theodoros8 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Καλημέρα. Σε παλαιότερο post σας είχα ζητήσει να δοκιμάσετε την ιστοσελίδα μου(σε beta στάδιο τότε). Τώρα είναι έτοιμη. www.sendhimfiles.com Μετά από 3 μήνες δουλειάς περίπου έφτιαξα την υπηρεσία αυτή στα πρότυπα της wetransfer και sendspace. Να επισημάνω ότι είμαι πιο πολύ developer παρά designer άρα το UI δεν ειναι και από τα καλύτερα. Μερικά χαρακτηριστικά της υπηρεσίας: Δεν χρησιμοποιώ cookies αλλά ούτε και θα το κάνω στο μέλλον. Χάνω πολλά όσο αφορά το tracking και analytics, αλλά θυσιάζω τα (πολύτιμα) δεδομένα για το privacy των χρηστών! Ουτε sign up, ούτε log in, ούτε ADS! Ultrafast φόρτωση. Πολλές ώρες δουλειάς σε html&js optimization έχουν σας αποτέλεσμα να φορτώνει κοντά στο 1 sec. SSL ασφάλεια AES256 κωδικοποίηση των αρχείων κατά την αποθήκευση Χώρος αποθήκευσης S3 της Amazon. Άρα μεγάλος βαθμός ασφάλειας. Χώρα του server, Ιρλανδία(για να μην μπλεκόμαστε με τας Αμερικάς) Φτιαγμένο με PHP+Jquery+HTML Δουλέυει άψογα και απο mobile συσκευές(μόνο φωτογραφίες και βίντεο) Μεταφρασμένο σε ENG και GR. Αν θέλει να βοηθήσει κάποιος με άλλη γλώσσα, ορίστε το po αρχείο. Αν το μεταφράσει κάποιος ας το στείλει στο info[παπακι]sendhimfiles.com To project έγινε πιο πολύ για να μάθω νέες τεχνολογίες(EC2, S3, DNS,SSL). Φυσικά όλα είναι και θα είναι λειτουργικά. Έμειναν μερικές τελευταίες πινελιές αλλά αυτά αφορούν το back-end. Το όλο project μου κόστισε 10$ για το domain και περίπου 0.6$/μήνα αν η χρήση δεν ξεπεράσει τα όρια του free tier της Amazon. O server είναι ο Τ2.micro με 1 GB RAM. Λειτουργικό Ubuntu. Apache+PHP+Pagespeed_mod. Αν σε περίπτωση που χρειαστώ και άλλο RAM και cpu, αναβαθμίζω το σερβερ σε Τ2.small με $0.028/ώρα. Κάποια στιγμή θα γίνει open source για μάθουν και άλλοι. Ελπίζω να σας αρέσει. Επιθυμητά τα αρνητικά σχόλια(για να διορθωθούν!) Ευχαριστώ. 6
KiriosD Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 χαριτωμένο πιθανοτατα θα το χρησιμοποιώ 1
XPHSTOS_ Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 WeTransfer style... me likes...Θα ήθελα λίγο πιο διακριτικό το footer part με τα about κτλπ.Επίσης τα κουμπιά send + add files επίσης λίγο διακριτικά και σίγουρα όχι 100% width.Η γραμματοσειρά στον τίτλο είναι πολύ ωραία αλλά στα υπόλοιπα είναι απλή... Helvetica.Θα προτιμούσα πάλι μια sans ή slab γραμματοσειρά αλλά ελαφρώς πιο ιδιαίτερη.Τέλος, ωραίο και το drag n drop αλλά θα ήθελα μία αλληλεπίδραση με τον χρήση όταν πάει να τα "ρίξει" μέσα τα αρχεία.. για να είναι λίγο πιο κατανοητό.Γιατί αν δεν κάνω λάθος ο ίδιος cursor εμφανίζεται και όταν πετάς αρχεία στον browser όπως κείμενα κτλπ για να ανοίξουν με αυτόν.Πολύ ωραία δουλειά πάντως θα το δοκιμάσω. 1
KiriosD Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Έχει αλληλεπίδραση, αρκετά minimal δες τα πλαινά μπλε που ειναι σαν να ειναι μια μεγαλη μπαλα (εκτος οθονης). Ε τωρα οι γραμματοσειρες και τα λοιπα ποσο μικρο ζητημα ειναι... το ονομα sendHIMfiles, γιατι; το πρωτο που μου ηρθε ειναι αν ειναι αξιοπιστο για να μου στελνει .. αυτη files α δε το δοκιμασα αλλα καλο θα ηταν να εχει πολλα mail για ταυτοχρονη αποστολη 1
theodoros8 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2014 Ευχαριστω για τα σχόλια! Σχετικα με τα fonts ναι ειναι αληθεια θελει fine tuning! Οσο για τις υπολοιπες παρατηρησεις στο επομενο release. Ευχαριστω για την δοκιμη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα