Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ποτε παιζει να δουμε τις gtx 950 στα καταστιματα ? γεμισε το net απο reviews εδω και αρκετο καιρο και στα ραφια τιποτα ακομα !!!!

Δημοσ.

Με Capital control,εκλογες εντως του Σεπτεμβριου και το γνωστο θεμα με τις εισαγωγες το οποιο δεν το βλεπω να τελειωνει γρηγορα ισως δουμε την καρτα στο Οκτωβριο και αυτη ειτε απο λιγα και γνωστα καταστηματα αλλα και σε τσιμπημενη τιμη και κλασσικα κατοπιν παραγγελιας.

Δες πχ τι γινεται στην δημοφιλη και καλοπουλημενη(ακομα και στην Ελλαδα)Gtx 970 για να καταλαβεις τι εννοω http://www.skroutz.gr/s/5535666/Gigabyte-GeForce-GTX970-4GB-G1-Gaming-GV-N970G1-GAMING-4GD.html

Δημοσ.

Eμένα πάντως boost-αρει μέχρι τα 1316 MHZ (default) oπότε δοκίμασα +200 core και +500 memory χωρίς voltage και το power limit στο default. Είναι stable όσο δοκίμασα και στο Unity κυρίως είδα διαφορά. Σε άλλα όχι και τόσο. Είναι και το benchmark ή game που θα το δοκιμάσεις. Αν δώσω παραπάνω core clock έχω artifacts κατευθείαν. (δοκίμασα και από 215+ τρώω άκυρο) Στα Win10 όλα αυτά. Στα 7 δεν το δοκίμασα ακόμα.

Για τις ώρες που παίζω δεν αξίζει να το βγάλω το συγκεκριμένο OC. Δεν τρέχει κίνδυνος για την gpu στις συγκεκριμένες επιλογές από ότι έχω δει και σε άλλους, οπότε μένω εδώ για την ώρα αν και δεν είμαι και πολύ fan του OC. Οι θερμοκρασίες είναι γύρω στους 6 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά n game αλλά είναι και καλοκαίρι.

Δημοσ.

Eμένα πάντως boost-αρει μέχρι τα 1316 MHZ (default) oπότε δοκίμασα +200 core και +500 memory χωρίς voltage και το power limit στο default. Είναι stable όσο δοκίμασα και στο Unity κυρίως είδα διαφορά. Σε άλλα όχι και τόσο. Είναι και το benchmark ή game που θα το δοκιμάσεις. Αν δώσω παραπάνω core clock έχω artifacts κατευθείαν. (δοκίμασα και από 215+ τρώω άκυρο) Στα Win10 όλα αυτά. Στα 7 δεν το δοκίμασα ακόμα.

Για τις ώρες που παίζω δεν αξίζει να το βγάλω το συγκεκριμένο OC. Δεν τρέχει κίνδυνος για την gpu στις συγκεκριμένες επιλογές από ότι έχω δει και σε άλλους, οπότε μένω εδώ για την ώρα αν και δεν είμαι και πολύ fan του OC. Οι θερμοκρασίες είναι γύρω στους 6 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά n game αλλά είναι και καλοκαίρι.

Τα artifacts τα τρως απο μνημες, ο πυρηνας σου κολλαει το συστημα ή κρασαρει τον οδηγο. Γενικα να ξερεις παντως οτι δεν συντρεχει κανενας κινδυνος για να κανεις o/c οσο δεν ξεπερνας τα ορια των τασεων που ειναι κλειδωμενα και ξεκλειδωνουν μονο με custom bios και οσο ξερεις οτι εχεις αρκετο ρευμα στην τροφοδοσια σου. Πολυς κοσμος δεν αντιλαμβανεται τι ζημια μπορει να παθει μια non reference gpu που ειναι σχεδιασμενη να δινει περισσοτερο ρευμα και τραβαει τα κερατα της αν την κλοκαρεις και ειναι οριακα στο τροφοδοτικο ή το ξεπερναει. (Hard shutdown,απωλεια τασης και αντε μετα κανε μετανοιες να δουλεψουν τα fail safe συστηματα του τροδοφοδοτικου σου σωστα). Ολα τα αλλα ειναι απολυτως ασφαλη για να παιξεις μαζι τους.. Max τασεις,max power limit κ.ο.κ.

Οι θερμοκρασιες επισης στις gpu και δη σε αυτες με πολυ καλα HSF δεν παιζουν ρολο ιδιαιτερο, ειναι πιο ανεκτικες οι GPU μακραν.

Κοινως.. Δωσε της να καταλαβει δεν μασαει, αρκει να μην μπλεκεις με custom bios αν δεν εισαι απολυτως σιγουρος τι κανεις και πως το κανεις ;)

• Like 1
Δημοσ.

Με το SLI τι παίζει τελευταία ρε παιδιά;

Σκέφτομαι για ένα δοκιμαστικό build με mini-sized gtx 950 SLI για υψηλά FPS σε 1080p.

Από ότι έχω δει όμως σε πολλές νεες μηχανές γραφικών δεν δουλεύει καν, σωστά;

Δημοσ.

Τα artifacts τα τρως απο μνημες, ο πυρηνας σου κολλαει το συστημα ή κρασαρει τον οδηγο. Γενικα να ξερεις παντως οτι δεν συντρεχει κανενας κινδυνος για να κανεις o/c οσο δεν ξεπερνας τα ορια των τασεων που ειναι κλειδωμενα και ξεκλειδωνουν μονο με custom bios και οσο ξερεις οτι εχεις αρκετο ρευμα στην τροφοδοσια σου. Πολυς κοσμος δεν αντιλαμβανεται τι ζημια μπορει να παθει μια non reference gpu που ειναι σχεδιασμενη να δινει περισσοτερο ρευμα και τραβαει τα κερατα της αν την κλοκαρεις και ειναι οριακα στο τροφοδοτικο ή το ξεπερναει. (Hard shutdown,απωλεια τασης και αντε μετα κανε μετανοιες να δουλεψουν τα fail safe συστηματα του τροδοφοδοτικου σου σωστα). Ολα τα αλλα ειναι απολυτως ασφαλη για να παιξεις μαζι τους.. Max τασεις,max power limit κ.ο.κ.

Οι θερμοκρασιες επισης στις gpu και δη σε αυτες με πολυ καλα HSF δεν παιζουν ρολο ιδιαιτερο, ειναι πιο ανεκτικες οι GPU μακραν.

Κοινως.. Δωσε της να καταλαβει δεν μασαει, αρκει να μην μπλεκεις με custom bios αν δεν εισαι απολυτως σιγουρος τι κανεις και πως το κανεις ;)

Ναι έχεις δίκιο. Όταν ξεπερνώ τα όρια στο core απλά τρώω crash στους drivers. Δεν πειράζω ρεύματα, custom bios κτλ,  δεν με ενδιαφέρουν, ήθελα απλά να την κάνω, όταν παίζω, μια stock 980 δηλαδή στα 1500/8000 για να κερδίσω κάποια mins σε μερικά games και νομίζω πως το πέτυχα.

Δημοσ.

Εγώ δεν πρόσεξα κάτι στην απόδοση των τελευταίων drivers. Όλο και για κάτι θα έχει κάποιο fix μέσα. 

Πάντως στα Win10(latest drivers) με +200core +500 μνήμη πηγαίνει σφαίρα η 980(970 OC) μου :P. Δεν το είχα και σε πολύ εκτίμηση το oc αλλά σε games όπως Unity και Arkham Knight αποδείχτηκε critical improvement, ειδικά στο πρώτο. Πάνω από 8-9 frames διαφορά και εκεί που χτύπαγα σε ορισμένες φάσεις 45αρια είμαι αυτόματα 55+frames avg. Οπότε το θεωρώ μεγάλη νίκη αυτό. 

Σε άλλα games δεν φαίνεται τόσο η διαφορά, όπως το Gta V και Witcher 3 που δεν τα πάνε και τόσο καλά με τα oc από όσο έχω διαβάσει σε κάμποσα forum και παρατήρησα τώρα και ο ίδιος. Δεν έχω θέματα αλλά δεν βλέπω να κερδίζω κάτι στο συγκεκριμένα πράγμα περίεργο για τόσο καλά optimized games στο pc.

*Xρησιμοποιώ και το Multi Display Power Saver του nvidia inspector και μου έχει σώσει την ζωή. Η gpu δουλεύει με το oc μόνο όταν χρειάζεται να τρέξει κάποιο game ή video app ( που του έχω ορίσει εγώ ) όπου τα δίνει όλα. Έπειτα πέφτει και πάλι για ύπνο. Γενικά όσοι χρησιμοποιείτε πάνω από 2 monitor καλό θα ήταν να το χρησιμοποιήσετε και εσείς. Εγώ έχω καρφωμένα δύο μόνιτορ και μια 50αρα tv οπότε είναι must για να κρατάει τα ρολόγια σταθερά στα 135/324 MHZ όσο βρίσκεται σε idle.

Θα ξεκουράσετε πολύ τις maxwell gpu σας. Οι θερμοκρασίες μου για καλοκαίρι είναι πολύ καλές και σταθερές λόγω και του case και καλού airflow. Θετικότατο ότι δεν επηρεάστηκαν ούτε βαθμό οι θερμοκρασίες μου με το overclocking προς ευχάριστη μου έκπληξη. :-)

• Like 1
Δημοσ.

αντε ντε !!

200€ ;

πιστεύω είναι αρκετά νωρίς ακόμα για αγορά μιας 950. μέχρι να υπάρξουν αρκετά κομμάτια στα ράφια από διάφορες εταιρίες θα έρθει και η 370Χ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...