Προς το περιεχόμενο

NVIDIA GeForce Series 900

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λέτε ότι η Windforce δεν έχει backplate. Πόσο αρνητικό είναι αυτό και τι χάνει σε σχέση με τις υπόλοιπες?

Σε ενα pcb αρκετα μεγαλο (>28cm) παρεχει σταθεροτητα και προστατευει απο λυγισματα και παραμορφωσεις..

Δεν συζηταω καν σε περιπτωση που βαλεις και waterblock ποσο αναγκαιο ειναι..

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια ασχετο λιγο αλλα ψαχνοντας για το φαινομενο coil whine διαβασα τελικα οτι θεωρείται απολυτα φυσιολογικο και συγκεκριμενα εξηγουσανε και διαφορες περιπτωσεις. (Απο βιντεα στο youtube)

Cocous, τα είπαμε ήδη αυτά. Το coil whine πρώτα από όλα δεν είναι ηλεκτρονικό πρόβλημα. Είναι η συμπεριφορά ενός ηλεκτρονικού εξαρτήματος και τίποτα περισσότερο.

Η αναφορά του ώς πρόβλημα είναι για εκείνες τις περιπτώσεις όπου ο θόρυβος που βγάζει είναι τόσο δυνατός, ώστε να σε ενοχλεί. Υπάρχουν τέτοια βίντεο και είμαι σίγουρος ότι τα έχεις δεί.

Με κλειστό το κουτί σου και σε κανονική απόσταση από αυτό, ακούς το coil whine ώστε να σε ενοχλεί? Εφόσον όχι, ξέχασέ το και σταμάτα να ασχολείσαι.

Αυτά που λέγονται περί μείωσης του θορύβου όσο περνάει ο καιρός, ή το στρώσιμο με κάψιμο της κάρτας με αλεπάλληλα benchmarks, είναι ανέκδοτες/αναπόδεικτες θεωρήσεις. Το πιό πιθανό από όλα είναι ο ήχος να μείνει ακριβώς ο ίδιος για όσο καιρό θα έχεις την κάρτα.

Εμένα η ASUS HD5850 τσιτσίριζε τόσο δυνατά, που ακουγόταν από απόσταση 2,8 μέτρων, με κλειστό κουτί, το οποίο είχε 5 ανεμιστήρες. Και benchmarks έτρεξα άπειρα και απαιτητικά παιχνίδια έπαιξα συνεχώς. Ο ήχος της δεν άλλαξε ποτέ στον ενάμιση χρόνο που την είχα και το μαγαζί δεν δεχόταν την κάρτα πίσω ως ελλατωματική .

Για τις 970, από ότι φαίνεται, η πιθανότητα να σου κάτσει κάρτα με πολύ δυνατό coil whine είναι αυξημένη σε σχέση με αυτό που θεωρούμε αναμενόμενο. Εσύ όμως, από αυτά που περιγράφεις δεν ανήκεις σε αυτήν την περίπτωση.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1

Είναι γεγονός ότι φαίνεται να υπάρχει θέμα με το δυνατό coil whine και τις 970. Σε όποιο φόρουμ και αν πάς, θα δείς κόσμο να παραπονιέται και να στέλνει κάρτες πίσω.

Συνεπώς, όποιος θέλει να κάνει αγορά τώρα, η αγορά του θα πρέπει να είναι συνειδητοποιημένη όσον αφορά τα ενδεχόμενα ρίσκα ενός early adopter, με κυριότερο εξ αυτών, το δυνατό coil whine.

• Like 1

Εγω εχω 980 g1. Πιθανον πρεπει να ειναι πολυ γενικο και οχι μονο στις 970 με την Maxwel σειρα.

Απλα αναφερνουν οτι λογο των μεταλλικων πηνιων που εχουν οι g1 δεν θα επρεπε να ακούγονται αλλα τελικα μπαρουφες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειναι ομως μονο τα Maxwell αλλα και πολλες αλλες περιπτωσεις και nvidia και amd. Ισως εδω ειναι πιο συχνο λογο της μεγαλυτερης δύναμης των καρτων γραφικων στην 900 σειρα.

Επεξ/σία από cocous

Η zotac ειναι λιγο πιο γρηγορη απο την g1 gaming επειδη ο πυρηνας της τρεχει στα 2003 mhz ενω της g1 ειναι στα 1750. Επισης κανει boost 1800 mhz ενω η g1 κανει 1750. Απο την msi εχει ακομα μεγαλυτερη διαφορα καθως η msi τρεχει στα 1400 mhz. Ειναι καλυτερη και απο τις 2. Ειναι ομως και λιγο πιο ακριβη απο τις αλλες 2. Αναλογως εσυ ποσα χρηματα θες να δωσεις αποφασιζεις και ποια θα παρεις.

την μια μπορω να την εχω αμεσα (msi ) την αλλη σε δυο εβδομαδες..με 40 ευρω διαφορα πιο ακριβη η zotac,απλα απο αξιοπιστια δεν ξερω και γενικα την εταιρια zotac

Έχουμε κάνα νέο από διαθεσιμότητες ; Από όσο κοίταξα μόλις τα ίδια (σκατά) βλέπω.

παντως εγω μια παραγγελια που εχω κανει εναν επεξεργαστη και μια μητρικη απο gamerland ελεγε διαθεσιμοτητα 5-10 μερες. αυριο κλεινει 1 εβδομαδα και ακομα λεει αναμονη παραλαβης..θα δουμε.

Απλα αναφερνουν οτι λογο των μεταλλικων πηνιων που εχουν οι g1 δεν θα επρεπε να ακούγονται αλλα τελικα μπαρουφες.

Οι περίφημοι japanese capacitors που διαφημίζει χρόνια τώρα η gigabyte σε μητρικές και κάρτες γραφικών σίγουρα είναι καλοί και αξιόπιστοι και εμένα προσωπικά δε με έχουν προδώσει ποτέ ακόμα και σε overclocked hw, αλλά τα τσιρίγματα φυσικά και είναι πιθανά.

Όπως είχα γράψει και σε άλλο ποστ που σβήστηκε, υπό συνθήκες όλες οι κάρτες μπορούν να κάνουν έτσι, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα όπως λέει και ο panther είναι όταν ο θόρυβος είναι ανυπόφορος.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...