Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μίας και δε με πολυνοιάζει το vram issue μπήκα και γω στο club με μια 970 msi 4g. Περιέργως οι θερμοκρασίες είναι πολύ παραπάνω απο ότι περίμενα.

Κάπου 43 idle, 53 με browsing και κάνα stream, 57-60 σε light games τύπου lol και είδα και 69 σε maxaρισμένο watch dogs.

Αυτά με δύο οθόνες συνδεδεμένες, διαφορετικών αναλύσεων. Παρόλο που σε μια οποιαδήποτε κάρτα αυτό θα ήταν οκ, σύμφωνα με τα benchmarks και σύμφωνα και με φίλους με ίδια setup αυτές οι θερμοκρασίες είναι υπερβολικές για αυτή την κάρτα.

Υπάρχει κάνα γνωστό issue ή καμία ιδέα για το τί να δώ; Έχω το τελευταίο vbios και φυσικά πριν την βάλω έβγαλα τα πάντα με ddu.

Το κουτί έχει καλό cable management, 2xfront in, 2xside out και 1xrear out, αλλα ακόμα και με βγαλμένο το Panel δεν αλλάζει κάτι.

Thanks

• Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μίας και δε με πολυνοιάζει το vram issue μπήκα και γω στο club με μια 970 msi 4g. Περιέργως οι θερμοκρασίες είναι πολύ παραπάνω απο ότι περίμενα.

Κάπου 43 idle, 53 με browsing και κάνα stream, 57-60 σε light games τύπου lol και είδα και 69 σε maxaρισμένο watch dogs.

Αυτά με δύο οθόνες συνδεδεμένες, διαφορετικών αναλύσεων. Παρόλο που σε μια οποιαδήποτε κάρτα αυτό θα ήταν οκ, σύμφωνα με τα benchmarks και σύμφωνα και με φίλους με ίδια setup αυτές οι θερμοκρασίες είναι υπερβολικές για αυτή την κάρτα.

Υπάρχει κάνα γνωστό issue ή καμία ιδέα για το τί να δώ; Έχω το τελευταίο vbios και φυσικά πριν την βάλω έβγαλα τα πάντα με ddu.

Το κουτί έχει καλό cable management, 2xfront in, 2xside out και 1xrear out, αλλα ακόμα και με βγαλμένο το Panel δεν αλλάζει κάτι.

Thanks

Η max ειναι που παιζει ρολο.Με 69 βαθμους εισαι μια χαρα.

Δημοσ.

Thanks

Χωρις ανεμηστηρες σε idle τι περιμενες :P 

Full load κοιτας και εισαι μια χαρα.Μεχρι 75 εχω δει msi και asus να πανε σε silent mode

Δημοσ.

Thanks

Να ξερεις οτι σε idle εχεις τετοιες θερμοκρασιες γιατι τρεχεις δυο οθονες. Αν δεις τα ρολογια της gpu σε idle ειναι τσιμπημενα πανω επιτηδες για να μην υπαρχει flickering μεταξυ των μονιτορ. Πατεντια της nvidia. Aν κανεις disable το ενα μονιτορ θα δεις οτι το πολυ θα εχεις 35-37 βαθμους και αυτο αν δεν εχεις καλο airflow στο κουτι σου. Το normal gpu clock να ξερεις ειναι τα 135ΜΗΖ σε idle για την gpu σου. 

Εγω τρεχω το multi display power saver (nvidia inspector) γιατι και εγω εχω δυο μονιτορ και ειχα το ιδιο θεμα με σενα. 

Οταν ειμαι σε idle με δυο μονιτορ ειμαι στους 33 βαθμους τωρα και το gpu clock ειναι στα 135 MHZ. 

Αν θελεις details πως να το χρησιμοποιεις πες μου να σου πω ή εναλλακτικα υπαρχουν και βιντεο που βοηθανε.

Ειναι αρκετα απλο παντως και το μονο που κανεις ειναι να κανεις add καποια 3D ή video applications oπου εκει δεν θα τρεχει το power saver.

Eτσι εισαι κομπλε σε idle οταν εισαι σε περιβαλλον που απλα κανεις browsing και οταν παιζεις παιρνεις οτι εχει να προσφερει η gpu ;)

• Like 2
Δημοσ.

