Προς το περιεχόμενο

NVIDIA GeForce Series 900

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πάντως από θέμα ψύξης, η MSI 980Ti δεν ενθουσιάζει.

Αν και στα benchmarks η κάρτα δεν ξεπερνάει τους 77 βαθμούς, με το Witcher 3 χτυπάει 82 βαθμούς με aggressive fan profile.

Μόλις φτάσει τους 80, η κάρτα ρίχνει τη συχνότητα από τα 1342MHz στα 1332

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μακακίες της πράσινης είναι αυτά, για ποιο λόγο να πέφτουν τα ρολόγια όταν χτυπάει 80 βαθμούς η κάρτα, να πέφτουν όταν χτυπήσει 90+ να το καταλάβω, αλλά 80 ; Τραγικοί απλά..

• Like 2

Ποιος ξερει γιατί δουλεύει ετσι ο αλγόριθμος, οι gpu δεν ιδρωνουν ουτε 80 ουτε 90 ακομη.. Βαζεις custom αν θες bios και ησυχαζεις(αν έχεις καλη ψυξη αν κ εγω δεν το κανω ποτε δεν βρισκω το λογο), κατι τρεχει στα γυφτικα ούτως ή άλλως σιγα τα αυγα ακομη και 100MHz να πεσει απο boost η διαφορα στις επιδοσεις ειναι πολυ μικρη. Το utilisation παιζει κ αυτο το ρολο του, αρκετα παιχνιδια επιτηδες το ριχνουν για να μην δημιουργουν προβλήματα..

Πάντως από θέμα ψύξης, η MSI 980Ti δεν ενθουσιάζει.

Αν και στα benchmarks η κάρτα δεν ξεπερνάει τους 77 βαθμούς, με το Witcher 3 χτυπάει 82 βαθμούς με aggressive fan profile.

Μόλις φτάσει τους 80, η κάρτα ρίχνει τη συχνότητα από τα 1342MHz στα 1332

Με τόσο που έχει η θερμοκρασία περιβάλλοντος, στα ρολόγια που λές, σου ανεβάζει πολύ θερμοκρασία. Μήπως τα ανεμιστήρια του κουτιού σου δεν είναι σωστά ρυθμισμένα ή το κουτί σου παρα είναι μικρό; 80άρια με υψηλόστροφα ανεμιστήρια δεν είναι λογικό. Πόσο % φτάνουν οι ανεμιστήρες της κάρτας;

Και εγώ πάνω από 68-70 (καλοκαίρι) δεν έχω δει με την 970 και με OC. 

Παίζει να φταίει και το airflow στο κουτί σας όσοι πιάνετε 80αρια. Μου φαίνεται υψηλή θερμοκρασία, ειδικά τώρα που αρχίζει και παγώνει ο καιρός.

Το ότι κατεβάζουν ρολόγια μετά από κάποια θερμοκρασία πάντως είναι απαράδεκτο...

• Like 2

Εξαρτάται και την 970. Εγώ με την msi ειμαι 30 - 35 Idle. Μετά από 1.5 ώρα gaming είδα 77. Η gigabyte νομίζω είναι πιο κρύα ακόμα και στο ίδιο case.

Θερμοκρασία οικίας 24 βαθμοί.

Κουτί carbide 200R , αρνητικό airflow θα έλεγα , βάζω αέρα από 2 ανεμιστήρες μπροστά και πετάνε προς τα πίσω η hyper evo 212 της CPU και ο πίσω του κουτιου

Ναι παιδια το die size του GM200 ειναι 601 mm2 και εχει 8000M transistor count, εν αντιθεσει με το GM204 που ειναι 398mm2 και 5200M αντιστοιχα.. Δεν ειναι μικρος πυρηνας για να μην θερμαινεται παραπανω στο ιδιο fabrication process/nm, να ξερουμε και τι ζηταμε..

Οι 80/90αρες under full load ακομη και με ανεβασμενα ανεμιστηρια ειναι πιο λογικο στο GM200..

• Like 1

Παιδιά, 980Τι έχω, όχι 970...... Τί σχέση έχουν οι θερμοκρασίες της μιάς με της άλλης.

Για θέμα airflow ούτε συζήτηση. Φιλοξενούσε crossfire setup χωρίς κανένα πρόβλημα. Υπάρχει πλαϊνός ανεμιστήρας που φυσάει απευθείας επάνω στη κάρτα. Πάντα βέβαια υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Απλά είναι πολύ ζεστή κάρτα. Στο 99% των περιπτώσεων το μάξιμούμ της είναι 77. Είναι πολύ συγκεκριμένη η περίπτωση που πάει πάνω από 80. Οι θερμοκρασίες που βλέπω έχουν επαληθευτεί και από άλλους κατόχους της ίδιας κάρτας.

Θερμοκρασία δωματίου 29 βαθμοί

Παίζει κι αυτό το ρόλο του έτσι;

Η φυσιολογική θερμοκρασία δωματίου είναι ~20°C, κι έχω παρατηρήσει ότι και η θερμοκρασία όλων των pc parts μεταβάλλεται ανάλογα και γραμμικά.

Παίζει κι αυτό το ρόλο του έτσι;

Η φυσιολογική θερμοκρασία δωματίου είναι ~20°C, κι έχω παρατηρήσει ότι και η θερμοκρασία όλων των pc parts μεταβάλλεται ανάλογα και γραμμικά.

θα έλεγα γεωμετρικά!

Οταν φτασετε θερμοκρασίες Ελλάδας, 25 κ κάτω, θα είσαι μια χαρά. Ηλπιζε για αναβάθμιση πριν το ερχόμενο καλοκαίρι όμως ή επένδυση σε κλιματισμό :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...