Προς το περιεχόμενο

NVIDIA GeForce Series 900

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το MFAA θα το δοκιμάσω σύντομα μόλις ξαναπεράσω το BF4.Δυστυχώς η γκάμα παιχνιδιών που το υποστηρίζουν είναι αρκετά περιορισμένη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

To MFAA το δοκιμασα στα games που υποστηριζεται για την ωρα, οκ ειναι. Δεν ειναι και επανασταση, και γενικα δεν ξερω κατα ποσο χρησιμο θα μας ειναι οντως για να κερδισουμε αποδοση σε καποια games στο μελλον.

Αν μπορεις να βαλεις in game msaa x2 και το αντεχει η gpu σου, μπορεις να βαλεις και x4 και το κοστος δεν ειναι και τοσο μεγαλο. Το x8 ξεφευγει οπου και πρεπει να εχεις δυο καρτες ή κανεναν τιτανα.(για 1080p που παιζουμε οι περισσοτεροι ειναι αχρηστο το x8 στα ματια μου)

Δεν ειναι τιποτα επαναστατικο για μενα, σε game που οντως θα θελω να βαλω AA επειδη θα εχει θεμα με τα jaggies και δεν μπορω να βαλω msaa x4, θα αναγκαστω να το χρησιμοποιησω.

Καλα εκανε και το εβαλε η nvidia οπως και το dsr αλλα εμενα προσωπικα δεν με ενδιαφερουν.

Edit: Μην ξεχναμε οτι πολλα games μετα βιας τρεχουν νερο και καρφωμενα στα 60, μαξαρισμενα στα 1080p στην 9x σειρα. Πειτε οτι φταινε οι drivers(που φταινε), πειτε οτι φταινε οι devs, αν βαλεις και dsr γεια χαρα ωραιο μου 60αρι. Ειναι βεβαια και τι προτιμαει κανεις. Εγω θελω καλο framerate, ειμαι ευχαριστημενος στα 1080p.

Βλέπω benchmarks με διαφορές άνω του 20%-30% μεταξύ των 2 καρτών στα νέα απαιτητικά παιχνίδια.

Για το FarCry4 που κοιτούσα, η 7970GHz edition πιάνει τα 60fps average στα 1080p, ενώ η 680 είναι στα 40.

http://www.techspot.com/review/917-far-cry-4-benchmarks/page3.html

Έχουν πρόβλημα στο FC4 οι Nvidia κάρτες για την ώρα, δεν βλέπεις ότι η 780 είναι κάτω από την 280Χ/7970Ghz ;

To MFAA το δοκιμασα στα games που υποστηριζεται για την ωρα, οκ ειναι. Δεν ειναι και επανασταση, και γενικα δεν ξερω κατα ποσο χρησιμο θα μας ειναι οντως για να κερδισουμε αποδοση σε καποια games στο μελλον.

Αν μπορεις να βαλεις in game msaa x2 και το αντεχει η gpu σου, μπορεις να βαλεις και x4 και το κοστος δεν ειναι και τοσο μεγαλο. Το x8 ξεφευγει οπου και πρεπει να εχεις δυο καρτες ή κανεναν τιτανα.(για 1080p που παιζουμε οι περισσοτεροι ειναι αχρηστο το x8 στα ματια μου)

Δεν ειναι τιποτα επαναστατικο για μενα, σε game που οντως θα θελω να βαλω AA επειδη θα εχει θεμα με τα jaggies και δεν μπορω να βαλω msaa x4, θα αναγκαστω να το χρησιμοποιησω.

Καλα εκανε και το εβαλε η nvidia οπως και το dsr αλλα εμενα προσωπικα δεν με ενδιαφερουν.

Edit: Μην ξεχναμε οτι πολλα games μετα βιας τρεχουν νερο και καρφωμενα στα 60, μαξαρισμενα στα 1080p στην 9x σειρα. Πειτε οτι φταινε οι drivers(που φταινε), πειτε οτι φταινε οι devs, αν βαλεις και dsr γεια χαρα ωραιο μου 60αρι. Ειναι βεβαια και τι προτιμαει κανεις. Εγω θελω καλο framerate, ειμαι ευχαριστημενος στα 1080p.

Αμφότερες εταιρείες σερβίρουν κατά καιρούς υποτιθέμενες επαναστατικές μεθόδους ΑΑ. Το MFAA δεν είναι τίποτε άλλο από μια βελτιστοποιημένη παραλλαγή του πάλαι ποτέ "temporal AA" της AMD.

Η διαφορά της τάξης του 15-20% σε επιδόσεις που φαίνονται εδώ μεταξύ 2x & 4x MSAA δεν είναι ακριβώς μικρή:

http://www.anandtech.com/show/8734/nvidia-34475-drivers-mfaa-arrives-for-maxwell

Εάν τώρα σε περιπτώσεις το 8xMFAA φέρνει ένα ελαφρώς καλύτερο αποτέλεσμα από 4xMSAA κερδισμένος είναι ο χρήστης.

Για το 8xAA κάθε μορφής: όσο ανεβαίνει ο αριθμός των δειγμάτων τόσο μικραίνουν οι διαφορές. Με άλλα λόγια μην περιμένει κανείς ότι η διαφορά μεταξύ 8x & 4xMSAA θα είναι ισάξια της διαφοράς του 4x με 2xMSAA.

• Like 1

Εάν τώρα σε περιπτώσεις το 8xMFAA φέρνει ένα ελαφρώς καλύτερο αποτέλεσμα από 4xMSAA κερδισμένος είναι ο χρήστης.

Για το 8xAA κάθε μορφής: όσο ανεβαίνει ο αριθμός των δειγμάτων τόσο μικραίνουν οι διαφορές. Με άλλα λόγια μην περιμένει κανείς ότι η διαφορά μεταξύ 8x & 4xMSAA θα είναι ισάξια της διαφοράς του 4x με 2xMSAA.

Ακριβως αυτο ειναι το ζουμι για εμενα οταν διαβαζα για το MFAA. Δυστυχως η Nvidia εχει φροντισει να το δω στο μελλον σαν υλοποιηση σε SLI.. Οπτικα παντως ειναι οτι καλυτερο απο oλες τις υπολοιπες υλοποιησεις που εχω δει κατα καιρους,δοκιμαζοντας το με single card και το κυριοτερο δεν θολωνει τα τζαμια.. :D

Και λογικο μιας και πλησιαζει οσο τιποτα αλλο το παραδοσιακο MSAA οντας απλα πιο αποτελεσματικο σε επιδοσεις.

Παιδιά έχω την gtx 970 και υπολογιστή αυτόν που βλέπετε στην υπογραφή.
Το τροφοδοτικό μου είναι αυτό : http://www.bit-tech.net/hardware/psus/2008/05/06/corsair-vx550w-power-supply/1

Στο 3dMark μου δίνει 8300 μόνο και είναι όσο μου έβγαζε με επεξεργαστή quad 9450 και την συγκεκριμένη κάρτα. Ουσιαστικά με την αναβάθμιση που έκανα δεν ανέβηκε καθόλου!!!

Τι μπορεί να "φρενάρει" την κάρτα; Το τροφοδοτικό μου επαρκεί; 

Περιμενουμε να πεσουν οι τιμες σε φυσιολογικα επιπεδα η οχι? Γιατι αντι να πεσουν ανεβηκαν (στο ελλαδισταν τουλαχιστον)

Κοιτα να δεις αν υπολογισεις την αξια του παιχνιδιου απο το κουπονι,η G1 της Gigabyte στα 370-375(αν βγαλεις την αξια του παιχνιδιου)δεν ειναι καθολου ασχημη τιμη.

Α και για να μην παραπονιεται ο Prospector,σημερα πηρα την G1 :P

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...