c0nvict Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Είναι φυσιολογικό η CPU μου (i7 4790k) να κάνει πιο γρήγορα rendering από την GPU Gigabyte GTX 980 G1 Gaming με ενεργοποιημένα τα Cuda Cores? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hitman69 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Είναι φυσιολογικό η CPU μου (i7 4790k) να κάνει πιο γρήγορα rendering από την GPU Gigabyte GTX 980 G1 Gaming με ενεργοποιημένα τα Cuda Cores? Aν εκανες rendering με το Quick Sync τοτε η CPU δεν πιανεται! Toυλαχιστον 4 φορες πιο γρηγορο απο μια καρτα γραφικων επιπεδου 680 gtx της Nvidia. http://www.anandtech.com/show/7003/the-haswell-review-intel-core-i74770k-i54560k-tested/8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
c0nvict Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Εκανα μετατροπη βιντεο απο ts σε h.264 mp4 με το προγραμμα free ts video converter κι ενω είχα ενεργοποιημενα τα cuda cores με τον i7 4790k εκανε 4 λεπτα ενω με την 980 εκανε 9 λεπτα. Λίγο κουλο δεν ειναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Εκανα μετατροπη βιντεο απο ts σε h.264 mp4 με το προγραμμα free ts video converter κι ενω είχα ενεργοποιημενα τα cuda cores με τον i7 4790k εκανε 4 λεπτα ενω με την 980 εκανε 9 λεπτα. Λίγο κουλο δεν ειναι; Τα cuda cores ειναι πιο χρησιμα σε 3D content creation/modeling περιπτωσεις και οχι σε video transcoding/conversion. Εκει ενα handbrake με μια cpu κανει καλυτερη δουλεια οπως σου ειπαν.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos456 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Εκανα μετατροπη βιντεο απο ts σε h.264 mp4 με το προγραμμα free ts video converter κι ενω είχα ενεργοποιημενα τα cuda cores με τον i7 4790k εκανε 4 λεπτα ενω με την 980 εκανε 9 λεπτα. Λίγο κουλο δεν ειναι; dvdfab που χρησιμοποιώ δουλεύουν κανονικά τα cuda cores. Μπορεί να έχει θέμα το software. Δοκίμασε άλλο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex21121988 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Πολλά προγράμματα μένουν πίσω λόγω αναβαθμισμένων drivers από την nvidia οπότε παίζει να μην σου λειτουργούν καν τα cuda cores. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Οι περισσότερες εφαρμογές επεξεργασίας video είναι ακόμα και σήμερα βελτιστοποιημένες περισσότερο για CPU και υπάρχει λόγος για αυτό. Μια μικρή αναζήτηση να κάνετε στο διαδίκτυο θα δείτε ότι είναι κοινός τόπος εδώ και χρόνια και όχι πρόσφατη ανακάλυψη. Nαι υπάρχει πάντα η δυνατότητα GPGPU στις κάρτες γραφικών με την διαφορά ότι θα πρέπει να είναι GPGPU που να έχει λογική, γιατί αν μιλάμε για παράδειγμα για περιπτώσεις με σχετικά μικρό αριθμό threads ένας επεξεργαστής σαφώς και είναι ιδανικότερος για κάτι τέτοιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kaklikos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπερα στα αλανια. Λοιπον παιδες εχω το συστημα της υπογραφης. Σκεφτομαι να αγορασω αλλη μια 970 g1 για να αξιοποιησω το μονιτορ μου. Αξιζει να παω σε sli 970(?) ή να κοιταξω για μια 980 με δυσκολια 980ti? Σχετικα με το sli θα εχω θεματα στα games? Σας ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπερα στα αλανια. Λοιπον παιδες εχω το συστημα της υπογραφης. Σκεφτομαι να αγορασω αλλη μια 970 g1 για να αξιοποιησω το μονιτορ μου. Αξιζει να παω σε sli 970(?) ή να κοιταξω για μια 980 με δυσκολια 980ti? Σχετικα με το sli θα εχω θεματα στα games? Σας ευχαριστω! Για μένα καλυτερα μία μονή gpu και δεν θα χρειάζεσαι να περιμένεις drivers για sli στο κάθε game.Όπου δουλεύει το sli θα είσαι λίγο πάνω από 980ti βέβαια!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kaklikos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Το να περιμενω και μια εβδομαδα για οδηγους δεν αποτελει προβλημα. Απλα με τις 970 δεν θα βγω πιο κερδισμενος χρηματικα οταν θα βγει η επομενη σειρα και κανω αναβαθμιση στην αντιστοιχη πχ 970? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex21121988 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Το να περιμενω και μια εβδομαδα για οδηγους δεν αποτελει προβλημα. Απλα με τις 970 δεν θα βγω πιο κερδισμενος χρηματικα οταν θα βγει η επομενη σειρα και κανω αναβαθμιση στην αντιστοιχη πχ 970? Όχι πως το sli δεν συμφέρει ή δεν υποστηρίζεται σωστά από τα περισσότερα games, αλλά όπως και να το δεις, η single gpu είναι η πιο recommended λύση για να μην έχεις πολλά πολλά με drivers/sli profiles. Δεν είναι όπως παλιά εννοείται η κατάσταση, τα περισσότερα games έχουν κατευθείαν υποστήριξη και σωστό usage για sli. Αλλά τους έχεις εμπιστοσύνη τους developers; Eγώ όχι. Βλέπε Arkham Knight - που μετά το update δεν λειτουργεί το sli, βλέπε Bethesda που έχει κολλήσει με το αρχαίο engine (OpenGL) οπότε στα games τo ξεχνάς το multi-gpu setup και άλλα που δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανένας ότι 1. θα το χρησιμοποιούν σωστά με σωστό usage κτλ. 2. αν θα το υποστηρίζει κατευθείαν με το launch ενός game ή αν θα το υποστηρίζει το game γενικά. Για μεταπωλητική φάση και για να σε κρατήσει το setup σου παραπάνω, επίσης δεν μπορώ να πω ότι το sli συμφέρει. Βγαίνουν πχ οι Pascal ή και η επόμενη σειρά και παίζει να σου δίνουν την ίδια απόδοση και σε single λύση από αυτή που έχεις σε sli. Οκ θα είσαι λίγο πιο δυνατός πάντα με δυο κάρτες αλλά μέχρι πότε; Επίσης το γεγονός ότι τελικά με τα Win10 δεν το βλέπω να κάνει merge η vram, θα έχεις θέμα και εκεί με όλο αυτό που γίνεται με τα games που είναι πλέον αδηφάγα και σε αυτό. YΓ. Εγώ είχα 8800GT/480sli/580/680 sli setups- έτσι για την ιστορία το αναφέρω πριν πεταχτεί ο titanomaxos με διακόσια γραφήματα να μας λέει πόσο συμφέρει το sli, δεν με βλέπω να πηγαίνω ξανά σε τέτοια φάση. Δεν αξίζουν τα games τέτοιο build imho. Εκτός αν θέλεις τίποτα 4Κ που και πάλι 2 x 970 δεν σε φτάνουν για καλά =60fps. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Όταν τα port είναι άψογα(Βλέπε MGSTPP και κυρίως το Mad Max) και μια 970 είναι υπεραρκετή για max settings με 60+FPS. Όταν το port είναι προβληματικό, και SLI Titan X να έχεις, δεν θα το ευχαριστηθείς όπως πρέπει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
John-lamia Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπερα στα αλανια. Λοιπον παιδες εχω το συστημα της υπογραφης. Σκεφτομαι να αγορασω αλλη μια 970 g1 για να αξιοποιησω το μονιτορ μου. Αξιζει να παω σε sli 970(?) ή να κοιταξω για μια 980 με δυσκολια 980ti? Σχετικα με το sli θα εχω θεματα στα games? Σας ευχαριστω! έχεις σκεφτεί την περίπτωση να δώσεις την 970 που έχεις και με τα χρήματα που θα έδινες για μια 970 ακόμα να πας σε 980 ti ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ASFE Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Αν και τα χρηματα ειναι παραπανω, συμφωνω με τον απο πανω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Για μένα καλυτερα μία μονή gpu και δεν θα χρειάζεσαι να περιμένεις drivers για sli στο κάθε game.Όπου δουλεύει το sli θα είσαι λίγο πάνω από 980ti βέβαια!!! Δεν περιμενεις σχεδον ποτε driver για SLi τα τελευταια 2 χρονια πλην ελαχιστων εξαιρεσεων ειναι sli ready η συντριπτικη πλειοψηφια των τιτλων και ειδικα των ΑΑΑ. Μαλιστα εξ αρχης εχει μια πολυ καλη αποδοση και το μονο που μπορει να αλλαξει ειναι ενα περαιτερω optimization για τo sli profile που μπορει να αποδοσει ενα 5-10% παραπανω σε καποιες περιπτωσεις και να λυσει καποιο πιθανο bug αν υπαρξει. Απορω με αυτη την εμμονη και το SLi ακομη και εν ετει 2015. Σαφως και μια λυση μονη ειναι καλυτερη, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι το SLi δεν δουλευει καλα. Και σε πολλες περιπτωσεις ειναι πιο συμφερουσα οικονομικα η προσθηκη μονο μιας δευτερης gpu και οχι πωληση της μιας και αγορας μιας καινουργιας δυνατης. Ναι τελεια λυση δεν αποτελει το εχουμε ξαναπει, αλλα αλλο αυτο και αλλο δεν προσφερει ενα πολυ καλο scaling ειδικα στις gpu limited αναλυσεις και δεν δουλευει σωστα. Far from that.. Το να περιμενω και μια εβδομαδα για οδηγους δεν αποτελει προβλημα. Απλα με τις 970 δεν θα βγω πιο κερδισμενος χρηματικα οταν θα βγει η επομενη σειρα και κανω αναβαθμιση στην αντιστοιχη πχ 970? Δεν θα περιμενεις πλην ελαχιστων εξαιρεσεων.. 6 χρονια χρηστης SLi κατι ξερω και το λεω.. Το μονο θεμα που βλεπω με τις 970 ειναι η μνημη αλλα εξαρταται απο τις αναλυσεις που παιζεις, αλλιως απο θεμα επιδοσεων ενα 970SLi ειναι τουμπανακι. Δεν ειναι παντα πανακεια η μονη λυση ουτε αποτελει μονοδρομο, εγω ειχα λογους που το εκανα και ο σημαντικοτερος ειναι η περισσοτερη vram λογω πολυ μεγαλης αναλυσης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα