d4ydr33m3r Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 μια χαρα ειναι τα 3gb ram για 1080p,αλλωστε μεχρι να αξιοποιησουν το dx12 η καρτα θα ειναι για πεταμα... οσο για το εαν ειναι η 970 overkill σε 1080p,ειδαμε να δυσκολευεται σε max settings σε αρκετους τιτλους(evil within,assassins,far cry κ.τ.λ)... οσο καλες καρτες και να βγουν παντα θα βρισκουν τροπο να τις κανουν γρηγορα αχρηστες...πεστο marketing,optimization.... ποιος περιμενε περισι οτι η 780ti θα τα εβρισκε σκουρα σε 1080p?το ιδιο θα συμβει και με τις 970,980 κτλ... παντως γελαω με την nvidia που διαφημιζει το 4k gaming και πρασινα αλογα...ισως σε 2-3 γενιες και βλεπουμε... Προς το παρον καλυτερη λυση ειναι 970sli σε 1440p Αν σκεφτεις οτι με 800 ευρω εχεις τις περισσοτερες πιθανοτητες να παιξεις τα περισσοτερα σε αναλυσεις >= 1440p τοτε ναι, ειναι μακραν η καλυτερη λυση,εφοσον δεν εχεις κολληματα με το SLI.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Πεταμένα λεφτά το SLI τελείως, ένα σωρό φράγκα για να δεις κονσολογραφικά.Να ήμασταν σε εποχές Doom 3/Far Cry/Crysis 1 να σου έλεγα κάνε και Quad.. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kraken92 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Εγώ έπαιξα το Mordor σε 2560*1600 πάντως με ultra textures και πήγαινε αέρα, αυτά τα περί 6GB τα έχουμε αναλύσει ουκ ολίγες φορές και έχουν αποδειχτεί marketing. Πέστα γιατι μας έχουν γεμίσει αμφιβολίες...αλλοι λένε περίμενε μήπως βγει η 970+980 με 8GB και χτύπα την...τι να πω μολις θα δουν τις τιμές πιστεύω θα εκτιμήσουν την 970 4GB και θα την αγοράσουν εν τέλει. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2014 από kraken92 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Πεταμένα λεφτά το SLI τελείως, ένα σωρό φράγκα για να δεις κονσολογραφικά.Να ήμασταν σε εποχές Doom 3/Far Cry/Crysis 1 να σου έλεγα κάνε και Quad.. Ενταξει μην το παρακανουμε τωρα, υπαρχουν παιχνιδια να παιξουμε και να δουμε γραφικα ειδικα στις αναλυσεις που παιζω εγω και με τα φιλτρα που θελω να εχω στην διαθεση μου.. Εχοντας και τις 2 next gen consoles μπορω να πω με σιγουρια οτι παρα τα προβληματα που αντιμετωπιζουμε με τα ports στο PC, δεν φτασαμε και στο σημειο να τα πουμε κονσολογραφικα μην τα παραλεμε τωρα. Δεν εχουν καμια σχεση τα μηχανακια που παιζουν tops 1080p και ειναι τιγκα στην θολουρα με το PC και το ωμο performance/αναλυσεις του. Αλλο το PC αλλο οι κονσολες,αλλα αλλες οι αναγκες του καθενος. Αν επαιζα και εγω 1080p max τοτε ναι με μια θα ημουν μια χαρα. Για να παιζω εγω οπως θελω ειδικα οταν θελω σε 4k και μπορω φυσικα, το SLI μου ειναι απαραιτητο, για εσενα μπορει να ειναι πεταμενα λεφτα. Ακομη και σε 1440p οταν παιζω το extra framerate που περνω ειναι σωτηριο πολλες φορες και κανει την διαφορα μεταξυ playable και unplayable. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Μόνο το Unity δεν λες κονσολογραφικά, όλα τα άλλα τα λες με ευκολία.Επίσης, 4Κ δεν παίζεις ούτε με 2*970 αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paularas Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 μία ερώτηση. γιατί λένε για +140 στο core clock για να πιάσεις τα 1500 με 970 και εγώ έπρεπε να το πάω +210 ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δεν το πιστευω οτι ακουω απο εσενα αυτα για τα PC γραφικα, ξεροντας οτι σκαμπαζεις 2-3 πραγματα παραπανω απο το μεσο ορο αλλα οκ αποψη σου, δεν συζηταμε αυτο εδω. Δεν βγαινουν καθε μερα Doom και FC/Crysis,ουτε τοτε εβγαιναν καθε μερα, τωρα ναι μεν φανταζει δυσκολοτερο να δουμε μια τετοια engine ή ενα τετοιο dev να ταραξει τα νερα, αλλα οχι απιθανο. Give it time να κατασταλαξει λιγο το θολο τοπιο με το DX12, ειναι ακομη αρχη και προσπαθουν να πουλησουν κονσολες, πεφτει χρημα στους game dev για αυτο το σκοπο. Τα λεμε σε κανα χρονο απο τωρα ξανα, η ιδια ιστορια σχεδον επαναλαμβανεται.. Οι κονσολες ειναι μια χαρα και τις εχω για τα exclusive αλλα μεχρι εκει. Με μια δυο εξαιρεσεις μια χαρα παιζω σε 4k προς το παρων,οταν το θελω. Οχι ανετοτατα, αλλα μια χαρα. Τα σπορ games και τα driving/action games απλα ειναι σε αλλο επιπεδο σε αυτη την αναλυση στην TV,αλλα οπως αλλωστε εχω πει πολλες φορες δεν ειναι αυτη η κυρια αναλυση που παιζω για αυτο και δεν εχω σκεφτει την αγορα ενος 4k monitor. Εχω best of both worlds για εμενα ενα 1440p monitoraki και μια 4k TV να κανω την ταβλα μου οποτε θελω και μπορω. Για τα λεφτα αυτα λοιπον, αν αναλογιστουμε ποσο raw performance απαιτει μια τετοια αναλυση, γιατι ωραια τα λεμε αλλα δεν το σκεφτομαστε αυτο, τα σπαει το 970SLI οχι ειναι απλα καλο σαν αποδοση/τιμη. Καμια nvidia και amd δεν θα μπορεσει ποτε να εγγυηθει playable framerates σε 4k ας ειμαστε ρεαλιστες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Ποιος έχει reference 780ti... Στο value for money όμως η 970 αξίζει με τα χίλια! Αυτήν την στιγμή έχει το καλύτερο value η 970.Όσο για reference 780ti δεν νομίζω ότι έχουν και πολλοί.Οι περισσότεροι πάνε για non reference κάρτες. Στα παιχνίδια η 780Τι είναι πιο γρήγορη από την 970. http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_980/26.html Σίγουρα η gtx 980>gtx 780ti>gtx 970.Αλλά όλα αυτά συνεπάγονται στο ότι όταν δεν θα τραβάει η μία εκ των τριών στα games θα έχει έρθει και των τριών η εποχή για update λόγω της μικρής διαφοράς που έχουν σε απόδοση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex21121988 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Οταν θα ξεμεινει η 780/780ti απo vram στα games του 2015 οπως το πανε τωρα οι devs, εδω θα ημαστε να το συζητησουμε. Οσο αφορα το sli που αναφερθηκε πιο πανω, αξιζει κατα την γνωμη μου, αν πχ καποιος θελει να παει για single 980, καλυτερα ας παει για 970sli. Η αναλυση, το μονιτορ, ολα παιζουν ρολο εννοειται, αλλα εκει που διαφωνω σε ολο αυτο, ειναι το κατα ποσο υποστηριζεται στα περισσοτερα games. Ολο το 2013 εως και τον Σεπτεμβριο του2014 ειχα τις 680 σε sli. Σε αρκετες περιπτωσεις το scaling δεν ηταν καλο, το stuttering υπηρχε. Επισης αρκετα games δεν το υποστηριζαν καν ή μπηκε μετα απο μεγαλο χρονικο διαστημα. Μπορω να βγαλω λιστα με ολα αυτα που αναφερθηκα με επιχειρηματα κτλ. Οποιος επαιζε τα θυμαται ποια ειναι και τι εκαναν. Υπηρχαν καποια games εννοειται οπου το sli πραγματικα σου εδινε απιστευτο boost και ετρεχε το game σε εξαιρετικοτατο framerate οπου ειχα την δυνατοτητα λογω μονιτορ να βλεπω 120+ fps. Απο εκει και περα δεν μπορεις να εισαι σιγουρος πως θα συμπεριφερονται τα περισσοτερα