ να αντικαταστήσω τους ανεμιστήρες εισαγωγής-εξαγωγής αέρα με νέους καλύτερης απόδοσης.

Επεξ/σία από panther_512

Παιδιά, 980Τι έχω, όχι 970...... Τί σχέση έχουν οι θερμοκρασίες της μιάς με της άλλης.

Για θέμα airflow ούτε συζήτηση. Φιλοξενούσε crossfire setup χωρίς κανένα πρόβλημα. Υπάρχει πλαϊνός ανεμιστήρας που φυσάει απευθείας επάνω στη κάρτα. Πάντα βέβαια υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Απλά είναι πολύ ζεστή κάρτα. Στο 99% των περιπτώσεων το μάξιμούμ της είναι 77. Είναι πολύ συγκεκριμένη η περίπτωση που πάει πάνω από 80. Οι θερμοκρασίες που βλέπω έχουν επαληθευτεί και από άλλους κατόχους της ίδιας κάρτας.

Θερμοκρασία δωματίου 29 βαθμοί

Εδω ειναι ολο το ζουμι.Δεν ειναι θεμα της καρτας σου.Εκτως αν οι αλλοι κατοχοι που λες την εστειλαν για rma την καρτα και την δεχτηκε η Msi. 

Στο μεταξύ είδα μερικά βίντεο αρκετών youtuber με games κτλ, λόγω της συζήτησης,  και η 980ti όντως το χτυπάει για πλάκα το 77- 80. Ως πρώτη σκέψη,  σκέφτηκα ότι το ξεφτίλισαν στο oc αλλά από τα λεγόμενα πιο πάνω του φίλου, είναι κάτι φυσιολογικό για την κάρτα αυτό. Να φανταστώ τα fans στο auto τα έχεις panther; 

Όχι, έχω aggressive fan curve. 100% fans στους 80 βαθμούς.

Μόνο το Witcher 3 σε πάρα πολύ συγκεκριμένο σημείο όπου τα shadows γονατίζουν την κάρτα υπάρχουν αυτές οι θερμοκρασίες. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, ακόμα και με διαρκές 99% GPU usage στα benchmarks, οι θερμοκρασίες το πολύ να πάνε στους 77. Κάτι κάνει το Witcher με τα ultra shadows και ψήνει τους shaders της κάρτας....

• Like 1

Nαι έχεις δίκιο,  το Witcher 3 είναι άλλη περίπτωση και όντως γονατίζει τις τωρινές κάρτες. Επίσης είναι το μόνο game που η κάρτα μου βαράει πάνω από 68 βαθμούς και μου βγάζει artifacts στο oc που τις έχω κάνει. Οπότε μόνο για το συγκεκριμένο game έχω άλλο profile στο afterburner για να μην έχω θέματα και πιέζω χωρίς λόγο την gpu για μερικά παραπάνω frames. 

Το είχα αναφέρει και στις πιο πίσω σελίδες, είναι το μοναδικό game που το oc μου δεν είναι stable ενώ ότι άλλο benchmark/game τις έχω πετάξει το βγάζει χωρίς κανένα θέμα και με 2-3 βαθμούς παραπάνω από τα stock speeds.

Eγώ τα fans τα έχω στο auto και δεν έχω πειράξει καθόλου voltage, ούτε σκοπεύω να ασχοληθώ με custom bios.

Καλησπερα μια τοποθετηση να κανω διαβαζοντας τα τελευταια posts στο νημα...Εχω την Asus Strix 980 και μετα απο 3 ωρες assasin creed unity στα 1440p  η θερμοκρασια δεν ξεπερασε τους 62!Ουτε κανα τα ανεμιστηρια της δεν πηραν μπρος!Και η καρτα ειναι αρκετα τσιταρισμενη στα 1450ΜΗz core clock και 7600ΜΗz memory clock!Λοιπον σκεφτομαι να προσθεσω αλλη μια ιδια ακομα καρτα στο συστημα τελος του μηνα...!Θα εχω θεμα με τις θερμοκρασιες?Θα χρειαστουν νερα?

Καλησπερα μια τοποθετηση να κανω διαβαζοντας τα τελευταια posts στο νημα...Εχω την Asus Strix 980 και μετα απο 3 ωρες assasin creed unity στα 1440p  η θερμοκρασια δεν ξεπερασε τους 62!Ουτε κανα τα ανεμιστηρια της δεν πηραν μπρος!Και η καρτα ειναι αρκετα τσιταρισμενη στα 1450ΜΗz core clock και 7600ΜΗz memory clock!Λοιπον σκεφτομαι να προσθεσω αλλη μια ιδια ακομα καρτα στο συστημα τελος του μηνα...!Θα εχω θεμα με τις θερμοκρασιες?Θα χρειαστουν νερα?

Να ξερεις οτι το SLi προσθετει τουλαχιστον 6-10C στην κατω καρτα ειδικα αν το συστημα ψυξης φυσαει προς τα κατω και οχι προς τα εξω.

Πρεπει να εχεις καλο airflow μεσα στο κουτι παλι για ευνοητους λογους (2 gpu,cpu, περιφερειακα στο κουτι). Οχι δεν θα χρειαστουν νερα αν ηταν καθε φορα που θελουμε να κανουμε SLi να βαζουμε water blocks ή να αγοραζουμε custom water υλοποιησεις κλαφτα Χαραλαμπε.. 

Αλλα το ξαναλεω. Δεν καταλαβαινω τον ντορο με τις θερμοκρασιες. Eιναι gpu και οχι cpu. Εφοσον δεν βλεπετε 90+ ειστε μια χαρα.

• Like 1

Ειχα την εντυπωση πως επειδη ειναι αρκετα στρεσαρισμενη η καρτα στα 1450+ ΜΗz core θα ηταν καλυτερα τα νερα...αλλα τεσπα!Oσο για το airflow νομιζω ειναι αρκετα καλο...αλλα σε καμια 10αρια μερες θα αλλαξω και κουτακι και θα παω σε phanteks enthoo primo.Οποτε εντυπωσεις μετα.Θα ηθελα και μια γνωμη ομως για ενα καλο κουτακι (σοβαρο οχι διαστημοπλοιο) να εχεις χωρους και για νερα πιο μετα!

Κοιτα μια λυση με νερο θα εχει το καλο των θερμοκρασιων αν σε αγχωνουν τοσο πολυ, και τον σχεδον ανυπαρκτο θορυβο. Απο o/c μην περιμενεις παραπανω πραγματα.

Δεν στρεσσαρονται οι καρτες μην ανησυχεις οι gpu ειναι πολυ πιο ανθεκτικες απο τις cpu. Αυτο που δεν πρεπει να κανεις ποτε, αν δεν ξερεις τι κανεις ειναι να παιζεις με custom bios και τασεις τρελλες. Εκει ναι μπορει να κανεις ανεπανορθωτη ζημια.

Kατα τα αλλα για κουτια καλο θα ηταν να απευθυνθεις στην αναλογη κατηγορια για να παρεις και περισσοτερες απαντησεις.

Καλους και αποδοτικους ανεμιστηρες να εχεις και το κουτι λιγοτερη σημασια εχει αν εχεις κανει καλο cable management..

• Like 1

Αυτο παλι που ακριβως κολλαει????Να αναβαθμισει την 980ti για 1080P αναλυση που ειναι επειδη φτανει τους 80 βαθμους και πεφτουν λιγο τα ρολογια???

φουλγκορε αγοριμ, βάλε λίγο χιουμορ στην ζωή σου :}

Όχι, έχω aggressive fan curve. 100% fans στους 80 βαθμούς.

Μόνο το Witcher 3 σε πάρα πολύ συγκεκριμένο σημείο όπου τα shadows γονατίζουν την κάρτα υπάρχουν αυτές οι θερμοκρασίες. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, ακόμα και με διαρκές 99% GPU usage στα benchmarks, οι θερμοκρασίες το πολύ να πάνε στους 77. Κάτι κάνει το Witcher με τα ultra shadows και ψήνει τους shaders της κάρτας....

δοκίμασε να βάλεις ταβάνι 80%. Ενδεχομένως να διατηρήσεις τις ίδιες θερμοκρασίες αλλά με χαμηλότερο θόρυβο.

Να ξερεις οτι το SLi προσθετει τουλαχιστον 6-10C στην κατω καρτα ειδικα αν το συστημα ψυξης φυσαει προς τα κατω και οχι προς τα εξω.

Πρεπει να εχεις καλο airflow μεσα στο κουτι παλι για ευνοητους λογους (2 gpu,cpu, περιφερειακα στο κουτι). Οχι δεν θα χρειαστουν νερα αν ηταν καθε φορα που θελουμε να κανουμε SLi να βαζουμε water blocks ή να αγοραζουμε custom water υλοποιησεις κλαφτα Χαραλαμπε..

Αλλα το ξαναλεω. Δεν καταλαβαινω τον ντορο με τις θερμοκρασιες. Eιναι gpu και οχι cpu. Εφοσον δεν βλεπετε 90+ ειστε μια χαρα.

Εάν δεν κάνω λάθος, η πάνω κάρτα ανεβάζει την εξτρα θερμοκρασία και αυτό διότι οι ανεμιστήρες τραβουν καυτόν αέρα από την κάτω κάρτα. Ειδικά εαν η μια κάρτα σχεδον εφαπτεται με την άλλη. Μοντακια με έξτρα ανεμιστήρα στο ενδιάμεσο των καρτών μειώνουν λιγο το πρόβλημα.

fThdBzT.jpg

• Like 3

Εάν δεν κάνω λάθος, η πάνω κάρτα ανεβάζει την εξτρα θερμοκρασία και αυτό διότι οι ανεμιστήρες τραβουν καυτόν αέρα από την κάτω κάρτα. Ειδικά εαν η μια κάρτα σχεδον εφαπτεται με την άλλη. Μοντακια με έξτρα ανεμιστήρα στο ενδιάμεσο των καρτών μειώνουν λιγο το πρόβλημα.

Ναι η πανω καρτα εχει μεγαλυτερες θερμοκρασιες εγω το εγραψα λαθος στην βιασυνη μου, για αυτους ακριβως τους λογους. Στην προκειμενη αυτο που παρουσιαζεις ειναι reference βεβαια και φυσανε προς τα εξω και οχι προς τα κατω, οποτε το εξτρα ανεμιστηρι στην ακρη βοηθαει ακομη περισσοτερο το airflow να βγει εξω και να μην μεινει στο κουτι. Στις non reference υπαρχει μεγαλυτερο προβλημα ακριβως για τον λογο που ανεφερες, οτι δηλαδη ειναι πολυ κοντα και το συστημα ψυξης ανεβαζει πολυ θερμοκρασια ειδικα στην μια αν δεν ανεβασεις ανεμιστηρα.

Ailuros, ακούς τίποτα για ανακοίνωση νέας κάρτας μέχρι τις γιορτές; Αναφέρομαι σε high end σε στυλ GM200 full chip με 6GB ram. Αν και λόγω αδυναμίας της AMD δεν το βλέπω. 

Ναι η πανω καρτα εχει μεγαλυτερες θερμοκρασιες εγω το εγραψα λαθος στην βιασυνη μου, για αυτους ακριβως τους λογους. Στην προκειμενη αυτο που παρουσιαζεις ειναι reference βεβαια και φυσανε προς τα εξω και οχι προς τα κατω, οποτε το εξτρα ανεμιστηρι στην ακρη βοηθαει ακομη περισσοτερο το airflow να βγει εξω και να μην μεινει στο κουτι. Στις non reference υπαρχει μεγαλυτερο προβλημα ακριβως για τον λογο που ανεφερες, οτι δηλαδη ειναι πολυ κοντα και το συστημα ψυξης ανεβαζει πολυ θερμοκρασια ειδικα στην μια αν δεν ανεβασεις ανεμιστηρα.

Παίζει και η λυση του pcie extension. Ghetto-style αλλά μπορεί να δώσει λύση σε πηγμενο sli.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...