Thanks

αν αφήσεις την μια οθόνη θα σου πέσουν τα ρολόγια και θα χαμηλώσουν οι IDLE θερμοκρασίες. Το έχω συναντήσει και εγώ με πολλές κάρτες γραφικών και 2 οθόνες, ανεβάζει παραπάνω ρολόγια η κάρτα σε IDLE για να τις αντέχει υποθέτω.

Δημοσ.

Ωρέ..4071MB έφτασε η VRAM στο Dying Light..

Κατι ειχες πει για ενα κόλλημα στο unity οταν βγαίνει το είδωλό (οταν σε βλεπουν). Η λυση ειναι ssd δισκος.

Το εχεις περασμενο σε ssd ? πιστευω πως οχι...

Αυτο το κολλημα το εχω οταν το τρεχω σε μηχανικο δισκο. Καρατσεκαρισμενα...

Και το middle earth να το περνάτε σε ssd.

Δημοσ.

Mην κοβεις χερακι για αυτο.. Εγω δεν το βλεπω τοσο αισιοδοξα ολο το θεμα περι απαιτησεων

΄Εχω την αίσθηση ότι τώρα που βρήκανε μπόλικη διαθέσιμη μνήμη του δώσανε και κατάλαβε με τις υπερβολές για υφές για να δείξουν την διαφορά με τις προηγούμενες κονσόλες. Για μελλοντικά παιχνίδια ωστόσο με μεγαλύτερη πολυπλοκότητα δεν θα μπορούν να το επαναλάβουν με την ίδια ευκολία τις ίδιες τσατσαριές.

Δημοσ.

Ακόμα υπάρχουν μπόλικες low-res υφές στα παιχνίδια οπότε θα 'θέλα να 'ξερα πόσα GB θα χρειάζονταν για να 'ναι παντού high-res..

Αυτό το έχω κάτι και πρέπει να το πασαλείψω παντού είναι που μας έφαγε στο τρισδιάστατο. Τι να τις κάνεις τις υφές υψηλής ανάλυσης π.χ. στο βουνό στο βάθος κήπος που θα απέχει 40 χιλιόμετρα; Μια θολούρα φτάνει. ΄Ενας καλός artist κάνει θαύματα και με υφές χαμηλής ανάλυσης.

Μπορείς να φανταστείς πόσους πόρους π.χ. θα γλύτωναν στο Mordor αν ΔΕΝ βάζανε ΚΑΘΕ βράχο να γυαλίζει σαν τον πώλο της μαιμούς; Δεν είναι καν ωραίο, ούτε το αισθάνεσαι φυσικό. Οι ISV έχουν τρομερή έλλειψη από καλούς artists. Πρέπει να υπάρχει και μέτρο και προοπτική σε αυτό που κάνουν.

Και με το συμπάθειο θα προτιμούσα καλύτερο lighting παρά τόνους υφών.

• Like 3
Δημοσ.

Πράγματι, στο ''Life Is Strange'' παρατήρησα πολύ έντονα αυτό που λες.Ενώ οι υφές είναι χαμηλής ανάλυσης, το art του παιχνιδιού τα σπάει άσχημα και ο πολύ καλός φωτισμός του, του δίνει μια αληθοφάνεια που δεν την περίμενα για να πω την αλήθεια.

Δημοσ.

Πράγματι, στο ''Life Is Strange'' παρατήρησα πολύ έντονα αυτό που λες.Ενώ οι υφές είναι χαμηλής ανάλυσης, το art του παιχνιδιού τα σπάει άσχημα και ο πολύ καλός φωτισμός του, του δίνει μια αληθοφάνεια που δεν την περίμενα για να πω την αλήθεια.

Περίπου....δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα. Με ενοχλέι που η κίνηση στα μοντέλα είναι ακόμα τύπου robocop. Σου είπα μέτρο σε όλα. Να αυτή η απλή τσατσαριά τρέχει και σε κινητά:

Καλός φωτισμός = ατμόσφαιρα, φυσική κίνηση, όμορφο....πάμε παρακάτω ;)

Δημοσ.

μια χαρά είναι οι θερμοκρασίες...αν κ σε idle έχω 35~37...και μαξ 69 σχεδόν σε όλα τα games.

Η max ειναι που παιζει ρολο.Με 69 βαθμους εισαι μια χαρα.

Χωρις ανεμηστηρες σε idle τι περιμενες :P

Full load κοιτας και εισαι μια χαρα.Μεχρι 75 εχω δει msi και asus να πανε σε silent mode

Ναι σε full load όντως δεν έχω παράπονο. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι η τεράστια διαφορά σε idle/μέτρια χρήση. Πως γίνεται ο @paularas ας πούμε με 3 οθόνες να έχει 27idle και 40+ με diablo/browsing/streaming; Ίδια κάρτα ακριβώς και σε γενικές γραμμές  ίδιο flow. Οκ να υπάρχει ένα fluctuation επειδή έχει υδρόψυξη στη cpu και δεν ψήνει η ψύκτρα τον περίγυρο της,  αλλα εδώ μιλάμε για +15 στις ίδιες κάρτες.

Να φταίει οτι έχω το heatsink και κόβει λίγο το flow εξόδου; Δε νομίζω αφού ακόμα και χωρίς Panels τα temps είναι ίδια. Ξέρουμε που μπορεί να είναι ο αισθητήρας να δω αν κάτι παρεμβάλλεται εκει γύρω και έχω εικονικά temps;

Να ξερεις οτι σε idle εχεις τετοιες θερμοκρασιες γιατι τρεχεις δυο οθονες. Αν δεις τα ρολογια της gpu σε idle ειναι τσιμπημενα πανω επιτηδες για να μην υπαρχει flickering μεταξυ των μονιτορ. Πατεντια της nvidia. Aν κανεις disable το ενα μονιτορ θα δεις οτι το πολυ θα εχεις 35-37 βαθμους και αυτο αν δεν εχεις καλο airflow στο κουτι σου. Το normal gpu clock να ξερεις ειναι τα 135ΜΗΖ σε idle για την gpu σου. 

Εγω τρεχω το multi display power saver (nvidia inspector) γιατι και εγω εχω δυο μονιτορ και ειχα το ιδιο θεμα με σενα. 

Οταν ειμαι σε idle με δυο μονιτορ ειμαι στους 33 βαθμους τωρα και το gpu clock ειναι στα 135 MHZ. 

Αν θελεις details πως να το χρησιμοποιεις πες μου να σου πω ή εναλλακτικα υπαρχουν και βιντεο που βοηθανε.

Ειναι αρκετα απλο παντως και το μονο που κανεις ειναι να κανεις add καποια 3D ή video applications oπου εκει δεν θα τρεχει το power saver.

Eτσι εισαι κομπλε σε idle οταν εισαι σε περιβαλλον που απλα κανεις browsing και οταν παιζεις παιρνεις οτι εχει να προσφερει η gpu ;)

Αυτό το διάβασα κάπου χθές και είναι το μόνο στο οποίο ελπίζω. Παρόλο που το clock ήδη είναι στο 135, θέλω να πιστεύω οτι θα γίνει κάτι με το power saver.

Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω να έχω απ/ενεργοποιημένο πές μου ναι αν και θα σκάσω μέχρι να πάω σπίτι να δοκιμάσω τι γίνεται.

Απο τη στιγμή που το ενεργοποίησες με το inspector είχες θέματα με flickering; O βασικός λόγος που άλλαξα απο τη 280x ήταν το flicker στη δεύτερη οθόνη και πάνω απο όλα η idle θερμοκρασία. Αν και τα δύο failάρουν τι να το κάνω. Με την 280 είχα ~53-54 σε medium load και κάπου high40s σε idle. Καμία διαφορά δηλαδή -.- Μόνο στο max γλυτώνω 5-10 βαθμούς απο ~70-74 στα mid60's.

αν αφήσεις την μια οθόνη θα σου πέσουν τα ρολόγια και θα χαμηλώσουν οι IDLE θερμοκρασίες. Το έχω συναντήσει και εγώ με πολλές κάρτες γραφικών και 2 οθόνες, ανεβάζει παραπάνω ρολόγια η κάρτα σε IDLE για να τις αντέχει υποθέτω.

Όσο έβλεπα με το gaming app ακόμα και με τα 135(idle) και αφότου έκανα την γρήγορη ψύξη 1-2 φορές η θερμοκρασία το χαμηλότερο που έφτανε ήταν 42-43 χωρίς να συμβαίνει τίποτα στο pc (φυσικά έχω τσεκάρει τα πάντα απο bkgroung processes κτλ δεν και έχω κυριολεκτικά τίποτα να τρέχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...