games με το sli, ειδικα στις πρωτες μερες κυκολοφοριας τους. Γενικα επικρατει ορθως η λογικη λυση της μιας και καλης gpu. Το 4K θα αργησει πολυ ακομα να γινει mainstream αναλυση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kyriakosm Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 καταρχην τι ειναι η vram και θα ξεμεινει η 780? δευτερον αυτος που θα παει σε "καινουρια" καρτα σαφως και θα παει σε 970 η 980 Οταν θα ξεμεινει οπως λες η 780 απο βενζινη θελω να δω αν θα μπορει η 970 να εκμεταλευτει την πραπανω vram που λες η θα ειναι unplayable και αυτη λογο πυρηνα και στο τελος θα παιζουν με τα ιδια settings οπως γινετε με 7970/680 2gb η 4gb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex21121988 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Οπως ξεμεινε απο vram η 680 το 2013 ετσι θα ξεμεινει και η 780. Η vram και συγκεκριμενα η unified vram που χρησιμοποιει το ps4 ειναι ο λογος που θα αγανακτησουμε αρκετα τα επομενα χρονια με αυτα που θας πετανε στο pc. Δυστυχως δεν μπορεις να μεινεις με την ιδια gpu για πανω απο 2 χρονια χωρις υποχωρησεις. Σε αναγκαζουν να πας σε καινουρια σειρα. Ετσι ειναι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kyriakosm Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 η 970 δεν ειναι καινουρια σειρα σε επιδοσεις αλλα σε τεχνολογια φιλε μου .Η καινουρια σειρα σε επιδοσεις θα ειναι το GM200 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kraken92 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Αυτήν την στιγμή έχει το καλύτερο value η 970.Όσο για reference 780ti δεν νομίζω ότι έχουν και πολλοί.Οι περισσότεροι πάνε για non reference κάρτες. Σίγουρα η gtx 980>gtx 780ti>gtx 970.Αλλά όλα αυτά συνεπάγονται στο ότι όταν δεν θα τραβάει η μία εκ των τριών στα games θα έχει έρθει και των τριών η εποχή για update λόγω της μικρής διαφοράς που έχουν σε απόδοση. Συμφωνώ απόλυτα αλλα τη συσχέτιση gtx 780ti>gtx 970 μπορώ να πω οτι είναι αρκετά σχετική. Απ' ότι φαίνεται έχει να κάνει ανάλογα με το κάθε παιχνίδι πέρα απο τα benchmarks και αριθμούς που βλέπουμε τριγύρω. Πάντως για μένα απο έρευνα που έχω κάνει μέχρι στιγμής(πριν και μετά αφότου πήρα την κάρτα) η gtx 970 σε σχέση με την 780ti υπερτερεί και αυτό θα το δούμε στο άμεσο μέλλον(αρχιτεκτονικές παιχνιδιων κλπ κλπ). Πως όμως να το πεις αυτό τώρα στους πελάτες σου που πήραν την 780ti και την πληρώσαν χρυσάφι; Σε καμία περίπτωση δεν λέω οτι η 780ti δεν αξίζει σαν κάρτα αλλα όταν σου δείνουν ένα νέο μοντέλο με πάνω κάτω τις ίδιες επιδόσεις και στο πουλαν 2 φορές πιο κάτω είναι ολοφάνερο τι θα προτιμήσεις, αλλά κάπως πρέπει να παρηγορήσεις και αυτούς που έσκασαν τα διπλά για την ίδια απόδοση. Αυτά τα λίγα παρατήρησα εγω, μπορεί να είμαι και λάθος..Ο κάθε ένας ανάλογα με το πορτοφόλι του και τις προτιμήσεις του κάνει τη πιο σωστή αγορά. ΥΓ. Περιμένω να δω τώρα τι θηριο θα βγεί μετα την 980(η οποία σε τιμή έχει τεράστια διαφορά απο 970 αλλά σε απόδοση σε ότι εχω δει μέχρι στιγμής μιλαμε για διαφορες που το μάτι δεν παρατηρεί). Είμαι της άποψης οτι η 970= πολύ καλή απόδοση, άριστη τιμή, και όταν χρειαστεί να την αλλάξεις διότι δεν θα τραβάει πλέον, δεν θα έχεις τύψεις γιατί δεν θα έχει πληρώσει τα μαλλιοκέφαλα σου. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex21121988 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 η 970 δεν ειναι καινουρια σειρα σε επιδοσεις αλλα σε τεχνολογια φιλε μου .Η καινουρια σειρα σε επιδοσεις θα ειναι το GM200 Ναι δεν διαφωνω, σε επιδοσεις η 970 ειναι μαζι με την 780, αν και με OC φτανω 980 σε αποδοση.Πονταρω οτι θα εχει προβλημα με την vram το 2015, οχι επειδη τα games που θα βγουν θα ειναι σουπερ ουαου, αλλα ετσι το πανε το θεμα τωρα. H nvidia εν αντιθεση με την amd τσιγγουνευεται την vram δυστυχως και τα αποτελεσματα γινονται γρηγορα αντιληπτα σε games που ζητανε πλεον το κατι παραπανω. Mιλαω για games κυριως, οχι benchmarks και raw perfomance. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 η 970 δεν ειναι καινουρια σειρα σε επιδοσεις αλλα σε τεχνολογια φιλε μου .Η καινουρια σειρα σε επιδοσεις θα ειναι το GM200 Τι πάει να πει ''καινούργια σειρά'' ; Η GTX900 ήρθε να αντικαταστήσει το GK104 και το GM200 θα αντικαταστήσει το GK110.Είναι νέα γενιά, ονομάζεται Maxwell και το κάθε μοντέλο αντικαθιστά τον ''πρόγονό του''. Δεν το πιστευω οτι ακουω απο εσενα αυτα για τα PC γραφικα, ξεροντας οτι σκαμπαζεις 2-3 πραγματα παραπανω απο το μεσο ορο αλλα οκ αποψη σου, δεν συζηταμε αυτο εδω. Δεν βγαινουν καθε μερα Doom και FC/Crysis,ουτε τοτε εβγαιναν καθε μερα, τωρα ναι μεν φανταζει δυσκολοτερο να δουμε μια τετοια engine ή ενα τετοιο dev να ταραξει τα νερα, αλλα οχι απιθανο. Give it time να κατασταλαξει λιγο το θολο τοπιο με το DX12, ειναι ακομη αρχη και προσπαθουν να πουλησουν κονσολες, πεφτει χρημα στους game dev για αυτο το σκοπο. Τα λεμε σε κανα χρονο απο τωρα ξανα, η ιδια ιστορια σχεδον επαναλαμβανεται.. Οι κονσολες ειναι μια χαρα και τις εχω για τα exclusive αλλα μεχρι εκει. Με μια δυο εξαιρεσεις μια χαρα παιζω σε 4k προς το παρων,οταν το θελω. Οχι ανετοτατα, αλλα μια χαρα. Τα σπορ games και τα driving/action games απλα ειναι σε αλλο επιπεδο σε αυτη την αναλυση στην TV,αλλα οπως αλλωστε εχω πει πολλες φορες δεν ειναι αυτη η κυρια αναλυση που παιζω για αυτο και δεν εχω σκεφτει την αγορα ενος 4k monitor. Εχω best of both worlds για εμενα ενα 1440p monitoraki και μια 4k TV να κανω την ταβλα μου οποτε θελω και μπορω. Για τα λεφτα αυτα λοιπον, αν αναλογιστουμε ποσο raw performance απαιτει μια τετοια αναλυση, γιατι ωραια τα λεμε αλλα δεν το σκεφτομαστε αυτο, τα σπαει το 970SLI οχι ειναι απλα καλο σαν αποδοση/τιμη. Καμια nvidia και amd δεν θα μπορεσει ποτε να εγγυηθει playable framerates σε 4k ας ειμαστε ρεαλιστες. Είδα το FC4 σε φίλο μου που έχει HD7750 1GB, καρτούλα της πλάκας.Έπαιζε το παιχνίδι στο High/1080P παραπάνω από καλά, ε σε μένα δεν βλέπω τη διαφορά που θα έπρεπε για τα λεφτά που έχω δώσει.Το παιχνίδι δείχνει ήδη πολύ καλό στο High και στα παραπάνω settings απλά προστίθεται η λεπτομέρεια, κοινώς ότι παιχνίδι έπαιξα εγώ με την 970 σε 1600P με Ultra, θα παίξει και αυτός με την ταπεινότατη HD7750.Όσο για τις κονσόλες οκ, αν εξαιρέσεις την θολούρα που έχουν λόγω του FXAA/MLAA συνήθως, δεν απέχουν πολύ από το PC..Και όχι, δεν θεωρώ ότι υπάρχει παιχνίδι αυτή τη στιγμή που να push-άρει το PC στα όριά του, ακόμα και το Unity δεν το κάνει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα