seithan Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Εαν δεν παίζεις σε 42αρι μόνιτορ, 2κ ανάλυση μέσω dsr + AA είναι σούπερ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Λογικα σε 4Κ δεν θα χρειαζεσαι AA. Αναλογα την διαγωνιο της οθονης/TV.. Με τετοια αναλυση παντως μιλαμε για εξωφρενικο DPI.. Φαντασου σε 55αρα που παιζω εχω dot pitch 0.31, ιδιο με το να επαιζα σε 1080p μονιτορ στις 27 ιντσες.. λολ Σε μονιτορ 28αρι 4k μιλαμε για κοκκο 0.16!!! λολολολ Τρελλο overkill Οκ ναι σχεδον εξανεμιζεται η αναγκη για AA (αν μπορεις να βαλεις κιολας), αλλα το κυριοτερο ειναι η διαυγεια.. Απιστευτη πραγματικα και φαντασου παιζω σε IPS panel TV και οχι σε ενα μονιτορ.. ΄Εχω στο κινητό ανάλυση 1080p σε οθόνη 5". Λογικά δεν θα έπρεπε να βλέπω καμία μορφή aliasing σωστά; Λάθος. Το καλύτερο παράδειγμα θα ήταν alpha test textures για να φανεί άμεσα ότι λείπει antialiasing. Σε κάθε ανάλυση χρειάζεσαι εξομάλυνση. Στους υπολογιστές η εξομάλυνση είναι ένα ‘παιχνίδισμα‘ με τα χρώματα για να ξεγελάει το ανθρώπινο μάτι ότι κάτι εξομαλύνεται ενώ το ανθρώπινο μάτι το κάνει σε κανονικό χρόνο και σε εξωφρενικά τρελλές αναλύσεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα βλέπαμε όλοι τρελλό aliasing παντού με τα μάτια μας. Alpha textures.. Κατι μου θυμιζει, κατι μου θυμιζει να δεις τι.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Αναλογα την διαγωνιο της οθονης/TV.. Με τετοια αναλυση παντως μιλαμε για εξωφρενικο DPI.. Φαντασου σε 55αρα που παιζω εχω dot pitch 0.31, ιδιο με το να επαιζα σε 1080p μονιτορ στις 27 ιντσες.. λολ Σε μονιτορ 28αρι 4k μιλαμε για κοκκο 0.16!!! λολολολ Τρελλο overkill Οκ ναι σχεδον εξανεμιζεται η αναγκη για AA (αν μπορεις να βαλεις κιολας), αλλα το κυριοτερο ειναι η διαυγεια.. Απιστευτη πραγματικα και φαντασου παιζω σε IPS panel TV και οχι σε ενα μονιτορ.. Παίδες δεν εξαφανίζεται ποτέ η ανάγκη για ΑΑ ξεχάστε το. Τα animation studios του κινηματογράφου (όπως Pixar) δουλεύουν σε τρελλές αναλύσεις με τρελλά δείγματα ΑΑ. Mόνο που αυτοί κάνουν ότι γουστάρουν και δεν έχουν την Μicroshaft να τους περιορίζει σε οτιδήποτε κάνουν σε ΑΑ. Δεν υπάρχουν πλέον απόπειρες για εξωτικούς ΑΑ αλγόρυθμους στο PC γιατί δεν θα δουλέψουν με το DΧ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Το DSR στα 1440p είναι που μου άρεσε αρκετά μιας και δεν χάνεις υπερβολικά πολλά frames και το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cocous Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Δοκιμασα 4k σε 24αρι και δεν εβλεπα τιποτα στην επιφανεια εργασιας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Παίδες δεν εξαφανίζεται ποτέ η ανάγκη για ΑΑ ξεχάστε το. Τα animation studios του κινηματογράφου (όπως Pixar) δουλεύουν σε τρελλές αναλύσεις με τρελλά δείγματα ΑΑ. Mόνο που αυτοί κάνουν ότι γουστάρουν και δεν έχουν την Μicroshaft να τους περιορίζει σε οτιδήποτε κάνουν σε ΑΑ. Δεν υπάρχουν πλέον απόπειρες για εξωτικούς ΑΑ αλγόρυθμους στο PC γιατί δεν θα δουλέψουν με το DΧ. Εχεις δικιο αλλωστε το ειπα σε προηγουμενο ποστ οτι παντα υπαρχει αναγκη για AA, λαθος διατυπωση. Νομιζω οτι οπως διατυπωσες και ανελυσες,καθοτι γνωριζεις πολυ καλυτερο το αντικειμενο αλλωστε, παντα οποτε ειναι εφικτο θα ειναι καλο να χρησιμοποιουμε ΑΑ. Kαι φυσικα οπου μπορουμε SSAA για transparencies και alpha textures.. edit: Nα σε ρωτησω γιατι μαλλον παιχνιδιζουν τα ματια μου. Παρατηρω μια ελαφρια θολουρα με το DSR (ακομη και με χαμηλο smoothness), παροτι το IQ ειναι καλυτερο. Που μπορει να οφειλεται αυτο; Σαφως και δεν το βλεπω αν ενεργοποιησω μονο SSAA σε μια native αναλυση.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 http://www.anandtech.com/show/8526/nvidia-geforce-gtx-980-review/6 Digging a bit deeper, the image quality advantage of downsampling/DSR is that it’s fundamentally a form of Super Sample Anti-Aliasing (SSAA). By rendering an image at a higher resolution and then scaling it down, DSR is essentially sampling each pixel multiple times, improving the resulting image quality by removing geometry, texture, and shader aliasing. And like true SSAA, DSR is going to be very expensive from a rendering standpoint – you’re potentially increasing your frame resolution by 4x – but if you have the performance to spare then DSR will be worth it, and this is the basis of NVIDIA’s inclusion of DSR as a first-class feature. Meanwhile from an image quality standpoint DSR should be a decent but not spectacular form of SSAA. Because it’s simply rendering an image at a larger size, DSR functionally uses an ordered pixel grid. For anti-aliasing purposes ordered grids are suboptimal due to the fact that near-vertical and near-horizontal geometry doesn’t get covered well, which is why true AA techniques will use rotated grids or sparse grids. None the less while DSR’s resulting sample pattern isn’t perfect it is going to be much better than the alternative of forgoing anti-aliasing entirely. DSR to that end can be considered a sort of last-resort method of SSAA. For games that support proper RG/SG SSAA, those anti-aliasing methods will produce superior results. However as a number of games do not support native anti-aliasing of any kind due to the use of deferred renderers, DSR provides a way to anti-alias these games that is compatible with their rendering methods. Από ότι κατάλαβα σε οτιδήποτε υποστηρίζει SSAA είναι καλύτερα να τρέχουμε SSAA αντί για DSR. Nα σε ρωτησω γιατι μαλλον παιχνιδιζουν τα ματια μου. Παρατηρω μια ελαφρια θολουρα με το DSR (ακομη και με χαμηλο smoothness), παροτι το IQ ειναι καλυτερο. Που μπορει να οφειλεται αυτο; Σαφως και δεν το βλεπω αν ενεργοποιησω μονο SSAA σε μια native αναλυση.. Απο το link Moving on, under the hood NVIDIA is implementing DSR as a form of high resolution rendering combined with a 13-tap Gaussian filter. In this process NVIDIA’s drivers present a game with a fake resolution higher than the actual monitor (i.e. 3840x2160 for a true 1080p monitor), and then have the game render to that higher resolution while using the Gaussian filter to blend the results down to the lower resolution. The fact that NVIDIA is using a Gaussian filter here as opposed to a simple box filter definitely raises a few eyebrows due to the potential for unwanted blurring, and this is something we will be taking a look at next week in our image quality analysis of GTX 980. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Με λιγα λογια ειναι κατωτερης ποιοτητας απο οτι βλεπω γιατι στο DSR χρησιμοποιειται order grid, απο οτι να χρησιμοποιεις παραδοσιακες μεθοδους οπως rotated ή transparency sparse grid.. Μπορει να το επιβεβαιωσει ο Ailuros ή συμβαινει κατι αλλο; edit : Gaussian blur? Α καλα.. Θα κανω την μελετη μου για το dsr μου φαινεται, γιατι δεν εχω εμβαθυνει.. Thnx για το link.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Με λιγα λογια ειναι κατωτερης ποιοτητας απο οτι βλεπω γιατι στο DSR χρησιμοποιειται order grid, απο οτι να χρησιμοποιεις παραδοσιακες μεθοδους οπως rotated ή transparency sparse grid.. Μπορει να το επιβεβαιωσει ο Ailuros ή συμβαινει κατι αλλο; edit : Gaussian blur? Α καλα.. Θα κανω την μελετη μου για το dsr μου φαινεται, γιατι δεν εχω εμβαθυνει.. Thnx για το link.. ΄Οπου έχετε την δυνατότητα να ενεργοποιήσετε transparency supersampling π.χ. είναι sparsed grid. Οτιδήποτε απλό up-/down-sampling είναι ordered grid. Δεν είναι πανάκεια το ordered grid, απλά το sparsed grid έχει πολύ μεγαλύτερη επάρκεια στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Σε γωνίες όπως οι 45 μοίρες το OGSS υπερτερεί, στις υπόλοιπες το RGSS. Nαι στο 13 tap gaussian blur filter και αν το διάβασες μίλησα σε προηγούμενη συμμετοχή μου για άσκοπα "θολό-φιλτρα". Αν το κρατήσεις σε οτιδήποτε κάτω από 33% "smoothness" στις ρυθμίσεις του DSR δεν είναι τόσο έντονο. Και να απενεργοποιήσεις θεωρητικά το παραπάνω φίλτρο, πάντα όταν κάνεις up-/down-sampling εμφανίζεται μια ελαφριά θολούρα που συνήθως το διορθώνουν με αρνητικό LOD, συνήθως -0,5 για κάθε 2 samples SSAA. ΄Ετσι με 4xSSAA έχεις ένα LOD offset της τάξης του -1,0 ή αλλιώς μεγαλύτερη ευκρίνεια σε υφές που μοιάζει με την μετατόπιση που δίνει το 2x AF (anisotropic filtering). Υποψία μου είναι ότι για το DSR δεν μετατοπίζουν καθόλου το LOD χωρίς βέβαια να είμαι σίγουρος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 ΄Οπου έχετε την δυνατότητα να ενεργοποιήσετε transparency supersampling π.χ. είναι sparsed grid. Οτιδήποτε απλό up-/down-sampling είναι ordered grid. Δεν είναι πανάκεια το ordered grid, απλά το sparsed grid έχει πολύ μεγαλύτερη επάρκεια στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Σε γωνίες όπως οι 45 μοίρες το OGSS υπερτερεί, στις υπόλοιπες το RGSS. Nαι στο 13 tap gaussian blur filter και αν το διάβασες μίλησα σε προηγούμενη συμμετοχή μου για άσκοπα "θολό-φιλτρα". Αν το κρατήσεις σε οτιδήποτε κάτω από 33% "smoothness" στις ρυθμίσεις του DSR δεν είναι τόσο έντονο. Και να απενεργοποιήσεις θεωρητικά το παραπάνω φίλτρο, πάντα όταν κάνεις up-/down-sampling εμφανίζεται μια ελαφριά θολούρα που συνήθως το διορθώνουν με αρνητικό LOD, συνήθως -0,5 για κάθε 2 samples SSAA. ΄Ετσι με 4xSSAA έχεις ένα LOD offset της τάξης του -1,0 ή αλλιώς μεγαλύτερη ευκρίνεια σε υφές που μοιάζει με την μετατόπιση που δίνει το 2x AF (anisotropic filtering). Υποψία μου είναι ότι για το DSR δεν μετατοπίζουν καθόλου το LOD χωρίς βέβαια να είμαι σίγουρος. Οκ δεν ηξερα οτι σε καθε περιπτωση ειναι OGSS το DSR, ποσο μαλλον οτι χρησιμοποιειται Gaussian blur φιλτρο, για αυτο μου εκανε εντυπωση η θολουρα, σε σχεση με sparsed grid μεθοδους του παραδοσιακου SSAA. Δεν ειχα δει και το προηγουμενο ποστ σου που το ανεφερες. Το φιλτρο το εχω δοκιμασει και απενεργοποιημενο αλλα παρα ταυτα η εικονα παραμενει αρκετα soft για τα γουστα μου σε σχεση παντα με τις παραδοσιακες μεθοδους με native SSAA.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cocous Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 ΄Οπου έχετε την δυνατότητα να ενεργοποιήσετε transparency supersampling π.χ. είναι sparsed grid. Οτιδήποτε απλό up-/down-sampling είναι ordered grid. Δεν είναι πανάκεια το ordered grid, απλά το sparsed grid έχει πολύ μεγαλύτερη επάρκεια στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Σε γωνίες όπως οι 45 μοίρες το OGSS υπερτερεί, στις υπόλοιπες το RGSS. Nαι στο 13 tap gaussian blur filter και αν το διάβασες μίλησα σε προηγούμενη συμμετοχή μου για άσκοπα "θολό-φιλτρα". Αν το κρατήσεις σε οτιδήποτε κάτω από 33% "smoothness" στις ρυθμίσεις του DSR δεν είναι τόσο έντονο. Και να απενεργοποιήσεις θεωρητικά το παραπάνω φίλτρο, πάντα όταν κάνεις up-/down-sampling εμφανίζεται μια ελαφριά θολούρα που συνήθως το διορθώνουν με αρνητικό LOD, συνήθως -0,5 για κάθε 2 samples SSAA. ΄Ετσι με 4xSSAA έχεις ένα LOD offset της τάξης του -1,0 ή αλλιώς μεγαλύτερη ευκρίνεια σε υφές που μοιάζει με την μετατόπιση που δίνει το 2x AF (anisotropic filtering). Υποψία μου είναι ότι για το DSR δεν μετατοπίζουν καθόλου το LOD χωρίς βέβαια να είμαι σίγουρος. Επειδή δεν γνωριζω και καλα για τα φιλτρα, τελικα τι ειναι καλυτερα? Το dsr η τα AA? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Επειδή δεν γνωριζω και καλα για τα φιλτρα, τελικα τι ειναι καλυτερα? Το dsr η τα AA? Το ίδιο πράγμα είναι. ΄Οπως έδωσε ήδη σε παραπομπή ο Spartan το DSR είναι μια μορφή ΑΑ με νέο όνομα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cocous Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Ωραια. Παντως για 24αρι που εχω εγω πιστευω και 4κ που δοκιμασα φαινεται πολυ καλα στο παιχνιδι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seithan Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Ωραια. Παντως για 24αρι που εχω εγω πιστευω και 4κ που δοκιμασα φαινεται πολυ καλα στο παιχνιδι. overkill! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naruto14 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Κάποια άποψη τελικά για την Gigabyte GTX 970 Windforce? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα