panther_512 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 sebekos, δεν βάζεις τίποτα στη θέση του. Δεν γνωρίζεις πού οφείλεται το φαινόμενο και πολύ αμφιβάλλω αν γνωρίζεις κάν τί είναι πηνίο και ποιός ο ρόλος του Αυτό όμως δεν σε εμποδίζει να χρησιμοποιείς την άγνοιά σου σε συνδυασμό με το εριστικό σου ύφος για να προκαλέσεις. Ούτε καλή διάθεση να μάθεις έχεις, ούτε καλούς τρόπους. Κατα τα άλλα, διάβασε το πρώτο πόστ αυτού του τόπικ για το coil whine, το οποίο έγινε από εμένα, και μετά πές μου ότι προσπαθώ να καθυσυχάζω το κόσμο χωρίς να ξέρω. Παιδιά, έχει μπόλικο κόσμο που μιλάει για coil whining στις 970. Ναί, είναι φαινόμενο που μπορείς να το συναντήσεις σε όλες τις κάρτες, αλλά η συχνότητα και σοβαρότητά του διαφέρει από κάρτα σε κάρτα (μοντέλο, εταιρία). Με τις 970 υπάρχουν αρκετά παράπονα/video ήδη, οπότε το φαινόμενο φαίνεται να είναι αρκετά πιό συχνό/έντονο. Μοντέλα που το εμφανίζουν πιό συχνά από τα δεδομένα μέχρι στιγμής είναι οι εκδόσεις MSI, Gigabyte και Zotac, με το κόσμο να στρέφεται προς Asus μεριά. Όπως προανέφερα, επειδή το coil whining το βρίσκω ανυπόφορο, πάντα πρίν κάνω μία αγορά κάρτας διερευνώ τη συχνότητα του φαινομένου στο μοντέλο που με ενδιαφέρει, ώστε να ελαχιστοποιήσω τις πιθανότητες να μου κάτσει το πρόβλημα. **Tα bold προς αποφυγή ατελείωτων debates** 2
cocous Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Ναι ρε παιδια ενταξει δεν υπαρχει λογος. Απλα και εμεις θελουμε να γνωριζουμε λιγο περι τινος προκειται, αν επηρεαζει λειτουργικα η οχι. Το θεμα ειναι οτι οι 9 στις 10 κανουν λιγο οποτε δεν το ακους και δεν το παιρνεις και χαμπαρι, και οι 5 στις 10 ακουγονται πολυ και 1 περιπτωση στις 10 να μην κανει καθολου. Οποτε λες συμβιβαζομαι αν δεν το ακουω εφοσον δεν χαλαει η καρτα και τελος το πανηγυρι. Εμενα προσωπικα η 980 G1 το κανει αλλα πιστεψτε με αν δεν το διαβαζα εδω μεσα το θεμα αυτο δεν θα το καταλαβαινα διοτι μπηκα στην διαδικασια να το τεσταρω για να δω αν το κανει εχοντας βγαλει το πλαινο παραθυρο και εχοντας χαμηλωσει εντελως τα fan στο κουτι βαζοντας το κεφαλι μεσα σε αυτο. Αλιως θα ελεγα οτι δεν κανει απολυτως τιποτα. Οποτε υπαρχει λογικη σε αυτο που λεει ο panther. Πολλες καρτες κανουν αλλα δεν ακουγονται οποτε δεν ξερουμε. Τωρα οι κατωτερες καρτες που δεν ειχανε τοσο το φαινομενο ισως να ειναι ετσι διοτι δεν τραβανε και τοσο ρευμα και δεν εχουνε γενικα τοσο δυναμη. Τα υλικα μπορει να ειναι τα ιδια και ισως να μην υπαρχουνε καλυτερα οσων αφορα στα πηνια κτλ απλα στις μεγαλες καρτες φορτωνουν περισσοτερο. τωρα οσων παλι αφορα την εγγυηση πηρα το msystems που αγορασα την καρτα και ειπα οτι κανει λιγο θορυβο αν προσπαθησω να το ακουσω διοτι δεν ακουγεται εντονα αλλα πολυ ελαχιστα οπως εξηγησα καΙ μου ειπανε να την στειλω εαν θελω για ελεγχο και αντικατασταση. Επισης ρωτησα για το RMA και μου ειπανε οτι ειται τωρα την παω ειται μετα απο οποιοδηποτε χρονικο διαστημα που καλυπτει η εγγυηση ακομα και για το coil whine εφοσον το κανει γινεται και αντικατασταση. Αλλα και παλι προσωπικα δεν προκειται να την στειλω διοτι μπορει η αλλη να το κανει περισσοτερο και να το ακουω. Εγω θελω να ευχαριστησω ολα τα παιδια εδω μεσα που μου λεινουν αποριες σε διαφορα ερωτηματα που μου δημιουργουνται επειδη δεν γνωριζω καποια πραγματα τοσο καλα. Η παρεα ειναι τελεια και ειναι κριμα να ερχομαστε σε αντιπαραθεσεις τετοιου ειδους. 1
panther_512 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Τωρα οι κατωτερες καρτες που δεν ειχανε τοσο το φαινομαινο ισως να ειναι ετσι διοτι δεν τραβανε και τοσο ρευμα και δεν εχουνε γενικα τοσο δυναμη. Τα υλικα μπορει να ειναι τα ιδια και ισως να μην υπαρχουνε καλυτερα οσων αφορα στα πηνια κτλ απλα στις μεγαλες καρτες φορτωνουν περισσοτερο. Ακριβώς...... Από κεί και πέρα, επειδή τα 400 ευρώ δεν μας περισσεύουν, φροντίζουμε να αγοράζουμε τις κάρτες μας από μαγαζιά με καλό after sales.
Metaksas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 http://eu.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=04G-P4-2974-KR&family=GeForce%20900%20Series%20Family&uc=EURψηνομαι παρα πολυ για αυτη εδω και να την εχω σε λιγες μερες και να ακυρωσω την msi...
panther_512 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 http://eu.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=04G-P4-2974-KR&family=GeForce%20900%20Series%20Family&uc=EURψηνομαι παρα πολυ για αυτη εδω και να την εχω σε λιγες μερες και να ακυρωσω την msi... Δέν έχει τη καλύτερη ψύξη διότι η ψύκτρα δεν πατάει σωστά στην GPU: H ψύξη είναι επαρκής, απλά οι άλλες κάρτες είναι καλύτερες...
cocous Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Ακριβώς...... Από κεί και πέρα, επειδή τα 400 ευρώ δεν μας περισσεύουν, φροντίζουμε να αγοράζουμε τις κάρτες μας από μαγαζιά με καλό after sales. Σιγουρα αλλα σε αυτο το θεμα επειδη ειναι πολυ συχνο φοβασαι μην η επομενη το κανει πιο πολυ. Ποσες θα αλλαξεις για να σου τυχει εντελως αθορυβη? Αν και παλι δεν πετυχεις καποια τι κανεις? Οποτε αν ακουγεται λιγο συμβιβαζεσαι. Οτι δινεις ενα καρο λεφτα συμφωνω αλλα πλεον ειναι τετοιο το φαινομαινο που το λες οτι κατα 90% θα το εχει και σε ενδιαφερει να μην ακουγεται πολυ και ειναι ενοχλητικο. Αλλιως μετα πας σε κατωτερη καρτα. Δεν νομιζω να μπορουνε να το εξαλειψουν εντελως το φαινομενο αλλα μονο να το μειωσουν διοτι αν γινοτανε θα το ειχανε κανει. Δεν συμφερει και στις εταιριες να εχουνε κακο ονομα. Μπορει στο μελλον να ανακαλυφθει καποιο αλλο υλικο που να το διορθωνει εντελως. Δεν μιλαμε για ενα μοντελο η μια σειρα, αλλα για τις περισσοτερες περιπτωσεις των high end καρτων γραφικων.
Alex21121988 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Εγω εμπιστευομαι τοσα χρονια την msi και δυσκολα πλεον παω σε αλλη υλοποιηση. Ειχα δυο ζευγη απο gtx 680 lighting, οπου τις ειχα απο το 2012 και ως και προσφατα οπου και πουληθηκαν σε μελη εδω. Δεν υπηρξε ποτε προβλημα και κοβω χερι ουτε θα υπαρξει. Η EVGA εχει την παραπανω εγγυηση βεβαια. 1
Metaksas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δέν έχει τη καλύτερη ψύξη διότι η ψύκτρα δεν πατάει σωστά στην GPU: η συγκεκριμενη φωτο π δειχνεις παταει μια χαρα σε σχεση με το acx 1.0 που δν πατουσε καθολου, υπαρχει αλλη μια με το acx 1.0 που δεν παταει το ενα heatsink ps.. και μν ξεχνας 345 ευρω μονο και 5 ευρω μεταφορικα και στην πορτα σου... 1
panther_512 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Και 5 χρόνια εγγύηση αν κάνεις registration......
Metaksas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Και 5 χρόνια εγγύηση αν κάνεις registration...... και backplate απο οτι διαβασα αν την παρεις τωρα... το θεμα ειναι οτι εχω ακουσει παιδια π εχουν παραγγειλει απλα δεν ετυχε να τους ρωτησω για να ξερω με ποια ταχυδρομικη τις φερνουν εδω Ελλαδα. παντως με την συγκεκριμενη τιμη πας για 970 sli σε τιμη 980 1
Eladrion Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 και backplate απο οτι διαβασα αν την παρεις τωρα... το θεμα ειναι οτι εχω ακουσει παιδια π εχουν παραγγειλει απλα δεν ετυχε να τους ρωτησω για να ξερω με ποια ταχυδρομικη τις φερνουν εδω Ελλαδα. παντως με την συγκεκριμενη τιμη πας για 970 sli σε τιμη 980 δεν εχει backplate η evga απο μονη της??
Alex21121988 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δεν ειναι τυχαιο που εχουν πεσει ολοι με τα μουτρα στις 970. Οσο κανει μια 980, πας για δυο 970. Και μετα εισα αρχοντας. Αν και δεν ξερω αν αυτη την φορα θα επιλεξω και παλι sli.
Metaksas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 δεν εχει backplate η evga απο μονη της?? οχι εχεις περιθωριο μεχρι μεσα Νοεμβρη http://eu.evga.com/articles/00876/EVGAs-Got-Your-Back/
nk_surfer Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Με αφορμή όλη τη κουβέντα που γίνεται κάθησα και έψαξα σήμερα forum, reviews, videos, κλπ με θέμα το coil-whine. Εκεί που κατέληξα είναι ότι λίγο πολύ σχεδόν όλες οι κάρτες το κάνουν. Για να το αντιληφθεί όμως κάποιος παίζουν κάποια πράγματα ρόλο όπως πόσο ήσυχο ή όχι είναι το PC του, πόσο απέχει από το αυτί του, πώς ακούει κάθε άνθρωπος (δεν ακούμε όλοι ακριβώς το ίδιο ή τις ίδιες συχνότητες). Αυτά είναι τα σημαντικότερα. Μετά παίζει κάποιο ρόλο (μεγάλο-μικρό δεν ξέρω) και το τροφοδοτικό, ή ακόμα και η μητρική στο να κάνουν πιο έντονο το θόρυβο ή όχι. Η 970 που έβαλα χθες το κάνει σε benchmarks και παιχνίδια, αλλά για να το ακούσω πρέπει να κολλήσω το αυτί μου στο PC, το οποίο είναι γενικότερα πάρα πολύ ήσυχο. Η 660Ti που είχα πριν το έκανε και εκείνη (πιο έντονα) και μάλιστα μερικές φορές και στο desktop ή στον browser. Αν δεν είχα διαβάσει τη φασαρία για αυτό το θόρυβο και δεν είχα κάτσει να αφουγκραστώ(!) την κάρτα, δε θα είχα καταλάβει ποτέ τίποτα! Επίσης ίσως παίζει ρόλο ότι οι υπολογιστές πλέον είναι πιο ήσυχοι από ότι ήταν πριν κάποια χρόνια (καλύτεροι ανεμιστήρες, υγροψύξεις, κοκ) οπότε τυχόν ηλεκτρονικούς θορύβους τους ακούμε ευκολότερα. Εγώ λέω απολαύστε gaming, χωρίς να γινόμαστε υπερβολικοί με τους θορύβους! (Υ.Γ.1 Παραπονιόμασταν πριν χρόνια για κάρτες που έκαναν σαν ηλεκτρικές σκούπες. Το έφτιαξαν! Τώρα που δεν ακούμε τα ανεμιστήρια, μας βγήκε το coil whine. Βλέπω να ξαναβάζουν τα παλιά ανεμιστήρια για να ξεμπερδεύουν). (Υ.Γ.2.Τώρα που το σκέφτομαι και ένας ssd που έχω κάνει θόρυβο.)
Ailuros Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 ΄Οποιος θέλει αθόρυβο σύστημα να πάρει ένα όλα ενσωματωμένα σύστημα και ας είναι για χρήση γραφείου μόνο. Δυστυχώς δεν μπορεί να τα έχει κανείς όλα. Εάν έχετε τόσο ευαίσθητα αυτιά και ακόμα περισσότερα λεφτά για πέταμα ηχομονώστε το κουτί σας και χρησιμοποιήστε όπου δυνατόν υδρόψυξη. Είπαμε καλή η συζήτησή σας αλλά επειδή μερικές συμμετοχές είναι στα όρια μην με κάνετε να επέμβω. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα